menu

Blood Work (2002)

mijn stem
3,00 (618)
618 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Jeff Daniels en Anjelica Huston

Terry McCabe, een FBI-agent in Los Angeles die weldra met pensioen gaat, wordt na een wilde achtervolging geveld door een hartaanval. Na een harttransplantatie wil hij genieten van een welverdiende rust, maar hij krijgt een zekere Graciella Rivers op bezoek die hem vraagt de moordenaar van haar zus op te sporen. Wanneer Terry weigert, vertelt Graciella hem dat hij nog een schuld te vereffenen heeft: zijn nieuwe hart is dat van haar zus...

zoeken in:
avatar van Epitaph
3,5
Ik verwachte er niet al te veel van,maar hy is me 100% meegevallen.En laat Clint toch lekker soppen,had ik ook wel willen doen met Wanda de Jesus .

avatar van Purmerend
3,5
Aangename film, met een verrassende ontknoping. 3,5* Daniels tegen Eastwood: "Met zo'n vrouwenhart ga je dan ook meer soaps kijken" Super.

avatar van helleke
4,0
Goeie film maar van Clint Eastwood kunt ge dan niets anders verwachten.
Eindelijk nog eens een thriller met een aangename wending op het eind.
Heeft me gans de film door geboeid
4 sterren,want 3,5 vind ik iets te min

avatar van Madecineman
2,0
Madecineman (moderator)
Man wat een tegenvaller van Eastwood die ik over het algemeen toch vrij hoog heb zitten. Het toch al vrij standaard -seriemoordenaar laat raadseltjes achter voor de agent- verhaal is niet echt solide. Ook al niet echt verassend maar wat het deze film echt de das omdoet is het feit dat hij gewoon maar nergens spannend wil worden. Een altijd toch vrij cruciaal element voor een geslaagde thriller vind ik.
Audiovisueel was Wanda de Jesus zo'n beetje nog het enige wat ik opwindend vond, alhoewel ik erg twijfel aan haar acteertalent! Duidelijk dat opa Clint haar niet op die kwaliteiten heeft uitgezocht. Maar goed Clint zijn eigen acteerwerk heb ik ook wel eens een heel pak beter gezien. Beetje slap, futloos spel alhier van het heerschap.
Eastwood kan op het doek en op de regisseursstoel veel en veel beter. 2* en dan doe ik dit nog een beetje aardig voor Clint.

3,5
Standaardthriller die met name door spel van Eastwood blijft boeien. Ontknoping voor een veulkieker weinig verrassend, maar goed genoeg voor 3,5*.

3,5
Goed plot, leuke film.
Niet te ingewikkeld maar dus erg makkelijk te volgen.
Echt eentje om onderuit op de bank met wat chips en een drankje een leuke avond te maken.
Van mij een 3.5

3,5
Na het kijken van deze film vanavond weet ik het zeker: ik ben een absolute Clint Eastwood-fan!
Vorige week Mystic River gekeken en die vond ik geweldig dus had zoiets: "deze kan alleen maar tegenvallen".

Maar dat was dus absoluut niet het geval!; natuurlijk wat minder dan Mystic River, maar ook deze film heeft me weer van begin tot eind geboeid.
De manier waarop Eastwood je bij de film houdt en zijn telkens weer onverwachte eindes van zijn films maken hem voor mij een absolute topper!

Dus...heb je ze nog niet gezien......ga snel Blood Work en Mystic River kijken !!!

3,5 *

avatar van Floris22
3,0
Tja, Clint Eastwood he! Die kerel heeft van wat ik heb gezien tot nu toe heel weinig slechts gemaakt. Any Which Way You Can was minder, maar dat vergeven we hem!

avatar van james_cameron
3,5
Aardige thriller naar een boek van Michael Connelly, wiens boek The Poet ik helemaal geweldig vind. Het boek Blood Work ken ik (nog) niet, maar na het zien van de verfilming ervan heb ik er wel zin in gekregen. De film is sterk opgebouwd en heeft leuke personages, maar tegen het einde wordt alles een beetje voorspelbaar en de climax valt tegen. Niettemin een redelijk film, maar duidelijk een routineklus voor Eastwood.

avatar van xenne
3,0
toch weer een aardig filmpje van opa Eastwood. een aardig verhaal, aardig geacteerd met een portie spanning en verrassing. heb me wel vermaakt, het wordt echter nergens echt speciaal - het einde is ook aan de slappe kant ; maar zeker de moeite waard om eens te bekijken ... 3

3,0
Tot halverwege boeiend. Daarna cliché met een dader die je al van mijlenver ziet aankomen.

3,5
Ik vond dit wel een goede film 3.5*

avatar van Bombong
2,5
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Connelly. Het boek is echt heel goed, maar naar verluid kocht Eastwood de filmrechten al voordat het boek af was. Hij had namelijk zelf al een eind in zijn hoofd. De ontknoping van de film is dan ook niet best. Verder is de film redelijk onderhoudend, maar wel zonder twijfel een van de minste Eastwoods.

Vandernagel
Viel me reuze mee deze simpele thriller. Redelijk boeiend, op het einde na, en de gehele cast doet zijn best. Misschien een mindere, maar nog steeds een solide film van good old Clint. Ik ken genoeg die, met dezelfde budget en cast, het verhaal helemaal zouden vernielen.

3,0 sterren

super film

leuk om naar te kijken! als je hem niet gekeken heb, zeker doen

op t end wordt i nog spannend ook

avatar van Glacier
3,0
Aardige misdaadfim. Het einde was zeau standaard en matig uitgevoerd. Dat kennen we nu wel...
Ik heb wel moeten lachen toen hij ala Harry Callahan met overdreven zwaar geschut op die auto afstapte en de boel doorzeefde.
Ik weet niet of dat een parodie op Diry Harry was maar het leek wel zo.
Ik mag hopen dat hij intussen gestopt is met dit soort rollen, voordat het genant wordt...

magere 3 *

avatar van tommykonijn
3,0
Erg Vermakelijke Film met ook Goede acteerprestaties van Clint Eastwood en Jeff Daniëls die de Film echt helemaal Top acteren ook de verhaallijn was wel mooi met veel actie dus kortom : Ik ben tevreden met dit soort Films.

***

Max en Joep
een aardig niemandalletje.
ik heb hem afgekeken dus hij deed iets goed.

3 sterretjes

Dirigent
Clint Eastwood zelf doet het heel goed acteren, Jeff Daniëls ook nog wel maar de rest vond ik minder, het verhaal : opzicht niet slecht maar wist me niet altijd te boeien dus ik moet toegeven dat ik betere heb gezien van Clint Eastwood.

* *

avatar van dvdfreak123
3,5
goeie film met weer zeer overtuigende eastwood, goed verhaal en verrasend plot

avatar van iggybiggie
2,5
Mijn verwachtingen waren niet zo hoog. Daardoor erg van deze film genoten. Clint acteert (vooral fysiek) zeer goed. Zijn steeds stroevere lijf wordt prachtig in beeld gebracht. De stille scène op het politiebureau waarin hij samen met die twee dwars liggende rechercheurs donuts staat te eten uit een kartonnen doos vond ik werkelijk briljant.

Helaas was de ontknoping veel te gekunsteld. En in tegenstelling tot andere bezoekers vond ik Jeff Daniels helemaal niet geschikt voor z'n rol, althans, dat doorgeflipte einde vond ik ronduit belabberd en totaal ongeloofwaardig. Desalniettemin een prettige filmbeleving.

3,5
Gewoon een goede en degelijke film die je mag verwachten van Clint. Hij speelt de rol die hij al vaker gespeeld heeft en daarom lijkt het net of hij op automatische piloot alles doet. Verhaallijn zit leuk in elkaar en makkelijk te volgen maar inderdaad misschien iets te voorspelbaar. Als je de film op dvd bekijkt dan zal je merken dat het beeld van uitstekende kwaliteit is waar menigeen andere dvd jaloers op kan zijn. Het geluid op dvd 5.1 is trouwens ook prima in orde. Voor mij is de film iets meer waard dan gemiddeld en daarom geef ik de film 3,5*.

Een tegenvaller.

Als doordeweekse thriller/whodunnit blijft dit best overeind, maar als Eastwood in de regisseurstoel plaatsneemt, mag je toch wel meer verwachten.

Blood Work kampt met verschillende problemen. Eerst en vooral schrijven de thrillerwetten voor dat de dader voor de toeschouwer al bekend moet zijn. En er zijn bitter weinig personen die in het plaatje van dader passen in Blood Work, dus zie je als kijker de bui al hangen. Ik dacht de hele tijd: laat het alsjeblief niet zijn wat ik denk. Helaas. Bovendien ligt het er vingerdik op: het spellen van de naam, de dialoog van Graciella die erop aansluit (maar liefst drie keer overduidelijk: "No one"), én als complete weggever: het ostentatief framen van de cheque. Pijnlijk.

Dat de dader snel ontmaskerd is, dat is een ding, maar het gebrek aan een spanningsboog is een pak schrijnender. De film slaagt er amper in om de kijker 110 minuten geboeid te houden. Er zit geen ritme in en op een tweetal scènes na tikt de film ongeveer even snel als de protagonist zijn hartslag.

Het derde manco: de rol van Daniels. Vlak en bijna kinderachtig beledigend. Een complete eendimensionale vijand die in de derde akte helemaal ontspoort. Niks over zijn motieven, niks over het waarom van de eerdere moorden. Gewoon het etiket: mallemolen.


Jammer maar helaas.

confucius
Stokoude man achgtervolgd jonge atletische man, "wie wint het?" De vraag stellen is ze beantwoorden - zeker als je Amerikaans Eastwoodiaans denkt - .
Deze, uit drie delen bestaande film: eerste korte deel, actie. Tweede extra lang deel, tetteren. En laatste deel weer actie, moet het hebben van een honderdtal plotwendingen, oftewel: Deus Ex Machina´s.
Resumé: ik heb me aan al dat geleuter doodverveeld. Het doet me ook aan de jaren Zeventig / tachtig denken, aan ene Columbo! Dát was pas spannend, toen. Zijn geleuter had tenminste nog een béétje inhoud. Nee Clint, je kunt niet altijd de lotto winnen, en deze was er dan ook ver naast. Toen Confucius bijna sliep, stelde hij het volgende vast:
"Mijn slaapbarometer bleef maar stijgen, tot na het einde zelfs, en dat was het moment dat mijn licht uitging".
Èén en een halfke voor die stokoude man met zijn hartziekte.

Jan Vanhulle
verdorie, ik ben in slaap gevallen aan 3/5 van de film zeker, haha

Hij viel me wel mee tot dan, wat is er eigenlijk nog gebeurd op het einde ?

avatar van lucdecoster
3,5
Jan Vanhulle schreef:
verdorie, ik ben in slaap gevallen aan 3/5 van de film zeker, haha

Hij viel me wel mee tot dan, wat is er eigenlijk nog gebeurd op het einde ?


Just watched this movie for the first time tonight. Great ending! Maybe i'm easy to fool, but I never expected it. Did anyone else? I never suspected Daniels' character was anything other than a 'ne'er do well'. Well done, EAstwood (zie IMDB : onderaan : recent posts : great surprise ending).

avatar van dikkop
3,0
Dat zijn dan 3 hele sterren voor Clint, voor de rest gewoon een gemiddeld detective film.

Jeauhan
Vrij zwakke film die dankzij Eastwood's acteerwerk toch het kijken waard is. Z'n regie is in deze film echter niet sterk.

Al vrij snel wordt duidelijk wie de dader eigenlijk is. Zoals entropy al zei passen er weinig personages in het profiel. Dat je al snel uitkomt bij de buurman is daarom logisch. Vele gebeurtenissen gaan dat dan ook nog bevestigen (bijv. het gebeuren met de cheque). En Jack Daniels is sowieso al zo'n niet in de film passende weirdo, het kan haast niet missen. Ook viel me aan de code vrij snel op dat de 1 ontbrak waar verder alle cijfers er in zaten, maar niet vaker dan 1 keer. En daar kwamen de NSA en de hele reutemeteut niet achter...

En dit terwijl ik vaak niet zo heel erg snel ben in het ontcijferen van het raadsel...

Jan Vanhulle
Ik ben beginnen kijken naar 2BE gewoon omdat ik "Clint Eastwoord" hoorde, dat doet al genoeg

en ook een aardige detective film : heb hem nu volledig bekeken

avatar van snivoos
2,5
Ik had het boek net uit toen ik erachter kwam die er een film van was. Mooie cast, redelijk uitgewerkt maar viel toch een beetje tegen.
Kan komen omdat ik het verhaal door en door ken.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:24 uur

geplaatst: vandaag om 03:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.