Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Rob LaDuca en Darrell Rooney
Met onder meer: Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings
Releasedatum: 24 februari 1999
Plot The Lion King II: Simba's Pride
"The Circle of Life Continues..."
Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?
Simba (stemrol)
Mufasa (stemrol)
Nala (stemrol)
Zira (stemrol)
Roseicollis
Ze hadden NOOIT een vervolg moeten maken Klaar !!!
GOEDE Films kunnen beter geen vervolg hebben
zie hier een klasieke voorbeeld met dit deel !!!
ook Jammer dat Scar en zijn Lachende Vriendjes niet meer meededen
Roseicollis
en wat ik me ook afvroeg
waar komen al die leeuwinen opeens vandaan
zijn dat overlopers ofzo
Albino Hamster
hmmm deel twee
een beetje jammer dit was dan ook onaangenaam verast toen ik hoorde dat deze er was
zoals verwacht haalde deze het bij lange na niet bij het eerste deel
stijgt naar mijn mening niet uit boven andere disney films integenstelling tot het eerste meesterlijke deel
en weet niet of het verbeelding is maar volgens mij
zijn de figuren ook niet zo mooi getekent als in het eerste deel
dit deel geef ik een 2 meer kan ik der niet van maken
martinovitch
Jammer maar heelaas deze is een pak minder als zijn voorganger.
voor mij 3*
davy jones
Geraakt zeker niet tot het niveau van deel 1. Maar het is even goed getekend als deel 1 en dat kan van the return of jafar niet gezegd worden
kwinz
Ik vind eigenlijk dat je niet weeeeer een vervolg-film moet maken. Blearg! Zonde! Deel 1 van The Lion King is mooi afgelopen, komen de problemen weeeeer terug! Op de voorkant zijn Kiara en Kovu een beetje zoals ik het zeg: AFGERAFFELD. ZONDE!
dvdfreak123
goed vervolg op deel 1 maar moet toch op sommige punten onderdoen voor het origineel maar zeker het kijken waard
dood en doodzonde dit
het eerste deel een dikke vette 5 minimaal
dit deel maximaal 0'5 en dan ben ik nog gul
toen ik hoorde dat deel twee in the making was
hoopte ik op de return van Scar en de Hyenas
maar.............................HELAAS
Lekker overbodig filmpje dat nergens meer mij raakt zoals deel 1 me raakte. Deel 1 had een schitterend verhaal, geweldige humor, prachtige locatie's, emotie en heerlijke muziek.
Deel 2 mist zo ongeveer alles. Alleen ziet het er nog wel goed uit en blijft sommige muziek mooi.
Verder een totaal overbodige film.
Kevin13
toen ik hoorde dat deel twee in the making was
hoopte ik op de return van Scar en de Hyenas
maar.............................HELAAS

hoe zou Scar en de hyena's hier in kunnen meedoen

hij wordt in de eerste vermoord door de hyena's en die sterven dan door het vuur
hoe zou Scar en de hyena's hier in kunnen meedoen

Wellicht was Scar op het laatste moment nog onsnapt aan de Hyenas
door de plots opstekende vlamen zee
Kevin13
Wellicht was Scar op het laatste moment nog onsnapt aan de Hyenas
door de plots opstekende vlamen zee

nee, want je zag zeer duidelijk hoe Scar in zijn keel gegrepen werd door de hyena's
rebek;;disneyfan
ik vind het wel een geslaagde film. Natuurlijk, niet zo goed als deel 1, maar het heeft nog steeds de mooie tekenstijl en een mooi verhaal. Dat kun je van Mulan 2 niet zeggen...
OlafK
Jammer... rebek disneyfan; de tekenstijl is inderdaad nog steeds mooi. Het verhaal daarentegen vind ik zeer zwak.
Wat mij voor de rest enorm tegenviel waren de stemmen. Ik vond de stemmen in dit deel veel minder goed gedaan dan in het vorige.
Positieve uitzonderign waren Timon en Pumbaa; opnieuw geweldige personages!
Feanatieke
Die hele Upendi scene had er uit gemoeten...
Voor de rest toch een zeer goed vervolg, wat natuurlijk lang niet kan tippen aan deel 1. Maar dat zegt meer over deel 1 dan over dit deel.
De lage cijfers bij deze film komen volgens mij vooral doordat iedereen teveel vergelijkt met het eerste deel.
Bekijk deze film eens op zich zelf staand. Dan is een onvoldoende toch onmogelijk? 4*!
menno1995
Dit is echt een kei leuke film, Ik heb deze Film vroeger toen ik klein was heel vaak gekeken, Het is nog steeds me lievelings films van de leeuwenkoning..
Het is een leuke famillie Film.
GinolaEHV
Een onderhoudende animatiefilm, die in alle opzichten echter een stuk minder is dan het eerste deel. Verhaal vertoont enige gelijkenissen, maar is minder spannend, minder ontroerend en minder grappig.
Maar het geheel is nog allemaal wel voldoende. Nog steeds natuurlijk erg mooi getekend. Al met al net 3*.
Yuffira_San
Mooie film. Heb hem vroeger maar al te vaak bekeken op video, al was het dan wel de Nederlandse versie. Vandaag heb ik eindelijk de Engelse versie gezien.
Aangrijpend verhaal. Die eeuwigdurende liefde die alles doorstaat is toch zo hartverwarmend
Een aantal grappige momenten, dan weer wat dramatische gebeurtenissen, dappere heldendaden en sluwe wraak-acties.
Dit alles word mooi in beeld gebracht, maar toch nét niet genoeg om me echt diep in het hart te raken.
Dus hier is het dat deel 2 die Lion King magie verliest
Al is Scar niet meer present in deze film, zijn aanwezigheid is voelbaar in de wraakgevoelens van de antagonisten, vooral bij Zira.
Kiara en Kovu, beiden lijken ze erg hard op jonge Simba uit de eerste film.
Leuk om Timon en Pumba terug te zien, zij zorgen weer voor de humor.
Rafiki krijgt een aanzienlijk grotere rol, wat ik toch wel blij om ben.
Mufasa is en blijft voor mij de ware leeuwenkoning, dus leuk om ook hem weer te zien verschijnen in de wolken.
Personages zijn dus, zoals verwacht, tiptop in orde.
Mufasa, Kovu, Kiara, Simba, Sarabi, Vitani, Zazu... Hoe bedenken ze de namen toch
Beter hadden ze niet kunnen zijn.
Animatie is in orde. Niet zo goed als in deel 1maar ik denk dat er maar een klein handjevol animatie-films vergelijkbaar zijn met het niveau van The Lion King. Dus, los van deel 1 kan de animatie van deel 2 nog steeds toegejuicht worden.
De muziek en stemmen waren prima. Maar, als ik me de Nederlandstalige liedjes terug herinner, vond ik die beter dan de Engelstalige. Het liedje 'We Are One' blijft er toch eentje om op cd te hebben.
Jammer toch dat ze de hoofdpersonages laten zingen. Zo lijkt de hele film veel te veel op een musical.
Verhaal: 4,5*
Personages: 4*
Animatie: 3,5*
Muziek: 3,5*
Alles bij elkaar opgeteld vind ik deze film nog steeds een goede opvolger van het eerste deel. Dat hij niet zo geweldig is lijkt me erg normaal. The Lion King is nu eenmaal een unieke film, maar The Lion King II: Simba's Pride streeft er toch mooi naartoe. 'k Heb dus geen idee waarom zoveel mensen hier zo'n slechte commentaar op hebben
Mooi verdiende 4* deze film.
JGB
Dit is belachelijk tegenover zijn voorganger... Jammer dat ze het zo verprutsen...
Idd
De Gedachte dat The Lion King Forever Zou Regeren in The Circe of Life
Zou Veel Mooier Geweest dan deze Onnodige Vervolg
Letshavesomefun
Waarom allemaal zo negatief over deze film?
Ik vond hem zeker ook heel goed!
Natuurlijk niet beter als de eerste film maarja, kan dat nog beter?
De muziek vind ik ook heel aanstekelijk, het blijft de hele dag in je hoofd hangen en is ook echt heel mooi en betoverend. Vooral: We are one, Love will find a way en zeker ook He lives in you.
En ik vond het juist leuk dat er een 2e film kwam...
Dan heb je toch juist meer lion king plezier
Prima---> 4,5*
Anosmoos
Ik vond hem veel minder dan de eerste film van de lion king (die ik geweldig vond), maar hij kon er nog mee door. Waarschijnlijk net omdat ik de eerste zo goed vond. Maar naar mijn menig liep het verhaal wel veel te parallel met de eerste film.
Tomkx
Helaas, de meeste mensen snappen blijkbaar niet dat dit een kinderfilm is, en als kind heb ik dit een leuke film gevonden, net zo leuk als deel 1. Maarja, blijkbaar moeten de volwassen persoontjes hier maar weer eens kritisch oorderlen.
Charmides
Ze hadden NOOIT een vervolg moeten maken Klaar !!!
GOEDE Films kunnen beter geen vervolg hebben
zie hier een klasieke voorbeeld met dit deel !!!
ook Jammer dat Scar en zijn Lachende Vriendjes niet meer meededen
Goede films beter geen vervolg? De vervolgen van Saw , Lord of The Rings en nog wel meer zijn wel goed hoor dus wat je zegt klopt echt niet. Ik vond het net zo leuk als deel 1 daarom 5 sterren van mij

2019

The Lion King 1½