• 9.375.055 stemmen

The Lion King II: Simba's Pride (1998)

Animatie / Familie | 81 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning II: Simba's Trots

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Rob LaDuca en Darrell Rooney

Met onder meer: Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings

Releasedatum: 24 februari 1999

Plot The Lion King II: Simba's Pride

"The Circle of Life Continues..."

Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?

Simba (stemrol)

Nala (stemrol)

Zira (stemrol)

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Ze hadden NOOIT een vervolg moeten maken Klaar !!!

GOEDE Films kunnen beter geen vervolg hebben

zie hier een klasieke voorbeeld met dit deel !!!

ook Jammer dat Scar en zijn Lachende Vriendjes niet meer meededen

avatar van Roseicollis

Roseicollis

en wat ik me ook afvroeg

waar komen al die leeuwinen opeens vandaan

zijn dat overlopers ofzo

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

hmmm deel twee

een beetje jammer dit was dan ook onaangenaam verast toen ik hoorde dat deze er was

zoals verwacht haalde deze het bij lange na niet bij het eerste deel

stijgt naar mijn mening niet uit boven andere disney films integenstelling tot het eerste meesterlijke deel

en weet niet of het verbeelding is maar volgens mij

zijn de figuren ook niet zo mooi getekent als in het eerste deel

dit deel geef ik een 2 meer kan ik der niet van maken

avatar van martinovitch

martinovitch

Jammer maar heelaas deze is een pak minder als zijn voorganger.

voor mij 3*

avatar van davy jones

davy jones

Geraakt zeker niet tot het niveau van deel 1. Maar het is even goed getekend als deel 1 en dat kan van the return of jafar niet gezegd worden

avatar van kwinz

kwinz

Ik vind eigenlijk dat je niet weeeeer een vervolg-film moet maken. Blearg! Zonde! Deel 1 van The Lion King is mooi afgelopen, komen de problemen weeeeer terug! Op de voorkant zijn Kiara en Kovu een beetje zoals ik het zeg: AFGERAFFELD. ZONDE!

avatar van Crizzy

Crizzy

Ik vind de filmleuk!

Aleen moesten ze er geen vervolg bij maken!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goed vervolg op deel 1 maar moet toch op sommige punten onderdoen voor het origineel maar zeker het kijken waard

dood en doodzonde dit

het eerste deel een dikke vette 5 minimaal

dit deel maximaal 0'5 en dan ben ik nog gul

toen ik hoorde dat deel twee in the making was

hoopte ik op de return van Scar en de Hyenas

maar.............................HELAAS

avatar van The Oceanic Six

Lekker overbodig filmpje dat nergens meer mij raakt zoals deel 1 me raakte. Deel 1 had een schitterend verhaal, geweldige humor, prachtige locatie's, emotie en heerlijke muziek.

Deel 2 mist zo ongeveer alles. Alleen ziet het er nog wel goed uit en blijft sommige muziek mooi.

Verder een totaal overbodige film.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Matig vervolg, was ook knap lastig om deel 1 op te volgen.

avatar van SouthParkFan

toen ik hoorde dat deel twee in the making was
hoopte ik op de return van Scar en de Hyenas
maar.............................HELAAS

hoe zou Scar en de hyena's hier in kunnen meedoen

hij wordt in de eerste vermoord door de hyena's en die sterven dan door het vuur

Kevin13 schreef:

Kevin13

K@i schreef:

Wellicht was Scar op het laatste moment nog onsnapt aan de Hyenas
door de plots opstekende vlamen zee

nee, want je zag zeer duidelijk hoe Scar in zijn keel gegrepen werd door de hyena's

ik vind het wel een geslaagde film. Natuurlijk, niet zo goed als deel 1, maar het heeft nog steeds de mooie tekenstijl en een mooi verhaal. Dat kun je van Mulan 2 niet zeggen...

avatar van OlafK

OlafK

Jammer... rebek disneyfan; de tekenstijl is inderdaad nog steeds mooi. Het verhaal daarentegen vind ik zeer zwak.

Wat mij voor de rest enorm tegenviel waren de stemmen. Ik vond de stemmen in dit deel veel minder goed gedaan dan in het vorige.

Positieve uitzonderign waren Timon en Pumbaa; opnieuw geweldige personages!

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Die hele Upendi scene had er uit gemoeten...

Voor de rest toch een zeer goed vervolg, wat natuurlijk lang niet kan tippen aan deel 1. Maar dat zegt meer over deel 1 dan over dit deel.

De lage cijfers bij deze film komen volgens mij vooral doordat iedereen teveel vergelijkt met het eerste deel.

Bekijk deze film eens op zich zelf staand. Dan is een onvoldoende toch onmogelijk? 4*!

avatar van menno1995

menno1995

Dit is echt een kei leuke film, Ik heb deze Film vroeger toen ik klein was heel vaak gekeken, Het is nog steeds me lievelings films van de leeuwenkoning..

Het is een leuke famillie Film.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een onderhoudende animatiefilm, die in alle opzichten echter een stuk minder is dan het eerste deel. Verhaal vertoont enige gelijkenissen, maar is minder spannend, minder ontroerend en minder grappig.

Maar het geheel is nog allemaal wel voldoende. Nog steeds natuurlijk erg mooi getekend. Al met al net 3*.

avatar van ethrellik

ethrellik

vervolg = afkraker, en zonde een 1 waardig

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Mooie film. Heb hem vroeger maar al te vaak bekeken op video, al was het dan wel de Nederlandse versie. Vandaag heb ik eindelijk de Engelse versie gezien.

Aangrijpend verhaal. Die eeuwigdurende liefde die alles doorstaat is toch zo hartverwarmend Een aantal grappige momenten, dan weer wat dramatische gebeurtenissen, dappere heldendaden en sluwe wraak-acties.
Dit alles word mooi in beeld gebracht, maar toch nét niet genoeg om me echt diep in het hart te raken.
Dus hier is het dat deel 2 die Lion King magie verliest

Al is Scar niet meer present in deze film, zijn aanwezigheid is voelbaar in de wraakgevoelens van de antagonisten, vooral bij Zira.
Kiara en Kovu, beiden lijken ze erg hard op jonge Simba uit de eerste film.
Leuk om Timon en Pumba terug te zien, zij zorgen weer voor de humor.
Rafiki krijgt een aanzienlijk grotere rol, wat ik toch wel blij om ben.
Mufasa is en blijft voor mij de ware leeuwenkoning, dus leuk om ook hem weer te zien verschijnen in de wolken.
Personages zijn dus, zoals verwacht, tiptop in orde.
Mufasa, Kovu, Kiara, Simba, Sarabi, Vitani, Zazu... Hoe bedenken ze de namen toch Beter hadden ze niet kunnen zijn.

Animatie is in orde. Niet zo goed als in deel 1maar ik denk dat er maar een klein handjevol animatie-films vergelijkbaar zijn met het niveau van The Lion King. Dus, los van deel 1 kan de animatie van deel 2 nog steeds toegejuicht worden.

De muziek en stemmen waren prima. Maar, als ik me de Nederlandstalige liedjes terug herinner, vond ik die beter dan de Engelstalige. Het liedje 'We Are One' blijft er toch eentje om op cd te hebben.
Jammer toch dat ze de hoofdpersonages laten zingen. Zo lijkt de hele film veel te veel op een musical.

Verhaal: 4,5*
Personages: 4*
Animatie: 3,5*
Muziek: 3,5*

Alles bij elkaar opgeteld vind ik deze film nog steeds een goede opvolger van het eerste deel. Dat hij niet zo geweldig is lijkt me erg normaal. The Lion King is nu eenmaal een unieke film, maar The Lion King II: Simba's Pride streeft er toch mooi naartoe. 'k Heb dus geen idee waarom zoveel mensen hier zo'n slechte commentaar op hebben

Mooi verdiende 4* deze film.

avatar van yazzminex3

yazzminex3

Mooie film.Ma de eerste was beter

avatar van JGB

JGB

Dit is belachelijk tegenover zijn voorganger... Jammer dat ze het zo verprutsen...

JGB schreef:

Idd

De Gedachte dat The Lion King Forever Zou Regeren in The Circe of Life

Zou Veel Mooier Geweest dan deze Onnodige Vervolg

Waarom allemaal zo negatief over deze film?

Ik vond hem zeker ook heel goed!

Natuurlijk niet beter als de eerste film maarja, kan dat nog beter?

De muziek vind ik ook heel aanstekelijk, het blijft de hele dag in je hoofd hangen en is ook echt heel mooi en betoverend. Vooral: We are one, Love will find a way en zeker ook He lives in you.

En ik vond het juist leuk dat er een 2e film kwam...

Dan heb je toch juist meer lion king plezier

Prima---> 4,5*

avatar van Anosmoos

Anosmoos

Ik vond hem veel minder dan de eerste film van de lion king (die ik geweldig vond), maar hij kon er nog mee door. Waarschijnlijk net omdat ik de eerste zo goed vond. Maar naar mijn menig liep het verhaal wel veel te parallel met de eerste film.

avatar van Tomkx

Tomkx

Helaas, de meeste mensen snappen blijkbaar niet dat dit een kinderfilm is, en als kind heb ik dit een leuke film gevonden, net zo leuk als deel 1. Maarja, blijkbaar moeten de volwassen persoontjes hier maar weer eens kritisch oorderlen.

avatar van Matthias99

Matthias99

Leuke film maar hij kan het niet halen van zijn voorganger!

3/5

avatar van Charmides

Charmides

Roseicollis schreef:

Ze hadden NOOIT een vervolg moeten maken Klaar !!!

GOEDE Films kunnen beter geen vervolg hebben

zie hier een klasieke voorbeeld met dit deel !!!

ook Jammer dat Scar en zijn Lachende Vriendjes niet meer meededen

Goede films beter geen vervolg? De vervolgen van Saw , Lord of The Rings en nog wel meer zijn wel goed hoor dus wat je zegt klopt echt niet. Ik vond het net zo leuk als deel 1 daarom 5 sterren van mij