Genre: Animatie / Familie
Geregisseerd door: Rob LaDuca en Darrell Rooney
Met onder meer: Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings
Releasedatum: 24 februari 1999
Plot The Lion King II: Simba's Pride
"The Circle of Life Continues..."
Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?
Simba (stemrol)
ja dit vervolg was echt overbodig. Maar voor de vermakelijkheid toch nog 3*
Moviestar
was best nog te doen maar haalt het zeker weten niet bij deel 1! 2,5*
diddledidoo
Ik was vrijdag bij de Blokker en toen werd er reclame voor deze film gemaakt. Hij zou binnenkort voor het eerst op dvd verschijnen. Iemand een idee wanneer binnenkort is?
raily
het was de beste film vooral die liedjes We Are One die is de beste van allemaal
raily
BobdH
Dat is overigens niet voor het eerst hoor, jaren geleden was hij al als vanilla release uitgegeven. Nooit echt ergens op koop-dvd gezien, maar de videotheek waar ik toen werkte had m op huur-dvd. Het gaat er vooral om dat hij nu "groots" wordt uitgebracht op een waardige dvd, met extra's, duidelijk in de winkel.
welleweirdo
Duh, het publiek moet het ff weten en zo verkopen ze gewoon standaard een groot aantal exemplaren aan de massa.
LionkingfennekE
Het enige nadeel van deze film, is de DVD cover!!
Heel erg afgeraffeld!!
kovu en kiara lijken niet eens!!
Verder wel mooie film!!
Indalicio
Schiet tekort bij deel 1, minder gevechten maar een vleugje meer 'romantiek'. Toch leuk om te zien. 2*
Dopke
Afgeraffeld vervolg met slechte tekeningen! Echt triest!!!
Ik vond de animaties nog bijzonder fraai eigenlijk. Wellicht niet zo gedetailleerd als had gekund wat betreft achtergrond, maar de lichteffecten alswel de scherpheid van de dieren zelf waren zeker niet slecht.
Wat plot betreft is het wel allemaal ietswat flauw natuurlijk.
leverafronny
Ik ga er geen tering van schijten als één idioot liedje jouw voor het grote deel kan overtuigen deze film beter te vinden dan de eerste, maar dit moet toch wel een uitspraak zijn van iemand die er nog minder van kent dan ik!
Het was zeker geen slechte film, maar wat een onuniek verhaal!
djelle
inderdaad wat verdergeteerd op het eerste prachtige verhaal. Niet echt uniek, de uitwerking ook niet... Het voelt ook wat overbodig aan. Er bestaan goede sequels maar dit deed het niet voor mij. 2
The One Ring
Overbodige film die al voor de zoveelste keer in een film het verhaal van Romeo en Julia verteld. Eerst deed het me aan Pocahontas denken qua verhaal ( twee verliefden komen uit twee vijandelijke werelden), maar het is toch Romeo en Julia.
2 sterren.
XfofaXX
Ik ga er geen tering van schijten ...
Alstublieft! En dat voor een kinderfilm!
2 sterren.
Hebben ze in elk geval voorgeborduurd of Shakespeare en bovendien vind ik dit een van de beste vervolgen die ik ooit heb gezien. Disney had dan ook mega spijt dat ze hem niet in de bioscoop hebben gedaan want de video (en inmiddels de DVD) waren toch echt geen flop!
sanna03
heel mooie film
is ben een (klein) leeuwenkoning fannetje
heb al mooie glazen van gespaard en de 3 films al van en een leuk bord maar zoek nog vele meer hopelijk vidn ik er nog leuke spullen van
heb jij er soms liggen dat je niet meer nodig hebt laat me maar iets weten
ik stuur zeker iets terug dan
Doom
Vind het opzich wel een leuk tweede deel, echter op alle vlakken doet hij onder voor deel 1 en dat maakt hem toch wel een klein beetje teleurstellend.... 2,5 *
Angrod_Pallanén
Wat in hemelsnaam hebben die tekenaars in Afghanistan gedaan??
Doom
Wat in hemelsnaam hebben die tekenaars in Afghanistan gedaan??
de wat ?
Angrod_Pallanén
Nou is het weer weg....naja, zal iemand anders wel hebben gedaan..
Regan_Robbie24
deze was beter dan deel 1, heb deze meer gekeken. vond het leuk van Kiara en (hoe heet ie ook al weer) het zat leuk in elkaar enzo kan ik nog wel doorgaan!
Pieter Montana
Belachelijk,saai vervolg op een meesterwerk.
Gelukkig waren de liedjes wel oké
De laatste weken kan Disney me alleen maar teleurstellen:
Pocahontas II:Journey To A ... (1.5*)
Mickey's Three Musketeers (2.5*)
Tarzan & Jane (0.5*)
Lilo & Stitch (3*)
Rianneke_Dan
Hele mooie film, leuk verhaal.
de liedjes waren weer geweldig.
-Jennifer-
Wel een leuke film alleen de liedjes, personages en het verhaal haalt het niet bij deel 1!
film_kaza
niet echt beter dan de eerste.
1,5 sterren.

2019