• 9.374.618 stemmen

The Lion King II: Simba's Pride (1998)

Animatie / Familie | 81 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning II: Simba's Trots

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Rob LaDuca en Darrell Rooney

Met onder meer: Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings

Releasedatum: 24 februari 1999

Plot The Lion King II: Simba's Pride

"The Circle of Life Continues..."

Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?

Simba (stemrol)

lowhusky

minder goed dan deel 1 maar wel goed

avatar van IcU

IcU

Deze film bevat echt verschrikkelijke animatie. Dat is ook de hoofd reden waarom ik liever de disney vervolgen die direct op dvd verschijnen niet bekijk. Toch heb ik hem bekeken, en ik heb me alleen maar lopen irriteren aan de belabberde bewegingen, kleuren en groten verschillen. In het ene shot is dat kleine leeuwtje net zo groot als de poot van de grote leeuw, en in het shot erna is het kleine leeuwtje ineens groter. Nee, de animatie is fors achteruit gegaan. De achtergronden reageren niet op de karakters, en zo kan ik nog wel even door gaan. slecht hoor. 1*

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Dit deel heeft wel iets dat deel 1 niet heeft. Het liedje "Hij leeft in jou". Geweldig liedje

avatar van gina J

gina J

ik vond de 1e echt het allerleukst. Die is tenminste van echt disney.

avatar van streeter

streeter

Je dochter en de (geadopteerde) zoon van je oom zijn verliefd op elkaar... Simba's familie had wel op Jerry Springer gekund.

avatar van Wladmir

Wladmir

IcU schreef:

Ga je alleen maar op de animatie af? Zo kun je een geweldige film ook een 1 geven omdat een acteur met een bijrol een keer een ander kleur ogen had, maar dan blijft het alsnog een geweldige film.

Deze was trouwens top, maar kon helaas niet tippen aan de eerste. Wel geef ik dees een 3,0

avatar van Biatch

Biatch

Uh, volgens zijn bij een animatiefilm de animaties wel een KLEIN BEETJE belangrijk

Bagger film overigens, verandert je kijk op deel 1.

Blijf toch alstjeblieft van zo'n prachtige film af.

avatar van basketballerke

basketballerke

Lang geleden gezien, misschien laatste keer toen ik 8 was, hetzelfde bij deel een.(ik herinner me nog wel behoorlijk veel) Toenertijd vond ik deze twee de beste films. Maar als ik zo zie is deel 1 vele malen beter.

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Natuurlijk is deel 1 beter, ik denk dat je daar bij Disney vervolgen altijd wel van uit kan gaan. Maar voor een vervolg vond ik deze film zéker niet slecht, zelfs de muziek vond ik nog wel iets hebben.

4,0

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dit is geen Disney-classic

Heb het bericht verwijderd, zat bij de verkeerde film blijkbaar, ik had het over de eerste.Woeps

avatar van angelique83

angelique83

ook deze vond ik erg mooi en leuk

ook 5sterren

avatar van jayytjee

jayytjee

jammer jammer, veel minder dan deel 1 waar ik vroeger verzot op was. toch 3,5 sterren omdat ik deze 2 films gewoon zo mooi vond

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

wel een leuke film om te kijken, maar ik vind deel 1 toch nog altijd mooier !

maar een leuke film om te kijken dat moet ik niet ontkennen!

ik geef een **3,5**

avatar van fanaat

fanaat

Ze hadden nooit een deel twee moeten maken.

avatar van sarahtjx

sarahtjx

deel 2 vind ik wel een mooie film eigenlijk ,

maar deel 1 blijft nog steed mijn favoriet !

oh ja ...

kan iemand mij zeggen waar ik de liedjes kan vinden van de eerste en tweede film ??

avatar van veron35

veron35

De minste Lion king film.

avatar van vlad

vlad

veel minder goed dan het eerste deel, maar toch wel leuk om te zien.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Zeer slechte vervolging op het meesterwerk! het verhaal was niks.Alles was een stuk minder als het 1ste deel.Mischien had ik the hooge verwachting 1,5

avatar van LivingShinigami

LivingShinigami

Ik zie nu duidelijk dat de eerste film veel, veel beter was dan deze film, maar als kind was dit mijn favoriet dus geeft hij me wel een beetje een nostalgisch gevoel.

3.5

avatar van OddGrilOut

OddGrilOut

Ik vond deze vroeger het mooist

Maar de eerste is ook heel mooi,

De tweede film is dan misschien minder,

maar hij blijft wel mooi genoeg

de derde vond ik echt nja.. pff niet zo goed

avatar van Roseicollis

Roseicollis

streeter schreef:

Simba en Nala

zijn half broer & zus

of nicht en neef

aangezien Mufassa en Scar de einigste mannen waren

dit deel krijgt een magere drie punter van me btw

aangezien de verasing deraf is en deze ook een stuk kinderachtiger was

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deel 2 vind ik al een heel stuk minder dan deel 1 beetje jammer want deel 1 vind ik een van de beste disney-films hij was niet super slecht maar ik vond hem helemaal niks vergeleken met deel 1! 2.5*

avatar van Kisje

Kisje

Deel 2 vind ik, zoals de meesten hier denk'k wel, wel het minste van de 3 delen. Ergens vind ik dit wel logisch . Deel 1 was zo'n ontzettend mooie film, dat een vervolg daarop, moeilijk te evenaren was..

Nog een woordje over de animaties: ik vind ook dat als er een deel 2 komt van Disney: zoals bijvoorbeeld bij Beauty and the beast, dat het tweede deel, minder mooi in het oog springt.

avatar van Patat

Patat

Een iets minder goed vervolg van "The Lion King".

De film scoort op zowat elk vlak onder het niveau van zijn voorganger: de humor is wat zwakker, de muziek is minder catchy, de animaties lijken minder verzorgd en het verhaal is een simpele herhaling van het eerste deel.

Toch weet de film voldoende te entertainen en je zal je beslist niet vervelen. Geen meesterwerk van Disney, maar voor een sequel toch net een voldoende.

avatar van timburton

timburton

De slechste van de 3. Sterker nog verschrikkelijk slaapverwekkend. Saai! Saai! En nog 's saai! Een puntje erbij voor Campbell. 1*

avatar van thio95

thio95

Heb hem niet gezien en ga hem ook niet zien.....ik schrok toen ik zag dat er een vervolg bestond. Zoals meestal bij sequels lijkt hij me nu ook slechter, doet eigenlijk afbreuk aan zo'n mooie film als deel 1.

Deel 1 was al zo compleet en volmaakt, je zou er al van uitgaan dat deze verhaallijn zich eeuwig zou kunnen herhalen als 'circle of life'-idee. Dit vervolg doet het weer teniet.

Was daarom niet echt nodig geweest zo'n vervolg, echt weer gedaan vanwege de commercie.

Ik vrees dat het kijken van deze film ook de goede herinnering aan film 1 teniet doet.

Jammer....

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vond hem wel leuk maar inderdaad stukke minder als het eerste deel, maar ik vond hem wel leuk en vermakelijk maar het kon wel inderdaad beter

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

saai , slecht vervolg op de eerste die ik ook niet zo goed vond

0.5***

avatar van garlic senior

garlic senior

Vind de eerste Lion King geweldig, maar het vervolg is een behoorlijke stap terug, komt vooral door de herkenbare magie die bij dit deel ontbreekt. De sfeer is gelukkig nog wel gedeeltelijk intact, maar het was inderdaad een slecht idee om met een vervolg op de proppen te komen na het prachtige eerste deel.