• 9.374.385 stemmen

The Lion King II: Simba's Pride (1998)

Animatie / Familie | 81 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning II: Simba's Trots

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Rob LaDuca en Darrell Rooney

Met onder meer: Matthew Broderick, Neve Campbell en Jim Cummings

Releasedatum: 24 februari 1999

Plot The Lion King II: Simba's Pride

"The Circle of Life Continues..."

Simba's dochter Kiara is nu groot en gaat voor het eerst zelf op onderzoek uit in het koninkrijk. Ze komt per ongeluk in het verboden land terecht en ontmoet Kovu, een verbannen leeuwtje. Kovu is geadopteerd door Scar en Zira. Kovu en Kiara worden verliefd. Maar Kiara mag niet met Kovu omgaan, omdat Kovu bij de troep van Scar hoort. En Kovu mag niet meer met Kiara omgaan, omdat Simba Scar heeft vermoord. Maar zal hun liefde sterk genoeg zijn om toch bij elkaar te blijven?

Simba (stemrol)

Nala (stemrol)

Zira (stemrol)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hele mooie film, leuk verhaal.

de liedjes waren weer geweldig.

avatar van OlafK

OlafK

Jammer... rebek disneyfan; de tekenstijl is inderdaad nog steeds mooi. Het verhaal daarentegen vind ik zeer zwak.

Wat mij voor de rest enorm tegenviel waren de stemmen. Ik vond de stemmen in dit deel veel minder goed gedaan dan in het vorige.

Positieve uitzonderign waren Timon en Pumbaa; opnieuw geweldige personages!

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Mooie film. Heb hem vroeger maar al te vaak bekeken op video, al was het dan wel de Nederlandse versie. Vandaag heb ik eindelijk de Engelse versie gezien.

Aangrijpend verhaal. Die eeuwigdurende liefde die alles doorstaat is toch zo hartverwarmend Een aantal grappige momenten, dan weer wat dramatische gebeurtenissen, dappere heldendaden en sluwe wraak-acties.
Dit alles word mooi in beeld gebracht, maar toch nét niet genoeg om me echt diep in het hart te raken.
Dus hier is het dat deel 2 die Lion King magie verliest

Al is Scar niet meer present in deze film, zijn aanwezigheid is voelbaar in de wraakgevoelens van de antagonisten, vooral bij Zira.
Kiara en Kovu, beiden lijken ze erg hard op jonge Simba uit de eerste film.
Leuk om Timon en Pumba terug te zien, zij zorgen weer voor de humor.
Rafiki krijgt een aanzienlijk grotere rol, wat ik toch wel blij om ben.
Mufasa is en blijft voor mij de ware leeuwenkoning, dus leuk om ook hem weer te zien verschijnen in de wolken.
Personages zijn dus, zoals verwacht, tiptop in orde.
Mufasa, Kovu, Kiara, Simba, Sarabi, Vitani, Zazu... Hoe bedenken ze de namen toch Beter hadden ze niet kunnen zijn.

Animatie is in orde. Niet zo goed als in deel 1maar ik denk dat er maar een klein handjevol animatie-films vergelijkbaar zijn met het niveau van The Lion King. Dus, los van deel 1 kan de animatie van deel 2 nog steeds toegejuicht worden.

De muziek en stemmen waren prima. Maar, als ik me de Nederlandstalige liedjes terug herinner, vond ik die beter dan de Engelstalige. Het liedje 'We Are One' blijft er toch eentje om op cd te hebben.
Jammer toch dat ze de hoofdpersonages laten zingen. Zo lijkt de hele film veel te veel op een musical.

Verhaal: 4,5*
Personages: 4*
Animatie: 3,5*
Muziek: 3,5*

Alles bij elkaar opgeteld vind ik deze film nog steeds een goede opvolger van het eerste deel. Dat hij niet zo geweldig is lijkt me erg normaal. The Lion King is nu eenmaal een unieke film, maar The Lion King II: Simba's Pride streeft er toch mooi naartoe. 'k Heb dus geen idee waarom zoveel mensen hier zo'n slechte commentaar op hebben

Mooi verdiende 4* deze film.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Het onnodige vervolg.

Dit 2e deel van het geweldige The Lion King kan gezien worden als een gemakzuchtige manier om extra geld te verdienen.

Aan alles is af te zien dat er niet zoveel tijd en moeite als aan het origineel besteed is. Zo heb je bijvoorbeeld de ogen van Nala die hier blauw en in The Lion King groen zijn. De omgeving ziet er wat afgeraffeld uit. De stem van Zazu is niet door Rowan Atkinson gedaan, dit stoort me nogal. Vrijwel nergens haalt Simba's Pride het (extreem) hoge niveau van deel 1. Het verhaal heeft wel een mooi moraal, maar komt geforceerd over. Eigenlijk komt alles geforceerd over. Behalve.. de muziek. De muziek in Simba's Pride is gewoon goed te noemen. Het geeft je geen kippenvel zoals in het eerste deel, maar is zeker hoogstaand.

Ik denk dat het goed is om deze film niet als 'het vervolg op..' te zien, maar als een op zichzelf staande film.

De animaties zijn erg mooi, ook in vergelijking tot andere Disney films. Het verhaal is leuk, boeiend genoeg voor kinderen én volwassenen. De personages zijn erg goed uitgewerkt en interessant. Eigenlijk gewoon een hele leuke film die het niveau van vele andere Disney films overstijgt.

Conclusie:

Bij lange na niet zo goed als het eerste deel (dat helemaal geen vervolg nodig had!), maar op zichzelf een erg leuke, ontroerende familiefilm die vooral leuk is voor de fans.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een typisch Disney vervolg. De film is behoorlijk simpel en erg matig. De makers leveren hier gewoon geen leuk werk af. Niet alle vervolg films van Disney zijn slecht, maar dit is er zeker een . De songs vond ik ook helemaal niks. De film krijgt dus een 1,0.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Tja, sequels van goede films worden nooit met open armen ontvangen, maar ik vind deze nog best wel gaan.

Een aantal dingen (zoals het begin) zijn regelrecht overgenomen uit deel 1, en sommige dingen zijn ook nogal flauw en cheesy. Maar vooral de liedjes zijn erg leuk, en maken dit toch wel een Disney-waardige film.

Best leuk om een keer te kijken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Saai.

Jammer dat ze het Romeo-en-Julliete sausje er overheen hebben gedaan. Ik vond het verhaal over Kiara en Kovu echt geen drol aan. Af en toe zelfs irritant. Verder was de kwaliteit van de tekening ook niet echt denderend. Ook vond ik het erg jammer dat ze de rol van Zazu niet weer aan Rowen Atkinson gaven, maar aan Edward Hibbert. Tevens ook jammer dat Timon en Pumba een vrij kleine rol hadden. Zij waren samen de komische duo die er van mij zeker vaker in mochten komen!

Hoop dat 3 beter is.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijke, doch onnodige sequel.

Standaardverhaaltje waar in principe niets mis mee is, maar het is uiteindelijk allemaal slechter dan het eerste deel. De personages doen wat puberaal aan. Zelfs Simba is niet cool.

Ook de stemmencast is wat minder dan in de voorganger. Een stem als die van Jeremy Irons of Rowan Atkinson ontbreekt. Zoiets is nochtans een belangrijk element.

De animatie is eveneens van een niveau lager. De slechte leeuwen zien er niet bepaald goed uit.

Wat dan wél weer op niveau is, zijn de liedjes. Er zitten geen kippenvelnummers bij, maar wel hele leuke.

Nipte 3

avatar van ibendb

ibendb

Man, wat een teleurstelling.

Het o zo prachtige The Lion King krijgt een slecht vervolg. De liedjes in dit deel zijn ook duidelijk minder en ik had ook nergens kippenvelmomenten, wat ik in deel 1 de hele tijd had. Het verhaal is erg slap en de animatie is er ook niet op vooruit gegaan. De personages zijn ook meer storend dat aangenaam. En zelfs Timon en Pumbaa waren niet meer grappig. Je moet al erg veel doen om dat te bekomen. Een kleine 2,5*.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Niet goed, gelukkig wel vlot.

Het is amper te geloven dat deze sequel vier jaar op zich liet wachten, want alles aan deze film lijkt gehaast om zo snel mogelijk een graantje mee te pikken van het grote succes van het eerste deel. Standaard Romeo en Julia-verhaaltje, haastig en daardoor allesbehalve goed tekenwerk, en flauwe dialogen. Af en toe een grijns om een opmerking van Timon, maar hun rol wordt soms verkeerd uitgespeeld (flauwe moppen wanneer het verhaal net een beetje serieux nodig had).

Blijven over: songs die die nergens zo goed zijn als in het eerste deel, maar ook nergens storen; af en toe zijn Kovu en Kiara best schattig (vooral bij hun eerste ontmoeting) en Rafiki is ook best leuk. Grootste pluspunt is echter de vlotheid van de film. Het was allemaal niet best, maar uiteindelijk heb ik me nergens verveeld of naar de klok gekeken.

Overbodig, maar geen ramp. 2*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De eerste scène is typerend: een kloon van het fenomenale origineel, maar dan gewoon minder in kwaliteit. De muziek is erg matig (en daardoor ook vervelend als onderbreking constant), de animatie is minder vloeiend, minder detailrijk en minder beweeglijk plus met een echt kijkdooseffect wat nooit heel mooi is, en het is dus een herhaling van zetten. Het verhaal gaat nooit leven, sommige shots lijken letterlijk gekopieerd, Timon en Pumbaa zijn vooral erg vervelend, en Simba's gedrag is niet direct heel begrijpelijk en de moraal ligt er overigens erg dik bovenop. Zo dik zelfs dat sommige personages letterlijk zeggen wat je als kijker al moet denken. Duidelijk voor heel kleine kinderen: saai en vervelend dus. 1,0*.

avatar van Kondoro

Kondoro

Na eerste deel erg tegenvallend.

Alles wat er in deel 1 zat miste ik voor de helft in deel 2.

Hoop dat deel 3 nog wel wat beter naar boven knalt!

avatar van The Oceanic Six

Vorige week nog eens het origineel gezien en zoals elke keer weer zwaar onder de indruk van zoveel perfectie. Deze straight-to-video ''opvolger'' heb ik ook al eens gezien en dat was niet best. Na de herziening is dat nogmaals bevestigd. De film is echt op elk vlak vele malen slechter dan de voorganger. Sowieso is het verhaal rondom saai en een vrij matige kopie van het Romeo en Julia, met een liefdesverhaal rondom 2 personages uit rivaliserende groepen. Het werkt ieder geval niet. Emotioneel was ik geen moment betrokken bij de nieuwe personages en ook de oude personages zijn nog weinig aan. Simba is een saaie zeur geworden, Zazu (niet eens met de stem van Rowan Atkinson, pfffffff!) mist zijn cynisme en Timon & Pumbaa zijn niet half zo geestig als in het origineel. Daarbij recyclen ze wel heel veel scenes uit de voorganger, van een bezoekje aan het gebied buiten de grenzen tot een bepaalde sterfscène. Origineel hoor.

Buiten dat is de film qua beeld en geluid ook echt tig keer minder. De omgevingen zijn nauwelijks gedetailleerd en bij vlagen zelfs lelijk getekend, helemaal bij de shots van afstand. Er was duidelijk veel minder budget voor deze goedkope vervolgfilm die alleen is gemaakt om een paar ja na het origineel nog eens makkelijk te kunnen cashen met de naam van The Lion King. Gelukkig zijn diverse stemmen uit het origineel nog wel aanwezig, maar de dialogen zijn gewoon zo beroerd dat er weinig eer valt te behalen. De diverse nieuwe liedjes zijn ook erg suf. Slechts de algehele soundtrack op de achtergrond valt nog wel mee.

Om positief te eindigen, de speelduur van nog geen 80 minuten zorgt er wel voor dat je gelukkig snel door de film heen bent. Het is nog best genietbaar, als je er maar heel weinig verwachtingen van hebt. Het verdient ieder geval niet de naam van de beste tekenfilm ooit gemaakt.

2* (was 1,5*)