• 9.379.969 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Lau

Met onder meer: Richard Gere, Claire Danes en Avril Lavigne

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot The Flock

"Evil has many faces. He has seen them all."

De gewelddadige FBI-agent Erroll krijgt een protegé, Allison, die hij de kneepjes van het vak moet bijbrengen. Ondertussen is hij op zoek naar een vermist meisje dat een essentieel puzzelstuk is in de zaak van een gestoorde verkrachter en moordenaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Erroll Babbage

Glenn Custis

Harriet's Mother

avatar van Ribera

Ribera

Van de regisseur van de Infernal Affairs trilogie. Klinkt opzich best spannend. Ben benieuwd.

avatar van Tun-89

Tun-89

Klinkt best spannend ja.. wil hem gauw bekijken.

ben ook benieuwd

avatar van johanm3

johanm3

Klinkt erg herkenbaar... Hoop dat het een goede film wordt. Gere vind ik wel een goede acteur.. dus ben benieuwd

avatar van inZanity

inZanity

Avril Lavigne..

avatar van Lavigne

Lavigne

ja indd, Avril speelt hier ook in mee!!! ben benieuwd Go Avril!!!

avatar van lukie

lukie

Ziet er spannend uit..

net als Avril in de trailer xD

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Avril Lavigne, is dat niet die wannabe skategirl/zangeres van enkele jaren terug?

avatar van inZanity

inZanity

niks wannabe aan..;)

avatar van pietjuh

pietjuh

gaan ze nu van die aftandse zangers en zangeressen gebruiken in films om fans aan te trekken?? Dit kan niet waar zijn avril lavigne in een film....... Ze kan niet eens zingen naar mijn mening....

avatar van Fikret8

Fikret8

Ribera schreef:

En van de regisseur van The Assassination of Richard Nixon (uncredited).

avatar van starbright boy

Schijnbaar is Lau van de film afgehaald omdat de eerste cut niet naar de wensen van producenten was en heeft de regisseur van The Assassination of Richard Nixon verschillende scenes opnieuw geschoten, waaronder het einde. Blijf je tocch vaak zien bij Aziatische en Europese regisseurs die hun Hollywood-debuut maken. Laasts ook al bij Hirschbiegel.

Trouwens: opvallend dat de poster vooral Richard Gere groot neerzet. Is die naam wel commercieel verantwoord in een volgens mij hippe thriller die niet bepaald op zijn fans gericht is?

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Aardige thriller met een sterke rol van Gere. Echter had ik van de regisseur van Infernal Affairs meer verwacht. Het is allemaal wel aardig maar meer ook niet. De sfeer in de film is goed maar het verhaal daarentegen is wat slap, het komt allemaal nogal langdradig over. Verder zitten er enkele zeer onnodige smerige scènes in wat helemaal niks aan de film toevoegt maar alleen lijkt mee te gaan met de huidige trend van ranzigheid in de vorm van sadistisch geweld. Enkele spannende scènes maken de film toch nog de moeite om te gaan kijken.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het moment dat Gere in huilen uitbarst. Vond hem weer niet sterk. Hij overtuigt gewoon niet in dit soort rollen... was beter op zijn plaats in Primal Fear.

Lau weet, naast Gere's acteerprestatie, verder goed wat echt verontrustend is. Niets geen spoken of monsters. Wij zelf zijn tot deze horror in staat. Niets zo ziek als het menselijke onderbewuste. En Lau maakt goed gebruik van dit principe. Weet dan ook niet precies wat ik van de expliciete scènes moet denken. Enerzijds zijn ze erg ongemakkelijk wat de film indrukwekkender maakt, anderzijds vraag ik me af of het niet beter was geweest om het in het ongewisse te laten en ons te verleiden onze eigen verderfelijke fantasie los te laten op de vermeende acties van de mensen in de film. Zoals het nu was, was het af en toe even slikken, maar bloedstollend werd het nooit.

Overigens gaat Lau wel iets te ver met zijn pogingen om een spannend, ongemakkelijk sfeertje neer te zetten. Te pas en te onpas worden snelle fades, verschillende transparante beeldlagen, wisselende scherpte en beelden die slechts enkele frames duren gebruikt. Vooral in het begin was dit nogal geforceerd wat uiteindelijk meer afstand tussen jou en de film creëert dan van tevoren het geval was.

Wel mooi was het contrast tussen de overgesatureerde beelden in vol daglicht en de donkere, smerige gehuchten waar alle zooi zich afspeelt. Alsof er onder onze lichte kant en samenleving veel duistere praktijken plaatsvinden die niet direct opvallen.

Ik vond de film uiteindelijk (verdacht) veel op Se7en lijken. Ook een film die de dingen waartoe onze perverse geest in staat is naar boven haalt. Ook een film waarin we met een cynische, misantropische rechercheur (of iets in die richting) te maken hebben, die een groentje onder zijn hoede krijgt. Om over het einde nog maar te zwijgen.

De muziek heb ik niet eens opgemerkt, alleen het lichtvoetige deuntje tijdens de aftiteling vond ik niet echt passend.

avatar van kirstie13

kirstie13

Allemaal jullie koppen dicht hebben wat over avril te zeggen terwijl jullie zelf niet kunnen zingen

1: ze is geen wannebe de enige die wannbe's zijn die geen eigen stijl hebben

2: Ze kan ook gewoon zingen

3: je moet gewoon niemand oordelen op hun doen enzo want als je iedereen in hun waarde laat is het beter he??

4: dat zeg je weer niet van rihanna of iemand anders die in een film zit en ook zingt alleen omdat avril andere stijl heeft.

Ik vind echt Freaky goeie film CUWL!!!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Waar heb jij het over?!??!

avatar van chantal29

chantal29

toppertje Gere op zijn best ,of te wel terug van weggeweest een 5

avatar van The_Game

The_Game

kirstie13 schreef:

1: ze is geen wannebe de enige die wannbe's zijn die geen eigen stijl hebben

2: Ze kan ook gewoon zingen

Ik vind echt Freaky goeie film CUWL!!!!

Al deze "info" heeft dus helemaal niets met deze film te maken. Geef een onderbouwing waarom jij deze film zo "freaky goeie film CULW" vind...

avatar van Puthenaer

Puthenaer

hey Phoenix, ik heb 'm zojuist gezien en ik moest eigenlijk ook aan se7en denken. Zeker op het laatst, toen hij die vrouw wilde doodschieten....
Verder vond ik het een sterke film, waarbij je je haast niet kunt voorstellen dat er freaks rondwandelen die dit écht leuk vinden....

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Had er gisteren hoge verwachtingen van maar kon mijn aandacht niet bij het rommellige verhaal houden.

Vond het een erg duistere film met veel losse verhaallijnen en Gere vond ik ook niet erg goed spelen deze rol was te zwaar voor hem

daarom van mij maar 2.5* oja en de vrouwelijke hoofdrol zat helemaal geen diepgang in hadden ze net zo goed weg kunnen laten

En hierboven vergelijken ze deze film met seven maar die seven was niet rommelig en had goede verhaallijnen ....nee deze kon er nog niet langs staan.

avatar van marvak29

marvak29

niet alleen rommelig maar werd ook een beetje draaierig van het irritante camerawerk, de naam Avril Lavigne (hooguit 2 minuten in beeld waarin ze zich tracht uit te kleden) in de cast staat natuurlijk wel interessant maar haar inbreng is minimaal

2 voor de moeite

avatar van Anjin

Anjin

Wat een rommeliger k.t film

maar dat heb je ook als richard gere erin meespeelt..

avatar van renekuipers

renekuipers

Bedankt voor deze enorm boeiende review! Ooit Pretty Woman gezien ?

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie thriller...en Gere speelt uitermate goed.

Danes is iets beter, maar Strickland als Viola vond ik nog `t best. ( Ik dacht al, waar ken ik haar alweer van...en toen schoot `t me te binnen dat ze de advocate speelde van Richie ( Russel Crowe ) in ``American gangster``. )

Spannende score.

Het verhaal....ja, een beetje tegen het ranzige aan,, maar verder was deze film goed te pruimen.

En de vergelijking met 7even....een beetje ja.

Gewoon weer een aardig afgeleverde spannende thriller....mijn aandacht was niet verzwakt.

avatar van ollieman

ollieman

renekuipers schreef:

Bedankt voor deze enorm boeiende review! Ooit Pretty Woman gezien ?

pretty woman ....puf...

Richard gere is altijd hetzelfde.

Maar soms ook in films die goed zijn ........en een bekende kop is altijd leuk.

Ik ga deze zeker ff proberen.

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Het is een aardige thriller, maar ook niet meer dan dat.

De film komt erg rommelig over, hij kon me niet echt boeien.

De beide hoofdrolspelers spelen hun rol goed.

avatar van movieking

movieking

Avril Lavigne als actrice?

avatar van stinissen

movieking schreef:

Avril Lavigne als actrice?

Ja , en...?

Ze doet 3 min mee...........

avatar van Raffael77

Raffael77

Toch wel een hele sterke film. Goed geacteerd door beide.

Het was wel een beetje snel duidelijk wie wat voor rol speelde maar prima te doen deze film. 4

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Zeer teleurstellende film, al snel voorspelbaar ook. Kon hier niet aandachtig naar blijven kijken.

Bijrolletje van Avril Lavigne stelt niks voor, maar het oog wil ook wat dus toch aardig.

Vrij loze film als je het mij vraagt.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Fikse tegenvaller. Een ongelofelijke zwakke Se7en kloon met een alles behalve geloofwaardige Richard Gere. Claire Danes maakt er nog het beste van, al vraag ik mij af hoe zij hierin terecht is gekomen. De film is te standaard en boeit veel te weinig om indruk te kunnen maken. Enig gevoel krijgen bij het karakter van Gere is ook onmogelijk, omdat het een vervelende, irritante knaak is.