• 9.381.141 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Lau

Met onder meer: Richard Gere, Claire Danes en Avril Lavigne

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot The Flock

"Evil has many faces. He has seen them all."

De gewelddadige FBI-agent Erroll krijgt een protegé, Allison, die hij de kneepjes van het vak moet bijbrengen. Ondertussen is hij op zoek naar een vermist meisje dat een essentieel puzzelstuk is in de zaak van een gestoorde verkrachter en moordenaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Erroll Babbage

Glenn Custis

Harriet's Mother

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Geen onaardige film, maar zeker geen topper. Het is een zeer rommelige film geworden. Het script rammelt dan ook aan alle kanten. De personages worden niet genoeg uitgediept om er feeling voor te krijgen. Het camerawerk is bij tijd en wijle gewoonweg frustrerend te noemen en dan al die onzinnige slow motions ertussen door... Neemt niet weg dat er best aardig geacteerd word door Gere en Danes, maar geloofwaardig komt het toch allemaal net niet over. Jammer, gemiste kans. Misschien volgende keer iets minder pretentieus met het script om leren gaan... 2,5 *

avatar van tevelenco

tevelenco

Rommelig is inderdaad ook het eerste woord wat me te binnen schiet na het zien van deze film.

Het verhaal wordt erg rommelig in beeld gebracht en het ontbreekt bij vele gebeurtenissen dan ook vooral aan de vraag WAAROM??

Zodat de film eigenlijk nooit boeiend wordt en maar wat voort raast.

En ook de personages worden niet erg goed uitgediept zodat je ook daar niet veel feeling mee krijgt.

Wat best jammer was want Claire Danes speelt zeker niet onaardig.

Ondanks deze punten van kritiek blijf je toch wel nieuwschierig naar hoe het verhaal zal aflopen.

Maar ook dat viel tegen.

Dus al met al toch een teleurstelling deze film zeker omdat het verhaal opzich me wel aansprak.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

tevelenco schreef:

Zodat de film eigenlijk nooit boeiend wordt en maar wat voort raast.

Wat best jammer was want Claire Danes speelt zeker niet onaardig.

Maar ook dat viel tegen.

nieuwsGierig, tevelenco, nieuwsGierig

avatar van Duuckje

Duuckje

Indrukwekkende film, al hoewel het allemaal iets minder plastisch had gekund. Gere is af en toe iets te impulsief wat mij betreft. Maar al met al is het vooral na de 1e helft een pakkende film. Wel een film met weinig bijzonderheden.

avatar van flyer

flyer

De film was beter geweest als die geluid en beeld effecten wat meer achterwegen waren gebleven. Vond dat erg storend en dat is toch jammer want het verhaal is zeer goed en ook de acteer prestatie zijn van een goed niveau.

avatar van queenie

queenie

ik vond er niets aan. de film begon chaotisch, rommelig en langzaam en wist totaal niet te boeien. 1*

avatar van Skeleton

Skeleton

De film kon mij totaal niet boeien. Een verhaal in de film was gewoon ver te zoeken. Misschien is dan nog wel het ergste dat je gewoon blijft kijken. Naar mijn mening echt een film onder de maat!

avatar van olleke6

olleke6

deze film viel mij zwaar tegen, ik werd helemaal gek van al die flitsen.... was niet mijn ding.

Hele rommelige film inderdaad.

Ik had er veel meer van verwacht.

Vond er niks aan.

avatar van Roxyxxx

Roxyxxx

Had er ook veel van verwacht maar alsnog wel erg vermakelijk om te kijken. neemt wel de tijd om op gang te komen, maar dan is het best een leuke film

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

topper!

avatar van djeebee

djeebee

slechte voorspelbare film, hoe kan Gere nou een geweldadige FBI agent spelen ?? zo zacht als een wollen deken.

avatar van kanjertje

kanjertje

Vrij rommelige en onsamenhangende film.

Zeker geen hoogvlieger maar heb al veel slechtere films gezien.

avatar van Everlast

Everlast

Vond het een goede film. En niet uitwerken van de karakters stoorde mij niet echt. Het camerawerk vond ik interessant. Goed verhaal. Voor mij een 3.5

avatar van bubba01

bubba01

Mooie film en heel erg spannend. Gere word wel wat ouder maar het blijft een klasse acteur.

avatar van smettipie

smettipie

film begint een beetje chaotisch. maar naargelang de film duurt

komt er wat vaart in de film.

vind wel dat de personages niet genoeg werden uitgediept.

Gere speelt hier ook geen FBI-agent zoals eerder vernoemt bij de film, maar een stadsambtenaar die vrijgelaten gedetineerden moet controleren.

al bij al een goede wegkijkfilm, zoals ik dit zou noemen.

3**

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

goede film hoor! Gewoon kijken dus!

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Cheyennexx schreef:

goede film hoor! Gewoon kijken dus!

Oh men...iedereen levert hier onderbouwende kritiek en die enige die hem hoog waardeert weet totaal niet te melden waarom....

avatar van ernstkrijger

ernstkrijger

Wat een tegenvallende berichten voor deze film,

Hij valt echt niet tegen.de chaos of drukte in de film valt echt wel mee er zijn films die veel chaotischer zijn(cloverfield bijv.)

Je kan deze film wel vergelijken met het genre Seven.

Dit is wel een aanrader om te kijken hoor.

Misscien ben ik de enige haha

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Rommelige film. 2 sterren

avatar van Glacius

Glacius

djeebee schreef:

Voorspelbare film en toch na het kijken van deze film denk je nog steeds dat Gere een FBI-Agent was? Ga spelen hoor..

avatar van mishad

mishad

Wanstaltig thrillertje, die door toedoen van studiobonzen en andere bemoeiallen verknipt, verschoten en verknoeid is tot een misbaksel dat het bekijken nauwelijks waard is. Richard Gere heeft na twee scènes al in de gaten dat dit nooit wat kan worden en slaapwandelt zich door de anderhalf uur heen en Claire Danes probeert met wat waterlanders er nog iets van te maken. Of zou ze gewoonweg in de gaten gehad hebben dat je van dit werkje alleen maar tranen in de ogen kan krijgen? Mijn medeleven gaat overigens uit naar Wai-keung Lau, die gewoon lekker terug moet gaan naar Hongkong, en daar zonder bemoeienissen van een polonaise aan geldwolven moet gaan werken aan een nieuw meesterwerk zoals 'Infernal Affairs', want dit slaat werkelijk nergens op.

avatar van zucco1

zucco1

vond deze film zeker niet slecht, het onderwerp was natuurlijk zeer realistisch...heb hem met veel interesse gekeken.

avatar van Jaap885

Jaap885

heerlijke film, gewoon gaan kijken

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Mij deed deze film niet alleen erg sterk denken aan Seven (de laatste scène...) maar ook aan 8MM. 't Is eigenlijk gewoon een combinatie van die twee films, en niet een bijzonder geslaagde. Tja, en Richard Gere zal wel nooit mijn favoriete acteur worden, denk ik. Hij knippert met zijn ogen, dat is ongeveer het enige wat hij kan, en wat hij in deze film dan ook weer voortdurend doet, of hij nu kwaad, verdrietig of in de war is. Verder vind ik het persoonlijk realistischer en ook angstaanjagender als je de slechterik niet direct kunt herkennen aan de gestoorde blik in zijn ogen, zijn maliënkolder of zijn woonkamer die vol opgezette dieren en vuile kleren ligt (ik noem maar drie dingen die ik in deze en soortgelijke rolprenten heb gezien). 't Zijn meestal de doorsnee ogende mensen die tot de meest gruwelijke dingen in staat zijn. Daarom was een personage als Henry uit Portrait Of A Serial Killer ook zo griezelig. Sorry, bent u daar nog..? Ik dwaal een beetje af, geloof ik... Enfin, vandaar mijn nickname. Wat The Flock betreft: erg voorspelbaar, vrij gezocht en Richard Gere heeft als acteur niet het bereik om een rol als deze overtuigend neer te zetten. Vind ik.

avatar van nr10micha

nr10micha

Leuke film en heel goed geacteerd, als je van dit soort thrillers houd gewoon kijken

avatar van mnrk

mnrk

djeebee schreef:

Juis daarom heb ik deze film gekeken, Gere als een geweldadige FBI agent.

avatar van J1981W

J1981W

mnrk schreef:

Juis daarom heb ik deze film gekeken, Gere als een geweldadige FBI agent.

Allereerst, Gere speelt helemaal geen FBI-agent, staat gewoon fout in bovenstaande beschrijving. Hoe je dit over het hoofd kan zien als je deze film hebt bekeken is mij een raadsel.

Over de fim: Ik vond het niet echt onaangenaam om naar te kijken, echter ontbrak er wel een heleboel. Hieronder werd hij al omschreven als een kruising tussen Seven en 8mm en dat is wel een redelijke omschrijving al zijn deze twee films vele malen beter. Het verhaal had veel beter uitgewerkt moeten zijn om het niet zo voorspelbaar te maken. Het hele verhaal hoe Gere met zijn "dossiers" omging vond ik dan wel weer interessant, al ging me dit na een tijdje ook wel weer vervelen en op sommige momenten was het zelfs erg ongeloofwaardig! Ik heb zitten twijfelen tussen 2,5 en 3 sterren en ben bij 3 sterren uitgekomen omdat ik me al met al wel heb vermaakt. Gewoon een leuke film om tussendoor te kijken.

avatar van Reinbo

Sterke film. Eindelijk eentje die daadwerkelijk durft te laten zien hoe ziek de wereld van pedo's en sexgestoorden is. Gaat daarin een stuk verder dan 8 mm & 7.

OK Gere slaapwandeld inderdaad door de film heen, maar dat past ook wel bij zijn murf gebeukte personage. Vond het een verfrissing om te zien dat ze de gruwelijkheden ook echt toonden.Meestal zijn dit soort thrillers wat slap op dat vlak en laten alleen horrors de horror ook zien.

4* Raar laag gemiddelde.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zo ver vond ik deze film niet gaan. Naast een voluit in beeld gebracht lijk viel het allemaal reuze mee. Sterke rol van Gere verder in een verder wat 'dertien in een dozijn' thrillertje. Niet veel bijzonders.