Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Andrew Lau
Met onder meer: Richard Gere, Claire Danes en Avril Lavigne
Releasedatum: 17 januari 2008
Plot The Flock
"Evil has many faces. He has seen them all."
De gewelddadige FBI-agent Erroll krijgt een protegé, Allison, die hij de kneepjes van het vak moet bijbrengen. Ondertussen is hij op zoek naar een vermist meisje dat een essentieel puzzelstuk is in de zaak van een gestoorde verkrachter en moordenaar.
Erroll Babbage
Vincent Dennison
Glenn Custis
Harriet's Mother
ralfsjam
uit een lopende meningen zie ik... maar toch moet ik zeggen dat ik het best een aardige film vond. je ziet tegenwoordig steeds meer film's waar de wet aan de laars gelapt wordt om gerechtigheid te halen, een trend zeg maar. Gere speelde goed en de rest eigenlijk ook wel. het verhaal was soms wat rommelig en als het moeilijk werd was er opeens een toevalligheid (dat wel) maar slecht? zeker niet... ik heb me vermaakt met een film die best goed was ,maar beter had gekunt, dat wel. toch wel een aanradertje hoor! 3.5
p.s. poster kon beter
kleez
Gezien, en ik vond het een hele aardige film! Ik had vrij weinig
verwachting bij deze film, en dan krijg je toch een hele aardige film
te zien! Geen geouwehoer, op 't einde ook realistisch! Niet dat alles weer goed komt, enz.
eppo349
je kunt er bij verzinnen wat je wilt, maar deze film is 1 grote puinhoop.
wat een script, neemt een loopje met alles en iedereen.
eduard
Hij was wel aardig, maar geen film die je bij blijft of zal aangrijpen.
Toch een mager zeventje dat staat voor 3.5 ster.
Toontje35
Was best wel een goede film met een prima Gere
Onverwacht beeld over de zelkkant van de maatschappij
strangerD
Echt een baggerfilm! Big waste of my time!! Liefhebbers mogen zich geen filmkenner/filmfreak noemen. Shame on these people! Meer kan ik er ook echt niet van maken. Sorry!!
Sergio
Als je veel negatieve reacties leest kan het alleen nog maar meevallen.
Geen topper maar toch wel onderhoudend.
neles24
zoals hier zo veel wordt geschreven vind ik het ook een aardige film en zeker geen flop .. begin is wat magertjes maar de film wordt steeds beter. 3.5 ster
REGENCY
Goede film, alleen FBI agent...??
Dat klopt niet helemaal, hij is een gemeentelijke ambtenaar.
Waku
“The Flock” verslikt zich een beetje in zich zelf.
Hoewel het zeker geen slechte film hoeft te zijn komt het geheel niet echt uit de verf.
Aan de acteer prestaties ligt het niet.
Gere komt geloofwaardig over als gefrustreerde overheids medewerker die verkrachtings slachtoffers bezoekt
Maar het is met name de uitwerking van het verhaal.
Camera werk is neurotisch.
Onnodige slow motion beelden van vaak onzinnige voorwerpen, plukjes haar wat valt, een kopje wat wordt neergezet ect ..ect..zijn irriterend.
Geluiden die op moment van de scène niets met diezelfde scène te maken hebben.
Het moet de film waarschijnlijk meer diepgang geven en een extra sinister sfeertje maar is enkel storend.
“The Flock” lijkt te willen knipogen naar “Se7en” maar haalt dit niveau bij lange na niet.
Kleine voldoende
tjp1994
komt lastig op gang, beetje vaag alles waarom Gere zo bezig is in de film. wordt niet allemaal mooi aan elkaar gebreid maar niettemin wel prima uitgekeken en aardig geacteerd. wordt naar mate de film vordert spannender
SweetNess
Was best wel een goede film met een prima Gere
Onverwacht beeld over de zelkkant van de maatschappij
Pfff. Dit is nou een ultiem voorbeeld voor een film met een saai verhaal wat de echte liefhebbers niet kan boeien, en het is ook nog zo sloom en saai geacteerd!
Vind je het gek dat ze er ook zo'n irritante acteur voor kiezen .
Dus: een echt saai en slaapwekkende film, NIET KIJKEN.
Diederik58
Film doet denken aan "Silence of the lambs" en "Seven" .
Alleen is de uitwerking niet zo goed. Van een soepele voortgang was geen sprake. De flashes die de verkniptheid van Babbage leiten zien vond ik niet bijdragen aan prettig beeld. Er werd goed naar een bepaalde climax toegewerkt. Ik kreeg net als bij de zo net genoemde films een heel akelig gevoel. Wat een verontrustend thema. Beide hoofdrollen werden overtuigend gespeeld.
Lavigne
Wat ik me afvraag, misshcien heel domme vraag:
Maar de mensen die deze film al gezien hebben, wanneer dan? Want hij komt de 17e pas in de bioscoop!
Wat ik me afvraag, misshcien heel domme vraag:
pindakaas........
skipy05
zo een slechte film. ik vont er maar niets aan. ik heb hem nu 1 keer gezien en daar blijft het zeker bij. niet mijn favoriete soort films. en de rol van Avril Lavigne is voor haar 5min ook maar niets. 0.5*
die hard
Helaas maar af en toe spannende momenten in deze film.
De film kijkt lekker weg, geen moment verveeld dus.
Richard Gere laat zien dat hij nog steeds een prima acteur is.
jimbo79
middelmatig van begin tot eind met een matige gere
slecht is het niet maar zo cliché had meer verwacht van amerikaans debuut
bisse
Vermakelijke film met een aantal spannende scenes.Gere is altijd de moeite waard naar mijn mening.De film is echter totaal onrealistisch en ook erg immoreel.
De beschrijving hierboven klopt niet want het gaat helemaal niet om een FBI agent maar om twee 'public servants'. In nederland zou deze taak door reclasseringsambtenaren worden vervuld.Vandaar het immorele gehalte. Ik mag hopen dat werknemers als Gere per direct ontslagen worden als ze op deze manier invulling geven aan deze baan.De achterliggende boodschap van de film lijkt te zijn dat mensen die ooit een zedendelict hebben gepleegd al hun menselijkheid en ook mensenrechten hebben verspeeld. Wel heel erg kort door de bocht en middeleeuws naar mijn mening.In feite is dit gewoon een exploitatie film in een duurder jasje.
Wel jammer van de irritante csi montage met daarbijbehorende geluiden.
Toch 3 sterren want de film verveeld geen moment en heeft genoeg te bieden qua spanning.
Richard C
Vond de film ook chaotisch en de manier van filmen voegde weinig to aan het verhaal. De film boeide me ook niet, maar heb hem maar uitgekeken. 2.5 ster.
orange
p.s. poster kon beter
helemaal mee eens, alleen einde a lá Se7en is werkelijk voor Gere wel beetje beneden zijn niveau.
Puur jatwerk, daar zou je toch wel wat beters kunnen verzinnen.
En, je zou toch moeten weten dat die prestatie onmogelijk is om te verbeteren...
daarom 3 sterren
Drekskiebel
middelmatige film, film wou spannend lijken maar zo kwam ie niet over
Ricochan38
gewoon een hele goede thriller met goede acteerprestaties , een stuk beter dan wat we de laatste tijd voogeschoteld krijgen, de meeste films zijn een stuk slechter.
hanskarin
Och iedereen zijn of haar mening en zal ook niet gaan schreeuwen om niet of wel te gaan kijken zoals sommige hier hun mening willen door drukken. Smaken verschillen nu eenmaal. Vind het zelf naar een traag begin een goede en spannende film geworden. Mij pakte deze film wel.
Brianna
Spannende film, Gere vertolkt een goede rol, kijkt lekker weg. Vond wel dat de film af en toe chaotisch was, maar verhaallijn was goed te volgen.
mr_cocos
je kunt er bij verzinnen wat je wilt, maar deze film is 1 grote puinhoop.
wat een script, neemt een loopje met alles en iedereen.
Volkomen gelijk, Deze film is saai en bevat geen verhaal.
gortdroog
Kwam wat traag op gang, werd daarna en spannende en goede film. Ik vond persoonlijk dat Gere goed in de rol kroop... 3.5*

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Bordertown
Thriller / Drama, 2006

Ondine
Fantasy / Drama, 2009
pornografietrailer parknew mexicoontvoeringretirementonderzoekburgerwachtmoorddinergeweldchild molestersex offendermissing woman violencedepartment of public safety