• 9.374.079 stemmen

Ginga-tetsudô no Yoru (1985)

Animatie / Fantasy | 113 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: Night On the Galactic Railroad / Night On the Milky Way Railroad / Nokto de la Galaksia Fervojo

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Gisaburo Sugii

Met onder meer: Mayumi Tanaka, Chika Sakamoto en Junko Hori

Gesproken taal: Japans

Plot Ginga-tetsudô no Yoru

"Japan's most beloved children's book is now a hauntingly beautiful feature film."

Het jongetje Giovanni en zijn beste vriend Campanella besluiten om samen een reis door de Melkweg te maken doormiddel van een intergalactische spoorweg. Deze volgen zij vervolgens in de gedaante van twee katten.

Giovanni (stemrol)

(stemrol)

Birdcatcher (stemrol)

Young Man (stemrol)

Toch even op terugkomen.

De eerste keer toen ik deze film zag heb ik hem inderdaad niet kunnen uitkijken. Ik moet ook wel toegeven de film toen met compleet verkeerde verwachtingen te hebben gezien. Werd toen aangeraden als één of ander obscuur maar trippy cult filmpje, maar een Tenshi no Tamago ofzo is het niet.

Mooi is het zeker ook niet. De animatie is erg karig, maar het sfeertje dat er hangt is eigenlijk best boeiend. Het begin is ook het minst interessante deel van de film, eens op de trein wordt het heel wat beter.

Uniek is het zeker wel. De katten en de Italiaanse invloed vormen een vreemde combinatie voor een anime, ik blijf er verder wel bij dat Spring & Chaos wel de betere film is voor mensen die geinteresseerd zijn in Miyazawa, maar deze is eigenlijk toch best wel de moeite.

Kan hem zeker niet blindelings aanraden, de verwachten moeten ook zeker niet liggen bij de wat experimentele anime, maar dat neemt niet weg dat het een sfeervol en eigenzinnig werkje is.