• 9.376.564 stemmen

Geregisseerd door: Kirsten Sheridan

Met onder meer: Freddie Highmore, Keri Russell en Jonathan Rhys Meyers

Releasedatum: 14 februari 2008

Plot August Rush

"An incredible journey moving at the speed of sound."

Twee jonge muzikanten ontmoeten elkaar bij toeval in het nachtelijke New York. Hieruit ontstaat een romance die helaas van korte duur is. De rijke vader van de vrouw is tegen de relatie en zodoende raken de geliefden elkaar kwijt. Dan blijkt de vrouw zwanger. Door toedoen van haar vader denkt ze dat haar kind dood geboren wordt. Het jongetje komt terecht in een weeshuis. Hij blijkt een groot muzikaal genie. Hij is er zeker van, dat zijn ouders hem op een dag komen halen. Als dat te lang duurt, besluit het jongetje de wijde wereld in te trekken. Hij voelt dat muziek hem met zijn ouders verbindt, en dus volgt hij de muziek om ze te kunnen vinden. Dat lijkt een moeilijke en onmogelijke weg. Zijn ongelooflijke muzikaal talent zit hem zelfs in de weg. De zoektocht wordt extra ingewikkeld als hij een nieuwe artiestennaam aanneemt: August Rush.

avatar van mishad

mishad

Ik ben niet erg onder de indruk van 'August Rush' en vind het een half-om-half schaamteloos sentimeel drama. Half goed vanwege het goede acteerwerk van Freddie Highmore en de mooie muzikale intermezzo's. Half slecht vanwege een tenenkrommend irritante Robin Williams en vanwege een wel erg stroperig script vol toevalligheden, clichés en overbodige subplotjes en bijrollen. Maar goed, mocht je toevallig in een mier- en mierzoete bui zijn, dan kan je door de goede momenten best een leuke avond beleven.

avatar van Puthenaer

Puthenaer

****, want deze film kreeg mij -een labiele papa - in tranen, hoewel daar tegenwoordig niet veel voor nodig is, als je een zoon hebt gekregen......

avatar van wwelover

wwelover

Mooie film. Zeer sterk spelende Freddie Highmore. Verhaal is mooi en de muziek is ook erg leuk. Lijkt me stug dat Freddie zelf speelde.

avatar van Alinam202

Alinam202

Een heerlijke film, heb echt genoten, fijne muziek, goed acteer werk en een prachtig verhaal. Zeker een aanrader.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

wwelover schreef:

Lijkt me stug dat Freddie zelf de instrumenten speelde.

Voor de close-ups was inderdaad een stand-in ingehuurd. Highmore speelde wel gewoon de nummers in normale shots.

avatar van hanskarin

hanskarin

Beetje overdreven en mier zoet, maar van de andere kant wel genietbaar. Zeg maar een redelijke feel good film

avatar van stevenvanwoo

stevenvanwoo

Wat een geweldige film..

Het mag misschien wel veel toeval zijn, maar het leven zit vol verrassingen en vol toeval.

Geweldig geacteerd, verhaal waarbij je je helemaal kan inleven, en heerlijke muziek!!

Wil je je ontspannen, zet dan deze film aan,

en geniet!!!

Mijn vriendin kreeg er kippenvel van iets wat ik nog nooit bij d'r gezien had vond hetzelf ook echt zo'n geweldige opzwepende hollywoodfilm die niet snel meer uit m'n gedachten zal verdwijnen dat hij echt een toppertje kan worden genoemd. Petje af voor het acteerwerk de prachtige muziek en de heerlijke spanning. Ik hoop dat er nog genoeg mensen net zo van zullen genieten net als wij hebben gedaan.

avatar van goatee36

goatee36

Net naar de film gekeken ....WAUW wat een superfilm dikke 5

avatar van Infected

Infected

Tsja, best een originele film. Ongeloofwaardig, maar dat maakt me niet zo snel iets uit.
Toch schoort 'ie voor mij niet hoger dan 3*, hoor. Vooral eigenlijk vanwege 't tegenvallende einde.
Ik zou niet glimlachen, maar eerder schrikken als opeens de vader van m'n kind na 10 jaar naast me staat. En er blijft een hele hoop onuitgewerkt, wat best had gemogen, m.i.

Maar goed, leuke film om met je vriend/vriendin/echtgeno(o)t(e) te zien (en mocht je die missen, dan werkt wijn goed!

avatar van Norma

Norma

Voor mij toch wel een teleurstelling na alle lovende woorden, maar het is mij allemaal een beetje té. Het gaat allemaal net even te gemakkelijk, Highmore is net even te schattig gezien zijn achtergrond, zijn ouders een te mooi koppel (en na 11 jaar geen spat veranderd, wauw!) de begeleider te bevlogen om waar te zijn en zo voort. Wel leuk gedaan is de muziek die August overal in hoort en die later terug komt in zijn werk. Een voldoende filmpje, dat net wel, maar om geweldig te worden had het voor mij allemaal wat rauwer of juist nog wat sprookjesachtiger gemogen.

avatar van cl20

cl20

Ik vond het een geweldige film. Natuurlijk is hij onwijs zoetsappig (al houd ik daar ook wel van), alles gebeurt precies toevallig genoeg en het einde is a la Disney, Maar ik heb genoten. Freddie Highmore is geniaal. Dat is nou een acteur, hij speelt niet alleen met zijn lichaam en woorden, maar vooral met zijn ogen. Dat kan niet iedereen. Daarnaast heb ik genoten van de muziek. Hoe de muziek uit de omgeving (Die Freddie dus zo hoort) naar voren komt in de film is absoluut geniaal. Ik heb niets meer dan goeds over deze film. Absoluut het kijken waar ondanks het zoetsappige, toevallige en disney einde.

avatar van Cloud

Cloud

Mooie film. Zeer mooie muziek. Er zitten veel toevalligheden in maarja dat nemen we dan wel voor lief. De film is erg zoet maar als je in een zoete bui bent raad ik hem zeker aan.

avatar van Skilgannon

Skilgannon

Geweldige film, kijkt lekker weg, mooie muziek, goed acteer werk. Deze valt nu bij mij toch wel in het lijstje betere film.

avatar van joepie73

joepie73

Misschien voorspelbaar, misschien een zoet en sappig verhaal. Maar wat een mooie film. Een film over durven dromen en het volgen van je gevoelens. Aangevuld met na mijn idee fantastische muziek en goede acteurs.

TOP!

avatar van rvh76

rvh76

En voorspelbaar verhaal, met een mindere Robin Williams, maar deze papa heeft toch een traantje moeten laten. Goede muziek en goede acteurs leuk verhaal. Vooral August heeft prima gespeeld. Geen 5 sterren vanwege de voorspelbaarheid en mindere Robin, toch een dikverdiende 4*

avatar van boes2000

boes2000

Soms, 's middags, kinderen op bed, wil je je ontspannen. Dat gaat prima met deze 'feel-good' film. Goede acteerprestaties, fijne muziek en mooie filmbeelden.

Film zonder pretenties, een welkome afwisseling na 'no country for old men' en 'there will be blood'.

Ik en mijn vrouw hebben genoten.

avatar van christophel

christophel

zeker voorspelbaar, maar heb me niet niet verveeld, goed gespeeld

***3.5

avatar van IQ160

IQ160

Prima film, maar net wat te zoet voor mijn smaak.

In dit genre vond ik Together toch een stuk beter.

avatar van Holy Grail

Holy Grail

tsja ik moet toegeven, kippevel en brok in me keel op het einde.

leuke film voor de zaterdagavond met je meisje

avatar van eyang

eyang

...Heerlijk om weer eens een film te zien die, naar mijn mening, alles in zich heeft...het maakte mijn dag weer goed...ik vond het een van de...tsja...weer mijn mening...mijn gevoel...beste films die ik heb gezien...

Het komt niet vaak voor dat je in een film wordt meegezogen...meeleeft...misschien, gezien mijn eigen levenservaring...kan ik mij zo goed inleven in de film...

...heerlijk om zo mee te leven met de personages...en gelukkig een happy end mee te maken...

avatar van Waku

Waku

August Rush is een prachtige film.

Bijna een sprookje.

Werkelijk alles klopt aan deze rolprent.

Een ontroerend verhaal over een onmogelijke liefde, een jongetje wat dapper zijn zoektocht begint naar zijn eveneens muzikale ouders en dat allemaal verpakt in een film met een fantastiche soundtrack en mooie beelden.

Het einde is mierzoet maar wie maalt er om.

Weinig kijkers zullen de oogjes droog houden bij deze finale van de film

avatar van tobelieve

tobelieve

muziek was mooi, het verhaal heeft me dik teleurgesteld. jammere is dat je van het 1 cliché naar het andere geleid wordt. Op geen enkel moment heeft de film me verrast. Je ziet alles van kilometers ver aankomen. Maar goed ik heb gemerkt in de zaal dat veel mensen zich erg konden inleven en dat is toch een kwaliteit ...

Voor mij mocht het een tikkeltje realistischer.

avatar van angus

angus

schitterende film!!!!

avatar van janhero

janhero

Nou. Alles is voorspelbaar maar voor mij een geweldige film. Mooie muziek en gelukkig kwam alles weer goed Soms heb ik zin in dit soort films. Een topper in zijn klasse.

ps. Robin Williams moet maar eens stoppen met acteren. Bakt er ook hier weer niks van.

avatar van bartje30

bartje30

Wat een fantastische film!!!!

Ik krijg bij een film nooit tranen in mijn ogen, maar op het einde bij deze muziek, geweldig spelende Highmore, Russell, Meyers en Howard kreeg ik kippenvel en natte oogjes. Dit is echt zo'n film waarvan ik het jammer vond dat ie afgelopen was.

Toch nog een jammerlijk minpuntje in de film en dat is de ergerlijk slecht spelende Robin Williams. Man stop toch met acteren, jou tijd is geweest.

Als Williams niet mee had gespeeld waren het echt 5 sterren geweest.

avatar van Punkette

Punkette

Dit is echt een film die me is bijgebleven. Een uniek verhaal met meesleepende muziek. Ik huil nooit bij films maar hier liepen de tranen toch echt over mijn wangen.

Een welverdiende 4,5*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

zoeter kunnen we het niet maken, wel onvoorspelbaarder! en ook dat laatste is niet gedaan. het eerste kwartier was het glazuur al van mijn tanden en had ik een onuitwisbare smaak van honing in mijn mond. geen film voor mij dacht ik al snel en bleek ook zo te zijn. zuchtend volgde ik het zoete sprookje. een klein kreetje slaakte ik toen Williams ten tonele kwam. ik snap goed dat menig vrouwtje wegsmelt op de bank, en mensen die van moderne sprookje houdt hier voor warmlopen. in mijn ogen was ik blij dat Williams mee deed, en dat de muziek van hoog nivau was! dat deed mij de afstandbdiening niet pakken om hem uit te zetten, (en okay... ik had ook zo'n vrouwtje op de bank zitten en die had dat ding). een 3tje dankzij de muziek en Williams

avatar van gorby100

gorby100

Ik vond het een ontzettend mooie film , heb er met heel het gezin van genoten

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Standaard zoetsappig hollywood-verhaaltje, maar ik was wel onder de indruk van de manier waarop Sheridan muziek in alledaagse dingen weet weer te geven. Verder niet veel nieuws onder de zon. Prima acteerprestaties maar niets speciaals. Lekker tussendoortje, dat is het.