• 9.374.079 stemmen

Moscow on the Hudson (1984)

Komedie / Drama | 115 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Paul Mazursky

Met onder meer: Robin Williams, María Conchita Alonso en Cleavant Derricks

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 15 november 1984

Plot Moscow on the Hudson

"Vladimir Ivanoff walks into a department store to buy blue jeans, walks out with a girl friend, an immigration lawyer and a buddy. His life and theirs will never be the same again."

Vladimir Ivanoff is een saxofonist in een Russisch circus. Tijdens een Amerikaanse tournee maakt Vladimir kennis met de westerse levensstijl tijdens een bezoekje aan het superchique warenhuis Bloomingdale's in New York. Hij gelooft zijn ogen niet, zoveel keuze en geen rij voor de winkel! Hij besluit ter plekke dat hij hier nooit meer weg wil en vraagt politiek asiel aan. Wonende in een overvol flatje in Harlem ontdekt Vladimir dat het westerse leven ook heel hard en koud kan zijn.

Vladimir Ivanoff

Vladimir's Grandfather

Vladimir's Mother

Vladimir's Father

lindastuurman

Echt leuk dat deze toegevoegd is.

Nou m'n mening zal wel weer voorsplebaar zijn, maar ik vond deze film echt een van Robs beste. Hij had 1 maand om zich voor te bereiden op deze film en studeerde in die maand 5 uur per dag om russisch te leren. Hij spreekt dus echt russisch, wat ik echt TOP vind.

Verder is het een goed verhaal en al die internationale acteur maken er een hele goede film van.

Ik vind dit echt een film om van te genieten!!

FisherKing

Deze vind ik ook heel goed!

avatar van gimli f

gimli f

Lijkt me een leuke film ja...

ik heb er alleen nog nooit van gehoord...

FisherKing

Hele wisselende waardering voor deze film.

Ik vind dit een van de beste van Paul Mazursky. In deze film wordt perfect uitgelegd de verschillen die er waren tussen oost en west in de wereld.

Perfect Script van Paul Mazursky en Leon Capetanos.

En de verschillen tussen gezellig en familiair leven tijdens een regime en de zgn vrijheid die je in de US hebt. Met de wonderschone Maria Conchita Alonso

avatar van chrissie

chrissie

jammer maar ik vond deze niet goed, misschien moet ik hem maar weer eens opnieuw bekijken want het is al weer enkele jaartjes geleden

avatar van sydney

sydney

Mooie film. Niet over the top. Maar wel Robin Williams in een (russisch sprekende ) glansrol.

neo

pracht verhaal wat verteld over de

tegenstellingen tussen het rusland en amerika. het acteerwerk van williams en alonso is heerlijk en ook de rol van elya baskin, die altijd getype cast wordt als rus in amerikaanse films, acteert erg goed. erg leuk om het thema van north by northwest, oorspronkelijk van bernard herrmann, in een iets andere vorm in de film te horen. de beste film van mazursky!

avatar van Moviestar

Moviestar

Laatst bij Linda gezien en ik moet zeggen wéér een goede film van Robin erbij, hij spreekt werkelijk fantastisch russisch en zorgt er ook voor dat de film boeiend blijft, het eerste deel van de film vond ik het eerlijk gezegd een beetje saai maar als hij dan "defect" dan draait het allemaal om en is het een geweldige film. 5*

Moviestar schreef:

hij spreekt werkelijk fantastisch russisch

Spreek jij voldoende russisch om dat te beoordelen ?

het eerste deel van de film vond ik het eerlijk gezegd een beetje saai

Juist niet. Reuze interessant.

neo

Vooral het stukje in de winkel met het overlopen was fantastisch...

FisherKing schreef:

Spreek jij voldoende russisch om dat te beoordelen ?

Ok, de vraag is dan wel niet aan mij gesteld, maar ik zou hem wel graag even willen beantwoorden.

Ik spreek geen Russisch en ik kan zelf niet beoordelen of ie goed Russisch sprak, maar ja...ik heb zo m'n contacten binnen de RW-fans-wereld en ken ook een aantal russische fans. Ik heb ze gevraagd of ie nu echt goed Russisch spreekt en ze zeiden dat ie het zeer goed doet, maar dat zo heel af en toe een woord verkeerd uitgesproken wordt. Maar ze vonden ook dat ie beter acteerde dan de meeste Russische acteurs. Dus.....:)

avatar van cornelis

cornelis

En dat uit de mond van fans...

lindastuurman schreef:

, maar dat zo heel af en toe een woord verkeerd uitgesproken wordt.

Aha, niet perfect dus.

lindastuurman

En dat uit de mond van fans...

Ja, maar wel Russische fans

Aha, niet perfect dus.

Idd, PERFECT sprak ie het niet. Maar wat wil je als je maar 1 maand tijd hebt om je voor te bereiden. 1 maand om een jezelf een vreemde taal eigen te maken en om een instrument te leren bespelen.

Of om Bonnie Hunt te quoten (uit eeninterview tussen Robin en Hunt):

"Robin is a quick study".

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Moest 2 keer lezen, de eerste keer had ik de y niet gezien en dacht ik: wat schrijft die Lin nu weer.

speedy23

Een frisse en originele combinatie van komedie en drama van Paul Mazursky en Leon Capatanos over een Russische overloper. Met innemende acteerprestaties, scherpzinnige en bitterzoete momenten. Robin Williams is fantastisch in de hoofdrol. Leuk detail: in de Russische scène wordt (ook door Williams) Russisch gesproken...

RWL

Nee echt, meen je dat nou?

speedy23

Waarom zou ik dat niet menen? Ik houd echt van deze prent...

image

RWL

Ik ben niet altijd serieus Speedy. Maar ik betrapte je nogmaals op het zeggen van iets waar de voorgaande berichten over gingen. Beetje onzinnig detail om te noemen natuurlijk, als het er al 3 keer gezegd is. Maar goed, ik ben weer eens aan het zeuren...

Ik ben daarentegen wel erg blij dat je het een goede film vindt! Naar mijn idee is dit een zeer ondergewaardeerde film. Kijk alleen al naar het aantal stemmen

Het is ook nooit goed!

speedy23

Ik geef gewoon mijn mening over een film. Zoals hij hier beschreven staat, zo zit hij ook bij mij in mijn 'archieven'...

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

Vind dit een van de beste films ooit, was hem helemaal vergeten. Ga hem meteen in me top10 zetten. Over de discussie over het russisch van Robin Williams, dat spreekt ie zeer goed uit, op een paar schoonheidsfoutjes na. Ik vond het een hele indrukwekkende film. Komt ook waarschijnlijk doordat mijn moeder ongeveer zoiets heeft meegemaakt. Ik kreeg vooral kippenvel toen hij afscheid nam van zijn saxofoon....en de rest van het orkest toen hij achter die bus rende.

Al met al een van de films waarin Robin Williams bewijst ook een schitterende acteur te zijn in andere films dan komedies.

Mudrlooz schreef:

Ik weet niet of je de je het commentaar van Mazursky geluisterd hebt, maar ook hij lichtte deze scene er even uit. Gewoon omdat ie zei dat Robin hier extraordinary was en dat Mazursky hier Robin een Oscar nominatie "gunde".

Het comentaar is zowiezo de moeite om te luisteren. Erg veel informatie over (problemen tijdens) het filmen, leuke dingen die gebeurd waren en over een aantal acteurs leuke informatie.

avatar van Mudrlooz

Mudrlooz

Dat commentaar staat zeker op de dvd, die moet ik maar es kopen dan

avatar van streeter

streeter

Is dit de enige film die Mazursky met Williams heeft gemaakt?

Ik ben momenteel het autobiografie van Mazursky aan het lezen (omdat Mazursky een voorwoord voor mijn boek gaat schrijven) en er staan foto's in van hem met RW en Fellini.

RWL

Ja, Robin heeft alleen Moscow on the Hudson met Mazursky gemaakt.

Wel heeft Mazursky een vervolg op deze film geschreven, maar verder dan een script is ie nooit gekomen.

avatar van gotti

Je bent een boek aan het schrijven streeter? Vertel hier eens meer over...

avatar van tims

tims

speedy23 schreef:

Wel de bron vermelden hoor...als je een recentie overneemt uit de filmencyclopedie:-)

avatar van Jordy

Jordy

berichten verplaatst naar speedy vs. de speelfilmgids

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Het eerste uur vond ik nogal overdreven en flauw, daarna verviel het in een vrij gebeurenisloze standaard-romance. En voor een film die de verschillen tussen oost en west probeert te belichten, vond ik het allemaal wel heel erg pro-Amerika. 1,5 *

(maar aan Williams lag het niet hoor, RWLinda )