• 8.900.925 stemmen

Met onder meer: Stephen Dorff, Sheryl Lee en Ian Hart

Gesproken taal: Engels, Duits, Russisch, Hongaars en Frans

Releasedatum: 19 mei 1994

Plot Backbeat

The Beatles zijn voor het eerst op tournee en spelen in rokerige nachtclubs. Daar ontmoet Stu, de vijfde Beatle, de sexy fotografe Astrid. Stu moet kiezen tussen zijn beste vriend John Lennon, zijn vriendin of de band.

Stuart Sutcliffe

Alainmestreech

Ja is wel aardig

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze autobiografie over de 5e Beatle viel me zo erg mee dat ik hem zelf erg goed vond.

Er staat drama/muziek maar het is gewoon een drama waarin je ze af en toe ziet optreden in kleine zaaltjes, dus verwacht geen halve musical waar ik dus bang voor was.

Het acteerwerk is erg goed evenals het script en de regie.

Ook mooi voor mensen die niets met de beatles hebben omdat het gewoon een goed verhaal is.

Verrassend goed dus.

Cijfer: 4

avatar van Daaf

Daaf

Echt een hele leuke film, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ik de beatles helemaal geweldig vind...

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Nog geen fan van The Beatles. Al duurt dat waarschijnlijk niet lang meer. Net als Nowhere Boy was deze goed te verteren. De film oogt zelfs realistischer. Prima sfeertje en goede acteerprestaties 4,0

avatar van NERD

NERD

Redelijke film. Misschien omdat ik een behoorlijke Beatles fan ben maar voor mijn gevoel lag de focus wat te veel op Stuart en Astrid. Logisch misschien, maar ik had graag wat meer van de anderen gezien. Het acteerwerk voelt ook wat moeilijk, afgezien van misschien Stephen Dorff die het prima doet. Ian Hart gaat van erg overtuigend naar een beetje irritant, en juist degene die George en Paul speelden leken mij het meest overtuigend in hun rol. Misschien dan juist omdat ze niet zo prominent naar voren komen in de film.

2.5 sterren

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Opzich een aardig inkijkje met een prima aankleding, maar als film niet echt gelukt. Je zou de film ergens los moeten kunnen zien van de ontstaansgeschiedenis van The Beatles, maar meer als film over iemand die op een keerpunt in zijn leven staat. Alleen is de film daarvoor te oppervlakkig en niet goed genoeg op dramatisch vlak, ook door het wat matte acteerwerk van Stu en Lennon. Maar ook als portret van deze Stu is de prent niet echt gelukt, zeker als je begrijpt dat hij (en het meisje Astrid) wel van enige invloed zijn geweest op de look van The Beatles. Maar ook dat komt nergens naar boven. 2,0*.

avatar van scorsese

Redelijke film over de bassist van een beginnend Engels rockbandje die verliefd wordt op een Duits meisje. De film focust zich meer op de relatie tussen de bassist en het meisje, terwijl de ontstaansgeschiedenis van The Beatles toch net wat boeiender is. De tijdsgeest wordt aardig neergezet, een aantal prima scenes en ook een prima rol van Stephen Dorff.