• 9.381.754 stemmen

Releasedatum: 24 april 2003

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Van God Los

"Rock Hard and In Your Face"

De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.

Anna Sprengers

Mr. van de Velde

avatar van dutchtuga

dutchtuga

MarkFish schreef:

Lek straalt Hollywood-klasse uit, Van God Los is een leuke Nederlandse film.

Das voor mij al reden genoeg geen moeite te doen de film te bekijken.

Maar net deze film gezien en ook dit is geen echte aanvulling op de nederlandse film. Een soap met wat meer geweld en kwaliteit, thats it. 1 of 2 sterke scenes maar verder weinig bijzonders. Leuk voor een keer maar ben de film morgen weer vergeten. 2,5*

avatar van starbright boy

rickjans schreef:

zag 'm vanavond op TV.wat een belabbered slecht gemaakte film.Tycho genant was vreselijk.wat een over acting.slecht acteerwerk.kwasie modern gemonteerd ,en gekliedr met de kleuren.Regiseur zonder inzicht en talent.geen touw aan vast te knopen.zgn heavy...wat een aaaaanfluiting !

Hij filmt beduidend beter dan jij schrijft in ieder geval.

avatar van gotti

Gernandt vreselijk? Zelfs in de promo liepen de rillingen weer over mijn lijf. Brrrr...wat kan die eng kijken.

avatar van Webby

Webby

rickjans schreef:

Slechtste reactie ooit op moviemeter!

avatar van Mark86

Mark86

Tygo is wel cool, t gaat volgens mij vooral om de rest..

Ben het wel eens met rickjans als t gaat om overacting.

avatar van gotti

Welke 'rest' is dan vreselijk? Schijf doet het zeker niet onaardig (was denk ik wel de minste van de drie) en Weeber was fantastisch. Mooi en ingetogen.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Moet zeggen dat ik de lofzang op Van God Los niet zo goed begrijp. Er zitten een aantal goede momenten in en zeer degelijk acteerwerk, maar het verhaal valt in mijn ogen uiteindelijk nogal tegen. de overgang van Weeber naar "zware jongen" komt erg slecht uit de verf en verder zaten er een paar tenenkrommend slechte scenes in, die ervoor zorgden dat je NET niet lekker in het verhaal zat. Veel potentie, had meer in gezeten. 3*

aanvulling:

Ook dat zgn 'limburgs'praten...waar slaat dat op?

de ene keer praat bv.Stan limburgs en dan weer goedverstaanbaar ABN?

en ik dacht dat het op de Bende van Venlo geeinspireerd was..waarom?aan het hele verhaal is toch een eigen draai gegeven ,waarom dan dat soort kunstgrepen met taal ed?of ze praten plat limburgs,(met ondertiteling) ,of duidelijk verstaanbaar ABN..

dit had deze (uberhaupt zeer zwakte -) film meer goed gedaan.Het doet me nu erg denken aan een amerikaanse oorlogsfilm ,waarin de duitsers engels praten met zo'n ingestudeerde duitse tongval..komt ook altijd zo lullig over.verder doet al dat dulbi-geluid en ge-compress de verstaanbaarheid van zo'n film ook geen goed !

Zeer onvolwassen film .-10*

rickjans

o ja ,en een betere locatie scout hadden ze moeten inhuren.al die moordpartijen (in het westland leek het wel) tussen de kassen..zat ook al geen fantasie in.zeer ongeloofwaardig dat de een na de andere moord in hetzelfde kassencomplex plaats kan vinden.en zo ja ,dan had iets meer variatie voor de kijker ook geen luxe geweest....Ik vraag me af welker feiten inderdaad overeenkomen met die van de 'bende van Venlo'.

voror de laatste keer:huiveringwekkend slecht gemaakte film.

avatar van stan

stan

Je kent de feiten niet eens, dus hoe weet je nou dat deze film niet klopt :S

En het is al helemaal geen onvolwassen film, het is een hele goede en op waarheid berustte film die heel lekker weg kijkt en aan het limburgse accent heb ik me ook geen minuut aan geergerd, al was het soms inderdaad effe gewoon nederlands

avatar van mister blonde

mister blonde

rickjans schreef:

want ze hebben alleen kassen in het Westland? lijkt me logisch dat het risico alleen maar groter wordt als je elke keer van locatie wisselt. in plaats daarvan hadden ze een rustige locatie gevonden (waarschijnlijk kassen die niet meer gebruikt werden).

avatar van 93.9

93.9

Hele goede film!

Enige minpuntje waren de rare acentjes van de acteurs.

Behalve Weeber hadden de anderen eerder een raar belgische acent.

stan schreef:

Je kent de feiten niet eens, dus hoe weet je nou dat deze film niet klopt :S

Nou, ik weet wel dat de echte 'bendeleider van Venlo' nog leeft en gewoon in de bak zijn straf uitzit. dus in zoverre...klopt het dus wat ik zeg dat ze er wel een eigen draai aan gegeven hebben , wat op zich niet geeft ,maar waarom zo'n vreemde onnodige draai?

avatar van stan

stan

Tja vraag dat niet aan mij, als de leider inderdaad nog leeft dan heb je in dat opzicht gelijk, maar in vele redenen geef ik je ongelijk over de film

avatar van HeatWave

HeatWave

Heftig filmpje.

Zeer goed acteerwerk van de hele cast.

Petje af.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

93.9 schreef:

Behalve Weeber hadden de anderen eerder een raar belgische acent.

Belgisch? Nou... nee.

stan schreef:

In 1997 werden in Limburg achttien jongens veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de tien jaar en levenslang. Het betrof personen in de leeftijd van 14 tot 56 jaar.

avatar van Leno

Leno

Aardige film met prima acteurs en het komt allemaal aardig realistisch over. Het verhaal is wel volgens het boekje, maar prima uitgevoerd.

De sfeer is te grimmig en dramatisch naar mijn smaak, en de accenten irriteerde mij (met name in het begin). Niet echt mijn soort film, wel goed gemaakt. 3/5

avatar van Renéetje

Vrolijk verhaal

avatar van haribo

haribo

Hoi,

Ben op zoek naar het nummer dat gespeeld werd tijdens de aftiteling... Ik meende Daniel Lohues te horen met een hele nare blues... huis wat vol visite, dus was slecht te horen. Iemand met de soundtrack in huis? LimeWire, KaZaa, Google, deze site EN een mail naar Daniel zelf hebben nog niets opgeleverd.... HELLUP!!!

avatar van cornelis

cornelis

De track heet "Stan Meijer Blues" en is speciaal voor de film gemaakt door Daniel Lohues. Nooit officieel verschenen, geloof ik.

avatar van Webby

Webby

Wel op de 'B' kant van de singel Grachten van Amsterdam... ik heb die!

avatar van haribo

haribo

Mooi! Dank u, nu ik zowel titel als cd(single) heb (en mail) kan ik eens kijken hoe ver we komen....

PS had ik al dank gezegd?

Ook dank enzo

avatar van andy1980

andy1980

goeie nederlandse film

avatar van Rene1971

Rene1971

Eén van de betere Nederlandse films. Geweldige acteerprestaties.

avatar van mister blonde

mister blonde

waarom wordt er in ieder berichtje vermeld dat het om een Nederlandse film gaat? dat is wel bekend, toch...

avatar van Flipman

Flipman

Ik vond 't 'n goeie Film. Inderdaad een beetje raar dat dat steeds vermeld wordt, maar dit is het soort Films dat Nederland qua Films weer een beetje in the picture kan brengen.

Geweldige sfeer, goed acteerwerk, mooi verteld. Soms ging ie een beetje langzaam.

Vier.

avatar van pikas

pikas

Prima film.

Vaak wordt de aktie in films sterk overdreven.

Hier niet, maar toetsen ze aan de werkelijkheid.

Voor mij alvast een film die tot het laatste beeld mijn aandacht vasthoudt

avatar van jester

jester

Indrukwekkende, aangrijpende film, met topprestaties van Weeber, Gernandt en Schijf. Met name Weeber vond ik erg sterk, bijvoorbeeld in de scene waarin hij met de honkbalknuppel tekeer gaat bij het eerste slachtoffer, die ogen! Aan de andere kant speelt hij de verlegen puber, perfect. De rol van Gernandt is wat dat betreft "makkelijker', want meer één dimensionaal.
Mooie laatste scene trouwens, al is ie wellicht een beetje cliché: zijn vader die er nu wel is, als hij met zijn koffertje op de parkeerplaats aankomt