• 9.382.110 stemmen

Releasedatum: 24 april 2003

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Van God Los

"Rock Hard and In Your Face"

De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.

Anna Sprengers

Mr. van de Velde

avatar van neo

neo

Onderhond schreef:

Random Duits flikkenfeuilleton typische soundtrack/score, ...)

Ooh jee daar gaan we nog een keer

avatar van mdma

mdma

prima nederlandse film niks mis mee...

avatar van neo

neo

Maaruh Onderhond:

Ik kan er in komen dat je het een typische score vind wellicht. Maar je vond het dus niet goed? Ik bedoel op functioneel level, en niet even niet kijkend naar het voorspelbare verhaaltje? Neem de doortastende montage die overvloeit met de politie terplekke op de plaats van delict met de opbouwende dreiging erbij... Beschrijf dan wat jij had gedaan als componist(en) als je dit materiaal had?

Doom

Een 4 * voor deze film, vond hem erg heeeel erg gaaf. Goed geacteerd, spannende film, leuk verhaal...

En dat voor een Nederlandse film!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik had meer van deze film verwacht. Vond het acteren van Tygo Gernandt te 'overdreven. Ik vond het af en toe ook een beetje te rommelig er zat soms echt weinig lijn in. Verder vond ik het einde wel goed en moet ik een compliment geven aan Angela Schijf omdat zij erg sterk acteerde. 3*

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

Ik vond de film geweldig, het acteerwerk van Tygo en Egbert was ook goed en geef deze film 4,5*

Doom

De acteer prestaties in deze film waren zeker een ruime voldoende, maar als toppunt vond ik toch wel Angela Schijf, die deed het wonderbaarlijk goed. Had haar nog nooit zo goed zien acteren, ze kan het wel degelijk dus!

avatar van koreaan

koreaan

De film scoort naar mijn mening hoger dan dat hij waard is.

Het was vrij warrig. Acteer werk was niet goed maar angela schijf acteerde daarin tegen wel goed.

2,5

avatar van Quido

Quido

Warrig ?

En Weeber, maar vooral: Gernandt niet goed ? Wat was er niet goed aan dan ?

angela schijf wel goed en de rest niet? is toch nét andersom

Webby schreef:

angela schijf wel goed en de rest niet? is toch nét andersom

Dan zijn ze allemaal goed want Angela was echt top bezig in deze film, ongelovelijk goed zelfs. Net zoals deze film, zeker in de top van Nederlandse movies ooit!

Op p2 bij mij iig, Simon is toch iets beter

Webby

zeg ook niet dat ze slecht was, maar tygo was über machtig!

avatar van stan

stan

Zo'n goede film en dan net niet in de top 250

stan schreef:

Zo'n goede film en dan net niet in de top 250

VInd het geen toplijst materiaal. Wel een leuke misdaadfilm, maar een vrij simpel verhaaltje toch?

Webby

Simpele verhalen kunnen ook goed zijn. Er wordt top in geacteerd, dat is ook toplijst waardig.

Webby schreef:

Simpele verhalen kunnen ook goed zijn.

Idd, niet elk top verhaal hoeft een super goed onderbouwend verhaal te hebben, zie de huidige toplijst ook maar...

MarkFish schreef:

Net of de acteerprestaties zo goed zijn. Gernandt speelt een geloofwaardig crimineeltje. Verder vind ik het wel aardig, niet meer dan dat. Het benadert nergens de sfeer van een grote misdaad/gangsterfilm, waar Lek dat wel doet, vind ik. LEK is echt een vet goeie Nederlandse misdaadfilm.

avatar van fiatlux

fiatlux

LEK is echt een vet goeie Nederlandse misdaadfilm.

Ja, lekker vet: criminelen met babies op hun buik en lekker minutenlang scheuren in een Ferrari zonder dat de hoofdrolspeler achter het stuur iets kan zien. En de criminelen en agenten zijn ook heerlijk cliche....

Webby

LEK is vergeleken bij VGL kinderspel

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Zeker de moeite waard. En dat zal ik over een Nederlandse film niet vaak zeggen. Ik heb wat bezwaar tegen de soundtrack, die nogal bombastisch en ambitieus overkwam (en ook de Venga Boys gebruiken als source music, terwijl de film in de jaren 80 speelt). Verder is Van God Los zwaar oke. Goede acteerprestaties vooral. 3,5*

avatar van DRJeFF

DRJeFF

"Denk je weleens aan me als je je aftrekt ?" en dat in t Limburgs.hmmm

Dat maakt het vrij lompe acteren van die tygo enigzins nog goed in deze flick.

Goed verhaal,ietwat gekloot met de werkelijkheid,beetje aangedikt qua persoonlijke verhaallijnen,maakt niet uit ,het is n prima NL film.

Poisonthewell schreef:

Huh ?? '90!

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Ja `90 !

avatar van starbright boy

Maar wel begin jaren '90 (staat in beeld in het begin van de film) en die Vengaboy-hitjes komen uit eind jaren '90.

Webby

Lekker belangrijk, de film is geïnspireerd...

fiatlux schreef:

Ja, criminelen zijn criminelen an agenten zijn agenten. Misschien een beetje cliche, maar wel geloofwaardig. Het goeie aan die film is dat je eerst niet weet wie goed is en wie niet. Iedereen heeft wel een lijk in de kast.

Kom nou, Lek straalt kwaliteit uit en heeft een steengoed verhaal. Daar komt die bende van Venlo niet bij in de buurt. Lek straalt Hollywood-klasse uit, Van God Los is een leuke Nederlandse film.

avatar van muismat

muismat

Heel nare film, echt zeer goed geacteerd, ondergang op en top, uniek maar vooral droevig en keihard.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Vond dit echt een toppie film!! 3,5 *

avatar van luuk1988

luuk1988

zo komt er tijden lang geen ***** op tv en zo komen er op 1 avond 4 goede films!

avatar van rickjans

rickjans

zag 'm vanavond op TV.wat een belabbered slecht gemaakte film.Tycho genant was vreselijk.wat een over acting.slecht acteerwerk.kwasie modern gemonteerd ,en gekliedr met de kleuren.Regiseur zonder inzicht en talent.geen touw aan vast te knopen.zgn heavy...wat een aaaaanfluiting !