Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 24 april 2003
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Van God Los
"Rock Hard and In Your Face"
De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.
Anna Sprengers
Mother Stan
Mrs. van de Velde
Mr. van de Velde
neo
Random Duits flikkenfeuilleton typische soundtrack/score, ...)
Ooh jee daar gaan we nog een keer
neo
Maaruh Onderhond:
Ik kan er in komen dat je het een typische score vind wellicht. Maar je vond het dus niet goed? Ik bedoel op functioneel level, en niet even niet kijkend naar het voorspelbare verhaaltje? Neem de doortastende montage die overvloeit met de politie terplekke op de plaats van delict met de opbouwende dreiging erbij... Beschrijf dan wat jij had gedaan als componist(en) als je dit materiaal had?
Doom
Een 4 * voor deze film, vond hem erg heeeel erg gaaf. Goed geacteerd, spannende film, leuk verhaal...
En dat voor een Nederlandse film!
Spartaan1986
Ik had meer van deze film verwacht. Vond het acteren van Tygo Gernandt te 'overdreven. Ik vond het af en toe ook een beetje te rommelig er zat soms echt weinig lijn in. Verder vond ik het einde wel goed en moet ik een compliment geven aan Angela Schijf omdat zij erg sterk acteerde. 3*
Nick Theunis
Ik vond de film geweldig, het acteerwerk van Tygo en Egbert was ook goed en geef deze film 4,5*
Doom
De acteer prestaties in deze film waren zeker een ruime voldoende, maar als toppunt vond ik toch wel Angela Schijf, die deed het wonderbaarlijk goed. Had haar nog nooit zo goed zien acteren, ze kan het wel degelijk dus!
koreaan
De film scoort naar mijn mening hoger dan dat hij waard is.
Het was vrij warrig. Acteer werk was niet goed maar angela schijf acteerde daarin tegen wel goed.
2,5
Quido
Warrig ?
En Weeber, maar vooral: Gernandt niet goed ? Wat was er niet goed aan dan ?
Doom
angela schijf wel goed en de rest niet? is toch nét andersom
Dan zijn ze allemaal goed want Angela was echt top bezig in deze film, ongelovelijk goed zelfs. Net zoals deze film, zeker in de top van Nederlandse movies ooit!
Op p2 bij mij iig, Simon is toch iets beter
Zo'n goede film en dan net niet in de top 250
VInd het geen toplijst materiaal. Wel een leuke misdaadfilm, maar een vrij simpel verhaaltje toch?
Webby
Simpele verhalen kunnen ook goed zijn. Er wordt top in geacteerd, dat is ook toplijst waardig.
Doom
Simpele verhalen kunnen ook goed zijn.
Idd, niet elk top verhaal hoeft een super goed onderbouwend verhaal te hebben, zie de huidige toplijst ook maar...
MarkFish
Net of de acteerprestaties zo goed zijn. Gernandt speelt een geloofwaardig crimineeltje. Verder vind ik het wel aardig, niet meer dan dat. Het benadert nergens de sfeer van een grote misdaad/gangsterfilm, waar Lek dat wel doet, vind ik. LEK is echt een vet goeie Nederlandse misdaadfilm.
fiatlux
Ja, lekker vet: criminelen met babies op hun buik en lekker minutenlang scheuren in een Ferrari zonder dat de hoofdrolspeler achter het stuur iets kan zien. En de criminelen en agenten zijn ook heerlijk cliche....
Poisonthewell
Zeker de moeite waard. En dat zal ik over een Nederlandse film niet vaak zeggen. Ik heb wat bezwaar tegen de soundtrack, die nogal bombastisch en ambitieus overkwam (en ook de Venga Boys gebruiken als source music, terwijl de film in de jaren 80 speelt). Verder is Van God Los zwaar oke. Goede acteerprestaties vooral. 3,5*
DRJeFF
"Denk je weleens aan me als je je aftrekt ?" en dat in t Limburgs.hmmm
Dat maakt het vrij lompe acteren van die tygo enigzins nog goed in deze flick.
Goed verhaal,ietwat gekloot met de werkelijkheid,beetje aangedikt qua persoonlijke verhaallijnen,maakt niet uit ,het is n prima NL film.
Webby
Huh ?? '90!
Maar wel begin jaren '90 (staat in beeld in het begin van de film) en die Vengaboy-hitjes komen uit eind jaren '90.
MarkFish
Ja, criminelen zijn criminelen an agenten zijn agenten. Misschien een beetje cliche, maar wel geloofwaardig. Het goeie aan die film is dat je eerst niet weet wie goed is en wie niet. Iedereen heeft wel een lijk in de kast.
Kom nou, Lek straalt kwaliteit uit en heeft een steengoed verhaal. Daar komt die bende van Venlo niet bij in de buurt. Lek straalt Hollywood-klasse uit, Van God Los is een leuke Nederlandse film.
muismat
Heel nare film, echt zeer goed geacteerd, ondergang op en top, uniek maar vooral droevig en keihard.
luuk1988
zo komt er tijden lang geen ***** op tv en zo komen er op 1 avond 4 goede films!
rickjans
zag 'm vanavond op TV.wat een belabbered slecht gemaakte film.Tycho genant was vreselijk.wat een over acting.slecht acteerwerk.kwasie modern gemonteerd ,en gekliedr met de kleuren.Regiseur zonder inzicht en talent.geen touw aan vast te knopen.zgn heavy...wat een aaaaanfluiting !

Kijkers positief verrast door de serie 'Van God Los': 'Onverwacht juweeltje'

Genoten van 'Ferry' op Netflix? Dan zijn deze Nederlandstalige misdaadfilms iets voor jou

Earth
Documentaire, 2007