Genre: Komedie / Misdaad
Met onder meer: Luis Guzmán, William H. Macy en George Clooney
Releasedatum: 22 mei 2003
Bekijk via Prime Video
Plot Welcome to Collinwood
"Five guys. One safe. No brains."
Vijf nietsnutten uit Cleveland besluiten samen te gaan werken om de grootste klus waar ze ooit van gehoord hebben te klaren: het beroven van de kluis van een lommerd. Wanneer hun plan niet helemaal naar wens verloopt, lijkt het er op dat ze meer verliezen dan dat de klus hen oplevert.
Riley
Basil
Mickey
Priest
Elora Danan
Ik heb deze film in de sneak gezien en ik vond 'm echt geweldig!!! Beetje cult maar zo ontzettend grappig! Tis wel een beetje Ocean's 11 George Clooney type-film, maar dan lower-budget. Maar dat geeft de film z'n charme. Zien die film!!!
Armin
Clooney heeft de film geproduceerd, maar heeft volgens mij zelf geen rol in de film.
Macmanus
Jawel, hij speelt een Jood in een rol stoel volgens mij, op IMDB staat het ook Jerzy speelt hij
brbbl
De titel zei me niks (ik dacht eerst dat de titel "Pandora" was) toen de film startte (sneak). Maar ik en mijn vriendin lagen in een deuk. lange tijd geleden dat ik ooit naar een lachfilm ben geweest en hem nog leuk vond ook.
GerwinF
Aii...deze film wordt volledig de grond in geboord door http://www.kutsite.com/recensie/welcometocollinwood.html
Hobbes
erg grappige film met een paar schitterende grappen.
leuke rollen met acteurs waarvan je kon zien dat ze er veel plezier in hadden die rollen te spelen. doet wel een beetje denken aan een coen brothers film, maar dat doet niks af aan de lol
4* (o.a. voor de muziek van Paolo Conte
en gerwin. ik denk dat diegene die de recensie schreef voornamelijk wat tegen sodebergh heeft. blijkbaar is 't stoer om sodebergh kut te vinden tegenwoordig (zelfde als met Kevin Smith).
toch wel een aanrader!
why are you dressed up like a priest?
you're an idiot
Jordy
heel leuk die dvd screeners rond oscar-tijd maar hier werd ik in de eerste tien minuten echt gek van de hoeveelheden scrollende teksten en zwart/wit scenes
komt wel dan
Hobbes
ik lag er eigenlijk niet zo wakker van.
had er al verhalen over gehoord maar dit was de eerste. vond 't niet echt storend zoals iedereen er over praat.
maar ja, bij een screener moet je niet piepen
moviefreak#1
Ja toch wel een verrassing, best aardig voor toch een filmhuisproductie, george clooney is de grappigste in de film waar william h.macy weer ouderwets zichzelf kan zijn (net als in Fargo). ***
Jordy
Geweldige cast, je ziet dat ze er plezier in hebben, maar het kon me gewoon allemaal niet zo boeien. Standaard en niet echt grappig.
Paar leuke scenes vooral de scene met de onderbroek. Maar een bioscoop sucses zal deze kleine film niet worden. Voor mijn een kleine 5 dus 2.5*
Ansje
de laatste 10 minuten van de film waren wel leuk , de rest was niet te genieten .
mijn smaak is het dus absoluut niet denk niet dat het een kaskraker word .
2 sterren voor de moeite .
empirekees
Leuke acteurs, leuke aaneenschakeling van geinige muziek, erg saaie momenten, vooral in het midden van de film.
En George Clooney vond ik verschikkelijk ongeloofwaardig, veel te glad.
Tijdens het inbreken werd het pas echt leuk.
Had er te hoge verwachtingen van.
moviefreak#1
Toch nog in de bios ???
Toch nog maar een keer naar toe .
Overigens is deze film ook met wijlen Michael Jeter (may he rest in peace)
Dino10
Aan het einde van de film voel je je gewoon genaaid. Wat een bud verhaal. Zonde van je tijd en als je naar de bios bent geweest zonde van je geld.
Mijn advies : niet gaan kijken!!
NERD
Best een grappig filmpje. Houdt een beetje het midden tussen Ocean's 11 en O Brother...
Niet zo vreemd als je kijkt naar wie voor de 3 films verantwoordelijk zijn geweest.
3 sterren.
Sjoerd
Erg grappig allemaal. Openingscene, waarin ze die auto jatten is echt geweldig. Vooral de muziek ook
Af en toe best grappig en leuke rollen van vooral Rockwell en Clooney, maar over het geheel gezien vond ik deze film toch veel te flauw. Ben benieuwd of het origineel beter is.
raijmmar
Een zeer slechte film. De humor is ook zeer flauw. Jammer van mijn tijd om naar zo'n film te gaan kijken.
homerjay
Had er na de eerste berichten heel wat van verwacht. Toen die daarna werd afgebrand in de reviews was ik toch wat angstig om te kijken. Uiteindelijk (gelukkig) toch maar gedaan.
Het was een erg grappige film met inderdaad veel goede acteurs. Af en toe waren de grappen wat over the top maar dit stoorde mij niet heel erg. Bovendien een anders dan standaard (maar inderdaad wat onvoldoenend) einde.
Zeker voor liefhebbers van 'O Brother'.
3,5 *
Diesel
WTCW is een zeer amusante film met stuk voor stuk leuke personages die jammergenoeg niet helemaal uitgediept worden. De acteerprestaties zijn absoluut boven het gemiddelde (Sam Rockwell en Michael Jeter doen het zelfs erg goed) en de soundtrack is erg leuk en past goed bij de film.
Een zeer geestige en soms zelfs emotionele film, ik raad hem iedereen aan.
3.5/5.0
Diesel

(Rabbijn
Banjo
- 2033 berichten
Een korte matige film met af en toe een leuke grap
(man gooit hamburger naar politie:))
Esteban
Aangezien de luchtige, humorvolle kraakfilms wel aan mij besteed zijn wist 'Welcome to Collinwood' me redelijk te boeien. M'n verwachtingen stonden dan wel op 'n laag pitje, toch klonk het 'ouderwetse' sfeertje en de gecombineerde namen goed in de oren. Twee belangrijke zaken kwamen roet in het eten gooien; 'opbouw' en 'humor'. Het scenario was al niet zo sterk en dan opende de film nog overduidelijk met het resultaat van de kraak. Jammer, want hierdoor bleven bijna alle verassingen compleet uit. Ook de humor is ver te zoeken en zélfs de altijd swingende Sam Rockwell komt maar flauwtjes uit de hoek. Meer samenspel tussen Clooney (die ocharme hooguit 5 minuutjes te zien is) en hem hadden het komische aspect misschien wat kunnen opkrikken. Zeker bekijkbaar, maar op de meeste gebieden nogal zwak.
Welcome to Collinwood **
jassonn
Zeer leuke film met grappige stukjes,leuke muziek en het verhaal dendert lekker voort. 3,5*
kubrick
- 1907 stemmen
Geweldige film! deed me ook een beetje denken aan een film van de coen broertjes, heb me uistekend vermaakt met deze film! 3,5 sterren
reeko
kijkminuten waardig. Zeer grappig met hier en daar toch wel origineel. onterecht dat het weer vergeleken moet worden met o'brother.. het is een film op zichzelf met prima acteerwerk.
NERD
Uhm, stond ook op de hoes of op de poster of in de trailer of iets dergelijks dat het van de makers van O Brother is.....dus zo gek is het niet

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Matchstick Men
Misdaad / Komedie, 2003