• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Gene Hackman en Sean Young

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 21 april 1988

Plot No Way Out

"Is it a crime of passion, or an act of treason?"

Tijdens een woedeaanval vermoordt Minister van Defensie David Brice zijn maitresse. Om het schandaal te verbergen, creëert zijn trouwe medewerker de perfecte dekking: hij 'verzint' een verleidelijke moordenaar - een Russische spion - en roept dan de hulp in van marinecommandant Tom Farrell om hem te vinden. Echter, als door het lot bepaald, heeft Farrell ook een sterke betrekking met het slachtoffer... en alle sporen die hij ontdekt om de misdaad op te lossen leiden direct naar hem! De zoektocht van Farrell naar de moordenaar is niet alleen een zaak van nationale veiligheid, maar is er ook een om zijn eigen hachje te redden.

Lt. Cmdr. Tom Farrell

CIA Director Marshall

Kevin O'Brien

avatar van neo

neo

erg leuke thriller.vond em erg spannend maar lang niet zo goed als de combinatie donaldson/costner met thirteen days.3.5 sterren

avatar van vic

vic

de blijft voor mij kostner's beste. Erg spannende thriller die aan het eind erg verrasend is. zeker een aanrader, is volgens mijn al heel vaak op t.v. gekomen

Het is zijn beste film geweest,maar ook voor deze film,veel te vaak al op de tv geweest

avatar van Redlop

Redlop

Precies...als iemand deze film nou nog niet gezien heeft zou ik gewoon een avondje gaan zappen en dan kom je hem wel een keer tegen.

avatar van Bandit

Bandit

Dit is één van de weinige goede films die Costner gemaakt heeft.

avatar van roda

roda

geweldige thriller, met een ontzettend goed script en erg spannend.

en top acteerwerk van de gehele cast, je verveelt je geen moment bij deze fantastische thriller. 4.5*

avatar van mstoffer

mstoffer

Een thriller waarbij de love-interest (sean young) er nu eens niet bij de haren is bijgesleept.

avatar van stinissen

Een onderschatte thriller met prima rollen van Kevin Costner , Hackman en Young. De film die werkelijk telkens beter wordt namate je hem vaker ziet een dikke 7 dus 3.5*

avatar van Wouter

Dan kun je hem met zijn 3,27 toch nauwelijks onderschat noemen?

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Sterke rol van Costner, strak verhaal, spannend slot.

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Lang geleden gezien. Vond het een spannende film. Ga hem zeker vandaag kijken.

avatar van Jorick

Jorick

Een best goede thriller met goed acteerwerk. 3*

avatar van Wouter

Het einde blijft en beetje flauwekul, maar het blijft een vermakelijke film. ***

avatar van Moovey

Moovey

Onderschatte film met een verassend lage waardering. Goed geacteerd van Costner met een paar goede scenes zoals de (lopende) achtervolging in het Pentagon. Ook de slotscene is verassend waarin Costner daadwerkelijk een Russische spion blijkt te zijn

avatar van BOND31

BOND31

Goede politieke paranoia-film met Costner in een van zijn beste rollen, en Hackman weer heerlijk verdorven. Veel actie, veel tempo en de spanning blijft er goed in. Prima film!

avatar van wesbrina

wesbrina

Goeie film met een geweldig einde !

3,5 punt

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Spannende thriller met goed acteerwerk, een sterk en origineel verhaal en een slotscène die de hele film weer over de kop gooit. > 4*

avatar van Justice4All

Justice4All

Wat grappig is, is dat Kevin Costner zich leplazerus rent, maar geen druppel zweet te zien is

avatar van Tieske

Tieske

Leuk bedacht einde, verder wat flauw en traag.

avatar van otherfool

otherfool

Zeker geen Thirteen Days, deze trage en ietwat saaie film met vooral een tegenvallende Hackman. Persoonlijk wist ik me geen raad met de twist aan het einde, dat er voor m'n gevoel onnodig in is gegooid.

1,5*.

avatar van Grafmat

Grafmat

Verschrikkelijk onderschatte film dit, wat mij betreft. Het plot van de film zit fantastisch in mekaar, en de cast is uitstekend. Ik twijfel nog tussen 4 of 4,5 *...

En @otherfool: als je vind dat de twist aan het einde er onnodig is ingegooid, dan heb je er weinig tot niets van begrepen, vrees ik.

avatar van gondwana

gondwana

Justice4All schreef:

dat is zo bij CIA-agenten...

avatar van FullMoon

FullMoon

Een van de beste spionage films ooit. Het speelt zich af in beperkte plaatsen, maar daarom is het niet minder mooi. Spannende film van begin tot eind.

avatar van Bananas

Bananas

Briljante thriller en je moet hem ook een beetje in het tijdsbeeld plaatsen. Heb hem nu 3x gezien en blijf hem goed vinden.

Jaren tachtig aanloop met eerst een credit roll van 5 minuten en dan de trage opbouw. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar vandaag de dag van houdt maar voor mij 1 van de klassiekers.

avatar van nijme255@adsl

nijme255@adsl

Ben al snel afgehaakt.

Kostner als playboy?

Niet dus.

avatar van Bananas

Bananas

Dus je kijkt de film niet verder dan de eerste 20 minuten, oordeelt compleet ten onrechte over de rol van Costner en stemt dan ook nog eens?

Geeft Moviemeter met mensen zoals jij een betrouwbaar cijfer?

Niet dus.

avatar van sofripa

sofripa

Destijds 2 keer in de bios gezien. Echt een topper. Ingenieus plot.

4,5 *

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Superieure thriller die me echt elke keer weer (4 keer nu) op het puntje van m'n stoel zet. Ook de rooie kop van de spanning blijft nooit uit 5 sterren voor een persoonlijk favorietje.

avatar van mikey

mikey

Spannende thriller met een fantasievol verhaal. Verhaal is best origineel maar kan een beetje over the top gaan. Typisch Donaldson denk ik. Costner speelt trouwens goed. 3.5

avatar van wimaroca

wimaroca

Wouter schreef:

snap je het wel!!

moet je 'm nog maar eens kijken,

is juist heel verrassend,dit einde maakt deze film

juist heel goed

voor mij een 4