• 9.379.080 stemmen

Met onder meer: Christian Clemenson, Cheyenne Jackson en David Alan Basche

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Duits

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot United 93

"September 11, 2001. Four planes were hijacked. Three of them reached their target. This is the story of the fourth."

De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.

Deora Frances Bodley

First Officer LeRoy Homer

CeeCee Lyles

avatar van errr

errr

Hmm als ik een kaper zou zijn zou ik de gegijzelden erg bang maken en ik een hoekje laten janken.

Realistisch genoeg?

BoordAppel

Ze maken ze ook bang. Ze hebben niet voor niets een bom bij.

II Fenomeno

waarom komen de passagiers niet eerder in opstand, het is immers +- 100 tegen 4?

Waarom zou je dat doen? Dan laten ze bom ontploffen, bovendien eindigen veel gijzelingszaken op een vredige manier, zoals iemand in de film ook concludeert

de passagiers die dichtbij de terrorist met de bom zaten hadden het door dat het een nepbom was.

Als de passagiers logisch nadaenken kan het ook geen echte bom zijn want een bom krijg je natuurlijk nooit meegenomen door de douane.

De passagiers hadden telefonisch contact en kwamen er achter dat er vliegtuigen in het wtc waren gevlogen. Dan is het vrij duidelijk dat deze gijzelingszaak niet op een vredige manier afloopt.

avatar van Hannibal

Hannibal

II Fenomeno schreef:

Heb jij wel eens gevlogen vóór 11 september 2001? Toen kon je nog meenemen wat je wilde, controle was er nauwelijks. De ingrediënten om een bom te maken kon je in de broekzak meenemen.

II Fenomeno schreef:

Dat was ook het moment dat enkele passagiers besloten de gijzelnemers te gaan overmeesteren.

Hoe het precies gegaan is weet natuurlijk niemand helemaal zeker, omdat er puur van de paar telefoontjes vanuit het vliegtuig uitgegaan is.
Ik denk wel dat het heel goed zo gegaan kan zijn.
Ik vond het een goede film, die de tragische gebeurtenissen op een geloofwaardige manier laat zien.
Een uiterst beklemmende anderhalf uur.

avatar van Beitel

Beitel

Het woord beklemmend is nog een understatement. De film probeert niet meer duidelijk te maken over de gebeurtenissen, het probeert slechts een beeld te geven van hoe het moest zijn geweest voor de betrokkenen. Daarin slaagt het naar mijn mening. De film kan zich daardoor niet concentreren op een hoofdpersoon, maar concentreert zich op enkele betrokkenen waarvan ze een beeld konden krijgen hoe het die dag was.

Het blijft met name toch een eerbetoon aan de dappere mensen aan boord van United 93. Nogmaals, een compleet beeld van de gebeurtenissen kun je nooit krijgen, maar door in ieder geval z'n best te doen zo natuurgetrouw mogelijk te zijn blijft manipulatie voor een groot gedeelte achterwege. Wat overblijft is authentieke spanning en bewondering voor de dappere personen die in die situatie zaten. Eventjes alle politieke gedachten achterwege laten en de gebeurtenis vanuit het oogpunt van de betrokkenen bekijken.

Een dappere film die een gigantische indruk achterlaat door gewoonweg te laten zien hoe het op 11 september daadwerkelijk was.

4,5/5

II Fenomeno

ik vind dat de film niet geslaagd is. ze proberen het geloofwaardig over te laten komen wat niet geheel geslaagd is. Het enige wat de film redelik goed maakt is dat ut waargebeurd is.

avatar van Wouter

Wat vond je niet geloofwaardig?

II Fenomeno

dat heb ik eerder op deze pagina vermeld

avatar van Smantt_x

Smantt_x

ik vond het wel een goede film.

goed nagemaakt

avatar van JeffreyV

JeffreyV

Goede film. Mocht je in het verhaal raken en meeleven met de mensen, dan zou ik ook nog even bij de extra's kijken, waar je het verhaal van de familieleden kunt zien.

Deze film geeft je een goed beeld van dit trieste verhaal. 4*

avatar van rico_defender

rico_defender

deze film pakt je bij de strot je weet hoe het afloopt maar je wilt het niet geloven je hoopt dat ze het halen.

avatar van olano

olano

Vond er echt weinig aan. Geen goed verhaal. En nogal saai lijken eigenlijk. Had bijna mijn TV gewoon afgezet, maar ben in de hoop van... toch blijven kijken tot het einde, het beviel me gewoon niet. 2*

avatar van otherfool

otherfool

olano schreef:

TV? Heb je niet stiekem Flight 93 zitten kijken?

avatar van olano

olano

otherfool schreef:

TV? Heb je niet stiekem Flight 93 zitten kijken?

Nee, dat niet was wel degelijk United 93 dat ik hier op DVD liggen heb.

avatar van otherfool

otherfool

In dat geval vind ik het haast ondraaglijk dat je deze film saai en zonder goed verhaal noemt, maar goed zo heeft ieder z'n mening...

avatar van Mr Anderson

Mr Anderson

United 93 vond ik een erg aangrijpende film .. Paul Greengrass zorgt ervoor dat de kijker dezelfde angst voelt als de passagiers en dat vind ik heel knap gedaan .. Iedereen weet natuurlijk hoe het verhaal verloopt en dat is dan weer een minpuntje.. Maar het doel van de film is ook niet om het verhaal te vertellen: Ze proberen je in dezelfde situatie als de passagiers te zetten en zo willen ze je aan het denken te zetten over wat jij zou doen in deze situatie.. Als je het mij vraagt, is dat doel meer dan geslaagd !

4,5 *

avatar van keukenzout

keukenzout

Hele beklemmende film, werd er zelf helemaal naar van

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Echt wel een mooie film en het thema was sowieso goed.

Het koste me flink wat moeite om niet te huilen!

*4,0

avatar van Timos

Timos

ontroerende film die je zeker gezien moet hebben.

4 *

avatar van cales77

cales77

Film waarbij hoogstwaarschijnlijk het Amerikaanse regime een hele dikke vinger, of vuist in de pap heeft gehad.

Leuk voor de mensen die hem goed vonden, maar ik kijk hem niet.

ranzig stukje amerika propaganda

BoordAppel

Jij houdt meer van sprookjes zo te horen.

avatar van cales77

cales77

nee hoor, ik heb geen complot theorie verder.......alleen de machthebbers aldaar hebben zeker wel veel invloed op deze film gehad...alleen al het feit dat de echte medewerkers meedoen.......

BoordAppel

Het is geen Top Gun. Volgens mij heeft de Amerikaanse overheid vrij weinig met deze film te maken. Greengrass is er de man ook niet naar om zich voor een propagandakarretje te spannen.

avatar van B100

B100

Zo onwerkelijk als die beelden weer ziet van het WTC. Het was echt een senario voor een rampenfilm, ongelooflijk dat t waargebeurd is.

Geen woorden meer voor....

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Vond het ook apart dat ze gewoon met elkaar konden praten terwijl een van de kapers erbij stond. En een plan bedachten. Maarja het zal wel.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Goede reconstructie van de gebeurtenissen op Flight 93, alhoewel je toch nooit zeker kan weten wat er allemaal gebeurd is.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

Zeer vermakelijke film kan hem echt aanraden.

Het begint al zeer spannend als ze de eerste kaping ondekken.

avatar van Gerritj

Gerritj

Beklemmende film, zeker niet vermakelijk zoals ik hieronder lees em iets verderop "geen goed verhaal"

Het lijkt wel of er 2 verschillende films met dezelfde titel te zien is.

In ieder geval was ik zeer onder de indruk.

De film kan natuurlijk geen natuurgetrouwe weergave zijn van wat er is gebeurd, maar doordat enkele passagiers met familie konden bellen was er toch een herconstructie mogelijk

4.0

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Aardige film, om dit vermakelijk te noemen lijkt me nogal ongepast, maar hij is bijna de volledige speelduur boeiend. Knap, aangezien je het einde natuurlijk al weet. Vergeet daarnaast niet de zeer goede acteerprestaties.

avatar van ej-b

ej-b

Gerritj schreef:

Het lijkt wel of er 2 verschillende films met dezelfde titel te zien is.

In ieder geval was ik zeer onder de indruk.

4.0

helemaal mee eens.