• 9.378.629 stemmen

Met onder meer: Christian Clemenson, Cheyenne Jackson en David Alan Basche

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Duits

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot United 93

"September 11, 2001. Four planes were hijacked. Three of them reached their target. This is the story of the fourth."

De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.

Deora Frances Bodley

CeeCee Lyles

avatar van peter74

peter74

JJ_D schreef:

Weet niet of anderen het in de aftiteling hebben opgemerkt maar vele personeelsleden in de radarcentra "spelen" zichzelf...

Dat klopt. De regisseur heeft veel personen gebruikt die destijds datgeen deden wat ze nu in de film naspelen, dat gaf volgens hem een realistischer beeld dan acteurs te gebruiken.

peter74 schreef:

Ja, vooral omdat er geen onkunde viel te bespeuren...

avatar van Champietal

Champietal

Zeer indrukwekkende film.

Toen de passagiers afscheid via de telefoon aan het nemen waren, moest ik even een traan wegpinken!!!

Champietal schreef:

De lagere score voor 'Flight 93' blijft me een raadsel!

avatar van peter74

peter74

JJ_D schreef:

De lagere score voor 'Flight 93' blijft me een raadsel!

Hoe bedoel je, vind je deze dan niet beter dan flight 93.

peter74 schreef:

Hoe bedoel je, vind je deze dan niet beter dan flight 93.

Toch wel (zie stem), maar iedereen lijkt de sentimentele telefoongesprekken het best te vinden, en die zijn veel talrijker in 'Flight 93'.

avatar van jimbo79

jimbo79

het eerste halfuur is rommelig en zo precies uit cnn gehaald maar van wanneer ze zich toespitsen op het vliegtuig krijg je heel spannende en realistische cinema te zien zonder propaganda en hollywood shit, echt sterke cinema, heb world trade center nog niet gezien maar denk toch dat dit 10x beter zal zijn ben nl tegen al die patriotische toestanden in amerika en dit is het zeker niet

avatar van rodeni

rodeni

Zeer indrukwekkend. Geef deze film nu 4*.

Ik laat er even wat tijd over heen gaan en bekijk U93 dan nogmaals. Ik heb zo het gevoel dat mijn waardering voor deze film alleen maar beter wordt.

avatar van Devastation HCT

Devastation HCT

Goeie film. Het probeert niet de emoties van 9/11 uit te melken, maar het is meer een soort fictiedocumentaire en ontzettend realistisch. De situatie van iedereen die een rol speelde in de kaping wordt duidelijk gemaakt met goede acteerwerk en goede dialogen.

avatar van prometida

prometida

Zeer indrukwekkende film, erg boeiend en afgrijselijk!

Goed geacteerd en erg realistisch.. Is ook niet zo gek. Ik vind het aan de ene kant goed dat ze over 'de ramp van toen' een film maken, dat laat mensen zien hoe verschrikkelijk dit is, al die emoties, al die mensen, het worldtrade centrum. En hoe er mee om wordt gegaan in het gebouw waar ze met de vliegtuigen in contact blijven. Maar aan de andere kant vind ik het ook niet erg goed dat ze hier een film van maken. Okee dat hebben ze ook van de Titanic gedaan. Van een ramp die gebeurd is een film maken. maar bij United 93' vind ik dat je dat niet kan doen. (net zoals bij de titanic, ookal vind ik het een Super mooie film) Want je kunt het nooit echt doen. De emoties. Weten ze hoe het gegaan is in dat vliegtuig? wat die mensen voelden en deden? Nee. Dat weten ze niet, er zijn toch geen overlevenden?

Hmm ik vind het een erg goede film. Maar ik had het beter gevonden.. als ze een film hadden gemaakt met dingen die ze echt weten. Okee ik weet het.. Film is film. Maar je kunt het nooit weten. En dit was een hele erge ramp. Ze hebben dan ook wel films van Dingen&Rampen die gebeurd zijn.. en dan ook de emoties en dingen anders gedaan.. omdat ze het niet zeker weten. Nou ik ben het daar niet echt mee eens. Je kunt het niet weten.. dus waarom maak je dan ergens een film van terwijl je 't niet weet? Ik weet ook wel dat ze ons een beetje duidelijk willen maken van wat er gebeurd is in United 93, maar doe dat dan in een documentaire.

Maar alsnog.. zoals ik al eerder zei; Erg goed geacteerd en realistisch. 3***

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Docu-achtig gefilmd en moet zeggen dat dit goed gelukt is.

Eerste half uur is erg traag, vanaf het vertrek van united 93 begin je de spanning te voelen.

Je weet hoe het afloopt, maar leef toch met de personages in het vliegtuig mee. Zullen ze het halen?!?!?!

....en door deze film zet je toch meer vraagtekens bij Bush.......

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal is integer weergegeven. En inderdaad is het zo spannend neergezet, dat je, ondanks dat je al weet hoe het afloopt, toch in spanning zit.

avatar van behangdelul

behangdelul

Heel heel heftig, had echt zo'n all-american show verwacht, maar totaal niet. Dit is echt zo'n film dat je met een brok in je keel blijft zitten. Of je nou veel van 9/11 afweet of niet en of je de 'waarheid' nou wel of niet gelooft, een absolute 4,5*

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

bah volgens mij heb ik er teveel van verwacht! Heb het 1e uur gezien en weer eruit gehaald....misschien ben ik gewoon te slaperig .....ik kijk het een ander keer wel af

avatar van deStef

deStef

Ik had meer film film verwacht, dit verraste me wel, alleen zaten ze in de film wel te vaak naar die radarschermen te kijken. Dat was nou weer niet zo boeiend, bespaard wel geld voor andere dingen. Maar veel geld heeft de film zowizo niet gekost, geen dure acteurs, geen dure schrijvers, waardoor er niet een hoofdrolspeler was, en er dus ook geen personage werd gevolgd.

De film verraste me wel. En een 3,5* krijgt ie me het gevoel van 5 jaar terug terug kan brengen, een kutgevoel. En dat is denk ik wat ze met de film wilden bereiken.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, dus ik kan me voorstellen dat er geen vaste hoofdrolspeler is. Het draait om ALLE mensen die omgekomen zijn in dat vliegtuig.

Aangezien ze niet alle feiten naar boven hebben kunnen halen wat er nu precies is gebeurt, zie je ook veel scene's van buiten het vliegtuig. Dat maakt het misschien ook wat minder boeiend en overzichtelijk. Maar ja, dat is beter dan dat ze er maar wat bij verzinnen om het spannend te houden.

avatar van Thomas

Thomas

Rillingen krijg je ervan... Angst en wanorde worden goed overgebracht.. 4 *

avatar van paradis

paradis

Zeer indrukwekkende film, meer woorden heb ik er niet voor. 4,5*

avatar van james_cameron

Ongelooflijk intense, indrukwekkende film. Briljant geregisseerd en gemonteerd, met minimaal gebruik van muziek. Uitstekend gespeeld door een vrijwel onbekende cast. De film bevat geen vals sentiment maar laat de rauwe emoties van die dag prachtig zien. Je blijft hopen op een goede afloop, terwijl je van tevoren al weet dat deze niet gaat komen.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Kutfiguren met hun overtuigingen..gelukkig worden er 2 van dat tuig toch nog even goed neergemaaid.

Impressive filmpje!! De spanning bouwt zich heel goed op, terwijl je weet hoe het af zal lopen...
Verder geen bekende acteurs of zo, maar dat hoeft ook niet altijd. En ook geen high-tech-special effects, maar ook dat hoeft niet altijd een vereiste te zijn voor een goeie film.

Een geweldige film,

Echt een film die ik even moest laten bezinken. Ondanks dat je wist hoe de film zou aflopen, bleef ik tegen beter weten in hopen op een beter einde. Ik voelde me dus erg verbonden met de hoofdpersonages. Dat kwam omdat ze allemaal erg doorsnee overkwamen, geen typetjes. Nee, gewoon echte mensen, van vlees en bloed. Net zoals wij. ontroerend, hoe men bleef hopen en niet verzandde in teveel oversentimenteel gehuil . Het raakte mij dan ook heel erg dat sommige mensen in de maatschappij zo zijn dolgedraaid dat ze tot zoiets in staat zijn. Steeds meer maakten de kapers, haatgevoelens tegenover hen los bij mij. Ik genoot dan ook het meeste toen enkele kapers kapot werden geschoten . Zo `n film geeft natuurlijk wel te denken. Stel dat meerdere moslims het zo hoog in hun bol krijgen......

Naast de ontwikkelingen in het vliegtuig vond ik het ook fijn om de ontwikkelingen in de vliegtuigtorens te volgen. Misschien voor sommige minder interessant, maar het reconstrueert precies hoe Amerika werd verrast op 11 september 2001. Indrukwekkende film, de beste documentaire die ik tot nu toe heb gezien. Een dikke 4*

documentaire?

maxcomthrilla

Ik vond hem af en toe wat documentaire achtig aandoen.

Vooral ook omdat de film zich niet op een plaats afspeelt en de kijker een kijk gunt in de vliegtuigtorens. Weliswaar wordt het verhaal niet verteld. Maar waar bij March of the Penguins bv. het leven van een Pinguïn op Antartica wordt uitgediept, wordt er hier ook naar de achtergronden gekeken, niet van een dier, maar van een ramp.

kos schreef:

documentaire?

Dat gevoel tracht Greengrass inderdaad op te wekken...

Lijkt me toch duidelijk dat het een verhaal is. Met acteurs.

maxcomthrilla

Ik had volgens mij wel eens gehoord dat Greengrass bij de nabestaanden heeft geïnformeerd naar hoe hun overleden familieleden eruit zagen. Daarop heeft hij ook de mensen gecast. Ze zagen er bijna hetzelfde uit als de oorspronkelijke passagiers. Dat maakt het toch wel, dat hij niet zomaar acteurs een verhaal laat spelen. Ik meen dat ik dit heb gelezen bij de recensie van United 93 in de Volkskrant.

kos schreef:

Lijkt me toch duidelijk dat het een verhaal is. Met acteurs.

Sommige legerofficieren spelen nochtans zichzelf, in deze reconstructie van de gebeurtenissen. En Greengrass laat volledige objectiviteit vermoeden...

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

hoe vaak moeten we het nog hebben over dat kut america! met dat domme folk.sinds die aanslagen moeten wij dat continu aanhoren (op tv) het is gewoon OVERKILL..

ik wil hier mee zeggen komt deze informatie jullie je niet de strot uit nou mij wel...

avatar van Redlop

Redlop

Banjo schreef:

...kut america! met dat domme folk.sinds die aanslagen moeten wij dat continu aanhoren...

Nederland kent ook heel wat dom volk.

Redlop schreef:

Nederland kent ook heel wat dom volk.

... dat bovendien "volk" niet deftig kan spellen?