• 9.378.849 stemmen

Met onder meer: Christian Clemenson, Cheyenne Jackson en David Alan Basche

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Duits

Releasedatum: 29 juni 2006

Plot United 93

"September 11, 2001. Four planes were hijacked. Three of them reached their target. This is the story of the fourth."

De film gaat over United Airlines vlucht 93 van 11 september 2001 die door terroristen werd overgenomen. De passagiers kwamen er door gesprekken op hun mobiele telefoons achter dat andere vliegtuigen al in de torens van het WTC waren gevlogen en dat hun vliegtuig op weg was naar Washington D.C. De film laat zien hoe de passagiers besloten in opstand te komen tegen de kapers in een wanhopige poging te voorkomen dat het vliegtuig zou neerstorten.

Deora Frances Bodley

CeeCee Lyles

avatar van grid8400

grid8400

Niettemin aardig en lachwekkend om naar te kijken !

Triest zo'n opmerking. Ook al zouden bepaalde feiten, volgens jou logica misschien niet kloppen, dan nog zijn dit soort gebeurtenissen never nooit niet lachwekkend.

Anyways...

Ik vond het een hele indrukwekkende film. Af en toe toch wel koude rillingen (met name tegen het einde aan). Een dikke 4*.

avatar van ronney

ronney

Net de film gekeken. Was zwaar onder de indruk. Goed werk van de regisseur om aan de hand van telefoon gesprekken en info van de black box toch een indrukwekkende prestatie neer te zetten. Film bouwde goed naar de uiteindelijke climax toe. Het neerstorten van United 93. In de film zal heus wel een deel fictie inzitten, maar de gesprekken die zijn gevoerd in de film zouden in werkelijkheid ook zijn gevoerd.

Met alle respect....lachwekkend?? Je zal maar in het vliegtuig zitten of je verliest een dierbare...dan praat je wel anders.

avatar van peter74

peter74

Mondragon schreef:

Leuke film om te kijken , maar natuurlijk pure speculatie en zelfs fictie. Hoorde geen van de originele gesprekken tussen wachttorens, leger etc.

En mobiele telefoons werken niet op zo'n hoogte en zo'n snelheid...ze kunnen namelijk geen 'handshake' maken met providers. Maar goed......dat weet iedereen natuurlijk.

Niettemin aardig en lachwekkend om naar te kijken !

Kun jij in hemelsnaam uitleggen welk gedeelte van de film leuk en lachwekkend was, want in de bioscoop waar ik hem keek hoorde ik alleen mensen snikken.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Hij gelooft geen zak van het orginele verhaal, dat dit vliegtuig gekaapt was en overgenomen was door de eigen passagiers. Daarnaast is achteraf gebleken, zo ook in de mainstream media, dat pas na d e crash bekend was bij sommigen dat het vliegtuig gekaapt was.

avatar van max cady

max cady

Erg netjes gemaakt. Je blijft (ik dan) de gehele film "hopen dat ze het halen". Terwijl natuurlijk de afloop reeds bekend is. De spanning blijft er goed in zitten en ik vond deze benadering beter dan die van flight 93 al is dat beslist geen beroerde film. In deze laatst genoemde vind ik het naar huis bellen i love you gedoe er veel te dik bovenop liggen.

avatar van tevelenco

tevelenco

Erg goede en aangrijpende film.

Die erg goed en realistisch in beeld wordt gebracht.

Waarbij je de spanning en de wanhoop bij de mensen bijna kunt voelen.

Erg knap gedaan!!

Een aanrader!!

avatar van edejong

edejong

Niettemin aardig en lachwekkend om naar te kijken !

dat je dat durft te zeggen, is dat het enige van de film wat je nagebleven is, weet je wel zeker dat je deze film gezien hebt en niet onzin93?

avatar van Jason28

Jason28

Ik had verwacht zo`n geromantiseerde Hollywood film te zien maar gelukkig is deze film neergezet met een geheel andere opzet dan de gemiddelde hollywood productie, wat een behoorlijke impact achterlaat. Ik vond het een zeer indrukwekkende film, heb de hele film vol spanning genoten.

Helaas zijn dit zoals Mondragon al zei pure speculaties en is de film inderdaad fictie, niemand weet wat er gebeurd is in United 93, er zijn zelfs geruchten dat flight 93 niet eens heeft bestaan heeft maar buiten dat geeft de manier waarop de kaping is gespeeld een verpletterende indruk vol afgrijzen en ontroering. Van mij had alleen het sentimentele gedeelte weggelaten mogen worden waarop iedereen elkaar belden om afscheid te nemen. Dit stuk duurde iets te lang. Maar verder was deze film boven mijn verwachting omdat ik een hekel heb aan "titanic" of "pearl harbor" achtige films wat dit dus bij lange na niet is! 4*

avatar van Mondragon

Mondragon

Ten eerste zijn de GSM gesprekken onmogelijk. Is zelfs al onderzoek naar gedaan. Een 'handshake' zou niet langer dan een paar seconden mogelijk zijn, terwijl sommigen uitgebreid zitten te bellen (op wc bijv.)

Daarnaast zijn de wrakstukken gevonden in een straal van 12 km. Dat betekent dat het vliegtuig is neergeschoten ipv gestort. Allemaal bekend. (Crashsite wel eens gezien...ligt gene enkel wrak stuk)

Deze film is gewoon een groot stuk propaganda van USA. Tuurlijk is het kut voor de families, maar van het officiele verhaal klopt geen ruk. En dat er al zo snel geld aan wordt verdient is echt Amerikaans. Ze zouden eens een film moeten maken over hoe een man in een soepjurk vanuit zijn grot zoiets kan regiseren. Dan zul je zien dat er hulp van geheime diensten was.

avatar van peter74

peter74

Ik vind die complottheorieën toch altijd zo belachelijk, las van de week in de krant dat er beweerd word dat niet Bin Laden maar Bush het brein achter de aanslagen zou zijn.

Met deze aanslagen zouden daar zoveel mensen bij betrokken moeten zijn, dat je zoiets echt niet geheim kan houden. En wat dat bellen betreft dat is wel waar, want dat hebben de nabestaanden allemaal zelf gezegd dat ze gebeld zijn vanuit het vliegtuig, neem aan dat ze dat anders niet zouden doen. maar mensen zoeken overal iets achter. Terwijl Bin Laden zelf de aanlagen heeft toegegeven, en gedreigd met nog meer.

avatar van Oosie

Oosie

4,5* van mij , einde had ik echt veel moeite mee

ECHT GOED VERFILMD

avatar van herbie58

herbie58

Heb gisteravond de film gekeken en was behoorlijk onder de indruk. Onbegrijpelijk dat zoiets in de moderne samenleving kan gebeuren. Ook vandaag nog regelmatig aan de film moeten denken. Hij is mij een dikke 4,5 waard.

avatar van dewulfda

dewulfda

vond de film heel goed, zelfs al zou hij miss niet helemaal

realistisch zijn. Ik geloof er toch het meeste van.

Iedereen zou deze film eigenlijk moeten zien.

De film is zeer goed verfilmd, je wordt er echt onder de indruk van.

avatar van pikedre

pikedre

Fuckin' goeie film.... zat zelf als het ware in het vliegtuig en kon me helemaal verplaatsen in de situatie.

En da's lange geleden dat een film dat bij mij gedaan heeft en daarom een *4

props

avatar van Amsteldam

Amsteldam

Een van de beste films die ik sinds lange tijd gezien heb. Niettemin vind ik het respectloos tegenover de familie/vrienden van de slachtoffers, maargoed wat doe je eraan.

Edit: De beschrijving van de film zoals hij hierboven staat klopt niet helemaal. Niet de passagiers besluiten het vliegtuig neer te laten storten, maar de kaper die het vliegtuig bestuurde. Voor ze de man uit konden schakelen was het al te laat om het vliegtuig nog omhoog te krijgen.

avatar van DiDa

DiDa

Net deze film gekeken. Jezus wat een indruk heeft deze film op me achtergelaten. Heb nu nog kippevel!!

Het was net of ik ontwaakte uit een droom, zo intens heb ik de film beleeft. Paul Greengrass heeft hier een perfecte film gemaakt die laat zien wat er die ochtend gebeurt is op United 93 maar ook laat zien wat de chaos was bij de verkeersleiding. Zeer realistisch. Had heel vaak kippevelmomenten tijdens het kijken van de film. Een van de beste films die ik ooit heb gezien. Mede door het onderwerp en de kracht van de uitvoering hiervan. Pfff........rrrrr

avatar van rico_defender

rico_defender

Vind Persoon hele erge goede film pakt je echt goed bij de keel

avatar van Sorontur

Sorontur

Goede film, indrukwekkend einde.

avatar van Misterorange

Misterorange

wel aardige goedbedoelde film met irritante cameravoering, (geforceerde shakycam). teveel technisch gewauwel in controlrooms. Het overdadig in beeld brengen van telefoongesprekken, en het wat sentimele eind, maar dat wel met een aardige muzikale score bij de aftiteling. Acteersprestaties zijn voldoende.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Allemaal fictie dit..

Als je een aanhanger bent van een theorie zegt dat de inhoud van deze film incorrect is, kun je toch nog wel naar de film kijken. De film probeert gewoon de versie die bekend is als de echte versie, de versie die de regisseur gelooft, weet ik veel, in ieder geval, deze versie, in beeld te brengen. Volgens jou is het niet correct, dus dat is ene minpunt. Maar dat belemmert toch niet de hele film?

Een film als LOTR of Star Wars is ook fictie.. Dus "allemaal fictie dit" lijkt me toch niet de enige reden om iets de grond in te boren?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Allemaal fictie dit..

En daarom is de film slecht? Je houdt niet van fictie?

avatar van Voodoo

Voodoo

Ik ga hem straks ook kijken, en ik geloof er ook niets van, dat dit gebeurd is. bekijk die docu's maar eens, dan zie je dat heel veel niet klopt in tegenstelling van wat de overheid zegt. Ik denk ook dat het een opzet is van de overheid. Kijk maar eens naar de aandelen een paar weken voor de aanslagen van de vliegtuigmaatschapijen. en toch vreemd dat alle gebouwen zijn ingestort van 1 dezelfde eigenaar, terwijl die niet eens geraakt zijn.

En wat heeft bush er voor terug gekregen, macht macht en nog eens macht. We worden nog een keer allemaal poppen met de touwtjes in handen van de overheid. democratie lijkt goed, maar heel langzamer hand leven we als maar meer in een wereld met minder en minder vrijheid.

avatar van cnad

cnad

Deze film, hoort bij een van de beste en mooiste films die ik ooit gezien heb.

Ik vind deze film PRACHTIG, en het geeft mij een gevoel wat heel weinig films mij ooit hebben gegeven.

volle 5 sterren !

enige minpuntje was het hysterische camera werk.

respect voor deze film

avatar van cnad

cnad

Allemaal fictie dit..

80% van de films zijn fictie...

dus deze jongen kijkt geen films

avatar van fritsy

fritsy

Deze film is overbodig en een belachelijke aftreksel van de docu van discovery channel die veel boeiende is. deze film boeid voor nog geen meter omdat je alles al weet. en meer.

avatar van moustafa

moustafa

ik heb de film zonet gekeken..vond het een boeiende film, ookal is de film voorspelbaar, hij gaf goed het beeld weer van het achtergrondverhaal.

4sterren

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

moustafa schreef:

..ookal is de film voorspelbaar..

Nou niet echt een onverwacht zwaktepunt

avatar van kakstoel

kakstoel

vond het een goede film ,ik vond hem toch wel beter als flight 93.