Genre: Komedie / Horror
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jake West
Met onder meer: Sam Butler, Emily Booth en Jamie Honeybourne
Plot Evil Aliens
Wanneer aliens landen in Wales om mensen, vee en vrijwel alles wat leeft te verminken en tot hun slaven te maken om uiteindelijk alien-mens hybride baby's te maken, ligt het lot in de handen van een bende tuig om de mensheid te redden.
Michelle Fox
Llyr Williams
Cat
Dai Williams
incubus
Een low-budget horrorfilm die filmtechnisch zo goed is dat het heel high-budget oogt. In veel reviews bejubeld als de nieuwe Evil Dead. Buiten een oogbalmoment en het stoere machogedrag van enkele boeren houdt de vergelijking met Evil Dead verder op.
De film deed me eerder denken aan Bad Taste met zijn melige humor en ranzige fragmenten. Zowel de CGI stukjes als de prosthetische gore-effecten zijn erg goed gedaan en getuigen van veel vakkundigheid. De film bevat veel seksscenes waarbij er zelfs een paar verrassingen tussen zitten. Anale probes krijgen hierbij een erg ranzige nasmaak...
De aliens zien er niet uit als ET of zien er niet uit als de traditionele "grijzen", ze zien er behoorlijk goor uit en lijken vooral op een kruising van een "grijze" en een Orc. We hebben ook talloze verwijzingen naar andere genre-films zoals Evil Dead, Braindead en Phantasm. De serie X-files wordt ook heftig geparodieerd met tijden.
De actiescenes zijn goed gedaan, het bloed vloeit erg rijkelijk, vooral tijdens het laatste half uur en is een dikke aanrader voor iedereen die houdt van Hardcore horror met een dikke laag kaas erover! Ik wil deze heel graag op DVD bezitten!!
moviefreak#1
West's debuutfilm Razor Blade Smile was gewoonweg verschrikkelijk slecht maar met deze productie maakt hij die fout weer ongedaan. Een heerlijke gore-komedie in de trend van Bad Taste, Braindead en Evil Dead. Bij tijden enorm humoristisch maar wat vooral bijblijft zijn de gore-scènes. Maar dat kan er mee te maken hebben dat ik tijdens deze film spaghetti met tomatensaus aan het eten was
KW2
Redelijke goreflick met soms hele goede effecten (CGI, props, gore). Het bloed en de organen vliegen in het rond, mensen worden gespiest, onthoofd en op andere manieren verminkt.
De enorm matige grappen en stigma's zijn soms behoorlijk irritant. De film kent hele goede momenten (die scene waarbij die combine de aliens omver ploegt
) maar het acteerwerk schiet wat te kort.
Over het algemeen vrij aardig maar zeker niet de nieuwe Evil Dead.
Nee, daarvoor is de film te leuk.
Veel verwijzingen naar andere films inderdaad, maar als ik er eentje moet uitpikken, wordt het toch Bad Taste. 't Is allemaal een beetje knullig, beetje low budget en niet altijd even zuiver. Maar wel erg enthousiast en geslaagd.
De hele film voelt aan als een samenraapsel van 90 andere films, ontleedt en terug aan elkaar gebreid om tot een fris filmpje te komen. Vooral de "bollocks" mentaliteit die doorheen de film loopt is aandoenlijk. Veel leuke momenten, nergens serieus te nemen, maar vaak toch erg leuk gedaan allemaal. Niet het tomeloos fout amateurisme waarin dit soort filmpjes wel eens durven verdrinken.
3.5*, erg, erg amusant, maar niet meer.
John Doe
Helemaal mee eens. Heel wat leuke ideeën in deze film. Uitermate van genoten.
BobdH
LOL, jij hebt hem ook net in de Terror Nacht gezien?
(me too)
Het publiek vond ik overigens ook wel het leukste tijdens de film. Verder is alles zo enorm simpel (van de grappen tot aan het concept), met 'oh wat zijn wij lollig door onze overdreven geacteer'-spel en vreselijk puberale, cliche-grappen. Bovendien liggen de filmverwijzingen er zo enorm dik bovenop, dat ook dit niet meer leuk wordt, laat staan een beetje goed over nagedacht. Het komt allemaal op mij over als een stel studentjes die een idioot hoog budget kregen om 'lol' te hebben met een camera. Achja, ideaal natuurlijk voor zulke Terror-evenementen, want het was geloof ik veruit de populairste film van de hele nacht.
FX zijn natuurlijk knullig, maar goed, daar kun je eigenlijk niet over beoordelen, want voor het budget zag het er soms inderdaad verrassend gelikt uit. Enkele leuke stukjes gooien het voor mij op naar een 1.0*, maar zoiets is volgens mij alleen leuk om tijdens zo'n festival te kijken.
tovenaar
"JE KADAAVERRR OP EEN STOOOOOK"
Ja, ik was er ook
3,5* Toet toet!
Charles Manson
hahahaha, wat een Karel Utrecht Tinus film, damn......
Mr Confused
hahahaha, wat een Karel Utrecht Tinus film, damn......
?????
Ravenstein
Wat een kutfilm wil Charles zeggen...
Met al wat ik gelezen heb zou ik deze toch ne keer graag zien!
Soeperman87
Zou je niet zeggen als je alleen maar op de poster af zou gaan...
Klinkt alsnog interessant. Mijn interesse is gewekt!
Dat kan ik wel waarderen, als liefhebber van het genre.
Een verhaal (hoe mager deze ook moge zijn) moet er wel inzitten, wil het mij trekken.
brucecampbell
Schitterende over-the-top gefilmde sf-komedie!
De scene met de boerenmuziek was hilarisch!
Vinokourov
Schitterende over-the-top gefilmde sf-komedie!
De scene met de boerenmuziek was hilarisch!
Was inderdaad erg geinig. Her en der is het wel lachen geblazen in deze toch wel standaard horror-alien-film.
namingway24
Prachtige Emily Booth en een paar geweldige gore-scènes zorgen ervoor dat deze film vermakelijk blijft. Alleen naar het einde toe werd het zelfs voor mij iets te chaotisch.
Filmkriebel
Ahaaa, eindelijk eens goede horror. Ondanks zijn lage budget oogt de film esthetisch heel mooi en aantrekkelijk. Hier onderscheidt hij zich al van honderden andere horrors. Voeg er dan nog een portie goor geweld en foute humor bij, en je krijgt een bijzonder leuke film.
Een buitenbeentje...
Vascago
Die aliens zagen er wel verschrikkelijk goedkoop uit zeg. Dat deden ze zelfs in die jaren 50 films beter. Wel zaten er een paar leuke vondsten in en de gore was bij vlagen wel aardig.
Yokyok112
Dit is een van mijn lievelings hardcore-gore films ;D i've got a brand new combine harvester ;D de aliens zijn echt vet maar ook wel weer een beetje goedkoop =p. Die ene gast word op zo'n kruis/stok wat het ook is opgespietst XD dat is zo vet, Het al mooiste waren die Welsh Farmers.
4/5
ASman
Hahahahahaha, geweldig filmpje ? Leuke compleet over the top gore en hilarische vondsten. Ik lag regelmatig dubbel. Vooral tijdens dat pornostukje met die alien !
Zeker een erg vermakelijk stukje horror en komedie.
Goed verhaal en prima uitgewerkt.
Acteren was goed en ook die homo deed het prima.
3,5 ster
Blarown
waarom heeft hij een Pentagram om zijn voorhoofd?
zijn het satanistische Aliens ofzo?
bennie jolink
Evil Aliens probeert zijn eigen cultstatus te forceren door de film vol te proppen met verwijzingen, slechte effecten en ontstellend acteerwerk.
Helaas is de film niet low-budget genoeg om grappig slecht te zijn, en niet high-budget genoeg om overtuigend te zijn. Evil Aliens slaat op alle fronten de plank mis.
Noodless
Ach, ik vond het best wel vermakelijk en qua actie , humor zit je goed.
Het is gewoon allemaal over the top, maar dan wel op een leuke manier. Waanzinnige ideeën
6/10
dutchtuga
Vreselijk. Ik heb echt een probleem met deze low budget lelijkheid, tenzij de creativiteit hoog is (Bad Taste), het een functie heeft (The Blair Witch Project), of het een cult gevoel van weleer teboven brengt (Basket Case). Evil Aliens heeft dit alles niet, wil te hip zijn en daarbovenop is het ook nog eens totaal niet grappig en zelfs vervelend. De enige puntjes gaan naar de gore die op momenten best aardig is.
Tonypulp
Please be gentle, it's my first time
Geweldige quote uit een geweldige splatter flick, vol verwijzingen en bloed...veel bloed. Geen bomb in a butcher's shop, maar wel veel
Over de gehele lijn heeft het inderdaad wel wat weg van Bad Taste, maar ook vele individuele scenes/momenten waren herkenbaar. De oogbal in mond uit Evil Dead, de armen door de muren a la Day of the dead... en zo kun je er wel meer uitpikken. Mijn main point is dat het álles wat vet is, wordt gecombineerd in één werkje...en met succes.
Want ooooh wat is Evil Aliens fun
. Geweldige staaltjes gore en minstens zo geweldige flauwe/lompe humor. Dit alles gebeurt op een zéér laag niveau en omdat Jake West zich daar (meer dan) bewust van is, blijft het puur genieten.
Al met al een bovengemiddeld leuk splatter werkje. Met Doghouse was ik al overtuigd van West's aanpak, maar Evil Aliens doet er een flinke schep bovenop en pakt zodoende nóg beter uit dan verwacht.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Grindhouse