• 9.374.429 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Frank Henenlotter

Met onder meer: Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith en Beverly Bonner

Plot Basket Case

"The tenant in room 7 is very small, very twisted and very mad."

Duane Bradley is een jongen, die continu een grote mysterieuze rieten mand met zich meedraagt. In deze mand zit zijn gruwelijk misvormde tweelingbroer Belial, die na een operatie van Duane is gescheiden. Duane gaat nu samen met zijn monsterlijke broer op zoek naar de dokters die de twee hebben gescheiden om ze stuk voor stuk te vermoorden. Maar als Duane dan besluit om zijn leven te beteren en niet verder wil met moorden, is het monster kwaad en ontsnapt uit de mand.

Hotel Manager

Duane's Father

avatar van Halcyon

Halcyon

horrorjp schreef:

Lag het aan mij of heeft deze film een beetje en Italiaans sfeertje??

Waaraan heb je dat gemerkt?

avatar van horrorjp

horrorjp

De muziek. Die jongen leek wel en Italaan. Maar het kan ook aan mij liggen want ik had hem de vorige keer in het italiaans gekeken.

Vanavond voor de tweede keer op zeer korte tijd weer op kanaal 2

avatar van xenne

xenne

Friday the 13 th schreef:

Vanavond voor de tweede keer op zeer korte tijd weer op kanaal 2

moet toch al jaartje geleden zijn dat hij uitgezonden was bij cult night, leuk dat ze ook die filmpkes herhalen in de zomerperiode want toen gemist. de special effects lijken dan wel nergens op, deze film kon me wel boeien, leuke stijl en verhaal. verdient z'n cult-status wat mij betreft.

avatar van Devoo

Devoo

Wat ik hier van moet denken weet ik niet, maar ik vond hem in ieder geval niet goed. Deze film is eigelijk zo slecht, dat het toch weer grappig word. Bijvoorbeeld wanneer hij zijn broer eten geeft, of als dat monster aan tieten zit. Er waren echt veel momenten dat ik dacht "What the fuck?". Spannend was het ook niet echt, en de acteerprestaties waren zo ondermaats.

De enige tint van erotica die de producenten in de film wilden stoppen is zo grandioos mislukt. Dat bruine meisje is zo lelijk als de pest. Ahja, eigelijk heb ik hier niet veel goeds over te zeggen, in zijn tijd waarschijnlijk geen slechte film, maar ik kan er niet veel mee..

avatar van NightWolf

NightWolf

Wat een bagger. Ze hadden beter allemaal eerst een schreeuwcursus genomen want zelfs dàt trok nergens op.

xenne schreef:

Inderdaad, was toen bij cultnight, maar is toch wel indrukwekkend dat ze deze nog eens uitzenden. Ik vind 2BE een goede post, daar draaien ze iedereen zijn smaak. Heel uitzonderlijk dat er eens een zeldzaam 80's horror filmpje op tv verschijnt, tenzij op cult night....

avatar van XxDangerousxX

XxDangerousxX

De allereerste dvd die ik gekeken heb (wat een keuze ).

Maar gelukkig was de dvd niet van mij, want dan lag het allang in de prullenbak.

• 2023 stemmen

Wat een cynische argumentatie altijd toch Dangerous, stap jij niet beter van het horrorgenre af? Zelfs grote klassiekers zoals Halloween en Friday the 13 th kan je niet (objectief) waarderen.

avatar van Reinbo

Geweldig bizar horrorwerkje. Ik snap de kritiek niet echt. Voor die hard horrorfans is dit een verborgen juweeltje. Brain Damage is zelfs nog beter!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Horrorfans zullen hier niet zoveel plezier aan beleven denk ik. Weinig gore die er ook nog eens niet uitziet. Verder is werkelijk alles in deze film onder de maat. Meer een film voor liefhebbers van zo'n slechte films dat ze weer grappig worden.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Bizarre horrorfilm, ik weet niet wat ik ervan moet denken. Ik vraag me zelfs af of zo'n Siamese tweeling mogelijk is.

BoordAppel schreef:

Totaal niet mee eens. Erg origineel en een hoop leuke horrormomenten. Acteerwerk is wel erg onder de maat. dit is toch geweldig.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Als het goed uitgevoerd zou worden misschien wel. Maar als je de wiebelende plastic opgeplakte messen ziet zitten en het ketchup bloed is de lol er toch snel van af.

avatar van Reinbo

Ketchup bloed heeft bij mij nog steeds de voorkeur boven slechte cgi.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De groteske premisse van ‘'Basket Case'’ lijkt garant te kunnen staan voor een uitbundig gorefestijn en een licht sinister sfeertje, maar als het erop aankomt kan Henenlotter zelden tot nooit beschikken over een ideale mix tussen beide aanknopingspunten. De amateuristische mise-en-scène, het beschamende acteerwerk, het lak aan tempo en het acute gebrek aan originaliteit (lees: afwisseling) zijn dan ook niet vatbaar voor compensatie en vergeving. Bijgevolg is ‘'Basket Case'’ niet in staat om de lachspieren op de proef te stellen en de kijker een gezonde dosis vermaak te bieden.

avatar van Devoo

Devoo

Reinbo schreef:

Die vrouw heeft daar welgeteld 15 seconden zo staan schreeuwen. Na 2 seconden was het schrikeffect er al af, en toen stond ze nog 13 seconden te schreeuwen.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

trailer (na 16 seconden reclame)

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Erg vermakelijke jaren 80 pulp die zijn cultstatus meer dan verdient heeft.

avatar van under/the/sea

under/the/sea

haha wat een tering film is dit zeg.

Meer pulp dan horror eigenlijk.

Als je zin hebt in een hele slechte c film mag je deze film niet missen. Als kijker word je getrakteerd op hele maar dan hele mooie klei effecten....

avatar van namingway24

namingway24

Vermakelijke B-horror uit mijn geboortejaar.

Al tijdens de beginscène wordt al pijnlijk duidelijk dat deze film geen prijzen zal gaan winnen. Henenlotter probeert wat spanning op te bouwen, wat niet echt lukt. De eerste aanval van Belial is lachwekkend te noemen en de special effects zijn ook niet je van het, maar met zo’n budget wil ik dat wel door de vingers zien. Deze scène bepaald wel de sfeer voor de rest van de film. De film ademt een groezelig sfeertje uit, wat voornamelijk komt door de locaties die op geen enkele manier geromantiseerd worden. What you see is what you get.

Van Hentenryck is de beste acteur in deze film. Zijn scènes met de mand en later de pop zijn aardig, en hij komt charmant naïef over. Voor de rest hebben de acteurs van het vak niet veel kaas gegeten. Zinnetjes zeggen en af en toe geschokt kijken is alles wat ze hoeven te doen. Behalve natuurlijk de “love interest” (Terri Susan Smith), die naast Van Hentenryck het beste uit de verf komt. Alleen die pruik was er een beetje te veel aan.

De onthulling van Belial wist me even te verrassen en maakte hem daardoor even schokkend, maar daarna zie je toch wat een matige creatie hij eigenlijk is. Soms is hij niet meer dan een handpop en dan weer lachwekkende stop motion. Ach, dat draagt ook weer bij aan de”cheese” factor. De gore effect zijn overigens nog wel redelijk gedaan, met liters nepbloed die om je oren vliegen.

Net als je denkt dat de film als een nachtkaars uitgaat krijgen we nog een scène voorgeschoteld die net zo freaky is als de beruchte scène uit Re-animator, die pas 3 jaar later gemaakt zou worden. Dan krijgen we gelukkig ook nog wat vrouwelijk naakt te zien, iets wat in deze film absoluut niet mocht ontbreken. Het einde waarin de broers te pletter storten is daarentegen een kleine anticlimax. Maar in de kleine 90 minuten die daarop volgen is er genoeg te genieten.

Echt spannend wil deze film nooit worden, maar dat hoeft ook niet. Het is gewoon een typisch stukje 80’s trash. En daar is niks mis mee!

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2046 stemmen

Magistrale poster.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Rare horrorfilm. Het verhaal en acteerwerk is echt ondermaats. Spanning kan je nog matig noemen maar met zo'n onnozel beest is deze film nog eens onrealistisch erbij.

avatar van Frok

Frok

Film die je vermaakt en waarnaar ik zelf een tweede keer gekeken heb al is het acteerwerk zwak.

Verhaal/Script ...................................... 2,50

Acteerwerk ........................................... 1,50

Cinematografie ................................... 2,00

Muziek/Speelduur e.d. ....................... 3,00

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Muziek en speelduur schaar jij zomaar even onder dezelfde categorie?

avatar van Reinbo

Sowieso absurd dit soort beoordelingen. Alsof een film een soort van test is die op basis van een voorop bedacht beoordelingssysteem gemeten moet worden. Beetje treurig zelfs.....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Dat sowieso. Film is te divers om dat met één format te beoordelen. Zelfs in één bepaald genre is dat haast onmogelijk. Maar dat terzijde is het erg raar om die twee aspecten onder één categorie te plaatsen.

avatar van Alpha X

Alpha X

Lekker klassiekertje is dit .

avatar van the pope

the pope

Basket Case een b-klassieker is deze zeker!

avatar van ricooo

ricooo

hahaha wat heb ik gelachen om deze film, dat monster....zo verschrikkelijk B dat het meteen een klassieker is. T is nog net geen Terrorvision maar toch hartelijk gelachen. 3 sterren voor het gehele idee en dat geweldige monster!