• 9.373.540 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Frank Henenlotter

Met onder meer: Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith en Beverly Bonner

Plot Basket Case

"The tenant in room 7 is very small, very twisted and very mad."

Duane Bradley is een jongen, die continu een grote mysterieuze rieten mand met zich meedraagt. In deze mand zit zijn gruwelijk misvormde tweelingbroer Belial, die na een operatie van Duane is gescheiden. Duane gaat nu samen met zijn monsterlijke broer op zoek naar de dokters die de twee hebben gescheiden om ze stuk voor stuk te vermoorden. Maar als Duane dan besluit om zijn leven te beteren en niet verder wil met moorden, is het monster kwaad en ontsnapt uit de mand.

Hotel Manager

Niet echt fantastisch deze film... ik geef em een 2,5*

avatar van damon

damon

teleurstellende "cult" klassiekera!

ze konden tenminste nog knappe mensen in de film laten meespelen, maar zelfs dat hebben ze nagelaten. Het goorgehalte is ook te weinig, en er is een flinterdun verhaal.....

avatar van Joetje

Joetje

Ik vond hem bijzonder matig. Te veel schreeuwende mensen, te veel irritante acteurs en te veel onaantrekkelijke vrouwen (da's nog niet eens zó erg, maar wel als eentje zich bijna helemaal uit gaat kleden en jij naar haar vetkwabben moet kijken). Verder was de killer nogal lame, deed wel erg lang over iedere moord en het verhaal was nou ook niet echt boeiend.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

damon schreef:

Sinds wanneer heb je knappe mensen nodig om een goeie horrorfilm te maken?

Ik zou eerder het tegengestelde durven beweren: hoe knapper de mensen, hoe slechter de horrorfilm.

Uitzondering die de regel bevestigd: "Scream".

Concrete voorbeelden: I (Still) Know What You Did Last Summer, Urban Legend (Final Cut), Valentine, Cut, Final Destination 2, American Psycho 2 ... engazonogmaareentijdjedoor.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

... maar er zijn natuurlijk genoeg argumenten die mijn bewering ontkrachten. Ik wil eigenlijk vooral laten doorschijnen dat ik het tiener-horrorgenre een beetje beu ben ...

Sorry voor de omslachtige formulering.

avatar van Joetje

Joetje

Het maakt een slechte film wel iets kijkbaarder.

Dit was af en toe gewoon ranzig.

avatar van Justice4All

Justice4All

Ik vind dit meer een drama film dan een horror, in iedergeval zijn ze slecht. (alle drie)

avatar van bisse

bisse

Deze film is juist geweldig als je ook eens dacht aan het budget van niks en dan toch zo n geweldige film maken.De effecten zijn heerlijk goedkoop en de stijl werkt prima.

avatar van Phoenix

Phoenix

Het nummer is vast 10x beter .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg vermakelijke jaren 80 horror pulp.

avatar van djelle

djelle

Ik heb ook wel goeie herinneringen aan deze '80 s pulp-classic. Het verhaal is behoorlijk intrigerend en uniek. Op een of andere manier is het ook redelijk angstaanjagend met momenten. Zelfs schokerend. Het heeft inderdaad ook een apart, vuil sfeertje zo.

Overigens was de film niet zo echt gory, maar er waren wel veel amusante "viezigheden". Redelijk vermakelijk, vind het wel wat boven de middelmaat uitsteken. Vooral dankzij het originele verhaaltje en het miezerig pulpsfeertje. 3,5*

Wat ik me wel soms afvraag bij de basket reeks, of het eigenlijk wel niet te beledigend is voor echte siamese tweelingen... Maar ja, het blijft foute pulp natuurlijk, dat niet serieus bedoeld is denk ik dan.

avatar van Rancid

Rancid

damon schreef:

teleurstellende "cult" klassieker!

Mijn idee! Ik had er veel van verwacht, waar wat viel dat tegen zeg. Was me aangeraden door een gorefan, nou, ik zie er geen gore in. Slecht geacteerd en vervelende personages. Niet overtuigend en het verhaal stelt idd niets voor. Helemaal geen aanrader dus, 2*

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Waarom geef je dit gedrocht eigenlijk nog 2 sterren???

Zoals jij al zei: dit slaagt werkelijk nergens op.

Eén en al Bullshit. Op geen enkel punt in de film dacht ik: aha leuk gevonden of (wat je toch wel van een horrorfilm als deze verwacht) bweik hoe gort. De horror, als je hier van horror al kan spreken, is gewoon lachwekkend. Of beter nog: zielig.

Ik heb welgeteld 2 maal moeten lachen en denken in mij zelf: "Komaan, wie maakt zoiets, waar kijk ik hier in godsnaam naar?"

Antwoord: een film die welgeteld 1 volledige halve ster verdient!

avatar van grave007

grave007

bisse schreef:

ben ik helemaal mee eens . als je ziet hoe ze vroeger speciale effecten moesten maken ( er was toen nauwelijks een pc in gebruik ) vind ik deze film toch wel de moeite . we zijn de dag van vandaag veel te veel verwend met visuele effecten gecreeerd door een pc .

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

slechte film, echt voor de b filmfans, vond hem soms wel wat zielig en ontroerend hahaha . De moorden waren meestal stom en traag.

avatar van AGE-411

AGE-411

Zeer originele en spannende film met een goed verhaal. Goede special effects en ook het einde was knap bedacht. De moorden waar ook zeer goed en spannend, deze film is een 5,0 waard... Oei, ik zit hier nu toevallig in het verkeerde topic te typen... wat stom van mij.

bij deze film past juist het tegenovergestelde .

0,5* (alst nog keer zoiets is blijf ik er niet voor wakker)

avatar van Halcyon

Halcyon

Inventieve film die me qua aanpak en sfeer een beetje deed denken aan Braindead. Kwalitatief uiteraard niet de meest hoogstaande horrorfilm in het spectrum, maar dat hoeft niet. Basket Case bevat genoeg ingrediënten om de kijker geruime tijd te entertainen. Het absurde plot en enkele schitterende gore-momenten zorgen ervoor dat deze z'n cultstatus meer dan verdiend heeft. Het einde daarentegen was een beetje een domper en strookte niet met de creativiteit van de rest van de film.

avatar van Reinbo

Vond het einde juist wel (naar)geestig gevonden.

avatar van jeseke

jeseke

domme film

avatar van 606

een echte horror vond ik wel met gore momenten en een leuk verhaal.

acteren kon beter.

3,5 ster

avatar van mikey

mikey

Ik heb deze vandaag gekocht en bekeken (totdat ik me in slaap forceerde) en ik kan er niets meer van maken dan: uiterst lelijk en dom staaltje pulp. De film lijkt op vuislinisbelt te zijn opgenomen met zo amateuristisch mogelijk materiaal, extreem lelijke acteurs/ices. En vreselijk dom verteld. Voorbeeld: camera staat op de grond en filmt, de mooie broer met mand met daarin monster loopt de kamer in van een dokter waar de camera al stond (picture this), zet een mand op de grond waaruit een monster zou moeten komen vervolgens gaat de broer met de kamera praten alsof dat het monster is vervolgens gaat de kamera in first person verder. 0.5

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Amateuristisch prul maar op sommige momenten zo slecht dat het wel weer grappig is. Vooral om het acteerwerk heb ik kunnen lachen, die staar-in-de-verte-en-dreun-je-zinnetjes-op manier van acteren werkt regelmatig op de lachspieren. Het verhaal wordt slecht verteld en de gore lijkt ook helemaal nergens op. Jammer.

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit is weer eens zo'n filmpje die zo slecht is dat het gewoon grappig wordt.

Ik heb in een deuk gelegen om de special effects, die zijn zo slecht dat moet je gewoon gezien hebben.

Volgens mij is dit de slechtste film die ooit is uitgebracht, de films van Ed Wood zijn toppertjes vergeleken met dit trieste geval.

Voor de film zelf geef ik geen punten, mijn volledige 0,5 punt gaat naar de allerslechtste special effects die ik ooit heb gezien.

Cijfer: 0,5

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik had de film zonder nederlandse of engelse sub. gezien. En de taal was Spaans of italiaans ofzo. de film viel me daardoor ook erg tegen! Snapte er naturlijk heel erg wijnig van en van de beelden werd ik ook niet egt blij.

nightbreed schreef:

Inderdaad ben het helemaal met je eens. Alleen geef ik nog een 1 voor het geweldige idee dat je je broer in een rieten mand meeneemt

avatar van Reinbo

Vreemd dat deze film zo slecht scoort, zelfs horrorliefhebbers lijken dit unieke werkje niet op zijn kwaliteiten (origineel, bizar, ziek met originele moorden) te schatten. Tuurlijk, het ziet er niet uit en het acteerwerk is belabberd, maar het is wel ontzettend veel fun.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Ik vond hem toch ook wel zeer leuk, al is het wel al een tijdje geleden dat ik hem nog gezien heb.

Ik herinner mij vooral het vhs-doosje in de videotheek waar ik als kind schrik van had.

avatar van Halcyon

Halcyon

Inderdaad een film die vooral om z'n cultwaarde geapprecieerd wordt. In dat opzicht vind ik Brain Damage nog net een tikkeltje beter.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Reinbo schreef:

Als dat de kwaliteiten moeten voorstellen vind ik dat niet zo raar. Origineel en bizar is het wel maar ook vrij stompzinnig. Tel daarbij op dat het verhaal voor geen meter loopt en er geen fatsoenlijke gore te zien is, dan blijft er weinig over voor horrorliefhebbers zoals ik.

Bijzonder suffe film.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

dit is geen b film!! dit is meer een z film! wat een ongelovelijk slechte special effects, als je ze al zo mag noemen! BIZAR slecht!!

avatar van horrorjp

horrorjp

Stem verhoog naar 3*. Nu ik hem in het amerikaans heb gekeken komt hij tog beter over. Lag het aan mij of heeft deze film een beetje en Italiaans sfeertje??