• 9.377.311 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

avatar van metaledje

metaledje

avatar van jasha

jasha

Wat een droevige tijden beleeft de horror niet. Om de twee weken komt er wel één of andere horror uit. De ene slechter als de andere weliswaar. Het fenomeen van vele horrors kan net zoals in de jaren 70 (en eind jaren 60) verklaaard door de mindere economische situatie, het einde van be babyboomers, het ontstaan van de x generatie etc (denk aan night of the living dead, Rosemary's baby, the exorcist, jaws, The shining, Le locatiare...). Het verschil nu is dat we buiten een economische crisis, aan een nog tien keer zwaarder tijdsperk vallen, namelijk de banaliteit... 15 Jaar is het geleden dat er nog een degelijke horror op de schermen is gekomen (The silence of the lambs) en ik vrees dat we, zolang we meer dan tevreden zijn over films zoals Saw, Silent Hill, of deze hier, we nog minstens 15 jaar zullen kunnen wachten vooralleer we nog is toevallig een goede Horror zien.

Let wel, ik spreek hier over horror, niet over het algemeen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nou nou. Ben het met je eens dat het na Scream vooral lange tijd nergens op leek. De horrorliefhebber heeft geleden met al die PG 13 onzin. Maar vergeet niet dat we een tijd terug nog films als The Blair Witch Project hadden die een frisse wind door horrorland waren en we de laatste jaren films als House of 1000 Corpses, Devil's Rejects, Haute Tension, Calvaire of The Descent hebben gehad. Het gaat eindelijk ergens op lijken met dank aan regisseurs als Zombie of Aja. Zij geven de horrorliefhebbers eindelijk weer eens wat hoop. Regisseurs met het hart op de juiste plaats wat horror betreft.

Silence of the Lambs is ook echt een lamentabel voorbeeld van "goeie" horror vind ik. Eens met dutchtuga dat wie verder kijkt dan z'n neus lang is heel goeie recente horrorproducties kan vinden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Hey je bent het een keer met me eens op horrorgebied .

avatar van jasha

jasha

Ofwel worden ze dan overdreven ondergewaardeerd (de films van Rob Zombie bijvoorbeeld (en ik heb er niet op gestemd )) ofwel moet je wel toegeven dat er een verschil is aan een (subjectieve) kwaliteit. Maar met alle respect van de wereld kan je House of 1000 Corpses niet vergelijken met de ORIGINELE Texas Chain saw massacre.

Ik kan begrijpen dat je er niet mee eens ben mar ik stel voor om na een mogelijk respons van jullie terug naar de film te gaan (mijn schuld van de afwijking by the way )

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Matige film! Had er veel meer van verwacht. Veel voorspelbare momenten en totaal niet spannend 2.0

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Ik vind hem echt helemaal super.. de oude versies zijn toppers, maar dit is ook helemaal top!

avatar van Missimpossible

Missimpossible

Ben vandaag "The omen" gaan bekijken. Vond dit best wel een gezellige film, heb wel nooit de originele gezien maar deze sprak me aan. Wat me wel stoorde was het einde, ik had het anders verwacht, als ze van deze ook een trilogie gaan maken geen probleem maar het verrassingeffect was er... ik zie niet graag zulke films. Ik weet op het laatste graag wie nog leeft en het einde op zich. Als er een tweede en derde uitkomt bekijk ik die zeker ook. Hopelijk zitten er daar meer schrikscènes in want in deze werd het geminimaliseerd tot wat luide muziek en een carnavalsmasker. Meer bloed en griezeligere moordscènes maken een horrorfilm... ik ga vannacht wel goed kunnen slapen zeker

avatar van cherislee

cherislee

Ik heb nog nooit de originele gezien, maar wil deze wel graag zien...Ik denk dat ik maar een keertje een film avondje met deze films moet gaan houden...

Alleen wel jammer dat ik hem in mn eentje moet bekijken, want mn vriend houdt niet van dit soort film...lol...

avatar van PooKi

PooKi

kos schreef:

Tja, ik snap niet wat dit in godsnaam kan toevoegen. Verhaal klinkt exact hetzelfde. Misschien wat special effects of zo, nou hoera.

Voor iemand die het origineel niet heeft gezien, en als hij even goed is MAAR ook nog special effects, dan ervaar je hem beter als dat jij het origineel heb gezien? haha niet gemeen bedoeld

avatar van djelle

djelle

666. Het cijfer van 'het beest' alias de duivel. En waarschijnlijk ook het aantal remakes van de afgelopen 6 jaar, 6 maand en 6 dagen. Een irritante trend dat maar niet voorbij lijkt te waaien, en vooral niet in Hollywood. Maar goed, af en toe levert het wel eens een plezierige film op, zoals de laatste versie van The Texas Chainsaw Massacre bijvoorbeeld, of The Bourne Supremecy.

The Omen blijkt ook vrij goed mee te vallen. Een goeie sfeer, mooi camerawerk, mooie plaatjes en leuke horroreffecten. Spanning is wat minder aanwezig, zeker voor diegenen die het origineel nog kennen (praktisch alles is zowat exact gekopieerd). Er zijn hier en daar wat kleine aanvullingen, maar die zijn eerder hilarisch dan iets anders. Zoals een crisisvergadering in het Vaticaan met ridicule verwijzingen naar 9/11, Irakezen en natuurrampen. Ook de gewone, overgenomen scenes worden soms zodanig overdreven of in de verf gezet dat het wel een parodie lijkt. Zoals een val van 500 meter met overlevingskansen, ik denk aan een uiterst stereotiepe priester die maar rond de pot blijft draaien. Of wat dacht u van grote bavianen die een doodsangst hebben voor het kind, terwijl een onnozel zwaantje rustig voorbijdrijft?

Best een toffe remake verder, maar toch wel een stuk of 6 keer gelachen.

avatar van renoow

renoow

Ik kreeg het idee dat ik naar Final Destination zat te kijken met al die aanwijzingen in die foto's.. Nog iemand hier last van?

avatar van djelle

djelle

Ja, had ik ook. Enfin, had er niet echt last van, maar moest er toch wel eens op denken. Alleen was dat aspect natuurlijk al in de originele Omen aanwezig, lang voor FD3.

avatar van stinissen

Niets nieuws onder de zon bijna het zelfde als het orgineel.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

Het is niet het origineel maar toch erg vermakelijk 3*

het stepje deed me erg denken aan de bigwheel in

the shining.

Vooral de scene met het kindermeisje was mooi

avatar van Jason28

Jason28

Zonde van het geld deze film, er kan echt niks anders meer verzonnen worden qua horror in Hollywood. Gewoonweg zelfde film als de originele maar wel goed, net als de originele versie! 3.5*

avatar van kakstoel

kakstoel

ik kreeg toch en beetje het gevoel van Final Destination 3,met die foto"s .maar voor de rest wel een aardige film.3.5***

avatar van agent smith

agent smith

vond het een erg enge film, en ik ben al best wel wat gewend! de film was niet echt eng door de spanning ofzo, maar de sfeer was gewoon heel goed neergezet. Jammer alleen dat het naar het einde toe een beetje langdradig werd, maar al met al had ik wel een naar/angstig gevoel na de film...

avatar van Modar

Modar

tja wat zal ik zeggen ik heb het orgineel nooit gezien maar vond deze niet echt super ik zat in de zaal iedereen schrok op een bepaald moment wat eigenlijk toch heel cliche is :\ naja zal wel aan mij liggen.

Verder een film om 1 keer te kijken. sommige scene's waren wel netjes in elkaar gezet en de 'moorden' ook wel gaaf gedaan. kortom film haalt 3 sterren bij mij door de moorden dus

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

niet eng, niet spannend, niet boeiend, niet goed geacteerd niet vermakelijk, lief menneke: 0,5

avatar van stan

stan

Inderdaad niet eng, niet spannend, boeiend nog wel een beetje en de acteerprestaties ook te slecht voor woorden

Ook wordt de hele film eigenlijk al verklapt in de trailer

1.5* van mij

avatar van Vinco

Vinco

De sfeer van de film was perfect, het verhaal was ook oke alleen het einde tja dat was weer een min puntje.

Maar als je van dit genre houdt is het zeker een aanrader!

3,5 sterren

avatar van deppfan

deppfan

Goeie sfeer, goeie muziek, goeie acteurs, en toch wel zeker net zo goed gefilmd als de eerste versie. De toegevoegde nachtmerries waren ook erg goed. Ook erg mooi gedaan vond ik de kleine details, zoals de tekeningen van daniel aan de muur van zijn kamer, met een opgehangen meisje en die belgische herder (de duivel dus)

Op zich verdient deze film 5* naar mijn idee, maar helaas, hij bevat net wat teveel slordigheidsfoutjes.. Zo wordt de betekenis van de oh zo belangrijke 666 (de duivel, de antichrist en de valse profeet) niet uitgelegd, en die priester heeft in deze film zijn linkeroog verbrand, wat in de eerste versie zijn rechteroog was en wel degelijk een belangrijke betekenis had. En (zoals djelle al zei), waarom drijft een zwaantje rustig aan daniel voorbij terwijl de dieren in de dierentuin doordraaien?!

Zonde, een hele ster aftrek. 4* dus..

En kan iemand mij mischien uitleggen waarom in deze versie aan het begin van de film een Belgische herder werd gebruikt, i.p.v. een rottweiler? Dat kwam later ook niet meer terug ofzo, had het een speciale betekenis?

avatar van bert_vl

bert_vl

Enorm prachtig filmwerk, ik heb lopen "soppen" op de bank...
Echt enorm veel mooie scenes alleen al die scene dat mrs Thorn droomt dat ze in die badkamer zit
Voor het verhaal en de duidelijkheid moest ik toch bij de film van 1976 zijn, maar sommige dingen die in deze versie onduidelijk zijn, vallen eigenlijk in het niet.

Een exacte copie vind ik zwaar overdreven, want er waren toch een hoop dringen die anders waren.
Die laatste scene dat de nanny het kind beschermd vond ik ook erg verrassend

Een heleboel dingen waren dan ook totaal anders, omdat het anders niet meer modern is. Alleen snap ik niet alles:waarom is die scene met die non buiten ? En dat ze naar dat klooster gaan dat ze via het water gaan. Waarom over het water? Ik vond het erg mooi, dat wel... Zo gefilmd en dan ook nog die man zelf...

Ondanks alles toch een mooie film: ik wacht met smart op deel twee en drie (misschien vier ook, uit de jaren 90?)

avatar van Sinner

Sinner

Wat een rotfilm zeg. Makkelijk bij de slechtste tien die ik de laatste jaren heb gezien. Er zit in tegenstelling tot het origineel totaal geen sfeer of spanning in. Een erg vlakke, kille, haast klinische, haastklus van een herverfilming die op alle vlakken de plank mis slaat. Dit probeert men nog te verhullen door enkele misplaatste en goedkope booh-scares en droomscenes toe te voegen maar helaas...

Erg jammer dus, want de openingsscene belooft met zijn moderne insteek (de rampen) nog wel wat, en ook zijn de acteurs behoorlijk (met name David Thewlis en Schreiber). Mia Farrow en Julia Stiles zijn echter compleet miscast en al helemaal ongeloofwaardig in hun rolletje, om over het satansjong Damian maar al helemaal te zwijgen. Op het moment dat hij het scherm binnenwandelt en de volledige zaal keer op keer in gniffellen uitbarst weet je wel genoeg.

Vergeten. Kan je beter de originele trilogie nog eens een keer bekijken. Hopelijk is ie niet succesvol genoeg voor een sequel.

avatar van steefwijnen

steefwijnen

Had meer van de film verwacht naar de berichten die bij deze film waren geplaatst. Jammer maar helaas mij kon die geen moment boeien. Had me meer wat geleken als ze de film niet scene voor scene hadden ge-remaked. 0,5 sterretje voor de verspeelde moeite.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Ik vond het een goede film, niet echt "griezelig" maar wel mysterieus en daar hou ik wel van!

avatar van donnie darko

donnie darko

Meh, behoorlijke bagger.

Het begin is behoorlijk saai, en kon mij weinig boeien, want je wilt eigenlijk het jongetje zien als hij wat ouder is. Vanaf de zelfmoord van de nanny wordt het wel iets spannender en kon ik mij ook iets meer inleven in de personages. Vooral in het personage van Julia Stiles kon ik mij goed inleven. Maar dat betekende natuurlijk nog niet dat ze goed stond te acteren. Ze stond eigenlijk behoorlijk slecht te acteren, net als de rest van de cast.

Maar ook het verhaal is behoorlijk belachelijk, en deed mij eigenlijk verdacht veel denken aan The Da Vinci Code, ik vond de sfeer helemaal hetzelfde.

Ik verwachtte trouwens ook een echte scare, maar ik heb mij maar een paar keer verschoten nl. in de dromen van de moeder. Voor de rest vond ik het een behoorlijk flauwe bedoening waar ik verdacht veel heb in gelachen. Ik denk wel dat de mensen achter mij het van mij op de heupen kregen want ik was echt wel heel veel aan het lachen omdat ik het allemaal zo lachwekkend slecht vond.

Normaal zou dit 1* zijn maar omdat het einde wel was wat ik wou: het jongetje wint, kan ik er toch nog een halfje bijdoen.

avatar van Waldo Jeffers

Waldo Jeffers

donnie darko schreef:

kan je deze film toch niet verwijten, dat hij lijkt op een verhaal dat jaren later is geschreven... (origineel is uit 76, remember).

Enfin, heb deze nog een 3 gegeven. Hoewel dat eigenlijk voornamelijk het Feest der Herkenning is... Ongeveer elke scene is vrij letterlijk overgenomen, behalve dan wanneer de journalist onthoofd wordt, nota bene een hoogtepunt uit de originele. Werd hier nogal slecht voorgesteld. Maar verder, zoals gezegd: het feest der herkenning & daarom dus toch een 3. Overigens vind ik om de 1 of andere reden deze Damien beter dan de originele...