• 9.378.696 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

Vatican Observatory Priest

Cardinal Fabretti

avatar van the analist

the analist

Had meer van deze film verwacht..de film wijkt bijna niet af van het origineel. Als de makers de film zo bedoeld hadden hebben ze goed werk verricht. De klassieker was sterk hadden ze naar mijn mening zo moeten laten. Jongetje was wel creepy moet ik zeggen...wat een naar ventje!!

avatar van hoogland

hoogland

SilverGun schreef:

Laat me raden: de release is op 31-12-2006?

Komt ie In De Videotheek

avatar van pharma

pharma

nou ik ga hem wel kijken hoor ! heb het origineel vroeger ook gezien en was echt super eng!!! toen was ik nog *ahum* jong

maar goed wat ik al gelezen heb net is dat velen een remake slecht vinden voordat ze hem gezien hebben...LOL

maar goed ieder z'n mening natuurlijk!

maar mij lijkt deze film erg cool!

en wat ik me kan kan herinneren wat ik toen erg creepy vond waren die dobermans....Brrrrrrr

jammer dat ze er niet meer in voor komen

avatar van annabel

annabel

ik vond het een goede film!

hij is best eng..

alleen die vader vind ik niet zo'n goede acteur... hij kwam niet echt super geloofwaardig over in deze film, maar ja dat kan aan mij liggen...

4 voor deze

avatar van dennisr

dennisr

Het kleine jongetje speelde zijn rol heel leuk. Maar ik vind het toch een beetje een standaard verhaaltje, en dat vind ik dan wel weer heel erg jammer.Vooral een vreemd einde. Dat is dan toch wel origineel. Ben benieuwd of hier een vervolg op komt. ik vond het 3 sterrren waard.

avatar van film-gek

film-gek

het einde is zo omdat er hoogst waarschijnlijk een vervolg komt, bij de oudere versie zijn er ook 3 delen dus dat zullen ze nu ook wel doen denk ik

avatar van deppfan

deppfan

deppfan schreef:

En kan iemand mij mischien uitleggen waarom in deze versie aan het begin van de film een Belgische herder werd gebruikt, i.p.v. een rottweiler? Dat kwam later ook niet meer terug ofzo, had het een speciale betekenis?

geen antwoord, betekent dit dat ik niet de enige ben die dat niet begreep? Dan snap ik echt niet waarom dat in de film zat.. Toch houd ik het op 4*

avatar van brk

brk

Heb het origineel niet gezien, maar vond dit geen goede film. Matige acteerprestaties en een tamelijk zwak plot met geen plotwendingen. Krijgt van mij toch nog 2* door de creepy zwart-wit visioen scene

avatar van SmuttWars

SmuttWars

film-gek schreef:

4 delen: The Omen, The Omen II, Final Conflict en The Awakening.

3 vervolgen dus...

avatar van Peter

Peter

Prima remake. Goede acteerprestaties en een nog beter verhaal. Ok, het origineel is beter, maar deze remake valt me helemaal niet tegen. Smaakt naar meer. 4****

avatar van jimbo79

jimbo79

ongelofelijke slechte remake die nooit spannend is maar soms wel grappig omdat hij zo slecht is

1 van of misschien wel de slechtse remake ooit en snap niet hoe sommige dit nog goed kunnen vinden (alleen die dialogen al ho ho)

dus geniet er maar van ik alleszins niet

een dieptepunt voor dit jaar van commerciele cinema en het zit al vol met rommel

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het echt niet veel, ook totaal niet eng.
Dat jongetje vond ik ook niks bijzonders hebben, en kwam ook niet eng over.
personages vond ik ook wat minder, het enige beetje leuke was nog de scene's met die honden die aanvielen
Opzich nog wel te doen, maar niet zoals ik had verwacht!

avatar van blondegod8

blondegod8

Zeker een aardige film! Ik snap niet dat er zoveel negatieve opmerkingen zijn..................Het is absoluut de moeite waard om deze film eens te bekijken! 3,5 *

Goede film met een heel open einde waardoor er altijd vervolgen kunnen zijn, goed verhaal en vooral de kleine jongen speelde een overtuigende rol.

avatar van pinball

pinball

wat valt deze film tegen zeg

er zat zoveel meer in

avatar van airbus1

airbus1

Wat een ontzettende baggerfilm

Heb hem maar na een half uur uitgezet want het was niet om aan te zien. Er was maar weinig spanning in de film vond ik.

Tja wat moet ik er nog meer over zeggen? het was gewoon slecht!

avatar van Linn

Linn

Film waar weinig tot geen spanning inzit..Er is werkelijk helemaal niks engs aan en zou zelfs niet tot het genre Horror mogen behoren.

avatar van melanie178

melanie178

Ik kan niet zeggen dat ik het een vreselijk slechte film vond, want dat zou betekenen dat ik het origineel ook slecht vindt, (aangezien er praktisch niets is verandert) MAAR toch moet ik even kwijt dat ik dit lang niet zo spannend vond als het origineel. Het lijkt wel of het donkere sfeertje maar niet naar voren wil komen bij deze film, in het origineel voel je de wanhoop van papa en de frustratie van mama, dat miste ik bij deze film.

Damian is ook niet echt van de partij in deze film, hij heeft precies 2 zinnen gezegd en ondanks dat het joch een rotkop heeft (goed gecast!) werd ik toch niet echt bang voor hem. Al met al leuk om te hebben gezien, maar als ik moest kiezen tussen het origineel en de remake gaat de remake de deur uit!

avatar van foreli

foreli

Ik vind dit een hele coole film, het jongetje acteert hartstikke goed (zéker voor zo'n leeftijd) en het verhaal zit goed in elkaar. 5 sterren is deze zéker waard

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik wil hem heel graag zien, het origineel is heel mooi, dus deze met Seamus Davey-Fitzpatrick moet ook wel goed zijn! En daarbij Harvey Stephens, die in het origineel Damien speelt, speelt hierin ook een (kleine??) rol. Ben benieuwd.

avatar van JodyWeistra

JodyWeistra

Mooie poster!

Heb ik wat gemist of is deze film al geweest in de bios?

avatar van dieseltje 13

dieseltje 13

ik vind de kaft er best eng uit zien maar het veraal is niet echt boeiend vind ik dus ik neem de moeite ook niet om hem te gaan kijken

avatar van Kisje

Kisje

Vond het een spannend verhaal, met spannende stukken in de film, maar zeker niet de engste film die ik ooit gezien heb...

3 *

avatar van killerfreak

killerfreak

Buiten het feit dat het een 99% remake is (buiten de eerste scenes) vond ik 'm toch wel geslaagd. 3.5*

avatar van Waku

Waku

Zoals al eerder genoemd in dit forum is deze "The Omen" 2006 practisch identiek aan het jaren 70 orgineel.

Enkel is het verhaal wat gemoderniseerd en worden de tsunami, 9/11 en recente oorlogen als huidig kwaad beschreven aan het begin van de film. Verder zal men weinig verschillen kunnen ontdekken.

Toch laat deze remake minder indruk achter dan het origineel. Het spanningsveld ontbreekt enigzins.

Julia Stiles komt wat houterig over als pleegmoeder.

avatar van buttista

buttista

Best goed eigenlijk. Goed en redelijk eng verhaal. Jammer genoeg slechts een enkel schrikmomentje. Origineel niet gezien maar de film doet op momenten klassiek aan. 3.5*

avatar van mellajones

mellajones

annabel schreef:

ik vond het een goede film!

hij is best eng..

4 voor deze

helemaal gelijk in... vader is kut.... met peren.... Kan echt niet acteren die man

avatar van Sutherland

Sutherland

Geweldige film! Ik heb dan wel niet het origineel gezien, maar deze film heeft mij echt wel weten te boeien! Dat jongetje vond ik echt heel goed acteren! Af en toe lekkere enge stukken ertussen. Erg fijn filmpje!

avatar van fritsy

fritsy

ach je weet alles al wat er komt, niks meer spannends aan 99,5% exacte remake alleen andere spelers. tegen woordig is ja 8 van de 10 films een remake, en de andere 2 is te cliché, de ideén bus is al jaren op in monneywood.

avatar van Snitz129

Snitz129

Zeker geen onaardige film met een aantal spannende momenten.

Helaas is het bij deze, zoals bij zoveel horror remakes, dat de originele toch beter is.