• 9.378.489 stemmen

The Omen (2006)

Horror / Thriller | 110 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: John Moore

Met onder meer: Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 6 juni 2006

Plot The Omen

"A new generation of terror"

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

Robert Thorn

Vatican Observatory Priest

Cardinal Fabretti

avatar van AC/DC

AC/DC

Sommige momenten waren heel voorspelbaar maar verder is het wel vermakelijk.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik heb de orginele hier van the omen niet gezien, maar ik vond deze erg goed!

avatar van PsAiko

PsAiko

De scene waar de baas?? van Katherine in brand vliegt...

Hoe kan die tankauto naar beneden rollen en de brandstof omhoog stromen???

avatar van aburex

aburex

Goede remake van de klassieker uit 1976. Qua lugubere en horror momenten overtreft deze film wel het origineel maar is daarom: niet beter. Voor de spanning en het goede camerawerk geef ik deze film toch 4,5*

avatar van Max en Joep

Max en Joep

PsAiko schreef:

De scene waar de baas?? van Katherine in brand vliegt...

Hoe kan die tankauto naar beneden rollen en de brandstof omhoog stromen???

ohhhh.........

door Sataaaaaaan, dommie........

avatar van Woeke

Woeke

Geweldige re-make van het origineel. Net zo goed al dan niet beter. Van mij mogen ze 2 en 3 ook opnieuw doen

Topfilm!

avatar van shayolo

shayolo

Top horrorfilm. Als je die jongen ziet kijken word je er al bang van!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Standaard werkje.

Typische hollywood remake..

Gebruikt alle, meerdere malen gebruikte, ingrediënten voor een cliché horror filmpje.

Statisch acteerwerk, flut verhaaltje, weinig spanning..etc etc

Erg matig dus, voegt niets toe.

En dan dat einde, waar de jonge nog even een boos gezicht trekt richting de camera, maakt het helemaal compleet: bah!

avatar van G to the J

G to the J

Niet eng.. Slechte remake..

Nee..tis niks

avatar van witboek

witboek

Ooit had ik de oude versie gezien en vind die veel beter, maar voor iemand die nooit dit verhaal gezien had is het wel een goede film. Alleen vind ik de het kind niet goed gekozen, kwam niet echt overtuigend over.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ongelooflijk dat die Schreiber een hoofdrol in een film wordt toebedeeld. Wat een vreselijk acteur. Zelden zo'n nietszeggende gezichtsuitdrukking gezien. Dat terzijde is de film visueel bij vlagen best de moeite waard en heeft Farrow hier best een creepy uitstraling. Redt het verder natuurlijk niet bij de originele nanny. Voor de rest faalt The Omen op haast alles wat het origineel zo sterk maakt. Het jongetje is daar stukken enger, de rollen overtuigender en is natuurlijk de score onvergetelijk. Deze remake is te gewoontjes en dient geen ander doel dan te cashen op een voorgekauwd concept.

avatar van 606

Aardige remake maar, orgineel is vele malen beter.

Gelukkig was over het algemeen de sfeer nog te doen

avatar van Yamato

Yamato

VRE-SE-LIJKE film. Niet om aan te zien, niet eng, niet spannend, heel voorspelbaar en flauw.

avatar van thunderball

thunderball

Een van de meest onnodige films van de laatste jaren.

Film is in alle opzichten de mindere van het superieure origineel.

Een mindere cast (de vorige had sowieso de toenmalige sterren Peck/Reemick in de hoofdrol), hoewel Schreiber geen slecht acteur is. Farrow heeft een te lieve uitstraling en haalt het niet bij de originele nanny, maar het is vooral de nieuwe Damien, die zwaar teleurstelt. Nergens kan dit jongetje overtuigen.

Het is verder vooral een makkelijke film, die praktisch scene op scene copieerd van het origineel, soms met hier en daar een verandering, die echter in alle gevallen minder goed uitpakt (bv apen in dierentuin achter glas ipv apen die auto aanvallen).

Wat deze versie vooral mist t.o.v. het origineel is de nagelbijtende creepy sfeer, die nog eens werd versterkt door de originele duistere (duivelse?) muziek van Goldsmith, die je zelfs tijdens de aftiteling nog deed rillen. Hier voor in de plaats krijg je nu de zoveelste bombastische doorsnee Zimmer-achtige variant.

Conclusie: voor wie het origineel niet kent zal het misschien nog hier en daar spannend zijn en op zich is het geen slechte film, maar feitelijk overbodige remake, die niets toevoegt en in alles de mindere is van de film uit de jaren '70.

Ik geef hem een krappe zes, ofwel drie sterren.

avatar van R1992

R1992

Deze film had best een creepy sfeertje en aardig wat schrikmomenten. Alleen jammer dat er veelste weinig van dat soort momenten waren om de spanning er de hele film in te houden. Best jammer, sommige scenes waren behoorlijk creepy, zoals het feestje van Damien, waarbij dat meisje zichzelf ophangt en de hond die toekijkt.

Jammer van het einde, dat voor mij de hele film onderuit haalde, daarbij was het klein beetje sfeer ook gelijk weg. Op het moment dat Robert Thorn naar het bed van Damien loopt, komt de krijsende nanny. Ook Damien begint hysterisch te schreeuwen en ik moest lachen.

Daarbij hou ik niet echt van die 'zoektochten' in de Christelijke wereld om alles te achterhalen, zo ook bij the Davinci Code. Langzaam maar zeker komen ze bij een antwoord en op bepaalde momenten hoort het dan spannend te zijn,, neuh.

Sommige scenes waren ontzettend traag en de spanning was nogal zoek.

Oja, ik weet niet waar dat voor diende, maar in elke scene kon je voorwerpen vinden die roodgekleurd waren, t viel een beetje te erg op

avatar van karlijn1994

karlijn1994

heeft deze film nou een vervolg of...? (de orginele ga ik zoiezo kijken maar heeft deze remake ook een vervolg?)

vond hem echt super, als de moeder van Damian voor zich ziet dat ze vermoord wordt, de doodscenes waren een beetje final destination achtig (houd ik wel van) en ik vond het gewoon een goed verhaal.

maar altijd bij horrorfilms zijn de mensen zo dom en eigenwijs, hij had dat kind gewoon meteen moeten vermoorden

en Damian keek op het eind met zo'n duivels lachje dat ik een vervolg verwacht.

avatar van Triztan

Triztan

In de gids kreeg hij maar 2 sterren, raar naar mijn mening. Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van Rosicky

Rosicky

Geen goeje horrorfilm. Liev Schreiber stelde welliswaar niet teleur, en ook dat jongetje kijkt best eng, maar echt spannend word het nooit.

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

jeroentjuhhhhh schreef:

Standaard werkje.

Hij kijkt juist blij (lachend) .

Maar idd voegt helaas niet veel toe. Acteer prestaties waren niet verkeerd, maar het verhaal kon me niet boeien.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Zoon van den duvel, ammehoela, 't is gewoon een rotjochie. Zo kan het natuurlijk nooit wat worden, een aantal betere momenten ten spijt... Verder kan ik nog wel de hele film lang de lat van het origineel gaan leggen maar het is me de moeite niet. Lekker links laten liggen(of kijken, als er, zoals gisteravond, niet bijster veel op de buis is) en het origineel (weer) gaan zien.

1,5*.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een paar scénes gezien.

Echt eng was ie niet... meer een etter.

avatar van m1701

m1701

Mijn vriend vond deze film echt helemaal geweldig

vooral vanwegen het "niet standaard" einde

Ik vond zelf het verhaal niet heel bijzonder, maar sommige momenten waren echte schrikmomenten.

Het duistere was ook wel aardig.

4* mijn vriend en 3* ik

dus kom ik op een 3,5*

avatar van rox91

rox91

Niet echt mijn soort horrorfilm maar toch aardig goed gedaan.

Goede schrikmomenten, alleen jammer van het (beetje) voorspelbare einde.

avatar van koho

koho

Vol-ko-men nutteloze remake. Ik zie in de verste verte de noodzaak hier niet van in. Het volgt letterlijk de klassieke film uit 1976, alleen is er nu e-mail, zijn er mobieltjes en is er aan het begin een verwijzing naar gebeurtenissen uit de recente geschiedenis (9/11, de Columbia).

Dus oogt het wellicht wat frisser/eigentijdser voor een huidige generatie maar dat neemt niet weg dat het origineel zo ontzettend veel beter is op alle fronten. Neem de angstaanjagende dierentuinscene uit het origineel en het aftreksel dat we hier vinden. Zelfde geldt voor de scene met de priester in dat park. Om nog maar te zwijgen over de muziek in het origineel (van Jerry Goldsmith). Maar vooral: Damien! In het origineel straalt hij een bijna natuurlijke slechtheid uit en hier is het een knulletje dat af en toe boos mag kijken, zonder uitstraling.

En die Liev Schreiber als pa/ambassadeur Thorn acteert ook als een houten klaas - geef me Gregory Peck any time.

Als op zichzelf staande film zeker niet verkeerd - integendeel. Het origineel is fantastisch en het zou onzin zijn deze, die precies hetzelfde verhaal vertelt, slecht te noemen; het is alleen een kopie, 30 jaar na dato. En als zodanig compleet overbodig, daar er niets mis mee met die uit 1976, of het zou de wat nepperige kerkhofscene moeten zijn daarin.

What's next - de remake van the Exorcist? Sommige films zijn klaar, zijn goed zo: blijf er dan ook vanaf.

avatar van otherfool

otherfool

Behoorlijke, zij het overbodige remake van de klassieker. Schreiber mag ik altijd graag zien en het joch is creepy genoeg.

3*.

avatar van erik1677

erik1677

heiligschennis

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Zwakke en overbodige remake. Ook behoorlijk qua kills van de originele afgeweken. Beetje te hedendaags gemaakt met voor de hand liggende schikmomenten. Hierdoor was de mystiek, in tegenstelling tot de originele, al snel weg.

avatar van Woeke

Woeke

stinissen schreef:

Wat is er mis met een remake...?

idd

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Wat het origineel zo origineel maakte was de sfeer. Niet dat de remake totaal geen sfeer bevat maar het gaat vaak gepaard met clichés of het moet uit de ogen van een jongetje komen. Moest hij nu nog zo kwaadaardig kijken dan de jongeren in 'A Clockwork Orange', had ik toch nog iets van genot kunnen hebben. Soms is het enkel en alleen de muziek die je ook maar enige rillingen kunnen doen krijgen, maar dit enkel en alleen als je het volume luid genoeg zet. Verder is Julia Stiles miscast en zet Liev Schreiber zijn automatische piloot in. Het enige goede is het concept maar dat is niet echt moeilijk bij een remake.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Niet echt mijn soort horrorfilm

Acteerprestaties waren goed, special effects waren goed, maar had van deze film toch wat meer verwacht (meer spanning)!