• 9.379.649 stemmen

World Trade Center (2006)

Documentaire / Drama | 129 minuten

Genre: Documentaire / Drama

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 21 september 2006

Plot World Trade Center

"The world saw evil that day. Two men saw something else."

11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.

John McLoughlin

Allison's Father

avatar van Brakeburner

Brakeburner

Helemaal mee eens...

Ik heb nog nooit zoveel melige momenten in 1 film gezien, na twee uur "meer van hetzelfde" is je sympathie voor Nicolas (deze keer met aanplaksnor) dan ook enorm gedaald.

Probeer zeker eens de betere versie: united 93

avatar van Yeppie

Yeppie

Ik ben gek op dit soort heldenfilms, maar ik knap echt af op Cage in deze rol. Idioot snorretje, totaal niet overtuigend, hij speelt een hele matte rol die niet echt bij hem past. Stone is ook niet op zijn best, 't had allemaal wat beter gekund. Toch een 1,5 omdat ik dit nu eenmaal mooie films vind.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

Yeppie schreef:

het is misschien een idioot snorretje , maar ze hebben nicholas cage net willen namaken als de echte John McLoughlin

hij droeg ook dat "idioot " snorretje op 11 september 2001.

en al zeggen sommigen dat het nep lijkt.

maar zover ik gezien en gelezen heb was dat een echt snorretje.

avatar van Quido

Quido

Verder ook niet zo boeiend dat idiote snorretje, want dit is gewoon een van zijn slechtste rollen.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

en al zegt iedereen dat hij slecht is , ik blijf erbij

dat hij heel goed is.

het is een goede film voor familieleden van de slachtoffers om hun verdriet te verwerken.

avatar van Mug

Mug

jack-sparrow schreef:

Als dat je criterium is, hadden ze beter een documentaire kunnen draaien. Dit is Hollywood-drama gebaseerd op waargebeurde feiten. Indien ik een nabestaande zou zijn, had ik de makers/producers een portie billenkoek gegeven.

avatar van Escobar

Escobar

wij hadden heel veel verwacht van deze film maar als je verwachtingen hoog zijn dan kom je van een kouwe kermis thuis. Ik vind de acteur wel aardig maar het verhaal is gewoon saai. Van de 7 kwartier heb ik een uur tegen beton aan zitten kijken. Er was volgens mij zoveel meer uit te halen. Ik heb amper een vliegtuig gezien lijkt me niet geheel onbelangrijk en door dat er wat puin viel moest ik opmaken dat zo'n gebouw was ingestort. Nee al met al niet meer dan * 2

Jammer want ik had er wel wat beters van gemaakt voor dat geld. (of grijp ik nu iets te hoog)

Het verhaal is natuurlijk een drama geweest, maar deze verfilming vond ik teveel op de drama gericht. Weinig verhaal.... (natuurlijk weet je het verhaal maar toch)

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Cage begint oud te worden

Hopelijk wordt/is the wicker man beter.

Anders zal ik er vanuit moeten gaan dat zijn beste tijd is gekomen

avatar van Conquest

Conquest

Als ik naar 'Daylight' oid had gekeken had ik het ook geloofd. Wat dat betreft sluit ik mij bij mijnheer Escobar aan. 2.5*

avatar van QueenBitch

QueenBitch

Had toch anders verwacht maar toch een indrukwekkende film.

*3.0

avatar van Channiej

Channiej

Super super super film! Ik kan niets anders erover zeggen. En ik vind Nicolas Cage wel goed in deze film. En deze film is ook zo goed, hij zet je aan het denken..vooral als je vader zelf brandweerman is....5 sterren!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

In Rotterdam zijn een paar jongens uit de bioscoop gezet nadat het vliegtuig in de toren kwam.

Ze gingen juichen en andere mensen ergerden zich kapot en liepen tijdens de film weg. Bewaking heeft uiteindelijk de jongens verwijderd uit de bios.

Bron: www.geenstijl.nl

avatar van Miezz

Miezz

Ik snap niet dat iedereen zo negatief doet over de film. Wellicht omdat je geen vliegtuig in het WTC -ziet- vliegen. Jammer, want ik vind het wél een goede film, niets op Cage aan te merken. Het is een inside view in de mensen die vast zaten.

Ik was eerst erg bang voor een Amerikaanse film vol zelfbevlekking ('America, fuck yeah!') á la Team America, maar dat was helemaal niet het geval. Zelfs de vantevoren door mij gevreesde propaganda zit er niet in.

Goede film, maar geen meesterwerk. 3*

avatar van neo

neo

Spartaan1986 schreef:

Bron: www.geenstijl.nl

Dat zou sowieso moeten gebeuren bij iedere vertoning van welke film dan ook waar dit gebeurt.

avatar van Miezz

Miezz

jackie schreef:

Kan hier niets positiefs over zeggen, saaaaaaaaaaaaai

slecht geacteerd, enz enz enz.........

Ik zie hier iemand met een goed onderbouwde mening..

avatar van markie1978

markie1978

Wat viel deze film in alle opzichten tegen, ik had heel veel sensatie verwacht maar dat viel echt tegen. Nadat het gebouwen waren ingestord was het alleen nog maar een anti climax.
Vooral die zogenaamde Rambo figuur, die in een keer in de kerk de roeping kreeg om te gaan helpen bij de reddings werken was echt om te kitsen. Hij gaat van te voren nog eerst even langs de kapper om zijn kop kaal te scheren, en aan het einde van de film gaat hij bij de mariniers om deze dit ongeval te wreken. Verder staat deze film bol van de melige momenten [toen Jezus plots te voorschijn kwam, vond ik het wel heel triest worden] Het lijkt een beetje om een EO film, pro-Jezus.

Kortom geen film voor de bioscoop, maar past meer in het genre waargebeurde verhalen op woensdag avond.

avatar van studio dewolf

studio dewolf

Die film is goed,ontroerend.Ik begrijp niet dat de punten dalen.Hoe komt dat?Wat is er met mis?

avatar van markie1978

markie1978

studio dewolf schreef:

Nou omdat de film helemaal niet goed is, als je een film maakt van de meest spraakmakende gebeurtenis van de laatste 10 jaar, dan mag je wel iets verwachten.

Het is gewoon een zeer flauwe film, en ook niet erg orgineel. Het is gewoon een ordinaire propaganda film voor het christendom.

Ik had liever gezien wat de reden voor deze aanslag was, en hoe de terroristen en Amerikanen elkaar manipulieren.

Nee in plaats daarvan zie je twee brandweermannetjes vast zitten onder de puin die elkaar een beetje moed inspreken, erg saai dus.

avatar van JellyEye

JellyEye

Wát een tegenvaller zeg!

avatar van thibault14

thibault14

markie1978 schreef:

100% mee akkoord, de film past in het rijtje van ontvoerde baby's en kwaadaardige echtgenoten.

avatar van Sutherland

Sutherland

Enorme tegenvallende film...! Ik dacht dat deze film ging over het WTC en meer over de aanslagen, maar het blijkt alleen maar te gaan over 2 'helden' en hun verhaal met hun familieleden.Wat ontzettend Amerikaans zeg! Slecht acteerwerk, film vond ik daarbij ook nog ontzettend saai..!

Zonde van mijn tijd!

avatar van Riddick

Riddick

Ben met te veel verwachtingen naar deze film geweest.
Gezien de geschiedenis van Oliver Stone, dacht ik meer aan een film met een beste Complot.
Maar het is meer een Documentaire over 2 brandweer mannen die het ongeval overleefd hebben..
Heel indrukwekkend allemaal, maar een beetje zwak voor een film.. De scene die mij het meest is bijgebleven was: toen jesus te voorschijn kwam, vond het best indrukwekkend gemaakt
Geef het 3*..

avatar van FilmFreakFabio

FilmFreakFabio

Ga hem vanavond zien ben echt benieuwd verwacht wel een goed verfilmde film met goed knip en plak werk

avatar van tzan

tzan

ik had van oliver stone verwacht dat hij een kritische film had gemaakt over de aanslagen op het WTC. Maar nu ik lees dat het een helden film is laat ik hem aan me voorbij gaan..

oliver is echt een watje geworden zeg

avatar van patrick17

patrick17

Goede film hoor,het is natuurlijk waargebeurd dus het pakt je altijd wel!!Goed acteer werk van vooral Michael Pena(Die ik in Crash ook heb zien spelen).je ziet nu een blik van hoe machteloos je bent als je onder het puin ligt.

3.5 *

avatar van dmoie-master

dmoie-master

Nou ik vond het een mooie film het draait niet om de gebeurtenissen op 9/11 maar om het menselijke verhaal van 2 brandweermannen, zeer mooie film misschien een beetje melig maar zo heb ik het graag. En ik vind het goed dat je geen vliegtuig de toren ziet invliegen want voor nabestaanden, overlevenden enz... moet het echt te moeilijk zijn dan, al denk ik niet dat je als overlevende of familielid zal gaan kijken,

avatar van dmoie-master

dmoie-master

Onderhond schreef:

Gelukkig dat ze vijf jaar gewacht hebben om dit thema met respect te behandelen.

Gisteren de trailer in de bios gezien en het ziet er nog meliger uit dan Titanic. Wat een belachelijke sof

Wat is er mis met Titanic? Ik vind net dat dit soort films(soms te emotioneel ja) het menselijke verhaal achter de gebeurtenis vertellen, het draait niet alleen om politiek ofzo he, langs een kant kan je het zien als respect-betuiging maar langs de andere kant ook weer onterend,

avatar van b-ball

b-ball

Ik vond het echt zonde van mijn tijd. Amerkianen die helden zijn en voor de rest geen inhoudelijke verhaal. Het is meer een mislukte docu.

acteerwerk vond ik wel oke maar dat was het dan ook.

Ik kan meer zeggen maar .

avatar van jimbo79

jimbo79

patriottische rommel en dat van oliver stone.

amerikanen zijn helden die de meest domme dialogen spuien terwijl ze in nood

misplaatst katholisisme en een heel slechte cage

hoop dat stone dit gemaakt heeft voor dan een volgende film te maken die hij zelf goed vind want dit