World Trade Center (2006)
Genre: Documentaire / Drama
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal
Releasedatum: 21 september 2006
Plot World Trade Center
"The world saw evil that day. Two men saw something else."
11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.
John McLoughlin
Dave Karnes
Allison's Mother
Allison's Father
Wouter666
Nee in plaats daarvan zie je twee brandweermannetjes vast zitten onder de puin die elkaar een beetje moed inspreken, erg saai dus.
ow ik dacht dat het Port Authority agenten waren :S
Diederik58
Niet echt geweldig, maar ook niet slecht. Liet me soms meeslepen in het drama dat je machteloos vast zit. Maar vond het soms wat te langdradig. De film is doordrongen van patriotisme. Niet zo gek als je bedenkt wat de VS heeft doorgemaakt op dat moment. Ik vind dat je daar dan ook wel een film over mag maken dat en juist meer een menselijk gezicht laat zien van deze ramp i.p.v. een droge documentaire met heen en weer hollende mensen.
Goodfella1812
Precies hoe ik ook over deze film denk, kan het niet beter verwoorden.
Als je een spektakel film verwacht begrijp ik dat men hem tegen vind vallen maar verwacht een mooi ontroerend drama en je ziet een uitstekende film. Ik geef hem iig 3,5*
grid8400
Wat ontzettend Amerikaans zeg!
Joh??
Waar stond dat WTC ook alweer?
-----------
Anyways, ingetogen mooie film, over zomaar twee hulpverleners van de vele die getroffen zijn door deze vreselijke gebeurtenis. dikke 3,5*
Puthenaer
Ik ga hem vanavond kijken! Zelfs een ramp van die omvang heeft wel wat. Soms is een chauvinistische (goede woord ervoor? ook erg mooi om naar te kijken. Zowat alle docu's over de ramp heb ik gezien. Ben zeer benieuwd!!
ERHA
Ik vond deze film super.... tegenvallen.
In deze film kreeg ik niet het paniek (en misschien wel sensatie) gevoel wat ik wel zag met de live beelden destijds.
RemiB
ik ga hem vanmiddag om 4 uur kijken
edit:
vond het een mooie aangrijpende film. Emoties kwamen goed in beeld, de lege tram bijna aan het eind van de film, en daarna het bord met alle vermisten mensen, zeer rakend.
Doom
Teleurstellende film over de aanslagen van 11 september 2001. World Trade Center komt op vele momenten te sentimenteel (te Amerikaans?) over. De dialogen zijn soms van een belabberd slecht niveau. Daar komt bij dat de acteurs ook enorm tegenvallen. Zelfs de prestatie van Nicolas Cage is erg teleurstellend. Hij kan zoveel beter.
Het verhaal is verder nogal afgeraffeld. Duidelijk geen aandacht besteed aan een goed script. Het was allemaal veel aangrijpender en emotioneler geweest als er gebruik was gemaakt van karakter uitdiepingen. Gelukkig kijkt World Trade Center nog wel degelijk weg door een paar visueel sterke scènes. Ook blijft het onderwerp natuurlijk erg interessant. Je blijft de gehele tijd met ongeloof naar de beelden kijken. Dat zoiets heeft kunnen gebeuren...
batmann
Ik vond deze film super.... tegenvallen.
Jah duhhh echt en stukje toneel zit toch wel een wereld van verschil in.
Doom
Ik kan het eigenlijk wel deels met ERHA eens zijn. Natuurlijk komt het niet zo over als tijdens de bestaande beelden die live zijn geschoten, echter bij World Trade Center wordt totaal geen aandacht besteed aan de paniek. Je ziet hier en daar een paar gillende mensen en je ziet eenmaal iemand springen. Voor de rest speelt het zich allemaal ondergronds af. Je krijgt maar vrij weinig mee van de echte paniek en chaos die er begrijpelijk in overvloed was.
Matchostomos
Elk van ons heeft ongetwijfeld een zekere ramptoerist-alter ego in zich, en daarom verlangde ook ik enigszins naar een zekere inbreng van overkoepelende chaos en paniek. Het zou alleszins meer ingespeeld hebben op mijn zwakke hartje dan het melige gezwam waar 'World Trade Center' haast meteen op overschakelt.
Ik verwacht geen constante toeloop van springende mensen of liters bloed, maar wel oprecht emotionele en overdonderende scenes; de grens van het aanvaardbare is daarbij vaak heel dun.
Mooi voorbeeld is die ene scene waar men enkel en alleen de schaduw van het eerste vliegtuig laat zien, zeer subtiel en suggestief, maar daar bleef het dan ook bij.
iGeO
Hoe het ook allemaal word beoordeeld door de meeste hier, In mijn ogen, gaat het om die twee Port Authority agenten en hun vrienden/familie en hoe zij die ramp ervaren.
Als je ook het verhaal volgt, merk je ook dat ze helemaal geen idee hebben van wat er is gebeurd. De één denkt dat het om 1 toren gaat; aan het eind ziens ze pas wat er echt gebeurd is. Al die beelden de we allemaal wel kennen van toen, hoef je in deze film niet nog es te zien. Dit is gewoon een andere kant van het verhaal/ramp.
Het verhaal is daarom ook behoorlijk gedramatiseerd, wat Oliver Stone als de beste kan.
Hier en daar misschien wat langdradig, dat is een mening, maar voor de rest helemaal niet zo slecht als hier wordt ervaren door anderen.
3***
MrAmsterdam
Ik ben een grote fan van nicholas cage, maar dit was echt een boutfilm. teveel amerikaans gedoe.. en 1,3 uur onder de stenen liggen vind ik iets teveel van het goede...
Spil
Helemaal mee eens...
Ze hadden alleen de soundtrack moeten uitbrengen...
Tha-Player
Vond het een super goede film.
Zoals MrAmsterdam al zei vond het wel beetje teveel van het goede dat ze zolang onder de puin liggen.
Maar vond het een mooi verhaal zat helemaal in de film!!
HoTCr3WTeam
Viel me vies tegen, teveel van verwacht!!
Omdat Nicolas Cage( Fan van!) erin speelt 2*
dmoie-master
Ja, ze liggen redelijk lang onder het puin maar het wordt wel afgewisseld, toen ik hem zag(vandaag dus) en uit de cinema kwam was ik echt stil, ik kon geen woord uitbrengen, dit doet je beseffen hoe kwetsbaar de mens is.
En verder een heel mooie film, het beginnende deel waar de torens in brand staan had wel iets langer gemogen maar was al zeer aangrijpend, en de nasleep(waar het grotendeels om ging) werd ook wel goed in beeld gebracht volgens mij, ben er echt van gaan huilen, gewoon omdat je weet dat er meer dan tweeduizend mensen zijn gestorven, ik had dit gevoel ook bij de andere 2 films over deze dag maar een heel aangrijpende film, het geeft je het gevoel hoe het geweest moet zijn die dag in New York....
kArIzMa_TuRk
Het waargebeurde verhaal van de hulpverleners die nooit opgaven en van de laatste 2 overlevenden die onder het puin van het World Trade Center werden gehaald.
Waku
In tegenstelling tot de meeste beoordelingen ben ik toch iets positiever. Toegeven, World Trade Center scoort makkelijk natuurlijk en dat is niet echt moeilijk dankzij het grootste trauma ooit voor de amerikanen en de film speelt makkelijk in op de emotie. Maar juist die emotie, de machteloosheid en radeloosheid bij de familie is een van de sterke pijlers van deze film. Cage speelt sterk.
World Trade Center vertelt vooral het verhaal over de ervaringen van familileden en slachtoffers en is daarin zeker goed geslaagd
Naduah
Ik vond de film wel de moeite waard. Ik vraag me soms wel af, wat mensen precies van een film verwachten. Deze film vertelt het dramatische verhaal van 2 hulpverleners, die lang onder het puin zitten, wachten op hun redding en op de achtergrond de angst en wanhoop bij de families. Dit zijn waargebeurde verhalen en ik probeer ook op die manier naar een film te kijken.
Wellicht scheelt het, dat ik zelf op 11 september in Amerika was en daar toch een groot deel van de angst heb kunnen voelen. Het feit, dat wij via Washington met United Airlines naar huis hadden moeten vliegen, riep bij ons al angst op, laat staan...dat je slachtoffer bent of onder het puin ligt.....Nee...ik vind de film zeer indrukwekkend...
janhero
I AM A US MARINE AND YOU ARE MY MISSION. (lache)
Tjonge jonge wat een achtelijke film. Ik dacht dat het een parodie was maar het was serieus bedoeld. Alle rollen liepen door elkaar en wat die soldaat daar moest vanuit die kerk. Ongelovelijk. Oliver Stone heeft helemaal voor mij afgedaan.
Wat een propaganda film voor (het geweldige,sterke,nationalistische,christelijke,enz) Amerika.
Voor mij was het een komische parodie, helaas niet zo bedoeld
p.s. Ook de soundtrack is saai.
Mijn laagste waardering tot nu toe 0,5
Ik snap ook echt niet dat iemand die een beetje verstand van films heeft hier positief over kan zijn!!
dewulfda
hier had ik echt wel veel meer van verwacht
wat een saaie film zeg
met dit concept was veel meer mee te doen
heb enorm veel moeite moeten doen om de film uit te kijken
stan
Erg sterke film..
Snap niet dat mensen het een saaie film vonden, natuurlijk hadden de makers het verhaal anders kunnen uitwerken.. Dat je bijv in het gebouw bent dat ze erin vliegen en dat je in het gebouw alle evacuaties ziet.. Dat was dus wat ik verwachte maar nee.. in plaats daarvan zie je een radding zoals in Ladder 49 ook was
Vond het een goed verhaal met mooie stukken!
K-line
Tja, toch maar gaan kijken na het zien van alle reacties, met weinig verwachtingen dus.
Ik moet zeggen: er is geen enkele moeite gedaan origineel uit de hoek te komen. Geen cliché werd gemeden.
Ook is er vanaf het moment van de aanslag geen Amerikaan meer over die niet voor held door kan gaan.
Ook de hoofdpersonen die elkaar er door heen slepen heb ik al vaak genoeg voor bij zien komen.
Maar waarom vond ik de film dan op een of andere manier dan toch nog wel de moeite waard?
Ik kan me niets anders bedenken dat de beelden niet van het scherm kwamen, maar uit mijn hersenen.
Het is een stukje historie dat wij bewust hebben meegemaakt. Het is dus de link met de werkelijkheid die de film draagt.
Nu wil ik geen sterren toe gaan kennen aan 11 september, dus krijgt deze spin-off hiervan 3*, omdat de oproep van herinneringen uit het origineel mij nog wel aangrepen. En omdat ik in de goede 'mood' was.
Zoek je gewoon een leuke film voor wat actie en vermaak dan is het idd weinig soeps...
deStef
Het is dan ook een drama, en van een drama moet je geen actie/thriller verwachten. Drama is eerder langdradig en je moet er voor zitten. Als je met andere verwachtingen gaat zitten, kan ik wel begrijpen dat je het een aanfluiting vindt.
Maar de film kon mij wel bekoren. 4*
markie1978
Wat een slechte film, dit is echt de trieste film die ik dit jaar in de bioscoop gezien heb. De film was tien minuten leuk, tot dat het gebouw instorte, daarna gebeurt er niks leuks meer. Dat er zo'n slechte film gemaakt mag worden van z'n gebeurtenis. Toen de verschijning van Jezus te zien was, vond ik helemaal kits worden.
Art
Ik heb de film nog niet gezien maar ik weet wel zeker dat leuk ongelukkig gekozen is

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video