World Trade Center (2006)
Genre: Documentaire / Drama
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal
Releasedatum: 21 september 2006
Plot World Trade Center
"The world saw evil that day. Two men saw something else."
11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.
John McLoughlin
Dave Karnes
Allison's Mother
Allison's Father
J.S.
Hebben ze enige inspiratie uit de zojuist uitgezonden 9/11 gehaald? En misschien al vaak gevraagd, maar lekker belangrijk: is dit waargebeurd of fictief (over de mannen dan hè)
Volgens deze film waargebeurd.
matthijs_013
Hier zat ik al op te wachten. Op 12 september 2001 zei ik al "let op er worden hier zeker films over gemaakt"! Aan de ene kant jammer, maar denk wel dat ik hem ga kijken.
als je de docu's ziet, is dit inderdaad doodzone en in mijn ogen ook respectloos. Maar eigenlijk hoor ik dat dan ook te denken over de Titanic, maar aangezien er daar geen beelden van hebt, is de films het enige wat je hebt (na de foto's dan).
Ik ga de film wel kijken, hoewel ik er net nu na 9/11 zeker anders over ben gaan denken (of dit wel een mooie film zal worden)
neo
Heb nu de afgelopen dagen, nu ook weer in de VPRO gids, de zin ''en ze leefden nog lang en gelukkig'' gelezen. Stone wilde eerst een film over de klopjacht maken, van beiden kanten beiden kanten belicht. Dat heeft schijnbaar moeten plaatsmaken voor zoals WTC nu is, maar dan nog anders als deze tweede opzet origineel was voorgesteld door hem. Wat gaat ie hierna doen? De oorlog in Irak verfilmen in de ''small world Disney park'' stijl?
Nieke
Handa: neen, voor invliegende vliegtuigen had je naar een andere film of docu moeten kijken.
Verder; ik had gehoopt toch wat meer in deze film te zien. Het begin en einde is sterk, maar in het midden wat kabbelend. Nu begrijp ik heus wel dat twee mannen midden in het puin niet veel kunnen doen, maar het heeft iets moraliserend. Laat ons zeggen; een typische hollywood film.
Cage speelt helemaal niet slecht, maar dat doet niemand in de film. Als er iemand voor mij uitspringt is het Maggie, die verschillende emoties zo goed weet te tonen, doch ook te doseren.
Omwille van mijn te hoge verwachting (misschien): 3*
jack-sparrow
dit is volgens mij een van de beste films van nicholas cage .
moviemike
Aan de stemmen op MM en IMDB te beoordelen lijkt deze film echt goed te zijn. Misschien een les voor diegenen die al van maanden tevoren een film, z'n regisseur of acteurs beginnen af te zeiken zonder dat ze ook maar enig benul hebben van wat het eindresultaat zal worden!
Miezz
couldn't agree more!
Ondanks dat ik er geen hoge verwachtingen van heb..
Gelukkig dat ze vijf jaar gewacht hebben om dit thema met respect te behandelen.
Gisteren de trailer in de bios gezien en het ziet er nog meliger uit dan Titanic. Wat een belachelijke sof
Quido
Die trailer is inderdaad een lachtertje. Heerlijke (plak)snor van Cage, dat dan weer wel.
Te triest voor woorden, dit.
FisherKing
Wat een belachelijke, oversentimentele trailer, lijkt me te vermijden, deze film.
Edie
Ik kreeg wel een brok in m'n keel van die eindtekst "The world saw evil that day" en die close-up van de tekst "I Love U"
The One Ring
Ook ik vond de trailer slecht overkomen. Ik wist niet dat Stone een sentimentele regisseur was.
Slow Dog
"the world saw evil that day" is volgens mij een quote dat zo typisch amerikaans is dat het moeilijk te geloven is. ik heb alleen nog maar een trailer van de film gezien, maar vind het zo opgeblazen en heldhaftig dat ik niet de intentie heb om ernaar te gaan kijken. ik ben wel een fan van oliver stone, zeker van platoon, maar deze film is echt niks voor hem en zeer misplaatst. ik heb united 93 reeds gezien, die ik goed vond door de objectiviteit en feiten, maar zeker na het zien van de scène waar de brandweermannen besluiten om achter nicolas cage te gaan staan en hem heldhaftig te helpen, ben ik er echt tegen om hem te gaan zien. het loopt meer en meer in de lijnen van armageddon en zulke films
Firzen
De film is echt niet leuk en zonde om naar te gaan.
Ja heb hem al gezien in Canada paar weken geleden was ik daar.
Quido
Zag net de tv-promospot. Mijn moeder zat naast me en barstte ook spontaan in lachen uit: 'Wat een oversentimentele zever'. Ik heb d'r goed afgericht blijkbaar
Matchostomos
World Trade Center valt als een kaartenhuisje in elkaar
Waar ik uiteindelijk voor vreesde, is ook uitgekomen. Ondanks het feit dat Oliver Stone een krachtig en controversieel regisseur is, had ik op voorhand het gevoel dat het met World Trade Center anders zou gaan uitdraaien.
Stone maakt een bocht van 180° en beslist een puur emotioneel drama te maken omtrend de aanslagen van 11 september. Hij heeft daar alle recht toe, maar het resultaat is niets meer dan een lang uitgerokken tranentrekker geworden. Als je na ongeveer 15-20 minuten je twee protagonisten al onder het puin dumpt, dan vraag je gewoonweg om problemen. Zelfs het gedeelte dat daaraan voorafgaat maakt weinig tot geen indruk.
Bij aanvang is het reeds duidelijk dat Stones aandacht voor het grootste deel zal uitgaan naar de twee agenten. Een tekort aan serieuze dialogen en inspiratie zorgen dan ook voor geen enkele diepte bij de personages. De beslissing om steeds af te wisselen tussen de plaats van de ramp en het thuisfront is niet bepaald subtiel en ook hier moet de film zwaar inboeten aan emotionele kracht.
Wat echter de klok slaat is de tot twee maal toe banale verschijning van Christus en de toevoeging van de haatdragende marinier. Het mag duidelijk zijn, Stones subtiliteit is ver zoek.
World Trade Center is een draak van een film en misschien wel één van Stones slechtste films (Alexander niet meegerekend, want die kwam ondanks enkele zwakheden, duidelijk van de hand van Stone). Naar mijn mening een waar dieptepunt in de carriere van Oliver Stone.
Yphygenia
Hmm. Na dit gelezen te hebben weet ik nieteens meer of ik die film nog ga zien. Ik had op een film gehoopt die juist het tegenovergesteld zou zijn van dit. Het verbaast me nog wel dat ze er geen romantisch verhaal van hebben gemaakt net zoals met Titanic.
inekedames
Pffff wat een commentaar al bij voorbaat zeg!
99% van de mensen hier kan hem nog niet eens gezien hebben.
Morgen komt hij in premiere en ben blij, dat ik er kaartjes voor heb kunnen krijgen. En DAN pas kan en wil ik oordelen!!
Hi-Tek
Nee maar de trailer wekt een bepaalde intentie en daar mag je best van uit gaan. Daar komt bij dat het bovenstaande verhaal ''de grote reddingsactie'' (helden die vast voor hen land zullen sterven) mij nou niet bepaald aanspreekt en daarnaast zijn er vast mensen die ook uitzendingen of debatten op de televisie zien.
First Angelus
95% is waargebeurd, zo heb ik het ergens gelezen
maar niettemin blijft het toch vreemd
de film kan misschien wel goed zijn voor het helingsproces post 9/11 (zoals United 93), maar de manier waarop dat deze film is ineengezet blijft raar
Voor non-criticasters, zoals er hier waarschijnlijk niet veel aanwezig zijn, blijft deze film gewoon een drama van formaat en een eerbetoon aan de 'helden' van de aanslag.
Toch, voor wel-criticasters, zal dit 1 van de slechtste films gemaakt door Oliver Stone worden. Deels omdat hij zijn imago niet hooghoudt, deels omdat de verwachtingen niet worden ingelost van het verhaal en de film zelf.
De Christus-verschijningen zijn naar mijn mening een wanhopige poging van Stone zelf om toch nog iet of wat controversieel te zijn.
Maar toch boet deze film aan emotionele ruggesteun in, doordat ze idd er al na een halfuur eronder liggen, omdat het allemaal te vlug en te traag tegelijkertijd gaat en omdat men gewoon de emoties door je strot duwen alsof het een schone lust is.
Ok, het is een weergave van die pijnlijke en in ons geheugen gegrifte dag, maar een langere inleiding had er waarschijnlijk voor gezorgd dat deze film veel minder zou sucken.
dave
een film over het onderwerp maken, ok
maar dan wel op een goede manier.
de enige manier in dit geval : goede acteerprestaties
en die ontbreken hier
ik ga deze film geen sterren geven
misschien later wel..
movieloverrr
Oliver film heeft sowieso al goede films gemaakt (denk bijvoorbeeld aan platoon).Dus dit zal ook wel een goede film worden.Het is inderdaad jammer dat over deze aanslag zo veel films en docu's zijn gemaakt.
squash2002
Ik vond hem niet al te best. Uiteraard voorspelbaar want je weet wat er gebeuren gaat, logisch natuurlijk, tussen het thuisfront en de trade centre.
En waarom met Nicolas Cage. Goede acteur maar niet voor zo'n film. Daar moet je geen bekende acteurs voor nemen.Het is weer te ' Herorisch' en te Amerikaans verfilmd. Zonde.
Misschien heb ik wel teveel doku's en andere films gezien over 9/11 en was me er dit er 1 teveel.
pinball
Deze film heeft het alleen gered omdat niemand er kritisch op durfde te zijn. Weer eens slecht acteerwerk van Nicholas Cage, ik had er zoiezo niet veel van verwacht aangezien verassende plotwendingen zoiezo uitgesloten zijn.
Daan23
Erg zwakke film...
Dit was TE amerikaans voor mij....
Alleen maar helden... Jeeeaah right!!!
Toch nog 2.5* voor Cage
grid8400
Stoere praat hoor. Gelukkig dat jij niet in 1 van die torens zat toen die vliegtuigen erin knalde, dan had je moeder misschien gejankt ipv gelachen bij het zien van de tv-promospot.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Napola - Elite für den Führer