Genre: Actie / Thriller
Releasedatum: 26 oktober 2006
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Zhero
Film vond ik wat langzaam op gang komen, maar het laatste half uur was echt genieten. Alles is erg realistisch weergegeven en wordt nooit ongeloofwaardig, waardoor je vooral in de laatste scene (als Theo op zoek gaat naar Zee en de baby) het gevoel hebt alsof je kijkt naar iets wat daadwerkelijk gebeurt. Bijvoorbeeld dat Theo zijn been verwondt en er een paar minuten nog mee loopt te strompelen, kleine details die de geloofwaardigheid op peil houden.
En tenminste eens een film die je niet overspoelt met overbodige informatie, zonder onduidelijk te zijn. Je wordt niet aan het handje genomen, maar daardoor vergeet je bijna dat je naar een film zit te kijken (wat positief is natuurlijk). Ook dat Miriam doodgeschoten wordt, zie je niet echt, maar dat het gebeurd weten we allemaal. Heerlijk subtiel. Waardoor de onvruchtbaarheid wordt veroorzaakt is ten eerste niet nodig om te weten, en ten tweede weten de mensen in de film ook niet waardoor het komt.
mnrk
Film met een bijzondere, wat duistere sfeer , fraaie apocalyptische beelden en een aardig verhaal. Goede cast ook met mooie bijrollen van Ms Julianne Moore en Sir Michael Caine. Van begin tot einde boeiend.
Sluit me helemaal aan bij de mening van "David Bihm"....
MoFeDu
Op pessimistische toekomstvisies heb ik het niet in het bijzonder, en dit is er één van de puurste soort. Aan het begin vond ik er dan ook vrij weinig aan, en irriteerde ik me vooral aan die overdreven somberheid en puinhoop. Het laatste gedeelte maakt echter veel goed, mooi in beeld gebrachte gevechten en puik camerawerk.
Verder wist dit me niet bijzonder te boeien of te raken om boven de 3 uit te komen, twee dagen geleden gezien en nu al vrijwel geheel uit mijn geheugen verdwenen, dat betekend niet veel goeds.
TMP
Zwak uitgewerkt plot. Geen enkele achtergrond waarom geen vrouw meer zwanger kan raken. Ook niet waarom een vrouw nu opeens weer wel zwanger is. Dat moet je allemaal maar gewoon aannemen. Verder behelst het verhaal ook niet meer dan groeperingen/leger die elkaar bevechten, waarvan een groepering als doel heeft het kind in handen te krijgen, en een soort WOII-achtige situatie. Mooie settings en actiescenes, maar er had meer ingezeten.
skipy05
Film was redelijk goed.. Maar totaal niet goed uitgewerkt. de film heeft me niet verveeld. Zat iets in. de acteurs vond ik wel goed spelen.
canciser
Deze film is briljant uitgewerkt! Het verhaal was wel aardig, niet heel bijzonder maar toch wel goed voor een 'disaster movie'. De film moet het vooral hebben van de prachtige sfeer en de setting waarin het zich afspeelt. Ook de personages zijn stuk voor stuk geloofwaardig en duidelijk uitgewerkt. Het camerawerk op het einde is fantastisch, zeker in combinatie met de special effects! Wat ik wel jammer vond is het hollywood einde, dit had ik heel graag anders gezien. De film deed me een beetje denken aan The Mist. nogmaals, je kijkt deze film puur voor de visuele aspecten, de sfeer en het gegeven. Je kijkt hier niet naar een complex verhaal, of een overdreven actiefilm. 4*
daxclusive
Goede film met Clive Owen.
Verhaal had een intressante opbouw wat de film spannend maakte.
Viel me alleen tegen dat het er zo armoedig uit zag in de toekomst in de film.
Prima voor avondje vermaak met mooie beelden op blu-ray wat zeker een aanrader is.
daxclusive
In het begin van de film ging het over onvruchtbaarheid, dat was toch wel de aanleiding waarom een vrouw niet meer zwanger kon raken in de film.
Minotaures
Bijna alle films die over de toekomst gaan laten zien hoe mensen het dan maken met vliegende auto's en moderne huizen. Dit is toch weer een goede afwisseling.
Er zijn echter wel stukjes waar je de mensen 'met een toekomst' ziet in hun omgeving. Deze film concentreert zich vooral om het merkwaardige reis van Owen en de zwangere vrouw. Die komen dus vaak in armoedige toestanden en wijken terecht. Vandaar dat de spotlights daar meer op richten.
Coulthard29
Deze Film heeft weinig tot géén indruk op me gemaakt.
Al dat Futuristische geneuzel vond ik maar Niks! en was blij toen de Film eindelijk! was afgelopen.
Madecineman (moderator films)
Er zit helemaal geen futuristisch geneuzel in deze film...
TMP
Waar komt die onvruchtbaarheid vandaan dan? En waarom kan er opeens wel weer iemand zwanger raken? Doet aan de actie niet veel af, maar voor het verhaal toch redelijk cruciaal. Ik vind het nogal uit de lucht gegrepen allemaal.
Madecineman (moderator films)
Is toch verder toch niet zo van belang voor het verhaal? Het is gewoon een gegeven, de achtergrond waartegen deze film zich afspeelt.
In werkelijkheid heeft de wetenschap toch ook niet overal een antwoord op?
Jawaddedadde
Eens. Soms is het zelfs beter om niet alle achtergrond te weten, want vaak verknalt dit soort info de film. Als je geen plausibele verklaring kan geven kan je deze beter weglaten. Zoals hier dus. Stoort verder geen moment.
Madecineman (moderator films)
Sterker in het boek wordt ook niet echt een verklaring gegeven. In die zin heeft de film zich wel aan het bronmateriaal gehouden (op andere punten trouwens ook helemaal niet maar dat doet er nu niet zo toe).
Het zou raar zijn als er ineens voor de film wel een verklaring gezocht zou moeten worden...
Uzza_Sparta
Children of Men is een futuristic, sci-fi achtige drama met actie momenten. Als je het echt wil verklaren dan kan je het een beetje vergelijken met het kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus. Jezus wordt geboren uit de maagd Maria, en dat is intussen een jaarlijkse miljard industrie geworden
Madecineman (moderator films)
Grappig want vooral het boek zit vol met christelijke symboliek (film ook wel wat maar daar ligt het er minder dik bovenop).
N23
Alleen gaf/geeft de Bijbel wel antwoord op het gegeven dat Jezus uit de Maagd Maria geboren werd. Vele zullen dit misschien geen bevredigend antwoord vinden, (en dat is hun goed recht opzich.) Maar de reden staat er wel. (en nee ik ga niet de Bijbel spoilen
). En met betrekking op de film zelf, soms kan je dan beter wel 'een' antwoord hebben dan geen. (Sorry dat ik de Bijbel zo luchtig erbij pak.)
Voor de rest vraag ik me af wat de christelijke thema's in deze film waren? Of van het boek.
Madecineman (moderator films)
"Thou turnest man to destruction; and sayest, Return, ye children of men." Pslam 90:3. Om te beginnen...
De verzetsgroep noemt zichzelf "The Five Fishes", de vis is een christelijk symbool. In het boek bestaat de groep oa uit een vroedvrouw en een ex-priester en spreken ze af voor hun geheime meetings in kerken.
Julian is de vrouw die zwanger is in het boek en zij is gelovig. Op het einde wordt haar kind (een jongetje) geboren in een stal in de bossen en het boek eindigt ermee dat het kind gedoopt wordt.
In de film wordt de boodschap dat er een vrouw zwanger is gebracht in een stal met dieren en de verbaasde reactie van de omstanders is; "Jesus Chrtist"
Verder is het een verhaal over hoop in donkere tijden en is er een duidelijk parallel met het kerstverhaal te ontdekken.
De reis die de hoofdpersoon moet ondernemen zou je ook als een spirituele reis kunnen zien naar een soort breder bewustzijn.
etc, etc...
N23
@MadeCineman
Grappig dat is me niet opgevallen? Ik zat me alleen maar aftevragen waarom ze geen kinderen meer konden krijgen lol.
Madecineman (moderator films)
Het boek is daar wel explicieter in dan de film hoor. En je moet je hier ook niet te veel bezig houden met het zoeken naar een verklaring dat is ook helemaal niet de opzet van de film.
bvonk
De kracht van de film is juist dat niemand weet waardoor niemand meer zwanger kan worden. Daarom is het zo bijzonder dat er opeens wel weer een kind is. Vind het heel goed dat ze daar niet verder op in gaan. Vond de flim soms wel een beetje afdwalen maar erg orgineel verhaal. Camera werk was ook erg goed, zo kon je goed inleven in de omgeving.
Bottleneck
Het fantasieconcept spreekt me niet eens zo aan en er zijn wat details die naar moralisme neigen zoals de vluchtelingen in de kooien, maar desondanks wordt alles erg boeiend gebracht omdat het blijft focussen op één zaak (de zwangere vrouw) en niet op allerlei achtergronden.
Het camerawerk is veel geroemd en ik kan het ook niet laten: de bestorming van de auto en de stadsgevechts-scene zijn fantastisch. Kunnen veel oorlogsfilms nog een puntje aan zuigen en de ongemakkelijke hoge pieptonen gooien er nog een schep nervositeit bovenop.
Echt zwaar genoten van die minutenlange takes. De film had net zo goed om een standaard-oorlogssituatie en -verzetsgroep kunnen gaan, het is puur de uitwerking die het 'em voor mij doet. De opbouw van de climax is ook sterk en de film stopt waar het moet stoppen.
puckb96
Mooie film. Duister, bruut en origineel verhaal. Goeie rol van Clive Owen. En tja de regisseur van Harry Potter and the prisoner of azkaban heeft deze ook geregisseerd. Eigenlijk één van de grootste redenen waarom ik deze flick wilde zien. Ik wilde weten wat de man in kwestie verder ging doen met zijn carrière. Nou, dit was in ieder geval een mooie film om mee te beginnen. Wat voor genre is deze film eigenlijk? Avontuur, nee absoluut niet. Misschien een klein beetje sci-fi maar met name drama vind ik hoor. Ik vind de dystopische sfeer trouwens ook mooi: dit keer geen domme lachwekkende zombies of mutanten of een dom virus. Een simpel maar erg fataal gebrek: onvruchtbaarheid. Als dat echt zal gebeuren is de mensheid uitgestorven en de laatste zwangere vrouw op aarde. Ik zal de reis die Theo onderneemt bijna een vorm van paranoia kunnen noemen.
Ja, deze film heeft mij echt weten te boeien. Qua originaliteit en qua verhaal en structuur ook. Yep, echt mooi. Een 4!
Kr!kke
Goede film, met een zeer leuk uitgangspunt. Dat uitgangspunt - totale onvruchtbaarheid - leidde in de film tot een prima sfeertje: grauw, ruw, donker,... In ieder geval een sfeertje dat me wel aanstond. Verder zitten er ook een aantal leuke actiescènes in de film, die op een mooie manier in beeld werden gebracht. Ten slotte deed ook Clive Owen het meer dan behoorlijk, zodat ik samenvattend kan spreken van een geslaagde film.
Mister Miyagi
Children of Men
En Alfonso Cuáron doet het weer! Deze Mexicaanse regisseur kiest hier, na zijn Harry Potter-verfilming uit 2004, om het boek The Children of Men te verfilmen, wat onder zijn professionele regie uitmondt in een erg beklemmende, visueel meesterlijke, futuristische rampenthriller.
Toegegeven: het tempo van de film happert hier en daar wel ergens (in het begin gebeurt er vrij weinig waardoor er zich heel wat ontwikkelingen van het verhaal ophopen naar het einde van de film) en het open einde vond ik toch wel een té gemakkelijke manier om de film mee af te sluiten. But who cares?! Children of Men is op alle andere vlakken erg onderhoudend te beginnen bij het aangrijpende verhaal over een man die zijn menselijkheid dreigt te verliezen nadat hij zijn geloof in de mens heeft opgegeven. Dit personage wordt door Clive Owen op een geniale en ingetogen manier neergezet. Dit moet wel één van zijn beste rollen zijn, echt fenomenaal. Verder valt er nog te genieten van onderhoudend acteerwerk van een rij topacteurs zoals natuurlijk Julianne Moore, Chiwetel Ejiofor en niet te vergeten: Michael Caine! (Pull my finger!
Verder is er heel wat christelijke symboliek verwerkt in deze film. Het gaat hier eigenlijk om het Jezusverhaal in een nieuw jasje. Het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk dat de vrouw bevalt in een schuur, net zoals Maria in het Jezusverhaal. Verder zijn er nog talrijke details in de film verwerkt, die hierboven al uit de doeken werden gedaan door Madecineman.
Maar wat Children of Men écht baanbrekend maakt, is het visuele aspect. De film is als het ware een cinematografische achtbaan. Er wordt hier enorm veel gewerkt met lange shots, iets waar ik enorm grote fan van ben. Het geeft de actiescènes een extra dimensie, het geeft je als kijker echt het gevoel dat je er middenin zit. De film rekent ook op een prachtige belichting (de scène in de schuur bijvoorbeeld!). Ook de decors waren erg mooi en de make-up was ook meer dan oké. Op soundtrack/score heb ik niet echt gelet, maar bij een zeker niet onmogelijke tweede kijkbeurt zal ik niet vergeten mijn oren te spitsen.
Children of Men is dus een erg mooi gemaakte sciencefiction-thriller, vol symboliek met prachtig camerawerk en gedenkwaardige acteerprestaties van vooral Owen. Ik deel de film een 3.5* toe, tussen goed en zeer goed dus. Enorm fijne filmervaring. Aanrader!
ibendb
Children of Men is een uiterst realistische film. De film gaat over de mensheid die geteisterd wordt met een totale onvruchtbaarheid. En dan is eer een meisje...die zwanger is.
Daardoor komt er een hele oorlog. De film is één grote verassing. Echt, i zat bijna de hele film op het puntje van m'n stoel. Er waren wel wan stukken waar mijn aandacht niet ten volle naar de film ging omdat er niet genoeg spanning was toen. Maar voor de rest was ik af en toe wel wat geshockeerd. De film verdient een mooie 3.5*.
JeroenisLeeuw
Speciaal voor deze film aangemeld op deze site,
BESTE FILM OOIT!!!(totdat ik een betere zie)
++++
Te gek geacteerd door Clive Owen,
Leuk en kort rolletje van Peter Mullan,
Subliem camera werk, zeker die lange schiet/ren/oorlogsscene, dit geeft een nieuwe dimensie aan het kijken van een film vind ik,
Onwijs realistisch in alles, volgens mij hebben ze overal over nagedacht, dat bijvoorbeeld Julianne Moore vroeg in de film overlijd had volgens mij niemand zien aankomen. Dat vind ik zo heavy dat je dus een film maakt die echt gemaakt is om het verhaal en niet de acteurs die er zo lang mogelijk in voor moeten komen,...
Goed verhaal, aan de reacties die ik hierboven heb gelezen kan ik het begrijpen dat mensen het stom vinden dat je het maar gewoon moet slikken dat er geen kinderen meer geboren kunnen worden zonder enige uitleg, maar dat boeit mij niet, de film gaat over een kwestie die opgelost moet worden, niet hoe die is ontstaan.
=====
Heb de film nu ongeveer 4 x gezien en kan bijna niet wachten tot ik hem nog een keer ga kijken!
Oh en voor de mensen die deze film minder vinden: AUB kijk hem nog een keer..op je GROOTSTE lcd scherm met de BESTE speakers, en kijk goed, echt goed wat er allemaal gebeurt.. het is geniaal!
dusdat!
Juvefan
Iedereen die de kans krijgt, kijk de film vanag 1:24:00 of enkele seconden ervoor. Daarna komt een GEWELDIG shot!!

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002