Genre: Actie / Thriller
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Zondag om 23:20 uur op ARTE
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Inperfections
Verhaal stelt niet zoveel voor, maar een aangrijpend beeld op de toekomst.
@ Kos
Als er geen actie inzit is het een rotfilm...?
brucecampbell
Verschrikkelijke saaie film.
Hebben het niet volgehouden om hem tot het einde af te kijken...
Dit begrijp ik totaal niet!
Dit is één van de beste films van de laatste jaren!
Meeslepend van de eerste tot de laatste minuut!
Vanavond gezien.
Verontrustende scifi film die herinneringen oproept aan Brazil, 12 Monkeys en 28 Days Later(maar het beter uitwerkt dan deze film).
Niet een film die lekker wegkijkt omdat alles nogal nihilistisch is, maar wel een dijk van een Scifi die overduidelijk teruggrijpt naar de stijl van de oldschool apocalyptische films van vroeger.
Nephilim
oh en waar kwam het virus vandaan? waarom was het alleen in Engeland tot deze toestanden geleid? en hoe raakte de vrouw zwanger?
Ergens in de film zie je een kranten knipsel over nucleair fallout. Ik ga er dan ook van uit dat er een atoom oorlog of iets dergelijks heeft plaatsgevomden.
bazillion
Hmm, had er echt veel meer van verwacht. Het onderwerp zelf is toch vrij origineel en naar mijn ogen interessant. Maar ik vond dat dit niet in de film werd weergegeven. Het keek niet gemakkelijk weg omdat ik enkel bleef wachten op iets dat mijn aandacht kon vestigen. 2* voor clive owen (L) en naja.... de scene waarbij ze naar de boot willen gaan en waarbij iedereen op iedereen schiet? Het was me niet helemaal duidelijk, maar dat was echt het enige in de film wat lekker wegkeek.
chauffeur
Aparte film ik heb driekwart van de film gezien en toen maar uit gezet. Wazig verhaal. Clive Owen had ik toch iets meer van verwacht, jammer.
Nephilim
Children Of Men is ook niet echt bedoelt of lekker weg te kijken heb ik het idee.
Er worden een hoop hints gegeven over het achtergrond verhaal door middel van visuele dingen. Zoals het bovengenoemde kranten knipsel, borden in de straten van Londen, Graffiti, etc.
Zelfde zoals ook in Brazil of Avalon werd gedaan.
pjutter
erg mooie film die de totale lengte ook echt spannend en erg leuk is om naar te kijken.
Het verhaal is erg origineel en fantastisch uitgewerkt.
De lange scenes in de gevangenen stad, met de langsvliegende kogels zijn geweldig geschoten en gemonteerd.
De stad was zowieso erg knap gemaakt en oogt realistisch.
Jammer dat het einde redelijk afgekapt is.
Matchostomos
De stad was zowieso erg knap gemaakt en oogt realistisch.
Een groot deel van de film borduurt voort op een haast perfecte 'art-direction', die de gehele sfeer draagt en bepaalt.
'Children of Men' is in deze categorie dan ook ten onrechte vergeten door Oscar. Al zal de ogenschijnlijke winnaar, 'El Laberinto del Fauno', ook een meer dan terechte keuze zijn.
otherfool
Werkelijk prachtig geschoten (de scene in de auto is onvergetelijk, oscar voor cinematography lijkt me voor die scene alleen al terecht), grimmig toekomstbeeld met een spannend verhaal en geweldige cast. Moderne klassieker dat je compleet meezuigt, alleen het einde is toch een beetje kortaf...
4*.
Opvallend lage waardering hier trouwens, op IMDB doet deze het stukken beter. Niet verwacht.
bazillion
Zelfde zoals ook in Brazil of Avalon werd gedaan.
Nee daar heb je wel gelijk aan. Maar die hints die gegeven werden veranderden nog niets aan het feit dat ik het geen goede film vond. Ik had gewoon echt een onbevredigend gevoel toen ik deze film had gezien. Ze hadden zo veel meer met het onderwerp kunnen doen. Uiteindelijk heb ik alleen maar shots gezien van een zwangere vrouw waar ze een beetje omheen draaiden. (over het onderwerp dan)
En wat ik bedoel met lekker wegkijken, tja... het onderwerp sprak me wel aan in eerste instantie, maar op een of andere manier vond ik de film gewoon niet leuk, er had meer in kunnen zitten. Misschien heb ik de film een beetje overschat toen ik de recensies las.
daantje1991
lijkt me wel een goede film
ga hem vanavond kijken
Jules [NL]
echt een mooie film.
goed geacteerd, prachtig gefilmd.
het verhaal blijft een beetje open omdat niet echt duidelijk een oorzaak voor alles word genoemd in de film.
Plus de nodige dosis humor dis echt een aanrader!
Mr_White
- 2067 berichten
Zeer indrukwekkende film, met name vanwege de geweldige cinematografie. Michael Caine was heerlijk briljant maar ik snap niet hoe mensen problemen kunnen hebben met het verhaal. Vanaf het begin wordt aangegeven dat niemand echt weet wat de oorzaak is en door de film heen komen genoeg hints naar voren die er wellicht iets mee te maken hebben.
JJ_D
In alle opzichten is het uitgangspunt van 'Children of Men' goed genoeg om een zenuwslopende film mee te maken. En dat doet Alfonso Cuarón ook (deels). Hij maakt dankbaar gebruik van het toekomst'concept' om bijvoorbeeld onze eigen tijd subtiel aan te klagen, of zou je de groene vlaggen en de martelaar in het gevangenenkamp (terwijl men "Allahu Akbar!" scandeert) toeval noemen? De humor doet je snel vergeten naar welk soort karikaturen je eigenlijk zit te kijken, en het uitstekende acteerwerk van Clive Owen werkt aanvankelijk de nog resterende twijfels weg.
Het hallucinante camerawerk (waarmee Cuarón ons via minutenlange shots getuige maakt van een ontspoorde toekomst) slorpt de kijker geheel op in een andere wereld, tot het flinterdunne verhaal van P.D. James en de eenvoud van de dialogen beginnen op te vallen. Bovendien komt de hele film in een stroomversnelling zonder climax, waardoor het einde (hoe men wegkomt van de schietpartij en Owen's dood) als een kleine teleurstelling aankomt. Nog een slechte keuze is het gebrekkige Engels van Claire-Hope Ashitey. Waarschijnlijk tracht men op die manier Kee's machteloosheid extra in de verf te zetten, maar haar primitieve uitdrukkingen ondermijnen ook de sérieux van het personage.
Een oscar voor best geadapteerde script zou dus totaal onterecht zijn, terwijl Cuarón het gouden beeldje zeker verdient voor zijn geniale cameravoering. Zeker een regisseur om in de gaten te houden...
JJ_D
Was zeer zeker de bedoeling, ik vond gewoon dat het Kee 'dommer' maakte, wat op zich niet nodig was...
Rocco1984
4*.
Compleet mee eens; De scenes waren echt geweldig geschoten (hou zoiezo van lange scenes, bijv. de beginscene van snake eyes)
Maar deze werden naarmate het vorderde steeds spannender. klinkt mischien beetje sentimenteel, maar vooral die scene dat ze die trap afliepen vond ik erg ontroerend, en wat natuurlijk ook gaaf was, was dat ze in een Citroen CX break reden!!
Absoluut de beste film in de videotheek van de laatste weken.
Geef hem 4,5 ster!
iGeO
Vond het een vrij goeie film.
Het onderwerp van het verhaal is origineel in mijn ogen en wordt ook goed verfilmd.
De sfeer die hier is neer gezet is beklemmend. Tijdens de scenes waar de "rebellen" worden opgejaagd in de ruïnes van de stad, is het zo gefilmd alsof je met Owen mee rent.
Het einde daarentegen heb ik zo m'n vraagtekens bij...
Desalniettemin, een dikke 3***
Rocco1984
Ik vond het einde juist goed. Wat moesten ze dan?
Als ze het einde verder hadden laten gaan, dan was er niets meer om over te fantaseren. Kijk maar naar Waterworld ofzo.
matthijs_013
De film was zó ontzettend goed. Ik wilde eerst mooi zeggen, maar dat zou vreemd overkomen. Een origineel verhaal met een goede rampensfeer. Vanaf het moment dat ze als fugi's door het leven gaan, wordt alles heel naar. Zoals die "zwaarlijvige" verpleegster die een zak over haar hoofd kreeg (en de rest kan je wel raden). En vooral het einde in dat gebouw was erg naar.
En wat doen die namen van Moore en Caine zo hoog. Julian stierf al na een minuut of 20 en Jasper niet veel later.
Shampoo
Qua camarawerk idd een topper, verder ben ik niet overtuigd. Een aantal zaken die voor het verhaal zeer belangrijk zijn bleven erg onderbelicht. Op een aantal punten probeerde de film overduidelijk 'grappig' te zijn, lijkt mij geen goede keuze in een dergelijk verhaal. Een degelijke film blijft staan, maar niet wat ik er van verwachtte..
Geweldig. In tijden niet meer zo onder de indruk geweest van een film. Een film die je bij je kloten pakt en pas na 110 minuten weer los laat.
Bam! 5*
us_raider
- 2034 berichten
Waar in de film werd eigenlijk verteld dat alleen de vrouwen onvruchtbaar zijn?
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Het concept is fantastisch maar de uitwerking met zo'n enorme nadruk op actie en zo'n mager verhaal al met al is wel erg erg jammer.
Concept rockt, cinematografie rockt, acteerprestaties middelmatig, de film verloor sterk aan kracht op de helft vond ik. Zo na de dood van Jasper.
usr14112
Gister de film gezien en hij kon me niet raken. Ik kwam er niet in. Eigenlijk als ik er nog eens goed over nadenk vond ik hem gewoon niet goed.
wendy452
deze film is een aanrader voor iedereen die wel wat van avontuur en scifi houd.

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002