• 9.377.553 stemmen

Met onder meer: Alyson Hannigan, Adam Campbell en Eddie Griffin

Releasedatum: 16 maart 2006

Plot Date Movie

"An Unprotected Comedy"

Julia (Alyson Hannigan) is hopeloos in de liefde maar op een dag heeft ze toch de ware gevonden (Campbell). Voordat het huwelijk ook maar begonnen is beginnen de eerste problemen al, het bezoek aan de schoonouders, de getuige overhalen en het huwelijk plannen.

Ze konden dit film net zo goed scary movie noemen

The Soldier schreef:

Ze konden dit film net zo goed scary movie noemen

''Scary'' bij parodieen op Horrorfilms, dus ''Date'' bij parodieen op Romantische films.

Turkeyloverz schreef:

Wie zegt dat ik het over de genre hebt

Turkeyloverz

Niemand, die conclusie trok ik zelf. Hoezo kunnen ze deze film dan ''Scary Movie'' noemen..

Is het omdat beide films parodieen zijn?

Turkeyloverz schreef:

Is het omdat beide films parodieen zijn?

Omdat ik die gekkigheid in de film op die van scary movie vindt lijken daarom

The Soldier schreef:

Omdat ik die gekkigheid in de film op die van scary movie vindt lijken daarom

komt misschien omdat het ook de makers van scary movie zijn. (op een paar na dan)

avatar van Exaya

Exaya

Anonymous schreef:

Oh en een 1/2 ster voor die blonde gast die ''klaarkomt''.

Dat stuk sloeg juist weer helemaal nergens op.

De film viel wel uit te zitten, en sommige grappen waren nog wel om te glimlachen, maar het grootste gedeelte was gewoon te flauw voor woorden.

Ik ben zelf ook een fan van parodies, en flauw kan ook leuk overkomen, maar dit is gewoon bar slecht. Haalt nergens het niveau van scary movie.

2 sterren voor de nog paar leuke scenes (o.a. openingsscene en michael jackson gedeelte).

avatar van dannyB

dannyB

Niet in de bioscoop hoor, maar op een dvd-tje met crappy divx-kwaliteit, maar ja van de mooie beelden moet deze film het toch niet hebben. Meer van de humor, maar die was ook ver te zoeken. De romantische comedy's zoals Hitch, Weddinplanner en the Big Fat Creek Wedding worden vrij slecht geparodieerd. Welgeteld 1 grappig moment en dat is de schijtende kat ala Meet the Fockers. Naast de romantische comedy's werden ook films als Star Wars III, LOTR en Kill Bill geparodieerd. Allemaal vrij matig tot zeer slecht. Bah.

1,5/5

avatar van pjutter

pjutter

deze film begon (tegen mijn verwachting in) nog wel grappig..

in het eerste half uur zaten redelijk wat echt grappige momenten, maar daarna.....

het meest trieste was nogwel de schijtende kat, dat KAN je toch niet grappig vinden, ook de imitatie van J Lo vond ik zeer kinderachtig net als de 'puist-scene'.........

echt heel erg triest allemaal.

De pimp my ride parodie was wel grappig,,

ik geef hem een 2,5 maar nu ik er over na denk, Geef ik hem gewoon een 2 *

Bah, wat een klote film.

avatar van oele

oele

Echt een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. De momenten die grappig bedoeld waren, waren dit in de verste verte niet!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Exaya schreef:

Dat stuk sloeg juist weer helemaal nergens op.

Haalt nergens het niveau van Scary movie? Dan moet het wel heel laag zijn, want scary movie is al slecht.

avatar van DOBBY DIGITAL

DOBBY DIGITAL

Heel leuke film.. Ik heb hem gezien in een bioscoop in arnhem.. zeer genoten..

avatar van haai

haai

DOBBY DIGITAL schreef:

Heel leuke film.. Ik heb hem gezien in een bioscoop in arnhem.. zeer genoten..

Sluit ik me helemaal bij aan, (alleen ik heb hem niet in arnhem gezien )

avatar van Juutje

Juutje

Het is echt heeeeeeeel lang geleden dat ik zo'n slechte komedie heb gezien. Ik ben wel fan van een goede komedie en dacht ook echt dat ie leuk zou zijn, maar nee dus. Heb hem wel helemaal afgekeken, omdat ik toch benieuwd zou zijn of het nog eneigszins grappig zou worden. Sorry mensen, maar kan hem echt niet aanraden of je moet echt van enorme flauwe humor houden. Echt TE flauw!

avatar van SpyDuck23

SpyDuck23

Voor de scarry movie fans onder ons vind ik het wel een aanrader. Persoonlijke vind ik 'parodie' films na Scary Movie niet origineel meer, en hoewel er wel een groot aantal flauwe grappen inzitten (zoals de grote puist)maken de schaarse humor scenes (zoals Micheal Jackson, De brandweermannen, Hitch en vooral de schijtende kat) wel een hele hoop goed.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Nou ja ik hou dus van scary movie en daarom vond ik deze film ook heel leuk, zeker een aanrader!

***

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

met welke movies wordt in deze dan weer de draak gestoken?

Bobby Digital schreef:

met welke movies wordt in deze dan weer de draak gestoken?

Mr. and Mrs. Smith, Sweet Home Alabama, Legally Blonde, Notting Hill, Jerry Maguire, The Wedding Crashers, Napoleon Dynamite, Bridget Jones Diary, When Harry Met Sally, Meet the Parents, Meet the Fockers, Along Came Polly, Serendipity, Sleepless in Seattle, King Kong.

Turkeyloverz

Kill Bill, Hitch ,The Wedding Planner, Say Anything en My Big fat Greek Wedding vergeet je nog..

BlueSword

het is maar dat ik het gekopieerd heb.

avatar van darkRomance

darkRomance

Ik vond gewoon de film GIGA-grappig. Ik heb me daar in de zaal doodgelachen (waarschijnlijk tot ergernis toe voor degene die dicht in de buurt zaten.. mijn knorlach wil je neit mee maken, dit terzijde).

De grappen vond ik echt hilarisch en omdat ik de meeste films gezien heb waarmee er gelachen werd, vond ik het nog beter.

Top!!

(op naar Date Movie 2)

ik heb er best wel zin in date movie 2 op na de nummer 1 in de flop 100

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

De éne gore grap na de andere

Hier en daar nog wel een leuk stukje(mr and mrs Smith-parodie)

Soms vraag je je af waarom Hollywood zo'n films durft uit te brengen? Samen met The Wild al de slechtste van 2006.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

BlueSword schreef:

Bedankt !!

Misschien dat ik deze ook maar keer ga checken dan.

King Kong, ben benieuwd hoe ze dat gedaan hebben

avatar van frodette

frodette

Ik heb deze film gisteren gaan bekijken in de bioscoop.

Ik vond het een grappige film maar hij sprong van het ene op het andere.

Ik heb wel goed gelachen.

avatar van gregory804

gregory804

Ik ben deze gisteren gaan zien in de cinema, omdat ik dacht dat het een grappige, scary-movie-achtige, komedie ging zijn.

Maar op veel momenten, als er zo van die "nu-moet-je-je-kapotlachen"- scenes tussenzaten, lachte ik helemaal niet, véél zwakke grappen, de scène met de vragen aan Mr. and Ms. Smith vond ik wel goed gedaan, maar bij andere scenes was het gewoon overdreven, waar je bij bv meet the parents/fockers moet lachen omdat het allemaal nog wel mogelijk is een serieus gehouden wordt(vooral meet the parents dan), leggen ze er het hier dik op met als gevolg dat het niet meer grappig is.

Die kat was echt wel zielig en door die scene dan nog zo lang te maken, is het al helemaal niet meer grappig.

avatar van mental_jos

mental_jos

om even duidelijk te zijn: scary movie is vele malen beter dan dit!

avatar van hoogevener

hoogevener

ik vond hem zeer lachen hele mooi stukjes in hahaha ik geef een 4

avatar van danny61

danny61

Het eerste half uur was de film goed en grappig,daarna verzwakte hij volledig.

Het was avondvullend, blij dat ik hem gezien heb.

Kortom soms grappig maar soms ook vervelend.

Als ze daar maar mee stoppen ,en hun geld in een andere film steken.

avatar van Klaarsz

Klaarsz

Heb het 10 minuten volgehouden....