Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
AC1
Visueel overweldigend als je van die stijl houdt.
Klopt, heerlijk expressionistisch, daar hou ik van.
tommykonijn
Afgelopen middag me maar eens gewaagd aan een film die ik al vrij lang ontloop omdat ik dacht dat het een film zou zijn die mij zou tegenvallen. Maar op aanbeveling heb ik hem toch maar eens bekeken. Gelukkig is de film me meegevallen, en vond ik hem zelfs goed. Het verhaal is interessant, al vond sommige scenes in het midden van de film niet altijd even boeiend. Maar in deze film gaat het vooral om de actie, en die is dan ook echt fantastisch. Zelden heb ik zo goed een veldslag in beeld zien worden gebracht, misschien enkel nog bij de Lord of the Rings films. Sommige scenes worden wel overdreven in beeld gebracht imo, maar het zag er dan wel goed uit. Het acteerwerk is goed. Gerard Butler zet een indrukwekkend personage neer en ook de rest doet het niet verkeerd. Ik vond het een aparte film. Hij wordt goed in beeld gebracht en verveelde me over het algemeen niet.
Een van de beste film die ik ooit heb gezien!!!
Asjeblieft. Ik heb al een paar berichten van je gelezen maar geef in ieder geval een goede opbouw aan je mening. Wat vind je goed? Je "avatar-collega" onder je wilde er nog even wat sterks aan toevoegen, volgens mij.
Perry Meer
een leuke film in het genre, hak, smak, hoofd, splijt, been, kwijt
het ziet er allemaal gelikt uit, soms een beetje teveel zwart/wit en teveel pc-game achtig
maar voor de liefhebber van helden en spierkracht een pracht film
3, hu hu huuu
Hega
Om heel eerlijk te zijn vond ik het wat langzaam op gang komen, maar toch vond ik het ook wel weer goed hoe Leonidas zijn personage in de film gebracht werd. Helaas miste ik bij wat andere personages wel weer iets van een inleiding/introductie/uitdieping etc zoals bij Queen Gorgo, Theron en ook wel bij Xerxes.
Maar dat neemt niet weg dat ik vanaf het begin af aan helemaal in deze film zat en ik voortdurend overheerst werd door meeslepende, beklemmende en onheilspellende stemming. Wel viel me gelijk al vanaf het begin op dat het qua vertelling in 300 wel iets weg had van Braveheart. Maar dat was niet echt iets wat me stoorde.
Ook de associates met Gladiator en Return of the King vind ik erg meevallen, afgezien dan die scenes in die korenvelden wat erg neigde naar eerstgenoenmde (moet ik nog meer erover gaan schrijven?). Ik vond het verloop van 300 echt aangrijpend en de veldslagen steken echt zeer sterk in elkaar.
Geen subtiel gedoe maar zeer harde confrontaties, waarbij je in het begin echt versteld staat van de gelijkopgaande strijd. De acteurs en actrices (helaas niet zoveel vrouwen in 300, maar was te verwachten ook natuurlijk) waren echt formidabel en hadden niet beter gecast kunnen worden.
Gerard Butler is gewoon een fantastische acteur die ook zeker subliemere rollen aankan en van hem heb ik ondermeer ook erg genoten in Atilla en in een wat minder mate in Reign of Fire en Beowulf & Grendel. En ik wil hem absoluut ook nog gaan zien in The Phantom of the opera; want hier verwacht ik ook erg veel van.
En wat te denken van David Wenham en Dominic West; echt heerlijke rollen die zij neerzetten. En Lena Headley is ook echt schitterend als Queen Gorgo. Ze had van mij zelfs nog wat meer haar rol mogen uitdiepen, want dat was zeker ten goede gekomen aan 300.
Maar natuurlijk draait het voornamelijk om de veldslag(en), maar hopelijk komt er straks (nogmaals) wel een wat langere en uitvoerigere dvd-versie, waarin ondermeer de verschillende karakters nog wat meer worden uitgediept (waaronder Queen Gorgo dus, maar ook van Xerxes).
Dat vind ik juist weer een minpuntje van 300; de veldslagen volgen elkaar iets te vlug op en zo is er te weinig ruimte gelaten voor wat meer dialogen, tussenposes etc en iets meer variatie was dus niet verkeerd geweest.
Van mij had 300 daarom nog wel meer uitgediept mogen worden en hadden een aantal personages ook nog wel wat meer aan bod mogen komen.
Daarom vind ik dus zo jammer dat de veldslagen zo dicht op elkaar volgen, want 300 zou zeker wel wat meer ruimte voor dialogen en discussies kunnen hebben. Dat had deze film een nog betere wisselwerking gegeven.
Desalnietemin vind ik 300 toch zeer geslaagd en vooral het eind is erg aangrijpend.
congo
De mensen die deze voor historisch epos aangezien actiefilm echt geweldig vinden moeten eens Spartacus kijken!
congo
Ik vind dit anders veel te veel actie en te weinig inhoud.
Maar ja, dat meneer snack a jack snyder nog echt veel goede films maakt is ook niet meer dan onwaar
AC1
Ik denk niet dat de echte fans van 300 en Snyder onder de indruk zullen zijn van die TV-serie.
congo
Het ging mij over Spartacus, het historisch epos van Stanley Kubrick uit 1960. Die vind ik dan een stuk inhoudelijker en interessanter dan het zoveelste visuele faalwerk alla 300.
RuudC
Ik maakte maar een geintje overigens. Ik moet Stanley Kubrick's Spartacus nog altijd zien, maar ik mag er toch vanuit gaan dat Kubrick en en Snyder niet hetzelfde publiek voor ogen hebben met respectievelijk Spartacus en 300.
congo
Het ging mij met name om dat 300 gewoon alles moet hebben van de visuele effecten en Spartacus gewoon erg uitgediept is.
RuudC
Dan doe je deze film toch tekort. Het draait niet bepaald om de plotontwikkelingen nee (al vind ik het wel een goed verhaal), maar ook op actiespektakel heeft 300 veel te bieden. De testosteron spat van het scherm af.
congo
Hmmm, ik heb niks tegen actie, maar houdt ik niet vaak van pretentieuze actiefilms.
laundromat
Het leukst van allemaal is eigenlijk dat deze hele film is opgenomen in een gymzaal.

AC1
Spartacus is 'dated', congo, vooral in de 'storytelling department'. Een typisch ouderwets sandalenepos van de jaren '50 en '60. Erger nog, het is een film waar de regisseur niet kon achter staan (de film heeft weinig uitstaaans met Kubrick's persoonlijke visie op film). 300 is meer vooruitstrevende visuele cinema. Een eenvoudig maar dramatisch gegeven op een zo'n krachtig en optimaal mogelijke manier in beeld brengen. Film herleidt naar de essentie, namelijk, zeg het met beeld. Pure cinema dus. Elk shot is visueel gemaximaliseerd, een feest voor het oog. Ook de gebeurtenis in 300 is behoorlijk uitgediept. Wat wil je nog meer weten eigenlijk?
Mochizuki Rokuro
Vond dat 'de vorm' de hele lengte wel overeind bleef en daarom bleef het net nog wel boeiend genoeg. Blijf toch wel met een gevoel zitten dat met iets meer aandacht voor dialoog (bijvoorbeeld: geen!) en acteren (kom ik weer zeuren in een heroïeke actiefilm) hier de film nog net iets memorabeler hadden gemaakt. Vooral ook gekeken om Michael Fassbender te zien in een eerdere rol, omdat hij tegenwoordig uit geen enkel zichzelf respecterende Angelsaksische auteursfilm weg te denken is
jipt
Was op tv maar vond er echt geen kut aan. Dat ik dit in mijn jeugd leuk vond
Schreeuwende apen die Gladiator naar proberen te doen. De dramascènes zijn van zulk abominabel niveau dat ze de toch wel toffe actiescènes volledig te niet doen. Verlaging naar 2,5*
voeder
BloodyGore schreef:
@Congo
Jongen jongen, hebben we weer eens te maken met iemand die zich heel wat voelt op filmgebied. Begrijp me goed, ik hou van deze site en respecteer ieder zijn mening. Maar jij bent zon persoontje waar ik me louter aan irriteer. Mensen afzijken omdat ze een film mooi vinden die jij even niet kan waarderen. Ik heb het in dit geval over je reactie bij de film 300. Ook al heeft de persoon in kwestie weinig onderbouwing voor zijn waardering voor deze film, laat hem blij zijn en zijn mening hebben! Hij zegt alleen; 'een van de beste films die ik ooit heb gezien'! Wat overweegt jou persoontje dan om daar lullig en denigerend op te gaan reageren?!? Zoek een leven, zielig mannetje...
AC1
Schreeuwende apen die Gladiator naar proberen te doen.
300 probeert de comic book na te doen (en hoe!). De comic dateert van voor Gladiator.
Dat Leonidas zijn mannen aanvoert met luide stem lijkt mij niet meer dan logisch.
Dat ik dit in mijn jeugd leuk vond
Is toch niet zo vreemd? Desondanks dat er weinig actie in voor komt is de film niet alleen voor volwassenen, hoor, maar het helpt wel om de schoonheid en tragiek ervan te zien.
BloodyGore schreef:
@Congo
Oh zo zit jij dus in elkaar. Het is alleen een tip, misschien wat serieus maar het iz zo maarJe stuurt me eerst een privebericht met dat zelfde onzin bericht: ik heb al uitgelegd dat je dat ook gewoon normaal kunt uitleggen en dan kunnen we erover praten maar nee: "zoek een leven zielig mannetje." Met zo'n drol ga ik dus in niet overweg.
jakobjan1908
Mooie special effects en dara moet deze film het wel van hebben. Het verhaal gaat niet heel diep. De serie Spartacus: Blood and Sand en Spartacus: Gods of the Arena zijn toch wel een stukje leuker en meer uitgediept. Al met al is deze film wel de moeite waard om naar te kijken.
mar007
ja dat vind ik ook,mooi om te zien en het verhaal is niet zo sterk.
wel de moeite waard om gezien te hebben.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe