• 9.379.380 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van Filmpje1

Filmpje1

ach nee ik heb er ook niet al te hoge verwachtingen van, maar 't zijn wel mijn type films dus kan het (Hopelijk) wel waarderen.

ik weet ook wel dat ze niet aan 300 kunnen tippen, maar we zullen het zien.

avatar van Rodger

Rodger

mooie actie film, had er veel van gehoord, maar nu eidelijk eens bekeken... en prima vermaak...

3.**

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Deze stripverfilming moet het vooral hebben van de geweldige vechtscènes, een aantal memorabele quotes en de unieke sfeer die om de film heen hangt doordat alles in een studio gefilmd is en de achtergronden allemaal computerwerk zijn. Een zeer vermakelijke film, die echter een sterk verhaal mist om echt goed te zijn. Het acteerwerk komt vooral neer op stoer gedrag en vechten, en wat dat betreft doet de cast met mensen als Gerard Butler, David Wenham, Vincent Regan en Michael Fassbender het goed.

avatar van Rico5h

Rico5h

zeer goede film, special effects zijn ook geweldig!

bijna net zo goed als the gladiator

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Amen

avatar van Yoeet

Yoeet

deze film is voor mij echt DE film, eerst dacht ik dat gladiator helemaal het eind was, maar deze film overtreft glaadiator op zoveel fronten! ten eerste is Gerard Butler zoveel leuker en beter dan Russel Crowe maar dat is dan een mening ben eigenlijk ook wel fan van Gerard. maar hij neemt je mee in het verhaal en maakt het personage zo echt en dat doet hij hier ook weer.

en de actie is zo goed en geweldig in beeld gebracht kreeg er echt een heroïsch gevoel van.. en dan als laatste punt, het verhaal zat ook goed in elkaar en sleept je helemaal mee.

two words: LOVE IT

avatar van bozzy

bozzy

Prachtig mooi geschoten filmpje,erg appart gemaakt allemaal.

Maar beter dan beter dan Gladiater nee dat mijn inziens niet daar was het verhaal te slapjes voor.

avatar van Thorongil

Thorongil

Ik zou zeggen, 300 puts Gladiator to shame.

Vind je? Gladiator heeft betere filmmuziek, veel betere dialogen, echte variërende sets en niet enkel die geelbruine matte paintings die we in 300 zien. Ook is er in Gladiator nog iets anders dan continu vechten.

avatar van R-beq

R-beq

Geweldige film in zijn genre. Een mythisch verhaal staat lang niet altijd garant voor een succesvolle film - meestal zijn ze zelfs sleht uitgewerkt en kloppen ze inhoudelijk voor geen meter, zoals bij troy - 300 mag er zijn. De bloederige elementen en droge opmerkingen bezochten me ook nog eens lachstuipen. Top!

Thorongil schreef:

Ja, zonder twijfel, zeker wat mij betreft, maar goed, alles is natuurlijk subjectief. Gladiator ziet er zo gewoontjes uit vergeleken met 300. Ik heb eigenlijk niks nieuw gezien in Gladiator en dit in integenstelling tot de fantastische composities en de ongeziene supergestileerde look van 300. Ik ben natuurlijk over de jaren heen een beetje te vertrouwd geraakt met de stijl van Ridley Scott en was vooral diep onder de indruk van Alien en Blade Runner (nog steeds trouwens). De filmmuziek van Hans Zimmer vind ik 'obvious' en stroperig (een beetje zoals de film bij momenten). Het is voor mij de archillespees van de film. Nee, artistiek gezien gaat 300 veel verder en daarom zeg ik "It puts Gladiator to shame". Sommige mensen vinden het een 'coole' film omdat het gewelddadig is maar voor mij is het eerder een dure arthouse film. Nogmaal, dit is mijn visie, ik besef heus wel dat de meeste zich eerder kunnen terugvinden in de lotgevallen van de sympathieke Maximus en de adagio-klanken van Zimmer maar persoonlijk hou ik er niet zo van. Ik durf zelfs beweren dat 300 dichter bij de gestileerde stijl van Alien aanleunt (noem het maar Metal Hurlant) en dat Gladiator eerder familie is van Robin Hood.

avatar van nakada

nakada

Helemaal mijn idee !

Je kunt zeggen van 300 wat je wil, je kunt het verschrikkelijk vinden of verschrikkelijk mooi, maar deze film springt er sowieso uit. Daarbij vergeleken is ook Gladiator gewoontjes.

avatar van valtalor

valtalor

is een echte topfilm alleen dat ze teveel blauwe schermen hebben gebruikt naar mijn goesting

avatar van Katharina

Katharina

Film met mooie actie maar ik miste een beetje verhaal, vooral aan het einde want wat zou er nou precies gebeuren met de Spartanen, en wat hield precies in deze film het verbod van die priesters in om te gaan vechten en heeft dat ervoor gezorgd dat het gevecht slechter verliep? Wel was de film verder mooi gemaakt, veel mooie beelden (al dan niet echt).

avatar van nakada

nakada

Het is natuurlijk gebaseerd op historische gebeurtenissen. In de veldslag na de eindscene worden de Perzen vernietigend verslagen door de Spartanen.
Door het verbod van de priesters kan Leonidas niet uitrukken met zijn leger. Hij zegt dan ook te gaan wandelen met zijn lijfwacht van 300 man.

avatar van Virix

Virix

Herkeken vandaag en m'n rating met een halve ster omhoog gegooid. Blijft een geweldige film met mooie one-liners en prima vechtscenes! Tijdens m'n studie hadden we 't laatst over Grieken & Romeinen, wat toch weer zin opwekt om deze film te gaan kijken!

Prima film, niks mis mee. 4*

avatar van black swallow

black swallow

Als zoiets doet, moet je het goed doen. En deze film is het toonbeeld van het goed doen.

Prachtig!

avatar van Jamiwax

Jamiwax

2.5 ster voor de animatie. Zeker de moeite waard als je van graphic novels houdt, maar voor het verhaal hoef je de film niet te kijken. De acteurs hebben er niet veel werk aan gehad.

AC1

Net wel. Het was heel vermoeiend voor ze om er zo 'buffed' uit te zien. Snyder heeft ze letterlijk afgebeuld.

avatar van Angelo2

Angelo2

Geweldige film, prachtig in beeld gebracht. Zou het bijna kunst noemen. Actiescenes spatten van je beeld af. Niets dan lof over deze film!

avatar van SlasherMovieMan

SlasherMovieMan

Waren er tijdens de strijd daadwerkelijk maar 300 Spartanen of zijn het er eigenlijk veel meer?... wat slecht nieuws is voor hun.

Ik ben een erg groot fan van Zack Snyder. Bij hem is zowat alles te verzekeren: realisme, prachtige visuele effecten en een boeiende sfeer en af en toe ook wat actie. Vind dit eigenlijk wel zijn beste film, met name als het neerkomt op de effecten. Gerard Butler vind ik ook een goed acteur die de rol ijzersterk vertolkt en wow!! de actie spat van het scherm en is heerlijk bloederig. Een boeiende actiefilm. Ik kan hem zeker aanraden!!

avatar van Vascago

Vascago

SlasherMovieMan schreef:

Prima recensie verder, maar realisme en Zack Snyder in 1 adem noemen kan volgens mij echt niet. 300, Dawn Of The Dead (2004), Sucker Punch, Watchmen en The legends Of The Guardians zijn nou niet bepaald realistisch zeg maar.

avatar van RuudC

RuudC

Hatsa!!! Vijf sterren! Epischer dan dit kan bijna niet. Op historisch vlak valt er veel te zeggen, maar uiteindelijk hebben we hier waarschijnlijk met koning Leonidas, te maken met een van de belangrijkste beschermheren van de Europese cultuur. In mijn ogen leveren Zack Snyder en Frank Miller het ultieme eerbetoon af met deze prachtige film. Het is een mooie, subtiele verdraaiing van de werkelijkheid, al mag duidelijk zijn dat het in werkelijkheid ook 300 soldaten waren die stand hielden tegen een gigantische overmacht aan Perzen.

Waar moet ik beginnen? Ik kan wel kraaien dat ik alles fantastisch vind, maar daar schiet niemand wat mee op. Uiteindelijk durf ik wel te stellen dat 300 een van de beste actiefilms ooit is. De vaart zit er, ondanks de relatief lange speelduur van twee uur goed in. Het verveelt geen seconde en dat komt doordat sterke scenes zich in hoog tempo opvolgen. Ik geloof dat de kijker binnen een half uur wel redelijk geïntroduceerd is in de wereld van de oude Grieken. Er worden al verwijzingen gemaakt van de rivaliteit tussen Sparta en Athene. Xerxes krijgt een mooie introductie en de mentaliteit van de Spartanen komt goed aan bod.

De gaafste scene is misschien toch wel het moment dat Perzische onderhandelaar de boel op stelten komt zetten. Madness? This is Sparta! Het zet direct de toon. Dit is een mannenfilm! Veel actie, veel bloed en de weg naar de aftiteling is gelegd met schedels van Perzen. Gerard Butler en co. schreeuwen de ene gave oneliner na de andere. Er spat op den duur zoveel testosteron van het scherm dat ik mezelf erop betrap dat ik net zo hard aan het meeschreeuwen. Een moeilijk te onderdrukken neiging wanneer iedere actiescene overtroffen wordt door de volgende.

Is dit dan verder een ordinaire knokfilm? Neen, verre van zelfs. Er is zelfs sprake van wat politiek en religieus gekonkel, waardoor aan het thuisfront een interessante situatie ontstaat. Visueel ziet het er prachtig uit. Duidelijk een film die volledig geschoten is in de studio, maar de gecreëerde landschappen met dito wolkenformaties zien er prachtig uit. De actie is erg goed geschoten. Het geheel is bijzonder mooi gemaakt. David Wenham is zeer geschikt als Narrator. Met zijn stem weet hij wel het juiste gevoel over te brengen. Nogmaals, het totaalplaatje klopt. Epic!

AC1

Ik vind het niet echt een actiefilm, ruudC. Ik zou zelfs niet weten hoe ik 'm moet klasseren. Ook Snyder vindt het geen actiefilm.

avatar van RuudC

RuudC

Ach, actie, oorlog, historisch drama. In dit geval zou ik zeggen: een pot nat

AC1

Wacht even, ik weet wel hoe ik 'm moet klasseren: Een artsy fartsy film. Uiteindelijk is het toch het 'artistieke' dat primeert.

avatar van Lennert

Lennert

RuudC schreef:

Ach, actie, oorlog, historisch drama. In dit geval zou ik zeggen: een pot nat

Gooi fantasy daar ook nog maar bij, die ogres en krabmonsters bestaan voor zover ik weet ook niet

avatar van K. V.

K. V.

Me er toch eens aan gewaagd, al had 'k er wel geen grote verwachtingen bij en hij is me eigenlijk erg goed bevallen. De film kon me direct boeien van het begin tot het einde. De film bevat voldoende actie, zodat hij zeker niet verveeld. Ook het bloed spat vaak op en zelfs hier en daar vliegt er wel een ledemaat in de lucht

Geen zo'n bekende cast, maar dit stoorde totaal niet.

De film zag er erg goed uit en ondanks dat de film waarschijnlijk veel is bijgewerkt met de computer stoorde dit totaal niet.

Aangenaam verrast

avatar van NYSe

NYSe

AC1 schreef:

Wat bedoel je precies als je het over het 'artistieke' in deze film hebt?

AC1

Stijl en esthetica. Je moet er wel 1) van houden 2) kunnen verdragen dat het hier primeert (sommige vinden dat niet natuurlijk of realistisch).