• 9.379.404 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van Esp

Esp

Wat een geweldige actiefilm, en wat speelde Gerard Butler goed!

Erg vet gemaakt, vooral de special effects, en de donkere lucht die er altijd hangt. En trouwens, ik moet zeggen dat die slow motion stukjes erg mooi zijn gemaakt .

5 Sterren.

avatar van arnoam

arnoam

Je kijkt deze film om een ding, en dat zijn natuurllijk de prachtige special effects! Ik heb deze film gezien toen die nog in de bios draaide,ik denk dat ik hem binnenkort nog een keertje ga kijken!

4 sterren!

83Utreg!

Epische grootse film. Het vette vond ik ook dat de gevechten eindelijk eens goed en duidelijk in beeld worden gebracht, met slow motion scenes om van te smullen. Wat je vaak ziet is een onoverzichtelijke wirwar van beelden,en veel chaos en bewegende camera's. Het moment na de eerste clash met de Perzen, dat Leonidas uitbreekt vind ik echt legendarisch, en voor mij misschien wel de vetste aktie/vechtscene die ik ooit heb gezien.

Het enige nadeel vind ik echter: de korte speelduur. Dit omdat er over de Spartanen en hun cultuur nog veel meer valt te vertellen en uit te diepen. Daardoor ligt de nadruk te veel op de aktie en het visuele aspect. Anders was het een epos wat in het rijtje Braveheart Gladiator zou staan. Nu blijft hij daar in elk geval qua verhaal toch wat onder hangen.

De film is multifuntioneel, hij is geschikt voor een aandachtige kijkbeurt, maar ook voor een avondje met pils en vrienden.

avatar van Blarown

Blarown

ok... ik vond het maar een waardeloze film...

eritant acteerwerk, vooral die koning van Sparta...

gevechten waren nep...

en de hele tijd van die slow-motion beelden erdoorheen

ik heb er spijt van dat ik deze film voor 4 euro heb gekocht...

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

De slow-motion beelden waren cinematografisch anders wel perfect ! Dat de gevechten nep waren lijkt me normaal, dit is geen documentaire met echte beelden ofzo...

Blarown schreef:

ok... ik vond het maar een waardeloze film...

eritant acteerwerk, vooral die koning van Sparta...

gevechten waren nep...

en de hele tijd van die slow-motion beelden erdoorheen

ik heb er spijt van dat ik deze film voor 4 euro heb gekocht...

Dat vind ik gezien je top 10 niet verwonderlijk.

avatar van Amity

Amity

Waardeloze film! Maar Gerard Butler zag er goed uit

avatar van senzje

senzje

Geweldige film! Het begin van de film geeft erg goed weer wat het betekent om in Sparta geboren te worden, hoe een Spartaanse opvoeding eruit zag. Een jongen werd op zijn zevende levensjaar enkele dagen/weken 'op straat gezet'. Hij diende zichzelf te kunnen redden in de natuur. Wanneer hij deze 'test' doorstond werd hij verder gedrilled tot dapper en sterk krijger. Historisch verantwoord, en erg mooi weegegeven. Ook de gevechten met natuurlijk het legendarische verhaal van de 300 Spartanen die een heel leger van de Perzen tegenhouden bij Thermophylae (goed gespeld?) is erg mooi in beeld gebracht. Natuurlijk is er hier daar ook wat geromantiseerd, zoals de metalen helmen en het harnas die elke soldaat droeg. Er was in die tijd niet veel metaal, dit was weggelegd voor de rijken, dus het is waarschijnlijker dat het vooral leer met enkele metalen delen geweest zijn. Maar dit is niet storend, de film moet natuurlijk ook verkopen! En ach, wie ziet het he?

Voor mij een 4.5!

avatar van kennethv

kennethv

Mooi hoe z'n leger het voor elkaar krijgt.

avatar van Charmides

Charmides

Mooie slow motion stukken en gevechtscénes. Vooral het einde en het gevecht tegen de Onsterfelijken(niet dus ;D) is goed.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Gezien de hoge score hier op Moviemeter en de ophef die er een paar jaar geleden over werd gemaakt, had ik er meer van verwacht. Ik vond het meer een 13 in een dozijn film. Meer dan 2,5& kan ik er niet voor over hebben.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dan hoop ik dat je me zo snel mogelijk 12 soortgelijke films kunt linken dan ga ik ze meteen aanschaffen!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Martijnnn schreef:

Yep, reken mij ook maar bij de gegadigden !

Ik ben benieuwd

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Erg sterke film!

Zit toch wel in de top van z'n genre, ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik mijn 2 uur vermaakt heb.

Het gebruik van filters zorgde voor een schitterende film voor het oog. De kleuren waren erg sterk, en alles zag er crisp uit. Wel werd er erg veel gebruik gemaakt van CGI, soms had ik het idee dat men de film voor een bluescreen heeft opgenomen en de rest erbij heeft gerenderd . Zorgde er wel voor dat de film leek op de gelijknamige comic, dus gewoon positief.

De muziek was erg goed, paste goed bij de sfeer. Ik was verrast toen er opeens zware gitaren ten gehoor kwam in een gevecht, maar achteraf was dat best vet!

Enig commentaar dat ik kan geven was dat de warriors zich op geen enkel moment kwetsbaar opstelde. Maar misschien was dat wel de kracht van de film en hoort dat er een beetje bij (zie ook het einde).

Verder was alles tof in beeld gebracht, hier en daar wat verwijzingen naar Griekse mythologie, erg overtuigend! Het gevecht met de Immortal was erg vet.

Gewoon een dikke actiefilm!

Martijnnn schreef:

Waarschijnlijk kan hij er nog niet 1 opnoemen die vergelijkbaar is.

avatar van Derrick

Derrick

Aparte film , de manier van filmen en de kleuren .

Veel vecht scene voor de liefhebbers

avatar van Blarown

Blarown

geen goede vechtscenes, als ze de slow motion beelden enzo ertussenuit haalden was hij denk ik nog best te doen

avatar van Don MN

Don MN

Blarown schreef:

Alles in deze film is in het overdreven getrokken, zo ook de gevechten. Het is juist de slow-motion actie die bijdraagt aan een originele en luchtige film. 300 neemt zichzelf lang niet zo serieus als menig ander historisch epos.

avatar van decicco

decicco

Wat erg opvallend is zijn de getekende decors waar ik me erg aan stoorde tijdens de film verder top.

avatar van gratis

gratis

Deze film is een must see. Pure actie en emotie. Geweldig!

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Wat had ik deze film toch graag in de bios gezien! , wat zou dat mooi geweest zijn zeg!.

Maar het is sowieso een hele indrukwekkende film!.

Echt een superfilm dit!

4,0 - 5,0

avatar van domkey

domkey

Het blijft een Adrenalinebom!

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

domkey schreef:

Het blijft een Adrenalinebom!

Ja, zeker weten!

En Zack Snyder is een goede regisseur!

avatar van Freckles

Freckles

Wooooooooow

avatar van Freckles

Freckles

Wat een geweldige film, zeg! Het geeft een ' perfect ' beeld van de Spartanen en hun levensstijl. Ook is de film echt amusant om te bekijken! Echt alleen maar " wow " te zeggen.

Ben volledig overtuigd door deze film, behalve een minpuntje of twee..

Voor de rest verdient de film een dikke 4,5 *

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. goed verhaal. £Mooi verfilmd. goede gevechten. speciaal manier van filmen maar dat vond ik wel een goed.

avatar van TheJamm

TheJamm

Ik vond deze film nogal gay! Ik heb niks tegen gay people of zo maar het is gewoon niet mijn ding.

Verder vind ik dat overdreven gedoe zwaar irritant. 300 man tegen 'weet ik veel hoeveel miljoen' man, dat gaat er bij mij gewoon niet in!

avatar van Near_Dark

Near_Dark

TheJamm schreef:

Welkom in het Wereldje der uitzinnige Actiefilms. Meestal blijven die beperkt tot het B-Pulp niveau maar af en toe weet er één een groot budget bij elkaar te rijven, gelukkig maar

avatar van Don MN

Don MN

Een passende reactie Near_Dark, daar is Zack Snyder zeker in geslaagd.

Wat me wel niet bijstaat is dat bepaalde mensen iets homo-erotisch in deze film bespeuren. Destijds hadden ze nog niks met t-shirts en waarom jezelf verzwaren met een harnas als de tegenstander gegarandeerd het onderspit gaat delven. Zijn die 'rimboe-sprinters' anno 2010 ook allemaal gay? Bij Avatar hoor ik niks en daar lopen ze slechts in onderbroek.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik heb nu redelijk wat gelezen over de Slag bij Thermopylae tussen de Perzen en de Spartanen. Ik ga hem nu ook gewoon eens huren morgen.

Dat homofobe gedoe slaat inderdaad nergens op. De Schotten in Braveheart, de Gladiatoren in Gladiator, De Macedoniërs in Alexander, de Grieken en Trojanen in Troy. Nou en ga zo maar even door. Ik als hetero zou het tegen geen van deze strijders durven opnemen.

Denk dat ik hem destijds niet heb gekeken, omdat er toen al teveel films over allerlei veldslagen werden gemaakt. Nu heb ik er wel weer eens zin in.