• 9.378.673 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van De Mees

De Mees

Ik vond de film ook niet bijzonder.

Over smaak valt niet te twisten en over geen smaak helemaal niet.

avatar van Lad

Lad

HarmJanStegenga schreef:

Smaak? Als je dit een goede film vind, heb je geen smaak

Nou, dan moet uw adem stinken zeg!

avatar van Spetie

Lad schreef:

Kom zeg, zie je niet graag harde "actie/historiche" films. 300 is een film die amper harder kan...

Hard wil niet altijd zeggen dat het beter is.

avatar van Lad

Lad

Spetie schreef:

Hard wil niet altijd zeggen dat het beter is.

Ja, dat weet ik. Maar ik liet me effe gaan, geleid door mijn eigen "smaak" zeg maar...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film die het moet hebben van een aantal visueel indrukwekkende scenes want verder faalt dit op erg veel vlakken. Zwak en dertien in een dozijn scenario en acteerwerk dat, hoewel passend in een film als deze, af en toe wat irritatie opwekte. Toch genoten van de 117 minuten maar lang bijblijven zal dit niet.

avatar van Connor Macleod

Connor Macleod

Deze film voor het eerst gezien in Imax theater bij Pathe Arena. Wat een beleving! Echt geweldig als je de visuele effecten op zo'n formaat ziet en het geluid op dusdanige kwaliteit hoort. Heb hem later nogmaals op dvd bekeken, maar dat was toch een stuk minder. Sommige films zijn gemaakt voor de bioscoop, waaronder deze film.

avatar van supradyn

supradyn

Prima opgezet, zeer vermakelijk

avatar van maarten_d

maarten_d

zeer goeie film, ik hou van films zoals deze,

goede gevechten .... krijgt 4.5

avatar van gauke

gauke

Bombastische computerfilm, maar wel amusant.

avatar van Mnemsys

Mnemsys

Bevat mooie beelden, sommige fragmenten zijn ook inhoudelijk wel de moeite waard. Over het algemeen vond ik het een saaie, wel erg voorspelbare film, zelfs voor zijn genre. Spannend werd hij op geen moment.

avatar van Minotaures

Minotaures

Wie benieuwd is over hoe de echte slag om Thermopylae afgespeeld heeft, is op YouTube te bewonderen.

Bij de zoekmachine: The Last Stand of the 300 typen. Als het goed is, krijg je het in 3 delen of 2 te zien.

avatar van james hetfield

james hetfield

goeie film , lekker gooi en smijtwerk , goed weergegeven verhaal

4,5

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Brute actie met veel bloed, geweldige one-liners, een degelijke verhaal goed omgezet, visueel adembenemend en ja meer hoef ik er echt niet over te zeggen.

Dit is een film voor actie-fanaten, met mooi camerawerk en een redelijke "aparte" verhaal.

avatar van odyssee

odyssee

Filmisch een heel goede film. Mooi, heroisch verhaal, dat niet zo verschrikkelijk wordt uitgewerkt. Er wordt vooral gemikt op de fantastische special effects. Die zijn dan ook buitengewoon goed geslaagd.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Een steengoeie actieknaller met waanzinnige effecten.

Grotesk overdone, maar dan wel op een geweldige manier.

Wat een verschil met de film Spartacus (1960) Zo zie je dat

de techniek niet heeft stilgezeten en dat maakt films van dit kaliber

een avontuur van jewelste.

avatar van Legan

Legan

Bibelonseberg schreef:

Wat een verschil met de film Spartacus (1960) Zo zie je dat de techniek niet heeft stilgezeten

Wat een verschil inderdaad . De techniek is vooruitgegaan en dat is merkbaar. Echter voor de rest is alles achteruitgegaan en dat is ook merkbaar. Maar ja, wat wil je dan ook als je The Chippendales cast.

Nee, voor mij is 300 niets meer dan eentonigheid met de diepgang van een pinda.

avatar van Martijnnn

en zo is dat

300 RULES!

avatar van snake1689

snake1689

eeeecht zo'n vette film this is spaaaaartaaaa!!!

avatar van snake1689

snake1689

Lad schreef:

Nou, dan moet uw adem stinken zeg!

hahaha idd

avatar van Minotaures

Minotaures

snake1689 schreef:

eeeecht zo'n vette film this is spaaaaartaaaa!!!

Dat kon net zo goed de ondertitel onder ''300'' zijn. Want het wordt wereldwijd overal in verschillende manier gebruikt.

avatar van palingroker

palingroker

Prachtig gemaakt, goeie actie. Butler geeft je af en toe gewoon kippenvel, genoten!

avatar van Yehudit

Yehudit

Ik snap echt niet waarom mensen zo zitten te bitchen op deze film. Goed, het mag dan allemaal historisch niet helemaal kloppen, zo'n wolf heeft inderdaad ook waarschijnlijk niet bestaan en zo kun je nog wel even verder zeiken, maar feit blijft dat het visueel een overdonderende film is, het verhaal is gewoon vet en die oneliners zijn meesterlijk, ik schreeuw al een half jaar "THIS IS SPARTAAA"!

Gerard Butler ook uitstekend gecast, met die baard vind ik 'm zelfs woest aantrekkelijk, de man is gewoon een wandelend brok testosteron hiero.

Enige minpuntjes vind ik dat verhaal van Leonidas' vrouw, dat ze de raadsleden met alle geweld toe wil spreken en vervolgens dat gedoe met Theron, blabla, not interesting, hadden ze van mij rustig weg mogen laten.

Maarrr desalniettemin, brute film, geweldige actie (vooral als ze de stelling verlaten en tegen de meute inrennen en ze dan afslachten), Xerxes en z'n vriendjes zijn koning, the Immortals en die grote lelijkerd met z'n bijl als favorites! 4,5*

ik vind in deze movie een goed verhaal en stevige strijd in zitten ik heb toen ook de grote aparte comic gekocht en dat is toch wel apart van deze movie

avatar van SanderX

SanderX

geweldige film!

avatar van MasterRRR

MasterRRR

In de herkijk nog steeds 4 sterren waard!

avatar van thomas_

thomas_

prachtige film, zat alles in. En ja, ok, de oneliners zijn niet altijd even hoog maar wat verwacht je dan ook van een film als 300. Sterk geacteerd, en de film zat niet eens zo heel ver weg van de waarheid, ze werden eigenlijk verraden door een herder

avatar van darkjaap

darkjaap

gerard butler wil ik inderdaad wel vaker zien spelen in dit soort films

hij was zeker een van de grote pluspunten van deze film erg goed geacteerd van die gozer

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Een lekkere brute, en vooral rauwe film met een prachtig stijltje!

Ben niet erg fan van de setting en het verhaal eromheen is naar mij smaak 10 keer niks.

Maar door de manier van voormgeven is het zeker de moeite waard hem te zien 3.5*!

avatar van maxB

maxB