• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van red bull

red bull

wel een redelijk mooie film, niet echt helemaal geweldig. maar prachtige special effects en sommige stukjes ook mooi in slow motion

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

avatar van rocky I.S

rocky I.S

shadowmaster100 schreef:

ps: in het kort lightversie van the lord of the rings serie

ma dit verhaal is min of meer echt gebeurd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En voor de rest ook maar heel erg weinig vergelijkingen met lotr...

avatar van red bull

red bull

ja, ik vind niet dat je dit kan vergelijken met lord of the rings. LOTR is veel meer fantasie..

avatar van Sasja

Sasja

de enige vergelijking waar ik aan dacht was dat LOTR en 300 allebei verfilmingen zijn

avatar van yordimontana

yordimontana

wat een film zeg ik heb genoten van de special effects en alless eromheen

avatar van Leno

Leno

Spectaculaire film die er prachtig uitziet en waarbij de actiescenes dankzij de goede montage erg gelikt uitzien. Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de actie en de visuele pracht; des te jammerlijk is het dat ze een plotlijntje hebben verzonnen rondom de koningin en de verrader. Dit blijkt ook niet in de novels voor te komen. Gezien de oppervlakkigheid leef je niet echt mee met de 300 mannen, dat is toch wel jammer. Alleen de koning heeft sympathie. Misplaatst eigenlijk gezien het begin ('wegdoen' van imperfecte baby's).
De gelikte dialogen passen bij de gelikte beelden.

saw_lover

In één woord ? NEP ! Alles was irriterend historisch incorrect, de film hing aaneen van veel geschreeuw van de o zo vervelende Gerard 'Cutler' Butler, en het was gewoon een excuus om nog een Frank Miller te verfilmen en om daar zoveel mogelijk actie en bloed in te steken. Veel te overhyped voor zo'n loos verhaaltje

Lovely Boy schreef:

Uiteindelijk wel een tegenvaller. Prachtig gefilmd, mooie beelden, een echt spektakel maar het gebrek aan verhaal breekt meer en meer op naarmate je hem vaker ziet.

Derek Butler speeld zijn rol als onverschokken leider met verve. Je zou bijna zelf het harnas en speer pakken, die man volg ik overal.

Derek ? Heb jij dezelfde film gezien als ik ?

avatar van rocky I.S

rocky I.S

saw_lover schreef:

Nep? Wat is aan de film 300 nep? Tuurlijk is het wat overdreven maar het verhaal klopt zo goed als wel.

Goodfella_90

Ja, die monsters waren er echt hoor!

rocky I.S schreef:

Misschien ALLE DECORS.....misschien VELE DETAILS.

Als je bedenkt dat die achterlijke, misvormde met een vreemd kankergezwel op z'n lijf (of is z'n lijf een kankergezwel ??) eigenlijk een boer was, i.p.v. een freak met een heel raar gevoel voor eer.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

shadowmaster100 schreef:

red bull schreef:

2 reacties achter elkaar die goed verwoorden wat ik ook van de film vond. Heb m afgelopen weekend samen met mijn vriendin zitten kijken. Zij vond 'm heel erg goed terwijl dit meestal niet haar soort films zijn.

Ik had er veel meer van verwacht. Maar dat heeft de film niet waar kunnen maken. Al ziet de film er wel mooi uit, dat wel.

avatar van Fonk

Fonk

saw_lover schreef:

Nog zo iemand die het gewoon niet begrijpt. 300 wil niets meer dan een brute, mooi geschoten actiefilm zijn. Het gebruikt een historische setting, maar laat daar de fantasie op los.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

saw_lover schreef:

Alles was irriterend historisch incorrect

zucht....

Goodfella_90

Die jongen is allang geband, reageren op zijn posts lijkt me niet echt rendabel meer.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

moet alles rendabel zijn dan?

Goodfella_90

Naast dat het niet rendabel is, lijkt het me ook niet echt relevant om in deze topic te gaan discussieren over deze verschrikkelijk filosofische vraag.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Da's is een rendabele conclusie.

Alhoewel ik mij vraagtekens zet bij de mensen die een film als 300 willen zien als een historisch correcte en reële speelfilm, in plaats van een audio-/visueel meesterwerk met prachtige plaatjes en onovertrokken keiharde brute actie.

avatar van RalphDeG

RalphDeG

Goeie film trouwens...

Best in zijn soort

avatar van SietseFliegen

SietseFliegen

Gewoon een rauwe actiefilm,leuke beelden en scene's die je niet gauw zal vergeten,vooral de regen pijlen die de zon verduisteren is zo'n prachtig moment.Heb er erg van genoten ondanks de special effects van het bloed die wat onecht overkwamen is de film toch wel een topper in zijn genre mijn inziens....

avatar van ruudjuh222

ruudjuh222

Heerlijke film! Kort maar duidelijk verhaal dat geweldig verfilmd is.

Niet iets om je date romantisch mee naar toe te nemen maar dat hoeft ook niet altijd xD

avatar van mikeh

mikeh

heerlijke film

Kreeg er gewoon kippenvel van!

5 Sterren

avatar van Ducatii

Ducatii

Het einde maakte alles goed, super film 5*

avatar van osman44

osman44

Deze film hoort waar die echt thuis hoort,

IN DE FLOP 100

avatar van nokkie335

nokkie335

geweldig, ik heb vanaf de eerste munuut gefacineerd zitten kijken, de aceurs waren leuk het was wel erg serieus en dramatisch maar je krijgt helemaal zin om soldaatje te spelen

helemaal leuk 5**

avatar van Nelusje

Nelusje

Wat een prachtige film, de kracht, de veldslagen, het doorzettingsvermogen. Alles wordt ontzettend goed weergegeven. Mooie beelden, prachtige gevechten! Een aanrader.

avatar van Lad

Lad

Mensen die hier een score lager dan een 2 geven zijn overdreven streng vind ik, ik hou ook niet van bepaalde genres, maar ik kijk wel verder dan dat.

Alleen voor de vechscenes al verdient deze film 3 of 4 sterren!

avatar van dennis_e

dennis_e

ik hou altijd wel van dit soort films, maar niet van deze op een of andere manier.

script zuigt denk ik.

2 sterren voor de specials.