Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
QuidQuoPro
Yep, topfilm. Nu al een paar maar gezien en dat lukt me
maar bij erg weinig films. Verhoogd naar 5*
aerts007
Spektakel filmke,verstand op nul en genieten maar! Alleen zitten er wel een paar kemels in het verhaal. Niettemin 4*.
onurdirenc
niet realistich deze film maar wel mooi dus een 2
dieterverhaeghe
Speciale film, vooral de manier waarop hij gemaakt is vind ik schitterend, lijkt wat op een tekenfilm! Maar het scenario kan niet tippen aan meer realistische films zoals troy, gladiator, ben hur, en zelfs de oude film van "the 300 spartans" vind ik persoonlijk beter.
_Pr0digY_
Hele goede film, zelf vind ik middeleeuwse oorlogen heel prettig/mooi film soort. Maar weinig die ook goed zij en deze brengt toch een aardig sfeertje met zich mee. Misschien omdat het allemaal gedigitaliseerd is.
De 4 sterren zijn ook voor de gruwel en bloed die alles lekker versterkt, heerlijk.
martijn743
Viel me toch een beetje tegen, had er veel meer van verwacht. Een goed idee, met ook wel een redelijke uitvoering, alleen kon op een of andere manier de film mij nooit bekoren.
En dat vind ik erg jammer, want er zeker toch het nodige van verwacht.
Fonk
De gevechtscenes zijn echt imponerend. Het verhaal is flinterdun, maar dat mag de pret niet drukken.
Dit is echt een rauwe mannenfilm, aldus mijn vriendin.
Een dikke 4 vanwege de indrukwekkende beelden.
HAMO
Zeer slechte film omdat het gewoon onrealistisch is dat 300 slodaten winnen van miljoenen soldaten.
moviemetrix
0,5 meer verdient dit film niet.
Een film is meestal onrealistisch
Metalfist
Ja, je hebt gelijk. Het is zeker veel meer onrealistischer dan auto's die in robotten veranderen
cinema.
Oke Hamo, maar waarom gaan Transformers en die ringenfilm niet te ver dan?
HAMO
300 gaat gewoon te ver omdat zogenaamd 300 personen tegen een leger van miljoenen mensen vechten.
GioFunny
300 spartanen/eliten !! ze worden getraind vanaf hun 5e, moordmachines, tegen miljoen slaven , niet eens een echte leger. Tegen de perzische Elite kwam ook een ander grieks leger ter hulp. Dus 300 personen tegen miljoenen mensen klinkt niet echt rechtvaardig, als je de film goed bekijkt
GioFunny
Klinkt 300 tegen een kwart miljoen al beter?
Mucho better
]
ExitSub
Spectakel film die het vooral moet hebben van de schitterende gevechtscenes.
Fonk
0,5 meer verdient dit film niet.
Anders verdiep je jezelf even in de film voordat je met dit onnozel commentaar komt aanzetten. Het is gebaseerd op een strip en het draait in deze film ook NIET om realisme. Sommige mensen...
wo2-Freak
Maar dit is echt gebeurd, alleen toen werden dacht ik de 300 spartanen bij een geroepen om vrede te sluiten en werden ze plots hellemaal AFGESLACHT, gewoon AFGESLACHT !!!
Alleen het is hier zo verbloemd, dat die 300 spartanen winnen van 1 miljoen. De Spartanen gaan ook wel allemaal dood, maar kijk wat zij met 300 man aangericht hebben!!!! Geloof het zelf :l Ook al is het gebaseerd op een strip of wat dan ook, dit moet gewoon niet kunnen.
Straks gaan kleine kinderen of mensen die een lichte stoorenis in hun hoofd hebben zo denken: ''Ha, ik ben sterk, ik kan heel de school aan ik ga alle leraren doden''. Of: ''Ha, wat ben ik tog slim, ik ga de regering even afmaken''.
Is wel overdreven maar oké, de film is ook overdreven dus dat mag wel op zijn tijdje: Oja, het is zo: Elke Spartaan dood daar in zijn eentje in een slag meer dan 3333 soldaten :l
Goodfella_90
Nou, om even historisch accuraat te zijn: in 480 VC vielen de Perzen onder leiding van Xerxes Griekenland binnen, zowel ter land als ter zee. De Atheners leidden de strijd op zee en de Spartanen die op het land. De film 300 gaat min of meer over de Slag bij Thermopylae, waar een klein Spartaans leger, onder leiding van hun koning Leonidas, een nauwe pas tussen een berg en de zee tot de laatste man hebben verdedigt.
Hierna hebben de Perzen overigens wel heel Griekenland veroverd, op de Peloponnesische eilanden na. De vloot van de Perzen werd echter verslagen en niet veel later het leger ook, waarna ze zich teruggetrokken hebben.
Heb er vandaag een proefwerk over gehad, dus het zit er nog vers in.
Goodfella_90
Alleen het is hier zo verbloemd, dat die 300 spartanen winnen van 1 miljoen. Geloof het zelf :l Ook al is het gebaseerd op een strip of wat dan ook, dit moet gewoon niet kunnen.
Ehm.. nee, ze worden allemaal gedood hoor.

rokkenjager
Volgens mij heb jij eerder een lichte stoornis in je hoofd.
Martijnnn
wo2-freak, vergeet ook niet dat ze allemaal THIS IS SPARTA gaan schreeuwen, dat is heel gevaarlijk, het kan namelijk ernstige gehoorbeschadeging opleveren.
wo2-Freak
Samen met jou, want zo reageer je natuurlijk niet
Dat zeg ik tog ook
wo2-Freak
Ja, dat klopt. Dat bedoel ik met mensen met een kleine stoorenis in hun hersenen, komt vooral daardoor.
Ook de oren trouwens
Martijnnn
Nee je zegt dat ze winnen!
De spartanen werden er trouwens niet bij geroepen om vrede te stichten, ze zijn gewoon in het gevecht gesneuveld (boogschutters die via dat pad van die verrader op hoger gelegen grond konden komen.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe