• 9.379.683 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

Nou des te knapper dan.

het viel me niet op dat de achtergrond virtueel is.

Goed gemaakt hoor petjes af.

Goh, hem je alleen maar naar die wasbordjes zitten kijken?

Madecineman schreef:

Meen je dat nou? Mij viel het meteen op, ik vond het er echt heel erg nep uitzien namelijk. Denk dat het zelfs de bedoeling is geweest om het zo te laten lijken om zodoende meer de feeling van de comics te kunnen benaderen.

Reinbo schreef:

Goh, hem je alleen maar naar die wasbordjes zitten kijken?

Waar slaat dit op?

Als ik het een goede film vind enz dan mag dat toch.

leer eens respecteren dat mensen andere meningen hebben dan jou.

De film heeft niet voor niks in het algemeen een hoge rating.

Waar slaat dit op?

Als ik het een goede film vind enz dan mag dat toch.

leer eens respecteren dat mensen andere meningen hebben dan jou.

De film heeft niet voor niks in het algemeen een hoge rating.

Ik ben het helemaal met je eens dvdboer.

Laat ze maar kletsen, het zullen wel kinderen zijn zoals ik het zie met hun opmerkingen.

Als hij de film niet goed vind oke, dat heeft hij inmiddels kenbaar gemaakt, maar Reinbo, blijf er niet negatief over doorzeuren, na iedere positive reactie van andere .

Je zit er steeds weer bovenop.

hij zegt alleen maar dat het hem meteen opviel, ik zie niets in deze post waardoor jij je minder waardig moet voelen.

De_Hollander schreef:

Ik ben het helemaal met je eens dvdboer.

Sorry hoor, maar als iemand bij deze film schrijft dat het 'm niet is opgevallen dat alle decors uit de computer kwamen rollen (en ook bijna de hele marketing campagne er om heen blijkbaar heeft gemist). Mag ik me toch wel oprecht afvragen waar die dan naar heeft zitten kijken.....

Rating daalt overigens gestaag.

De_Hollander

Ik keek naar de specialeffects het gevecht, enz

De wolf was wel te zien dat het computergemaakt was.

Maar de rest niet.

Waarom de smilie ik weet niet waar je mee bezig bent.

heb je niks anders te doen dan films afkraken.

Martijnnn schreef:

Op ieder positief antwoord op deze film zit Madecineman en Reinbo er weer bovenop.

Dat bedoelt de dvdboer denk ik.

Wat mij ook idd opvalt kijk maar terug.

De_Hollander schreef:

IDe wolf was wel te zien dat het computergemaakt was.

Maar de rest niet.

Nee, het zag er idd allemaal erg naturel uit....

Reinbo schreef:

Nee, het zag er idd allemaal erg naturel uit....

Dit bedoel ik nu, jij moet altijd het laatste woord hebben, laat mensen met rust over hun mening.

Je zit steeds te treiteren over een mening.

jij heb je standpunt allang gegeven en ik en anderen je hoeft daarover niet meer te Discuseren.

Laat anderen ook gewoon hun mening hebben.

je maakt alleen jezelf belachelijk met dat getreiter.

avatar van Knisper

Knisper

Ik wil toch nog wel even zeggen dat dit een discussieforum is. Als iemand deze film goed vindt en daarvoor argumenten geeft waarmee andere mensen het niet eens zijn, is het hun goed recht om daar een reactie op te plaatsen. Dat is zelfs de bedoeling van de site (of die reacties opbouwend zijn of niet is dan weer een andere discussie natuurlijk).

Madecineman schreef:

Hilarische film, waarbij 300 Spartanen die zo opgepikt kunnen zijn uit de canal parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam

Shit man, waar baseer je dit op.

avatar van Reinbo

Koning Leonidas Je hoeft er alleen maar een digitaal achtergrondje bij te denken.

dvdboer schreef:

Je zit steeds te treiteren over een mening.

Laat anderen ook gewoon hun mening hebben.

je maakt alleen jezelf belachelijk met dat getreiter.

Hij gaf z'n standpunt al voordat de film er was, en kraakte alles mogelijk af.

Zodoende was het acteerwerk al brak na het zien van de trailer.

Wou dat ik die gave had, betere screening methode voor films is er niet.

Reinbo schreef:

Dankje Madecineman 2, maar de vraag was niet aan jou gericht.

Knisper schreef:

Jup, maar een mening doordrijven is geen discuseren meer.

Materny schreef:

Hij gaf z'n standpunt al voordat de film er was, en kraakte alles mogelijk af.

Zodoende was het acteerwerk al brak na het zien van de trailer.

Wou dat ik die gave had, betere screening methode voor films is er niet.

Als je al mijn posts goed heb doorgelezen zou je ook gelezen hebben dat mijn kritiek na het zien van de film (te weinig echte goede actie, voor een film zonder verhaal.) anders was dan mijn kritiek vooraf (lelijke look & feel, veel dom geschreeuw).

Helaas heb ik die gave dus ook niet, hoewel dat domme geschreeuw had ik wel goed gezien.

Materny schreef:

Dankje Madecineman 2, maar de vraag was niet aan jou gericht.

Ach, we zijn hier toch om elkaar te helpen.

Martijnnn schreef:

Jup, maar een mening doordrijven is geen discuseren meer.

Hoezoe drijf ik mijn menig door? Ik was gewoon oprecht verbaasd dat iemand niet gezien had dat vrijwel alles aan deze film digitaal was.

Materny

We zijn hier om elkaar te helpen zegt ie dan.

Je helpt de meeste mensen hier door je gedram en gejammer over je '' zogenaamd'' gelijk voor je te houden.

Iedere positieve recensie hier lijk je wel te beschouwen als een persoonlijke aanval.

Buiten dat ontwijk je het gene wat ik aankaarte zojuist.

Je weet verbazingwekkend goed de acteerprestaties te meten, met een selectie van enkele tientalle seconden van de film.

Je bent een waar helderziende, of gewoon een persoon die z'n ongegrond oordeel al klaar heeft voor de film verschijnt.

En ja, je kunt inderdaad al beoordelen of je de looks , casting en het gebruik van blue screen aangenaam vindt etc etc.

Maar daar had ik het niet over eigenlijk

Iets wat je misschien al eerder opmerkte maar toch negeerde voor weer verder te gaan met je eeuwige rampage van kritieken en onnodige posts.

Buiten dat beschouw ik je niet als de wettelijke vertegenwoordiger van Madecineman.

Dus laat je zogenaamde goede bedoelingen maar achterwege voortaan op dit punt, aangezien je jezelf meer belachelijk maakt met iedere onzinnige post dan wat anders.

avatar van Artifact

Artifact

Dit is echt te lachwekkend, de helft wordt al verkeerd geïnterpreteerd laat staan die gele dingetjes. Hoezo sarcasme. Bovendien drukken Reinbo en Madecineman zich uiterst voorzichtig uit en begrijp ik dus totaal niet waarom mensen zich zo voelen aangevallen ...

avatar van Reinbo

Mag ik Artifact aandragen als mijn wettelijk vertegenwoordiger in deze discussie? Ik wil me verder namelijk niet te druk/belachelijk maken in de discussie over dit homo erotische schouwspel.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Materny schreef:

Shit man, waar baseer je dit op.

Helemaal als in m'n eigenste wettelijke vertegenwoordigheid kan ik toch vrij duidelijk stellen dat de homo-erotische achtergrond bijna net zo moeilijk te missen is als de digitale Anyway, ik kon me die halfnaakte Spartanen dansend op zo'n bootje goed voorstellen, ze zouden niet uit de toom vallen.

300 is een nogal opzichtige aanbidding van het lichamelijke masculine, zelfs de vrouwen zien er niet echt vrouwelijk uit... En dan heb ik het nog niet eens over al die speren van de Spartanen, toch wel het ultieme fallussymbool.

...Ik vind 300 overigens nog best wel vermakelijk hoor, heb ook regelmatig moeten lachen zo hier en daar.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Je zit er steeds weer bovenop.

Nou, nou beetje kalmer mag ook wel zit helemaal nergens bovenop (ja, op een stoel). Ben gewoon oprecht verbaast dat je niet ziet dat dit uit de PC getoverd is en waarom dat zo gedaan is.

avatar van Timecop

Timecop

Fantastisch spektakel, prachtige vechtscenes. Omdat de film compleet met de computer gemaakt is komt ie soms wel wat kil over, maar dat stoort niet in het verhaal. Voor mij past deze film in het rijtje Gladiator, LOTR. Aanrader als je het betere hack en slash werk wil zien. Een 4,0.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Madecineman schreef:

dat is wel zo, daar hadden LOTR en the gladiator(denk ik toch) een pluspunt, dat is bijna helemaal in de prachtige natuur gefilmd, dat kun je niet faken terwijl je idd zeeer goed kon zien dat de film met de pc gemaakt is wat ik eigenlijk wel jammer vind waardoor ik hem een 4 geef

Reinbo schreef:

Ik had het ook niet over je verbazing. Daar moet ik je namelijk wel gelijk in geven ^^.

avatar van brasp070

brasp070

Prima film, mij viel het ook niet eens op dat de achtergrond met de computer gemaakt was.

Bij de wolf was het wel te zien.

Ik heb zo'n landschap vaker in het echt gezien, dus daarvan zag ik niet dat het met de computer gemaakt was.

Ik geef deze film 5 sterren.

Lekkere actie, goede special effects, deze film is stoer.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Leuke film. Meer niet vind ik. Ik heb hem in de bios gezien een tijdje geleden. Sommige dingen zijn wat onrealistisch. Bloed wat in 1 keer verdwijnt, computerbeelden etc. Misschien was het wel de bedoeling van de makers maar het irriteerde mij een beetje. Verder wel een goede film en zeker een 3.5 waard.

Reinbo schreef:

Typisch een antwoord wat van jou ter verwachten valt

Ben je toch al sinds voor de release mee bezig dus wat houdt je nu tegen?

Trouwens, als je voor de 2e x mijn vraag ontwijkt weet ik al genoeg.

Diep triest.

Scheelt dat ik van Madecineman mijn antwoord al meteen krijg zonder sarcastische bijbedoelingen.

avatar van buffeltje

buffeltje

ik vond deze film misschien wel de mooise wat ik gezien heb.

de computerbeelden zijn super!

5.0!!

Materny schreef:

Trouwens, als je voor de 2e x mijn vraag ontwijkt weet ik al genoeg.

Stel je vraag dan nog eens, ik schijn hem te missen... (ik heb je berichtjes nu 3 keer door gelezen maar ik zie niet wat ik ontwijk.)

Daarnaast zie ik niet hoe ik mijzelf belachelijk zou maken, heb inmiddels meerdere malen uitleg wat mij tegenstaat aan de film, zowel op basis van de oerlelijke trailer als op basis van de film.

Maar blijkbaar kan jij het niet hebben dat ik deze gay parade een lege prul vind...