• 9.381.595 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

Max en Joep

ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee in hoeverre de release data van Belgie en Nederland uiteen liggen (of waar je dat even snel kan opzoeken)

avatar van thedudesons

thedudesons

leuke film....

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb van iemand gehoord dat er een deel twee komt.

Grote onzin als je het mij vraagt.

avatar van Adammeh

Adammeh

De graphics zijn echt prachtig maar lijken een beetje teveel op een Playstion 3 game, maar verder heb ik er geen commentaar over geweldige film!

meh.

Max en Joep

ik heb afgelopen vrijdag de strip gekocht van Frank Miller, bij de stripwinkel Piet Snot in Utrecht.

Ik heb hem nog niet gelezen, bewaar hem voor mijn as vakantie.

Fijn leesvoer voor als ik op het strand lig

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Max en Joep schreef:

Heet die winkel echt zo?!

avatar van marb

marb

fanaat schreef:

Ik heb van iemand gehoord dat er een deel twee komt.

Grote onzin als je het mij vraagt.

Absoluut. Als er een deel twee ZOU komen [sigaarrokende rijke lijers zijn er altijd] dan zou ik hem niet gaan kijken. Ik heb de Graphic Novel zelf in bezit en echt: hij eindigt bijna precies zoals de film. Waarom er dan een deel twee zou komen is mij onduidelijk. Maar goed, al met al heb ik destijds enorm genoten van deze film die ik zeer uitzonderlijk 3 keer in de bioscoop heb gezien. Je beleeft de veldslagen gewoon. Je BENT een Spartaan als je daar zo lekker aan je popcorn knabbelt. Echt zelden een film gezien die je zo mee weet te slepen met alle mooie 'comic'-achtige effecten.

Nu nog wachten tot ze ook Ronin van Frank Miller gaan verfilmen

TheRisingSun schreef:

Heet die winkel echt zo?!

jazeker!

dat is een hele bekende zaak in Utrecht, Piet Snot..

Het is zo'n zaak waar ze comics, gewone strips, speelgoed, filmpoppetjes, film goodies, T shirts etc verkopen.

leuk hoor, zeker eens kijken als je een keer in Utrecht bent.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Max en Joep schreef:

jazeker!

dat is een hele bekende zaak in Utrecht, Piet Snot..

leuk hoor, zeker eens kijken als je een keer in Utrecht bent.

Je maakt me wel nieuwsgierig inderdaad! Een echte winkel voor filmliefhebbers of meer de stripfanaten?!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Prachtige, indrukwekkende film.

De veldslagen en lijf-aan-lijfgevechten zijn op een nooit geziene manier neergezet. Het is vaak bijna een mix van actie en kunst, vele kippenvelmomenten. De variatie aan gevechtseenheden die de 300 tegen zich krijgen siert het geheel nog wat op. Geen minuut teveel wordt er besteed aan subplots en overbodige romantiek. Gewoon een recht-voor-de-raapfilm.

Het einde is een einde deze prachtige film waardig.

Een film die me geen minuut verveelt en zo een indruk nalaat geef ik 5 sterren !

TheRisingSun schreef:

meer voor stripfanaten.

Het is primair een stripwinkel.

Maar tegenwoordig hebben dat soort zaken ook altijd wel band-tshirts, terminator-bouwmodellen, 300 poppetjes, horror poppetjes, star wars speelgoed, transformers, diverse gadgets, film friemels etc, je kent het wel.

avatar van tweaky

tweaky

Super film! Heb de strip niet gelezen maar dat trek ik me niet aan. Mooie vechtscènes, goed voor een adrenaline-kick! . Bovendien kan er af en toe eens gelachen worden met de opmerkingen van het hoofdpersonage.

avatar van john kruger

john kruger

Prfachtige veldslagen, mooi in beeld gebracht, goede sound. Ewnige nadeel vond ik wel het verhaal. Behoorlijk dun. Maar verder: TOP! 4 *

avatar van akyama

akyama

john,ik begrijp niet waarom je het verhaal dun vind.

Als ze het meer zouden aandikken,dan klopt er niks meer van de waarheid.

De film is zeer goed gemaakt, enige overdrijvingen niet meegerekend.

Wat mij wat tegensteekt,is weer het feit ,dat men in sommige reakties het aantal van 1 miljoen persen in twijfel trekt.

De aanwijzingen op dierenhuiden,van de bevoorrading per dagrantsoen bij de persen,die men nog heeft kunnen bemachtigen na de slag,waarbij de persen werden verslagen,door het leger van de steden van griekenland ,geven wel een beeld van minstens 950000 man voor eten en drinken(per dag)

Dus zal het miljoen wel ongeveer juist zijn denk ik.

avatar van Dionisus

Dionisus

Deze film viel mij eigenlijk zwaar tegen. Ik hoopte op een historische epic maar kwam al snel bedrogen uit en moest mijn verwachtingen ernstig bijstellen. Maar zelfs na deze bijsteling kon het mij niet bekoren.

Het was net alsof ik naar een computerspel aan het kijken was. De luchten en landschappen waren totaal niet realistisch. En het cgi bloed vloog je om de oren.

Van de 'slow motion - versnelling' beelden tijdens de gevechten kreeg ik al snel genoeg. Voor 1x geeft het een leuk effect maar dit was echt teveel. Het werd gewoon saai zelfs.

En dan die karakters. Xerxes was een homofiele reus met een omlaag gefilterde stem? Hoezo over de top? En dan al die andere reuzen, trollen, zombies en monsters. Het was gewoon lachwekkend hoe de Perzen werden afgeschilderd. En dan de helden van de film: de spartanen zagen eruit als chippendales in speedos waar Xerxes wel pap van lust! Ja en zelfs gollum deed mee!

En tussen al die onzin en nepheid waren er de zeldzame dialoogjes met wat cliché gebrabbel over vrijheid en democratie. Het waren slechts onderbrekingen in één lange gevechtsscene. Het maakte het verhaal er niet beter op.

En die rockmuziek... Tja.

Het werd al vrij snel duidelijk dat je deze film niet al te serieus moet nemen. Ga dus niet zoeken naar historische vertolkingen maar benader het als een standaard 'verstand op nul' fantasy-actiefilmpje. Dan kan het voor veel mensen best vermakelijk zijn.

avatar van Kintu

Kintu

Veel van die dingen wist je allemaal al alvorens je de film zou bekijken. Als je dat allemaal slecht vindt, waarom de moeite doen om te zien en hem dan af te breken?

De bedoeling was er om de kijker zich in een stripverhaal te voelen... En ja, meestal is de verfilming van een veldslag wel een lange vechtscene me dunkt...

Dit is hetzelfde als sin city zien en dan klagen dat ie in zwart wit is...

avatar van john kruger

john kruger

akyama schreef:

john,ik begrijp niet waarom je het verhaal dun vind.

Als ze het meer zouden aandikken,dan klopt er niks meer van de waarheid.

De film is zeer goed gemaakt, enige overdrijvingen niet meegerekend.

Dus zal het miljoen wel ongeveer juist zijn denk ik.

Akyama,

als ik andere mensen op dit forum mag geloven was er van een realistische weergave van de werkelijkheid geen sprake. Wat meer uitgewerkte verhaallijnen lijken me dan wel zo prettig.

avatar van remie

remie

het was gewoon een prachtige film

Madecineman (moderator films)

Hilarische film, waarbij 300 Spartanen die zo opgepikt kunnen zijn uit de canal parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam het opnemen tegen het miljoenenleger van gepiercete opperdragqueen Xerxes. Nee met enige al dan niet ooit bestaande werkelijkheid heeft deze 300 gelukkig weinig vandoen. Des te vreemder dat er toch nog lui zijn die zich druk kunnen maken over de juiste historische context van de homo-erotische fantasieën van een amerikaanse striptekenaar. Ik bedoel, je moet wel een heel slecht gevoel voor humor hebben wil je dit ooit serieus kunnen nemen

Afin, de mannen mogen lekker een robbertje stoeien met elkander op een soort van Ramstein-Rock-Muziekje tegen een foeilelijke uit de computer getoverde achtergrond. Het is allemaal hypergestileerd waardoor de gevechten soms meer op modern ballet lijken en de film vaak meer op een ellenlange videoclip. Op de een of andere manier werkt die lelijke looks wel mee aan een echte comic-feeling. Alles oogt zo nep dat je echt het idee hebt naar bewegende striptekeningen te kijken.

O,ja tussen het vechten door moeten er, door de met wasbordjes uitgeruste testosteron-macho's, helaas ook nog wat woorden gezegd worden, de meeste dialogen zijn echt te slecht en te cliché voor woorden en anders hebben ze het niveau van; "OEWAAAH!!!... OEWAAHOEWAAAH!!!... OEFFF!!!" Nu, Bogito zou het niet beter kunnen hoor

Om kort te gaan, ga ik deze film een eigenlijk welverdiende 0,5* geven? Nee, zoals ik al zei daarvoor is het echt te hilarisch, te campy allemaal. Door al die stommiteiten op een hoop heeft de film uiteindelijk nog best wel iets vermakelijks. Een keertje was leuk maar hoef deze echt geen tweede keer meer te zien. 2.5*

avatar van Replicant

Replicant

Tieten, sex, bloed, onthoofdingen vol in beeld.

Dit zijn de ingredienten om een goede film te maken.

Er is geen verhaal meer nodig, er is geen feeling meer nodig, er is geen goed acteer werk voor nodig.....
Gewoon een hoop geld uit hollywood en de bovengenoemde dingen.

Jammer......

Echt heel erg jammer.
Deze film probeerd zo ontzettend hard om een bijzondere film te zijn.
Deze film probeerd zo hard om ''anders'' te zijn.
Deze film probeerd en probeerd, maar eht lukt niet.

De one-liners zijn echt te slecht.
Bekijk voor de gein de film nog eens, als je echt teveel vrije tijd hebt en je zal het zelf merken.

Er zit echt gewoon compleet geen verhaal in....
Er gebeurd werkelijk waar niets.....
Echt niets.
300 overdreven stoere mannen, die overdreven stoer praten, die er overdreven knap uitzien, die misselijk makkende one-liners gebruiken.

Iedereen is te perfect, alles loopt te perfect.
Er gebeurd echt werkelijk waar niets.
Toen ik zag dat ik al op 50 min. zat en nog maar een groot uur te gaan had, dacht ik echt ''wanneer gaat het nou beginnen?''

Maar het begon nooit.
Tot de ondertiteling heb ik 2 uur naar iets zitten kijken wat eigenlijk niets was.....

Ze gaan met 300 man op pad, verslaan duizenden Perzen, winnen alles.... that's it.....
En dat nog wel in een nauwe kloof....
Nou zeg wat een goed uitgedachte strategie, daar hoef je geen Spartaan voor te zijn.....

En wat een bagger einde.....
Het voelde zo als een ripoff van Gladiator.
Dat korenveld, die muziek, jongens waar zijn we mee bezig.....
Hoe hebben ze het lef om zo iets moois uit de filmgeschiedenis te jatten om in zo'n een lege film te stoppen?

Onwaarschijnlijk.
Maar het zegt ook iets over het op hypen van films en het resultaat dat dus altijd goed is voor de portemonnee.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Ik vind het nog steeds een fantastische film, maar ik ga toch een halve ster aftrekken van m'n 5 sterren.

Bij het opnieuw kijken begon ik me namelijk toch flink te ergeren over de 'kledij' van de Spartanen. Een bruin Superman-achtig onderbroekje dat geweldig afsteekt tegen die stoere helmen en voor de rest... helemaal niets. Dat het historisch helemaal niet klopt, doet me niet zoveel, want men kan een hele opsomming geven van dingen die historisch gezien niet kloppen. Maar iemand maakte hier eerder een vergelijking met de Chippendales en elke keer als ik ze nu zie denk ik aan de Chippendales. De vergelijking is echt treffend. Maar bij de eerste keer kijken viel het me gelukkig niet op.

Toch nog steeds 4,5* voor de entertaiment. Van alle filmblockbusters waarmee we de laatste maanden verwend worden, vond ik deze film het meest indrukwekkende.

avatar van Reinbo

Mister_Movie schreef:

IMaar iemand maakte hier eerder een vergelijking met de Chippendales en elke keer als ik ze nu zie denk ik aan de Chippendales.

avatar van Phreaky-

Phreaky-

Wat een spektakel is dit Helaas overdone waardoor de Historische aspecten verloren gaan. Dus van mij een 4,5 voor het spektakel!

avatar van Alusion

Alusion

Super film! Heerlijke actie stukken en wat een camera werk zeg! Prachtig en een lust voor et oog!

avatar van Phobophile

Phobophile

Allemachtig, wat is deze film me tegengevallen zeg. Na drie kwartier was ik het echt goed zat. Om de vijf minuten keek ik hoelang ik nog moest.

De volgende punten stoorden me:

- Het feit dat de helft van de film zich in slomo afspeelt (ook buiten de vechtscene's) werd vrij flauw,

- De overdaad aan CGI maakte e.e.a. niet echt leuker,

- Ik kon me absoluut niet in de karakters inleven, wat een platte personages,

- Verhaal boeide me absoluut niet, zal vast ook met bovenstaand punt te maken hebben.

De vechtscenes waren mooi gedaan, maar als het je koud laat wie er wint, leeft of sterft, gaat de lol daar ook wel af eigenlijk. Sinds de trailer had ik al ontzettende zin om deze film te kijken, maar het is een verspilling van tijd gebleken.

Speciaal geregistreerd op deze site om de laagst mogelijke beoordeling te kunnen geven.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

die vechtscènes in slomotion vond ik juist eens een verandering

het had wel iets minder mogen zijn maar

ik vond het jammer dat de hele film(de achtergronden) met de

computer zijn gemaakt

ik had me meer zowat de natuur zoals bij LOTR voorgesteld

avatar van dvdboer

dvdboer

achtergronden zijn niet met computer gemaakt.

Ik heb de film nu voor de 3e keer bekeken, echt fantastische film.

de 2e keer kijken van de film was hij veel beter dan de eerste keer.

5 sterren.

dvdboer schreef:

achtergronden zijn niet met computer gemaakt.

Neuh hoor.... pluk dit net van IMBD.

Post production took almost a year. The film was edited on an Avid, with an HD cut also maintained in Final Cut Pro The 3D was made using Maya, XSI, and Lightwave The 2D composites were made with Shake, Inferno, Fusion, and Combustion. The filmmakers prefer Macintosh, but large portions of the movie were made under Linux. Asset management was handled by custom software written in the Panorama development environment, made by Provue. Color management was handled by Truelight software. The film was scanned on a northlight scanner and was recorded on the arrilaser. Most of the film was shot at high speed, between 50 and 150fps. Normal film is at 24fps. The film was transferred to HD SR tape and quicktime, and HD quicktimes were the basis for the HD preview cuts. The working resolution for the film was 2K, at a working aspect ratio of 2.11:1 and a projected aspect ratio of 2.39:1.

En als je daar (net als ik niks van snap)....

The filmmakers used bluescreen 90% of the time, and greenscreen for 10%.

avatar van dvdboer

dvdboer

Nou des te knapper dan.

het viel me niet op dat de achtergrond virtueel is.

Goed gemaakt hoor petjes af.

Madecineman (moderator films)

Meen je dat nou? Mij viel het meteen op, ik vond het er echt heel erg nep uitzien namelijk. Denk dat het zelfs de bedoeling is geweest om het zo te laten lijken om zodoende meer de feeling van de comics te kunnen benaderen.