Genre: Romantiek / Drama
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: John Stockwell
Met onder meer: Kate Bosworth, Michelle Rodriguez en Mika Boorem
IMDb beoordeling: 5,7 (33.337)
Releasedatum: 17 juli 2003
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Blue Crush
"Three Friends, One Passion, No Limits."
Anne Marie werkt samen met haar vriendin bij een hotel op Hawaï, om het saaie leventje te ontspringen staan ze elke morgen altijd vroeg op om zo samen de hoge golven op de surfplank te trotseren. Hun droom is om ooit de grote surfwedstrijd te winnen. Maar dan opeens verschijnt Matt. Ze verliest haar balans en ze worden verliefd. Haar surfconditie heeft daar echter wel onder te lijden.
Anne Marie Chadwick
JJ
Kaupena
Asa
lhasa
geen sterk verhaal, leuke film, mooie beelden!
leuk een film over surfen!
Schiedammer
Een typische meiden 'feelgood' movie die nog leuk was om te kijken ook.
Verhaallijn is simpel en je voelt het einde mijlenver al aan komen. Maar door de mooie beelden en humor dat ook in de film voorkomt is de film zeer aangenaam om te kijken.
Het acteerwerk werd gedaan door drie leuke meiden die niet alleen leuk om te zien waren want ze konden ook wel aardig acteren.
De dvd-uitgave is gewoon een toppertje. Beeldkwaliteit is hoog wat de mooie beelden zeer ten goede komt. Het geluid 5.1 is ook uitstekend. Je waant je midden in de golven.
Deze film viel mij 100% mee en krijgt van mij 3,5*.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Aardig filmpje.
Simpel maar vermakelijk met af en toe z'n momenten. Cast deed het leuk, qua beelden geweldig, en een interessant einde.
Ik vond hem dus wel iets leuker dan gemiddeld, maar hij miste toch iets om dik erboven te zitten, alhoewel ik niet goed kan bevatten wat.
Katharina
Zoals al eerder gezegd, het verhaal is niets bijzonders...maar dat surfen...WOW! Dat zag er echt fantastisch uit!!
Standaard filmpje dat echt alle platgereden paden volgt die er zijn gelegd in het verleden. Ook zijn de vele dialogen van de mannelijke spelers in de film echt tenenkrommend.
Echter vergoeden de stoere surfbeelden een boel en zijn de chicks in de hoofdrol ook leuk genoeg om het nog enigzins boeiend te houden.
GuyB
Feel-good dankzij de mooie locatie.
Dit valt makkelijk uit te zitten en nog makkelijker te vergeten. Bevestiging dat Michelle Rodriguez een babe is en dat surfen cool is.
trompster
Feel good dank zij Hawaii. Ik ben er geweest en het haalde de energie weer even bij naar binnen. Daarom 3 sterren. Maar heb me ook wel vermaakt met het verhaal.
- 12061 berichten
Matige film over een paar vriendinnen die leven om te surfen. De kracht van de golven en de vaardigheden van de surfers zijn mooi om te zien en levert dus ook prachtige shots op. Ook mooi om te zien zijn de surfende meiden in bikini onder begeleiding van een stoere soundtrack. Maar op een gegeven moment heb je het wel gezien, en het flinterdunne verhaaltje met flink wat clichés (de verplichte romance en de belangrijke eindwedstrijd) helpt dan ook niet verder.
moviewatcher18
leuke film met prachtige shot's en de meiden in de bikini's waren ook niet verkeerd
leuk om een keer gezien te hebben maar verder niets bijzonders.
kuiponok
Een heel dun verhaal, maar zeer mooie beelden, meiden en goede muziek.
m1701
Best een aangename film.
Niet heel bijzonder verhaal
Maar visueel wel erg mooi
floriaan97
Een echte chickflick en niets meer dan dat.
Niemand blinkt uit en het verhaal is vrij doorsnee en voorspelbaar.
Een typische film uit de 21e eeuw: lui en vol met neppe emoties.
Geen goede film.
stroopwafell
ik heb hem niet afgekeken. De film trok me op een of andere manier niet aan. Dan vond ik Blue Crush 2 toch beter.
blurp194
Het regent buiten, dus een mooi moment om een leuk vrolijk filmpje uit een warm land met strakblauwe hemels op te zetten. Op het strand met Kate Bosworth, niks mis mee.
Dan is het niet zo erg dat het verhaal niets voorstelt, het geheel nogal gemakzuchtig de uitgetreden paden bewandelt en niets nieuws te brengen heeft. Je moet niet altijd iets nieuws willen.
IH88
Het is allemaal wat voorspelbaar maar wel vermakelijk. Hawaï, Bosworth en de surfscènes maken het aangenaam om naar te kijken.
Dk2008
Een spannende, sprankelende finale in deze film die een hoop goed maakt in deze verder wel redelijke maar ook niet opzienbarende film. Wel is het leuk om te zien dat ze er wat gedetailleerder op in gaan. Want vaak zien je wat surfers in films maar hoe moeilijk of gemakkelijk dat nu is zie je verder niet.
Eveneens was het leuk om na Win a Date with Tad Hamilton! (2004) Kate Bosworth in deze film terug te zien. En precies op dezelfde manier. Aanvankelijk komt ze matig over maar naarmate de film een tijd aan de gang is doet ze het steeds beter.
Een film over surfende meiden en waarbij er nog een romantisch verhaal bij wordt gesleept. Maar laten ze niet goed doorspiegelen wat precies de hoofdzaak is, gaat het nou om het surfen of toch om de romantiek. Verder op bepaalde momenten en zeker bij het laatste gedeelte schitterend gefilmd. Zoals tussen en onder de golven door. En een sport zoals elke sport die niet zonder gevaren is. De drie meiden doen het wel goed maar de rest van de cast komt niet helemaal goed uit de verf.
Maar ik heb me er wel weer mee vermaakt en zoals ik schreef het einde maakt een hoop goed. 3.0/4.0
IH88
“These waves are for the big boys.”
Blue Crush is voorspelbaar en clichématig maar wel vermakelijk. Hawaï, Bosworth, Rodriguez en de surfscènes maken het aangenaam om naar te kijken. Het meisje dat een groot surftalent is maar door een trauma niet meer aan wedstrijden durft mee te doen is natuurlijk niet heel erg nieuw en de film heeft ook moeite om echt op gang te komen.
Het begin is wat langdradig en alhoewel Hawaï en de surfscènes er schitterend uitzien blijven de personages bordkarton dun. Niet heel erg als de film op andere vlakken excelleert maar de regisseur kleurt te keurig binnen de lijntjes. De mannelijke tegenspelers zijn niet erg interessant en ik had eigenlijk wat meer achtergrond informatie over het trauma van Bosworth en haar relatie met haar vriendinnen (waaronder Rodriguez) willen hebben. Die meidengroep had op zich wel potentie maar zodra de football spelers zich aandienen wordt het meer een liefdesverhaal en niet van het originele soort. Maar nogmaals, Hawaï, surfen en mooie vrouwen… Het leven is zo slecht nog niet.
Donnie Vallermee
Blijft een mooi filmpje hoor ?
En die lekkere blonde speelt verdraaid goed!
Ze is nog lekker ook ?
(EDIT moderator: signature verwijderd)
Lebarron
Een plezante surffilm die op Hawaii afspeelt en met drie dames in de hoofdrol. De drie dames gespeeld door Kate Bosworth, Michelle Rodriguez en Sanoe Lake zijn drie vriendinnen. Ze wonen samen en werken in een hotel als interieurverzorgsters. Ieder vrij moment besteden zij aan surfen. Anne-Marie(Bosworth) is de beste en zelfs kanshebster om de prestigieuze wedstrijd Pipemasters te kunnen winnen maar helaas kampt ze met een trauma sinds ze een surfongeluk heeft gehad en durft ze niet meer zo goed. De film biedt prachtige shots van Hawaii en mooie golven en 'tubes'. Het basisverhaal is goed maar de extra plotjes zoals de rivaliteit met haar ex, de problemen met haar zusje en de verkering leiden onnodig af en zorgen dat de film niet meer in balans is. En niemand zit te wachten op beelden van een kerel met obesitas in een te kleine speedo. De drie meiden doen het op zich leuk. Bosworth speelt goed in deze film en is bovendien zeer cute, iets wat ze helaas de laatste jaren kwijt is geraakt. Michelle Rodriguez speelt weer de enige rol die ze kan, die van het stoere manwijf. Sanoe Lake is de qua acteerprestaties de minste, het was haar eerste rol, maar heeft wel een spontaniteit over zich waardoor ze er mee wegkomt. Al met al is Blue Crush een leuk, fris sportdrama.
LiaKna
Een film dat gaat over vriendschap, familie, liefde en surfen. Het gaat over familie die je hebt en de familie waar je zelf voor hebt gekozen. De vriendschap waar je ooit ruzie meer hebt maar er altijd voor elkaar bent.
Kijk hier mijn volledige beoordeling: review Blue crush
Blue Crush 2
2011
Ongeluk of moord: In 'Killer heat' van Jo Nesbø is meer aan de hand
'Ex Machina' verdwijnt binnenkort automatisch van Netflix
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze hitseries op Netflix worden op dit moment het meest gestreamd op de dienst
The Greatest Game Ever Played
Chasing Mavericks
Drama, 2012
Brokedown Palace
Drama / Thriller, 1999
amerikaans voetbalzeestrandkamergenootsurferhawaiivrouwelijke vriendschapsurfensportjobpretty womanongelukbeach shack
Realtimes | Publishing Network
Social media