Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Ivan Reitman
Met onder meer: Uma Thurman, Luke Wilson en Anna Faris
Releasedatum: 21 september 2006
Plot My Super Ex-Girlfriend
"Hell hath no fury like a superwoman scorned."
Een jongeman in New York maakt het uit met zijn vriendin, maar tot zijn schrik ontdekt hij dat ze eigenlijk een superheldin met bijbehorende superkrachten is: G-Girl. Wat nog erger is: ze is er niet bepaald blij mee dat hij het uit heeft gemaakt en besluit zijn leven tot een hel te maken.
Jenny Johnson
Carla Dunkirk
Bartender
TV News Reporter
sarara
Geen geweldige film. Ik wist niet goed wat ervan te verwachten, maar toch niet dit!
Weinig inhoud, hoog supermangehalte, zwak verhaal. Maar kan eens leuk zijn ter amusement.
WillemC
Leuk voor tussendoor als je niks te doen hebt. Geen hoogvlieger, maar wel amusant
davidov
Vind ik 3 sterren nog vrij hoog als je er zo over denkt.
olivier
'My Super Ex' is een absolute voltreffer. Deze heerlijk ouderwetse screwball-comedy combineert de klassieke elementen uit screwball met een hoog pastiche gehalte; 'my super ex' maakt immers brandhout van alle 'hulks', 'spider-mans', 'supermans', 'batmans', 'daredevils' en consoorten die ons stilaan de strot uitkomen. Respect. Bovendien is Uma Thurman zoals immer bijzonder te pruimen als de uitwat hysterische supervrouw. De matige Anna Faris moeten we er wel bijnemen, maar de verzorgde decors (mooie interieurdesigns!), de vliegende haai en het triootje op restaurant maken veel goed. Einde is echter een lichte tegenvallen, niet toevallig omdat hier niet de lijn van de comedy of remarriage gevolgd wordt. Prima, uiterst geslaagd filmpje. Volle 3*, als dat geen compliment is.
Waku
Neem de film niet serieus, dat doet het zichzelf ook niet.
Dat is het advies voordat men deze rolprent gaat bekijken.
"My Super ex-Girlfriend" is een zeer luchtige komedie.
Het idee normale sterveling die einde aan relatie met superheldin wil maken is leuk bedacht.
De wraakscenes die hieruit ontstaan is een enkele keer hilarisch ( scene met de haai , gelijk ook de leukste) en wekt hier en daar een glimlach op.
Dolle pret wordt het echter nergens.
Een leuk tussendoortje .....
Livinovic
Ondanks dat het maar 95 minuten duurde vond ik de film erg langdradig.
Saai verhaal, voorspelbaar en gewoon niet boeiend.
Af en toe wel leuke stukjes.
2.5 *
Ronhart
Ik vond het een magere film die me dus tegenviel.
Het thema is leuk gevonden
Uma Thurman zette de neurotische / psychopatische supergirl prima neer
Het karakter dat Luke Wilson neerzette was dat van een nogal irritante nitwit.
het verhaal stelde niet echt veel voor. De ontwikkeling van de relatie was wel goed neergezet.
Toch kon het geheel me niet blijven boeien. Ik heb de film zelfs niet uitgekeken (wat zelden gebeurd) maar ben weggelopen en iets anders gaan doen.
Jammer, de film krijgt net niet voldoende van mij dus 2,5**
De_Hollander
ik heb toch wel moeten lachen om deze film, hij was dus komisch
Bulle
Ik had niet veel verwachtingen van deze film, maar heb me toch geen moment verveeld!
*3,5
italian
My Super Ex-Girlfriend is niet direct een film die ik in de bioscoop zou zien maar aangezien ik gisteren in gezelschap was hebben we maar op safe gespeeld
De film is in tegenstelling tot andere films in zijn genre wel grappig en gelukkig neemt de film zichzelf niet serieus.
Het begint als een standaard superheldfilmpje maar gelukkig wijken ze van dat idee af en wordt de film een parodie op zichzelf. Er wordt goed omgegaan met clichés: superhelden zijn goed (Superman, Spiderman) maar in deze film worden ze voorgesteld als egoïstische en jaloerse mensen.
Het over-the-top gehalte kon ook niet anders dan heel hoog zijn. Als er ergens een wat dramatischere scene komt, zetten ze daar onmiddellijk een melige score achter en de acteur doen ook hun best om het melig te laten blijven.
Beide hoofdrolspelers zijn erg goed gecast: Uma Thurman doet wat ze moet doen om het cheesy te houden (ik zie haar ook liefst in over-the-top rollen, dat is zowat het enige wat die vrouw kan) en Luke Wilson heeft de perfecte sullige kop voor zo'n films.
Hoogtepunten van de film: In het restaurant op het einde
Als je van over-the top komedies houdt moet je deze zeker zien. Reitman houdt de aandacht van het publiek vast door constant grapjes in zijn films te stoppen. Geslaagd of niet geslaagd je lacht er gewoon altijd om vanwege het zo hoge cheesygehalte
Uiterst geslaagd werkje !
mister blonde
Wat een slechte kutfilm! Wat een flauw script en uitgangspunt. Zag pas een aflevering van South Park, waarin Cartman ideeën voor films moest produceren, omdat ie iedereen ervan overtuigd had, dat ie een robot was. Die ideeën waren stuk voor stuk beter als alles in deze film. Geen een keer gelachen, Luke Wilson en zijn 'grappige' sidekick zijn complete non-acteurs. In een willekeurige basisschool musical loopt meer talent rond. Maar eigenlijk was de hele cast een grote mislukking. Thurman was het minst slechte, aan deze ongeïnspireerde klote productie. Zouden ze in Hollywood echt een robot ala Cartman hebben, die met zulke onzin op de proppen komt? Hebben scriptschrijvers echt zulke ideeënarmoede, dat ze zich verlagen tot zulk soort troep? Lezen producenten uberhaupt nog iets door? Wat een ellende, zeg. 1 ster.
TimD
Geweldige South Park vergelijking, maar ik ben het niet met de sterren eens. Ik vond de film namelijk bestl achen. 3 *.
Wat had je je anders verwacht
Het is inderdaad helemaal geen origineel script of zelfs een goed script, maar doet dat er toe in een film zoals deze ? De film neemt zich geen second serieus en alles wat je ook hoort of ziet moet je met een flinke korrel zout nemen. Het is allemaal zo over-the-top dat het grappig wordt.
mister blonde
Wat had je je anders verwacht
Niet veel, maar ik laat mijn vriendin ook wel eens een film uitzoeken in de bios. Moet nodig eens mijn relatie herevalueren.

Vrouwen toch
Verder heb je volkomen gelijk, je vind het leuk of je vind het niet .
MrEd
Mager verhaaltje met enkele flauwe grappen erin. 2* omdat ik hem toch zonder moeite heb uitgekeken.
little_lOve
Het leukste aan deze film waren de grappen, die precies op tijd kwamen. Verder deed Uma Thurman het niet slecht, alhoewel ze volgens mij echt wel beter kan dan dit soort films. Veel zinnigs heb ik hier verder niet over te melden.
2 sterren, met name voor de grappen.
Youri
Grappige film. Kruising tussen The 40 years old Virgin en Supergirl of man wat je wilt. Uma Thurman was erg leuk in haar rol. Prima actrice die zowel drama(Kill Bill) als komedie kan uitvoeren. Geen film met een boodschap, maar heerlijk vermakkelijk.
FilmFreakFabio
Wat een domme film een vrouw met superkrachten #lol
ik vond dit zo niet realistisch
2,5
nummervlinder
Wat een domme film een vrouw met superkrachten #lol
ik vond dit zo niet realistisch
2,5
Ja, sorry hoor FilmFreakFabio, maar ik vind niet dat je het een domme film moet noemen omdat hij onrealistisch is, ik bedoel jij geeft Dawn of the Dead 4.5* wat veel is en zombies is dat voor jou dan realistisch? Er zijn zoveel onrealistische films zijn ze daarom 'dom' volgens jou?
Hilarious
Ik vond hem erg tegenvallen en ik had er al geen hoge verwachtingen van. De film heeft een matig verhaal en ik heb geen één keer moeten lachen. Zeer voorspelbaar ook allemaal. De acteerprestaties vond ik ook al niet erg goed, Luke Wilson heeft weer de rol dat hij zoveel heeft, Uma Thurman past beter in andere genres en ik vind haar mooier met haar blond haar dan met dat bruin haar en die bril, want dat iriteerde mij soms wel.
Deze film is dus echt geen aanrader en is soms te langdradig.
Niet leuk dus. 1*
x_Roxanne_x
Ik had er meer van verwacht, maar goed wat wil je als je zo'n superhelden film gaat bekijken.
Hij was wel erg grappig en daarom toch een 3,5.
grovonion
Leuke film, niet te lang en met een origineel basis-idee. Alleen: waarom moet die arme haai eraan geloven???
kimmetje194
Ik had eigenlijk niet veel verwacht van deze film, maar ik vond hem toch wel erg grappig. Niet dat ik echt hardop moest lachen, maar gewoon af en toe giechelen. Gewoon een leuke gezellige comedy. Ik vond het stukje met de haai idd ook lachen!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen