Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Ivan Reitman
Met onder meer: Uma Thurman, Luke Wilson en Anna Faris
Releasedatum: 21 september 2006
Plot My Super Ex-Girlfriend
"Hell hath no fury like a superwoman scorned."
Een jongeman in New York maakt het uit met zijn vriendin, maar tot zijn schrik ontdekt hij dat ze eigenlijk een superheldin met bijbehorende superkrachten is: G-Girl. Wat nog erger is: ze is er niet bepaald blij mee dat hij het uit heeft gemaakt en besluit zijn leven tot een hel te maken.
Jenny Johnson
Carla Dunkirk
Bartender
TV News Reporter
D-ark
euhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh het verhaal al jammer van Thurman die ik geweldig vindt
Angrod_Pallanén
Ivan Reitman ken ik alleen van 'Evolution', ookal heb ik die film nooit gezien.
Uma Thurman is een aardige actrice, maar in humorfilms is ze verschrikkelijk. Daarbij heeft Luke Wilson één van die blije koppen die altijd opduikt in niets zeggende humorfilms ('Legally Blonde' niet meegerekent). Anna Farris is geweldig in humorfilms en kan ook prima acteren, maar het lijkt in mijn ogen gewoon een standaard rotfilm, waarin weinig dingen gebeuren die je echt serieus kan nemen.
BlueSword
uma is geweldig maar dat verhaal!
wat heeft die man op die screencap? een haardroger?
Angrod_Pallanén
Ja.
BlueSword
duidelijk uma, en ja, het is dus een haardroger.
D-ark
Ivan Reitman ken ik alleen van 'Evolution', ookal heb ik die film nooit gezien.
The royal tenenbaums niet gezien
dan vind je Luke Wilson allang geen blije kop meer
BrietjuhxXx5
Ik kan echt niet wachten tot deze film uitkomt
Ik ben al een hele tijd een fanatieke Uma fan en deze film lijkt me zo leuk.
Is die Anna Faris niet van Scary Movie ofzo
?
moviefreak#1
is die Anna Faris niet van Scary Movie ofzo
?

EnterDigital
Ja.
Ik denk dat haar superkrachten bij haar G spot zitten
Ik vind Uma een geweldige actrice maar voor deze film had ze beter kunnen overslaan. dan kunnen ze haar beter een rol geven als SuperGirl.
thunderball
In de nieuwe Total Film staat het volgende (vrij vertaald mbv mijn talenknobbel, ahum!):
Luke Wilson speelt een man die uitgaat met Jenny Johnson en zij blijkt te zijn G-Girl, de superman van New York. Ze is een beetje moeilijk wat relaties betreft, dus maakt hij het uit en dan begint ze haar superkrachten tegen hem te gebruiken en die zijn:
ze kan vliegen (de oude klassieker), ze heeft X-ray vision, superkracht en alle gebruikelijke superpower.
Haar zwaktes zijn:
bezittelijk, behoeftig en erg woedend!
Eddie Izzard speelt haar aartsvijand professor Bedlam.
Mc
- 2092 stemmen
Weet je zeker dat je de goede stukjes text gespoilerd hebt?
Ach, het maakt ook allemaal niet zo veel uit bij een film als deze...
AHWA
Trailer is wel aardig, maar ga de film alleen voor Uma kijken. Verwacht er verder niet veel van.
getyourchucks
ik heb 'm net gezien, hier op vakantie in australie en sjonge... wat een irritante film, uma speelt echt een overdreven rol en... nou ja, ik kon 'm niet waarderen. vandaar, 0.5
AHWA
'Leukste' grappen zitten in al in de trailer en verder is het niet meer dan het verder plat treden van de platgetreden paadjes. Het idee is leuk, maar de uitwerking is misselijkmakend cliche.
Zelfs Uma kon deze film niet redden. 1,5*
savi_7
parodie op superman, gewoon slimme zet voor de omzet. niet kijken deze biedt helemaal niets!!
horsie
echt leuke film, uma speelt soort mary poppins , en de music is beetje sprookjes achtig, veder lijkt het verhaal wel op superman, maar ik heb me wel vermaakt
bisse
Best een leuk filmpie voor tussendoor.Ik ben alleen niet zo te spreken over de acteerprestaties van de hoofdrolspelers die ik normaal gesproken wel te pruimen vind. Uma speelt een beetje irritant en cliche op een flauwe manier en Wilson speelt zo droog dat het werkelijk lijkt alsof je naar iemand op de prozac kijkt die helemaal niks van zijn omgeving meekrijgt.
Leuk idee op een erg onoriginele manier uitgewerkt.
demimoorefan
vanochtend snel door shrink gedaan voor iemand die hem wilde zien
en door schrink heb ik zelf al genoeg gezien
heb de trailer niet gekeken
maar daar schijnen de leukste grappen in te zitten
dus geef ik maar een punt voor de cover 1,0*
helaas voor de fans
IcU
Voor ik deze film ging kijken had ik niet echt hele hoge verwachtingen. Ik had er zelfs een week van te voren nog nooit van gehoord. Toen ik de cast zag had ik wel het idee dat het niet zo’n slechte film kon worden. Uma Thurman heb ik altijd wel een goede actrice gevonden. Ik heb een aantal films van haar gezien, en ze heeft nog nooit echt teleurgesteld. Daarbij kwam ook Luke Wilson, de broer van Owen Wilson. Die laatste vind ik meestal wel erg grappig. Van Luke Wilson heb ik nog nooit wat gezien. Ook Anna Faris mag er wezen. Daardoor keek ik wel naar deze film uit, zonder echt hoge verwachtingen van de inhoud zelf.
My super ex- girlfriend is zeker geen onaardige film. Het begon met mooie beelden van New York, met leuke sfeer muziek. Niet echt superhero achtig (hoewel die beelden van New York zo uit spider-man konden komen) en de muziek leek meer op dat van een gezellige familie film. Dat is bij deze film in ieder geval niet het geval. Er zitten leuke volwassen grappen in. Alle ongemakken van het daten van een superheld zijn leuk in beeld gebracht. Daarbij vond ik Wilson toch het beste in spelen. Hij zetten een goede wanhopige vrijgezel neer, die het zichtbaar moeilijk heeft met de krachten van zijn vriendin. Helaas deed hij mij te veel aan Owen Wilson denken. Die twee lijken qua praten en mimiek erg veel op elkaar. Thurman stelt op dit gebied helaas wel teleur. Ze acteerde goed, maar kwam tegen het irritante aan. Ze zetten een Clarck Kent neer, maar dan iets extremer. Haar personage was onzeker (met name in de liefde) maar op een andere manier weer erg zeker. Daar had Thurman niet genoeg ruimte in het verhaal voor om het echt goed neer te zetten. Daardoor werd haar personage een beetje rommelig. Dat had zeker beter gekund.
Het idee achter de film is erg grappig. Niet zo’n standaard superhelden verhaal met het standaard wereld redden. De andere kant van superheld zijn is grappig, maar dan had het beter uitgewerkt moeten zijn. De makers hadden gekozen om de kant van hem te laten zien, en niet die van de superheld. Misschien was het leuker geweest om dat in evenwicht te houden, maar dat weet ik ook niet zeker. De humor was leuk, maar te volwassen als je het met de andere kant van de film bekijkt. De superhelden acties voelden een beetje te kinderachtig aan. In een film voor alle leeftijden zouden die acties het goed doen (het zijn namelijk acties ala Fantastic 4) maar daar was de andere kant van de film (de gedeeltes met het daten, relaties, enz.) weer te volwassen voor. Daarvoor lag de nadruk iets te veel op seks. Daarom kan ik me voorstellen dat de film bij een heleboel mensen niet aanslaat.
Daarbij komt wel dat er erg leuke speciale effecten in zitten. Op de meest onverwachte momenten wordt er met auto’s gesmeten, en met haaien gegooid. Dat zag er erg mooi uit allemaal, en deden het uiterlijk van de film goed. Al met al heb ik mij zeer vermaakt met de film. Ik vond het zeker geen slechte film, maar hij had zeker beter gekund. 3½*
TimD
Lijkt me een erg grappige film ga hem zeker kijken.
My Super Annoying Ex-Girlfriend was een betere titel geweest. Na 5 minuten heb je al wel genoeg van het idee dat hij een superhero vriendin heeft en als ze dan ook nog eens een irritant personage blijkt is de lol er al helemaal wel af.
Je hebt ook telkens het idee dat Thurman denkt 'wat de fuck doe ik hier in vredesnaam, laat ik maar heel raar doen dan valt het misschien niet zo op'.
Dan nog zo'n matige actrice als Faris er naast en zo'n 'grappige' sidekick die alleen maar sexuele toespelingen maakt (een soort P.S. Hoffman, maar dan 10 keer minder leuk) en een gaapfilm is gegarandeerd.
LisetteR
Als het verhaal saai is, zoals sommige mensen zeggen, dan laat ik deze maar gaan. Heb al een hekel aan Uma Thurman (wat een eng mens), dus daar hoef ik 'm niet voor te zien.
thunderball
Hum proef ik hier wellicht jalousie? Wat vind je dan van een man die een grote pop van haar heeft!??
arlas
ik vond het op zich wel een aardige film.
ik had geen voorstukjes of beschrijving van de film maar ben hem gewoon gaan kijken.
heb me wel vermaakt. geen hoogstandje maar wel leuk om tijdens een saaie regenachtige ochtend aan te zetten
mellajones
Ik vond het zeker een grappige film om te kijken en er zaten ook zeker leuke fragmenten in... Je moet deze film ook niet vergelijken met de orginele supermanfilm maar als een sprookjesachtige versie van het verhaal.. Nou ja sprookjesachtig ze veranderd van de aardige superwoman into the superbitch. wat jaloezie al niet kan doen nou ik heb me zeker vermaakt en van mij krijgt deze film een 3.5

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime