Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
ghostman
Vrouwen zijn naar mijn mening bijzaak in de films van Mann . Wat ik wil zeggen is dat zelfs vrouwen in het werk van Mann ' stoer ' zijn .
Dat vertederende vind ik vooral terug in de ( mannelijke ) protagonisten en hun levensloop . Over het algemeen zijn films van Mann zeer fatalistisch van aard . Nietzsche heeft deze visie van Mann uiteengezet in het concept van ' amor fati ' : liefde voor het onvermijdelijke .
Dit heb ik van wikipedia over het fatalisme : " Men moet de wereld zien zoals hij is, zowel in zijn goede als slechte kant, accepteren en omhelzen, en ervoor kiezen tot in de eeuwigheid. "
Ben gewoon van mening dat Miami Vice (2006) veel en veel meer ( en zwaarder ) is dan pulp . We hebben hier te maken met ‘serieuze ‘ artistieke CINEMA .
Meneer Bungel
Op die manier; duidelijk.
Dan nog vind ik dat hier bepaald niet beter uit de verf komen dan in zijn eerdere werk (heeft vast ook met de '80s sfeer te maken, maar dan had TI ook 'door de mand moeten vallen', en da's ook weer niet het geval). Het komt - mede door het matige acteerwerk - oppervlakkiger over dan het bedoeld zal zijn; ik heb jouw woorden daarover echt nodig om dit aan MV te kunnen linken, terwijl Thief en TI dat totaal niet nodig hebben. Dat zegt mij genoeg, al zullen we ook de richting van ''smaken verschillen'' kunnen gaan.
Ik wil dus best geloven dat dit serieuze, artistieke cinema (kennelijk toch met allemaal HOOFDLETTERS?!) is en Mann het verheven wil zien boven pulp (toch geen verwijzing naar PF, hè...
), maar ík ben niet overtuigd.
Jammer dat je verder niet ingaat op de vergelijking tussen de acteurs in MV en die in Thief en TI, wat vind je daar van?
ghostman
Ik ben GROOT liefhebber van Colin Farrell ...
Meneer Bungel
Als je Farrell zeer kan waarderen (ik vind hem absoluut niet slecht, maar hier zeker niet indrukwekkend), is het me wel duidelijker.
Het verschil acteurs- of auteurscineast kan ik net behappen, maar telt voor mij denk ik niet zo erg - ik ga voor 'de film', niet de cineast of de acteur. Maar daar zijn we het misschien toch wel eens, want jij hebt het meteen daarna over 'een (het) geheel'. Dat doet me dan weer denken aan een opmerking ergens in een topic over guilty pleasures (kan het zo niet terugvinden), waarbij men nergens onderscheid meer in maakt, behalve dat je een film wel of niet goed/slecht/geweldig/CINEMA vindt; en dat kan natuurlijk ook pulp zijn. Maar da's wat offtopic misschien; Thief en TI komen niet in de búúrt van pulp en werken voor mij véél beter dan MV - da's toch ook een grote verdienste van de acteurs in mijn beleving.
Ten overvloede: als Mann hier bedoeld heeft fatalisme ten volste te portretteren, dan glijdt het toch wat als een mooi gefilmd, maar niet bijster intens portret langs mij heen (nogmaals: niet dat er niets te genieten valt!). Misschien komen we dan toch onvermijdelijk uit bij dat 'vervelende' cliché ''smaken verschillen''.
Ik heb nog wel getwijfeld om hier drie sterren aan te geven, trouwens. Misschien ooit eens een herziening en dan verder zien.
Mistaa-g
Ben niet vertrouwd met de reeks.. Is misschien maar best ook.
Vond het niet echt woow, met deze cast, regisseur, locatie kan je veel meer doen..
Vooral het scenario is niet echt sterk en de stereotiepe personages zijn er best wel over. Sommige scènes zijn wel heel origineel gefilmd en het verhaal boeit nog net genoeg voor te blijven kijken... Dus matig
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Eén van de favoriete films van Harmony Korine lees ik net. Dan toch maar eens gaan bekijken (ondanks het lage stemgemiddelde).
Naomi Watts
Interessant inderdaad hoe Korine Miami Vice als fundement heeft gebruikt, ook geen verrassing dat beiden persoonlijke favorieten zijn. Eindscene van Spring Breakers ademt Miami Vice. Onntzettend veel raakvlakken tussen de twee, commerciële setup met een heel abstracte uitwerking. Dergelijke cinema wordt er helaas niet vaak gemaakt.
ghostman
Heb zelf Spring Breakers (2012) niet gezien , omdat ik me dikwijls irriteer aan films waarin kinderen / pubers met seksualiteit en drugs experimenteren . Zo vind ik films als Kids (1995) en Ken Park (2002) echt verschrikkelijk . Ben bang dat het bij Spring Breakers (2012) niet zo veel anders is , al geloof ik dat Spring Breakers (2012) eigenlijk een kruising is tussen de puberale films als Kids (1995) en de visie van Michael Mann . Alsof puberale personages ( met al hun puberale probleempjes ) uit Kids (1995) als het ware ‘ geteleporteerd ‘ zijn naar het universum van Michael Mann . Dus weinig ' thematische overeenkomsten ' .
Ik heb echter delen van Spring Breakers (2012) gezien en sommige gewelddadige scenes doen echt denken aan Miami Vice (2006) , zoals de overval van Colin Farrell en Jamie Foxx bij de opslagruimte in de buurt van een haven .
Naomi Watts
Overval scene in de chicken shack doet erg denken aan die storage bunker in de haven inderdaad. Erg benieuwd hoeveel mij vanavond gaat opvallen.
Ik snap wat je bedoelt, al vind ik de personages niet echt standaard tieners, zijn volbloed verdorven delinquents on a crime spree. Heb ook altijd het gevoel bij Korine dat ie het liever ook niet over Kids heeft omdat ie zelf ook wel problemen heeft met die tieners met hun tienerprobleempjes.
Toch wel benieuwd wat jij ervan zou vinden xgogax, maar die kans is niet zo groot als ik het nu lees
ghostman
Als ik daar ooit klaar voor ben . Ik gun Spring Breakers (2012) een eerlijke kans , ben namelijk bang dat het op dit moment het waardepatroon ( normen & waarden en onderbuik gevoelens ) in me de bovenhand krijgt ( krijgen ) bij het zien van deze film .
Het maakt verder ook niet zoveel uit wat ik ( of anderen ) ervan vind ( en ) , zolang jij daar maar blij van wordt ...
Zonder meer
. Met dergelijke onderbuik gevoelens een film in gaan doe ik ook liever niet.
DDT
De serie was veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel beter,jammer de echte sonny en ricardo geen klein rolletje kregen
Velazques
Ik heb naar de verkeerde film gekeken,wist ik veel dat de titel 'LOVE STORY' was. Wat een waardeloze film
olbo
Matig geacteerd. Miami Vice de serie was voor zijn tijd stukken beter. Dit is hap, slik en weg.
perlon
Dit was wel héél slecht. Ik had gehoopt om op z'n minst een bepaalde herkenning van de serie te hebben, maar echt helemaal niks. Dit was vooral vorm, maar totaal geen inhoud.
Snelle auto's hadden ze toen ook, maar dat was dan ook wel de enige overeenkomst.
rokkenjager
Dit schreef ik in het topic 'beste regisseurs' over Mann : Hoewel levendig en hemels, hebben zijn films een zekere melancholische toon, waardoor het meest interessante aan zijn werk misschien wel zijn eenzame doordachte personages is, die op empatisch niveau met de kijker lijken te communiceren
En ik denk dat dat zeker geldt voor Miami Vice. Ik ben de film door de jaren heen steeds meer gaan waarderen en ontdek steeds meer dat een enorme schoonheid schuil gaat achter de alom aangeduide oppervlakkigheid waar men van spreekt. Dit kun je met recht beeldende kunst noemen. Die 5* komen er ooit nog.
gauke
Leuke thriller, die je met weemoed terug doet verlangen naar de jaren 80 serie.
Want wat was het een heerlijke televisieserie met Don Johnson en Philip Michael Thomas (van de laatste hebben we helaas niet veel meer vernomen). De toenmalige kleding is nog altijd mijn meest favoriete.
Deze gemoderniseerde versie was visueel sterk, stijlvol, zinderend, hard en aansprekend. Miami was donkerder, authentieker en daarom waarschijnlijk realistischer dan in de serie.
Left4Dead
Herzien en ik blijf erbij:
Om het heel kort te omschrijven, foute casting en loopt daardoor punten mis. Ook het verhaal was zo nu en dan erg saai te noemen en kon weinig inleving bij mezelf ontdekken. Een misser van een goede regisseur in mijn ogen.
kevin_vp
idd ik vind deze film ook vrij saai. De shoot-outs zijn ook niet echt geweldig gefilmd en het verhaal is één grote luchtbel. Er zit niks in deze film dus zeker geen aanrader.
DVD-T
Miami Vice. Een film die in de jaren is gegroeid. Waar ik in eerste instantie een 3.5 had gegeven is het nu uitgegroeid tot een van mijn favoriete films. In de jaren de film een aantal keren op DVD herzien, en laatst op Blu-ray. Dat heeft me over de streep getrokken. Deze film is gemaakt voor dat medium.
Mann is een pionier geworden in het gebruik van de digitale camera. Samen met Deebe zet hij visueel een overweldigend resultaat neer. Miami leen zich hier dan ook perfect voor. Het contrast tussen op het ene moment schitterend vormgegeven koele nacht scenes en de nacht scenes met een wat warmere look, de belichting van Miami zelf in combinatie met Deebe's belichting, het exotische van de dag scenes en locaties komen perfect over. Daarnaast heerlijk rauw geschoten met een heerlijke grainy look. Mann en zijn team geven perfect de sferen van Miami en andere locaties weer. Bijna poëtisch allemaal. Al is er toch een enkel shot wat een beetje buiten de boot valt. En op Blu-ray ziet het er gewoonweg erg mooi uit.
Net als in Heat zoekt Mann meer het verhaal achter de agenten op ipv. een standaard vertelling over hoe een misdaad wordt opgelost. De emotionele worstelingen komen goed over op de kijker. Dit alles versterkt door de goede vertolkingen van de acteurs waarin Farrell er toch wel bovenuit stijgt. Ook de romance tussen hem en Li Gong werkt perfect. De vriendschap tussen Foxx en Farrell komt ook echt over op het scherm.
Dan hebben we nog de actie scenes. Hoewel die niet erg veel aanwezig zijn spelen ook die een perfecte rol in het geheel. Ook dit is weer rauw en lekker compromisloos geschoten. Zoals we gewend zijn van Mann is de sounddesign ook weer erg goed verzorgd met een track vol fijne ambiances en effecten die je uitnodigen om je volume flink omhoog te zetten en je volledig laten opgaan in de wereld van Miami Vice. Naast de fantastische sounddesign is ook de soundtrack weer fijn. Het werkt allemaal perfect in combinatie met de beelden en scenes, waarin "One of These Mornings" van Moby en Patti LaBelle het beste voorbeeld is hoe je een scene nog beter kan maken dan hij al is. Verder nog een geweldige production/costume design om deze wereld helemaal compeet te maken.
Mann zet met Miami Vice niet de standaard cop flick neer en brengt meer dan dat je in dit soort films kan en mag verwachten. Veel meer. Miami Vice is uitgegroeid tot een love it or hate it film waarin vooral veel fans van de serie op hun teentjes getrapt zijn. Onterecht want met een verhaal als dit kun je vele kanten op en daarop wordt Mann afgestraft omdat hij meer met Miami Vice wilde doen. Ik kan hier iig. keer op keer van genieten.
Gerlof1378
Gewoon een coole actie film, mooie setting, goed verhaal, goede spelers en een vette shoot-out op het einde heerlijk vooral met je surround set op hard.
Tarkus
Slecht kan ik de film niet noemen.
Colin Farrell en Jamie Foxx en andere leden van de cast doen goed hun best, vooral ook Gong Li heeft me niet teleurgesteld.
Maar ik vond de serie destijds wel beter, in één aflevering zat toen meer actie dan in deze film.
Ook de soundtrack vond ik teleurstellend.
Maar het verhaal zit goed in elkaar, alleen had er dus wat meer actie in gemogen.
Ik blijf erbij, een goede film, maar de serie was destijds veel beter.
Left4Dead
Yup, die serie was gewoon top voor die tijd! Iedereen gekluisterd aan de buis en ik maar jaloers wezen op die Don Johnson. Was de opstap van regisseur, acteurs, muziek, kleding enz.
Oké.
Ik heb een mkay-haat verhouding met Mann. Deze politiefilmpjes gaan er blijkbaar best in, maar andere films van hem vond ik dan weer helemaal niks. Wat mij betreft kan deze film zich meten met Heat, maar ik ben dan ook geen enorme liefhebber van die film.
Farrell en Foxx doen aardig als duo, vond de rest van de cast wel iets minder, met als toch wel stevige uitschieter de miscast van Li. Sowieso niet op haar plaats in dit soort films, al voegt haar personage (en het hele zijplotje) ook maar bitter weinig toe.
140 minuten (DC gezien) is uiteraard te lang voor een simpel undercover filmpje, links en rechts begint het dan ook aardig te slepen. Vooral naar het einde toe begon ik m'n interesse wat te verliezen. Het eerste uur weet dan nog het meest te boeien, met een aardige setup en best sfeervolle beelden van Mann. Al begrijp ik nog steeds niet waar hij z'n imago van visueel visionair vandaan heeft.
Soundtrack was trouwens nog een stevige domper. Echte tamme muziekkeuze die vaak compleet verkeerd viel. Raar want bij Heat zitten er net een aantal scenes die beter werden door de muziekkeuze.
In ieder geval komt mijn stem boven het algemene gemiddelde uit, da's ook de eerste keer bij een Mann film.
ghostman
Miami Vice reboot ? Heb er geen moeite mee , laat maar komen !
'Miami Vice' movie deboot in development at Universal : movieweb.com
Insignificance
Straffe film van Mann die eerder met z'n bron lijkt af te rekenen dan er een vervolg of wat dan ook aan te geven. Zeg ik gevoelsmatig, want de serie staat me niet helder meer voor de geest. Van het zonnige, blinkende Miami is hier in ieder geval niet veel meer van over. Deze Crockett en Tubbs moeten het ook niet hebben van een dosis flair en een flamboyant politie optreden.
Manns misdaadwereld is meer een broeinest waar gedecideerde mannen met weinig woorden praten en met daden communiceren. Beroepsgedeformeerde zielen die de risico's allang aanvaard hebben en wanneer Mann ze af en toe plaatst tegen een achtergrond van een duistere, onheilspellende hemel zal dat iets te maken hebben met een onafwendbaar lot.
Het plot wordt weggemoffeld in artistieke grandeur, een verstikkend sfeerportret, smeulende beeldtaal en behaarde koppen die in alles uitademen wat hier op het spel staat. Een soort heightened reality en dat maakt het wellicht tot een kille film, maar ook hypnotiserende ervaring, die in Colin Farrell helaas een niet al te sterke schakel heeft. Hij heeft het simpelweg niet.
ghostman
Bijna tien jaar oud en nauwelijks verouderd ! Sowieso een van de minst verouderede films ( samen met Éloge de l'amour (2001) van Jean-Luc Godard ) van het vorige decennium , wat een meesterwerk !
De mirakelen zoals Miami Vice (2006) van Michael Mann en Éloge de l'amour (2001) van Jean-Luc Godard zullen de tand des tijds met gemak doorstaan . Over 50 , 100 jaar zullen mensen nog steeds over deze films hebben ...

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972