• 9.378.143 stemmen

Miami Vice (2006)

Misdaad / Actie | 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Genre: Misdaad / Actie

Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Miami Vice

"No Law. No Rules. No Order."

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Det. James 'Sonny' Crockett

Det. Gina Calabrese

Alonzo Stevens

avatar van DaanRiver

DaanRiver

viel me vies tegen, het verhaal was erg vaag en warrig. ik viel soms bijna in slaap. had er veel meer van verwacht.. het einde was wel leuk.

tjp1994 schreef:

wat een mislukking zeg. het acteer werk slaat alles. waarom mochten deze nono's zichzelf rico tubbs en sonny crockett noemen. waar is de chemie tussen die twee? schandalig - een 1.

Vraag me toch af hoe je een 0.5 kan geven voor deze film. Over Farrel zijn we het lang niet eens of hij nu goed of slecht in de rol paste, maar Foxx was toch gewoon goed, zoals altijd. Chemie was er wel, het probleem is echter dat dit geen komedie is zoals Bad Boys waarin het doodnormaal is om effe midden in een undercovermissie op elkaar te kloppen en er dan achteraf lekker vriendschappelijk om lachen. In MV gaat het er gewoon veel serieuser aan toe. Daarom zullen 12-jarigen ( ) er wellicht niet zo van houden.

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

vage film, zeer vage film!

ik had er zeker veel meer van verwacht

avatar van Tommeh

Tommeh

Wat een barslechte film. Leek wel of er geen einde aankwam. Ze hadden het magere verhaaltje makkelijk in anderhalf uur kunnen proppen.

avatar van Pacino88

Pacino88

Gisteren heb ik eindelijk de dvd aangeschaft en bekeken. Ik moet zeggen, mijn waardering gaat er gelijk een punt op vooruit. In de bioscoop vond ik het geheel niet echt overtuigend, hoewel de actie scenes daar wel geweldig klonken. De 5.1 track op de dvd is goed, maar qua actie scenes, heb ik betere gehoord. De makers vonden het vast de bedoeling het totaal anders aan te pakken dan met de serie, zal menigeen denken.

De actie is ditmaal geweldig gefilmd, en geen bagger slowmotion scenes die wel eens in de serie zaten. Verder veel minder glamour, vooral veel buitenlandse achterbuurten.

De 2 hoofdrol spelers hebben op zich ook weinig chemie, je zou toch denken dat een echt duo toch wel eens vrolijk kan reageren of wat dan ook. Hier is alles serieus. Farrel en Foxx lopen vooral cool naast elkaar, en de cover maakt dit nog eens goed duidelijk. Ook jammer dat de bijrollen van de andere agenten (Zito, Zwitek) zeer onderbelicht zijn! Nou ja, dit voorkomt enige negatieve vergelijking met het zeer grappige duo uit de serie.

En het is al snel duidelijk dat het verhaal er weinig toe doet, men heeft blijkbaar vooral willen tonen hoe men dit undercover werk normaal oplost met allerlei snufjes en geheime diensten. Qua montage en soundtrack vind ik Miami Vice dan ook echt geweldig, die eind muziek blijft nog een tijdje door dreunen. (niet de phil collins cover )

Oftewel, een zeer lange dubbel aflevering van Miami Vice, als je op het plot let. Maar dan wel van veel betere kwaliteit, van wat ik van de serie gezien heb, zitten er wel eens missers tussen.

Verhoogd naar 3,5*

avatar van pakysan

pakysan

Een langdradig verhaal, enkel de eerste afmaak scène is goed. Verder verwarrend verhaal.

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Ik snap veel reakties niet. Vond het een goede film, spannend tot het eind. Natuurlijk mag je het niet vergelijken met de serie, maar als je de serie loslaat krijg je gewoon een goede film over undercover werk met een 'miami vice'sausje en soundje.

avatar van john constantine

john constantine

Een aardig film alleen niet die je met de serie moet vergelijken, want als deze film echt helemaal om de serie bedoelt is is hij er niet geslaagd in. Eigenlijk moet het idee hetzelfde voorstellen alleen is dit de Miami Vice van deze tijd. De film heeft een kan nog net wel verhaaltje door het vele gepraat denk je dat er een groot verhaal inzit maar eigenlijk toch een simpel verhaaltje is er word wel goed geacteerd, alleen toch een paar minpuntjes. Sommige scenes hadden wat korter mogen duren soms kwamen er dingen in de film die eigenlijk niet erin hadden gehoeven ,zoals dat sex wat ze vaak hebben denk je echt van jah nu hebben we het wel gezien. Er word ook te veel gepraat en heb je af en toe alsof je naar een talkshow zit te kijken. Maar voor de rest ging het wel, je moet er alleen niet te veel van verwachten. Als je je verveelt en je heb niks te doen is kun je hem gerust een keertje opzetten leuk om hem een keer te kijken, maar daar blijft het ook bij. De hoogte punt van deze film zijn eigenlijk de mooie plaatjes die erin zitten, en het luxe leven van hun. En de opdracht die ze moeten uitvoeren meer niet. Van een grootte regisseur zoals Michael Mann zou je wel iets anders verwachten. Eigenlijk ben ik best wel teleurgesteld. Ik had een film verwacht die net zo goed als Collateral zou zijn (Mann's vorige film) ik ben blij dat ik hem niet heb aangeschafd maar dat ik hem van een vriend geleend heb. Om het kort te zeggen, te langdradig en niet echt spannend. 1.5* voor het goeie Camerawerk!

avatar van Tarkus

Tarkus

Slecht kan ik de film niet noemen.

Colin Farrell en Jamie Foxx en andere leden van de cast doen goed hun best, vooral ook Gong Li heeft me niet teleurgesteld.

Maar ik vond de serie destijds wel beter, in één aflevering zat toen meer actie dan in deze film.

Ook de soundtrack vond ik teleurstellend.

Maar het verhaal zit goed in elkaar, alleen had er dus wat meer actie in gemogen.

Tarkus schreef:

Nee hoor. Er zijn veel afleveringen waarin een shoot-out van een half minuutje op het einde het hoogtepunt van actie is. Destijds vond men het natuurlijk allemaal een stuk spectaculairder.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

deze film gekeke had hoge verwachtingen naar wat ik er allemaal over hoorde maar viel zeer erg tege zelde zo'n slechte actie film gezien omdat er gewoon weinig actie was veel gezeiver waar ik niet van hou dan zou hij ook onder het genre drama moeten vallen...

1.5* hoger kan ik niet geven

avatar van Redlop

Redlop

Zeer teleurstellend. Mann citeert uit eigen oeuvre om het geheel nog enige glans te geven. 2,5*

avatar van Saniyaza

Saniyaza

Vond het een zeer trage en vage film. Had er veel meer van verwacht. 2 sterren

avatar van ketel

ketel

Natuurlijk is er de handicap dat je een vergelijk maakt met de oude Crockett en Tubbs. De halfgoden die het nieuwe duo in de schaduw laten staan.

Ook al denk ik deze handicap weg, dan nog is het een matige film. Erg fragmentarisch, warrig en daardoor lastig te volgen.

Daarnaast miste ik Elvis de waak-aligator van Crockett. Jammer.

Met moeite een 2,5.

avatar van korenwolf

korenwolf

Daar heeft ketel een punt. Waar is onze alligator?

Ik vond het zelf ook een matige film. Verder vond ik het weinig "Miami" bevatten. Dat is ook het lastige als je in 2 uur tijd een avontuur moet verfilmen dat oorspronkelijk een serie was en je veel verscheidenheid had. Nu kom je toch op één item en mis je elementen.

Ik ga met ketel mee en geef een 2,5

avatar van sporthaas

sporthaas

Matig, Tubs kon door als Tubs, Crocket was geen Crocket.

Verhaal was ook niet erg boeiend.

2,5 ster.

avatar van mikey

mikey

Ten eerste kon ik maar met moeite dat ingewikkelde plot volgen. ten tweede had deze film net zo goed geen verfilming kunnen zijn geweest van de beroemde serie. anyway, zag er verder goed uit. net aan 3***

avatar van j0zman

4. Er kon zat een half uur af door het geneuzel tussendoor

5. Niet boeiend

Positief

1. De veelgebruikte speedboats, blitse auto's en vliegtuigen

2. De prachtige locaties als Haiti en Cuba.

Samenvatting: Kl*tefilm.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het een beetje tegenvallen.

Opzich was het wel een lekker actiefilmpje, met twee mannen waarbij het niet erg is om naar te kijken.

Maar vond het erg langdradig, en het verhaal vond ik ook een beetje makkelijk en raar tegelijk.

Voor de rest natuurlijk mooie 'bling bling', en mooie locaties waar je gelijk bij weet van 'dat word mijn volgende vakantie', maar meer was het ook niet.

Magere 3*

avatar van Prudh

Prudh

Als niet-kenner van de originele serie kon ik lekker onbevooroordeeld de film in stappen. Nuwel, met een regisseur als deze is er altijd een vooroordeel. De MM score negerend drukte ik de playknop in...

... en leerde dat snelle boten en auto's in ieder geval geen toon zetten voor een snelle film. Veel eerder gepost commentaar, commentaar waarop de film genadeloos werd afgerekend, bestaat dan ook uit de trage ontwikkeling van een simpel plot. Zo was de suffe liefdesrelatie tussen Farrell en Gong bijzonder onnodig uitgerekt, maar mistte het vooral geloofwaardigheid. Het had saaie kijkminuten gescheeld als dit gewoon werd overgeslagen.

Het gebrek aan geloofwaardigheid wordt vooral veroorzaakt door de ééndimensionale personages. Mann had evenzogoed twee bordkartonnen uitsnedes van Farrell en Foxx kunnen neerzetten, hun serieuze blik op oneindig. Dit geldt ook wel voor de bad-guys, hoewel hun rechtlijnige gedrag deze rollen eerder ten goede kwam. Ze werden zo nogal sinistere en onbetrouwbare boefjes. Maar voor het copduo geen excuus. Zelden twee zo eenzelvige personages een duo zien vormen.

Een langdradig plot en afgietsels van acteurs dus, what else sucked? Niet veel eigenlijk. Ik vond Miami Vice best een goede film. Veel mooie shots van snelle boten langs de haven van Miami, landschappen en ander zulks. De undercover operatie hield een fijne drijgende ondertoon in de film. Vooral naar het einde toe wordt de film erg goed. Het moment dat Trudy ontvoerd wordt leidt tot zeer spectaculaire scènes, waarin schijnbare teamgenoten ook in actie mogen komen (damn het duurde lang voordat ik door had wie die lui eigenlijk waren...).

En een 10 met een griffel voor de shootout op het einde! Lekker chaotisch gefilmd, een korte hel op aarde. Het deed me aan Children of Men: je zit als kijker midden in de actie. Dit soort momenten doen me realiseren de bioscoop wat vaker op te zoeken, mijn 19" beeldscherm is bagger voor al dit moois. Wat me verder opviel was het sublieme geluid van het schieten en de inslag van kogelregens, woei!

Als laatste de muziek. Veelal geslaagde 'hippe' tracks. Dramatisch alleen die Phill Collins cover op het einde. Nou kan ik dit soort rockrommel waarderen op juiste momenten, maar daar was dit er geen van. Heel erg jammer. Uiteindelijk is Miami Vice een film die aan de ene kant bar slecht is, maar aan de andere kant behoorlijk goed. Een gewogen gemiddelde leidt tot 3 sterren, maar het gevoel zegt 3,5* dus het zij zo!

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Waarom Miami Vice?

Geef deze film een andere titel en hij scoort hoger, nu ga je de vergelijking toch maken.

Het verhaal vond ik dun, erg dun.

De soundtrack is niet zoals je van miami vice verwacht, maar ik vond hem oké.

Er is ook een open einde, een teede deel???

Al met al geen topper maar zeker het kijken waard, heb me niet verveeld. 3*

avatar van Stevo

Stevo

Ik denk dat de film met een andere naam veel minder bezoekers zou hebben getrokken. En terecht, want er zat totaal geen spanning en verhaal in de film. Ik heb niet vaak dat ik binnen 20 minuten al op de hoes zit te kijken hoe lang de film nog duurt. Helaas was dat toen nog bijna twee uur . Farrell vond ik zeer matig acteren. Overall had ik het idee dat het voor de acteurs een snel tussendoortje of schnabbel was. De ontploffing van die stacaravan kan echt niet meer hoor tegenwoordig. dat zag er zó slecht uit. 2 sterren voor het camerawerk.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

De caravanscène maakt net deel uit van het gros aan magistrale scènes die Mann voor 'Miami Vice' heeft gecreëerd. Zelden zulke mooie samenwerking tussen muziek en beeld gezien, iets waar Mann zich absoluut meester van heeft gemaakt.

Bovendien doet een tweede kijkbeurt wonderen. 'Miami Vice' is een indringende, onrustwekkende en bovenal duistere kijk op het undercover gaan. Neem daarbij een stevig acterende Collin Farrell (inclusief geweldige pornosnor), het gedetailleerde gebruik van digitale beelden, afgewerkte montage, superieur geluid,...en je hebt een Mann grand cru. Al zullen weinigen me in mijn mening bijstaan...

En zet die vergelijkingen met de originele tv-serie nu eens proper opzij. Dit is een moderne update, enige vergelijking is absoluut onzinnig en onnodig.

Ik ga binnenkort alvast voor een derde kijkbeurt.

JoeCabot

Idd, de scene met de caravan is duidelijk een van de beste uit de film. Het is echt allemaal zeer intens, zeker ook omdat het sublieme camerawerk hier pas echt tot z'n recht komt (met name de close-ups van Foxx, Leone zou er nog iets kunnen van leren moest hij niet dood zijn). Verder vond ik de explosie juist erg mooi gedaan en ben het hier dus absoluut niet eens met Stevo!

avatar van STEN_91

STEN_91

Had er zeker meer van verwacht, weinig actie en af en toe zeer beroerd camerawerk! Niet echt een aanrader dus

avatar van lust_for_life

lust_for_life

wat een rotfilm...

pluspuntje is het acteerwerk.

Voor de rest een film die me op geen moment kon boeien en die het niet waard is de naam Miami Vice te dragen.

avatar van jelle92

jelle92

Had er eerlijk gezegd meer van verwacht..

Alleen de actie scene op het einde is goed en natuurlijke de mooie Li Gong en de snelle wagens maar voor de rest

wel leuk om 1 keer te bekijken

avatar van danny4826

danny4826

jesus wat is dit een slechte film!!

ik heb 2 actiescenes kunnen tellen in deze film

niet slecht voor een actiefilm(ahum, als je begrijpt wat ik bedoel he)

ik heb hem met een paar andere gekeken en niemand vond er iets aan.

het verhaal kon niet boeien en de acteurs stonden beetje hun snor te showen zonder een verhaal te verteleln.

de romance was niet geloofwaardig en het acteerwerk was diep triest.

al met al was dit dus een leuke film als je begrijpt wat ik bedoel:P

avatar van ghostman

ghostman

Ik lach me kapot als ik hier de reacties lees en de cijfers zie. Verder ben ik blij dat het jongere publiek deze film niet waardeert, zegt meer iets over de jonge kijker dan de film zelf. Kennelijk kunnen mensen nog steeds niet zelf inschatten hoe goed iets is. Hun reacties bewijzen voor mij wederom dat Miami Vice een film is voor de volwassen.

Deze film is duidelijk andere koek dan: Children of Men, Babel, Apocalypto en The Departed. Dit multi-gelaagd meesterk met 3dimensionale karakters vergt namelijk enig nadenken.

Naast de karakterstudie behandelt Michale Mann hier maatschappelijke thema’s zoals: snel groeiende globalisering (cultureel en economisch), snel groeiende kloof tussen rijk en arm (rijke landen en arme landen), en de uit de hand gelopen transnationale georganiseerde misdaad (wapenhandel, drugssmokkel).

Miami Vice is zo veel meer dan een schitterend verteld verhaal en mooie plaatjes!