Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
Soeperman87
Farrell lijkt net George Clooney op die poster of ligt dat aan mij?
Ik had ook al meteen IMDB gechecked om te kijken of er een fout was gemaakt op MovieMeter...
Maar inderdaad, het is Farrell en geen Clooney!
Bizar...
feanaro surion
Staat al vrij lang op Apple hoor(gewoon in breedbeeld). En de teaser was beter jammer genoeg...
Captain Pervert
Hmm, die trailer. De muziek klopt, alleen de rap weet ik niet. En dan Castillo, een dikke neger. Nu is dat nog te verkroppen, maar alleen al in de trailer praat deze nieuwe Castillo meer dan de oude in een heel seizoen deed... Een leuke quote van de man zelf, trouwens:
"I was the highest paid actor - per word - in the history of television"
Oh, en hij heeft geen snor.
Bad Kitty
Lijkt me wel een gave film, met Farrell
Leuk voorstukje van de film, check it:
W.Happer
Nou afwachten, Maar ik denk dat deze film de "echte"
Miami vice niet kan overtreffen. Maar ik ga hem wel zien.
De coolste serie van de jaren tachtig. De patser auto's, de vlotte kleding/schoenen. Ik houd er wel van. Denk vaak terug aan die tijd.
rico_defender
Lijkt mij een goede film zeker nadat ik de voorstukjes in de bios had gezien lijkt me wel goed dat hoor ik van meedere mensen om me heen
Premiere in Nijmegen is 17 augustus op de Berendonk, openluchtbioscoop
pascal83
Premiere in Nijmegen is 17 augustus op de Berendonk, openluchtbioscoop
Zul je net zien dat het dan gaat regenen.
hollywood
Heb film gezien. Is wel anders dan de serie maar Colin en Jamie spelen super.......als je een fan bent van de serie moet je absoluut de film gaan kijken
hollywood
Las net dat de film in Amerika top draait. Hij staat nu al op nummer 1 en heeft al bijna 25,2 miljoen opgeleverd.
Esteban
Dat zijn teleurstellende cijfers als we het over zomerblockbusters hebben of 'n film met namen als dit. Hij staat inderdaad op de eerste plaats, maar dat is helemaal niet moeilijk, zijn enige concurrent was Pirates 2, die al 2 weken aan de top stond en in zijn derde week nog steeds 20 miljoen binnen haalt.
Niet dat cijfers mij iets uitmaken trouwens.
Mark86
Veel mensen zijn teleurgesteld omdat het voor hun TE anders is dan de serie, ik heb de serie nooit gezien dus ik blijf benieuwd
Jadoh
Ik zag een voorstukje in de bioscoop. Die wil ik wel zien hoor!
thomzi50
- 1991 berichten
Er gebeurde alleen niet zo veel in het voorstukje v.d. bioscoop.
markie1978
Heb de film gezien tijdens mijn vakantie vorige week in Florida (betere locatie voor deze film is er niet).
Ik ben vroeger altijd een Miami Vice en Micheal Mann fan geweest, en dat blijf ik zeker na het zien van deze film.
Muziek in deze film is goed gekozen, en krijgt daardoor een erg aangename sfeer.
Brooklyn
Vandaag dan ook gezien, het was erg aardig, maar nergens briljant (had ik ook niet verwacht).
In ieder geval lijkt de film nergens op de serie, geen leuke verwijzingen (al verbaasde ik me over de cover van dat Phil Collins nummer), de sfeer is 180 graden omgedraaid wat waarschijnlijk helemaal door Mann zal komen (hij had puur artistiek ook weinig deel aan de serie meen ik me te herinneren.) Zijn director trademarks komen weer ruim aan bod iig...
Het eerste uur is érg intens, de film sleept je echt mee in de ranzige onderwereld van Miami wat erg veel indruk bij me maakte. Het gestyleerde Miami van de serie heeft plaatsgemaakt voor een rauwe en kille stad die lijkt uit te puilen van misdaad. Mann weet die sfeer erg goed uit te beelden met zijn aanpak (mede door de HD-camera's die bij mij niet op de zenuwen werkte)...
Helaas zal hij zich (op Heat na) nooit meer gaan ontpoppen als een regisseur die inhoudelijk sterk is. Het subplot waar Farrel een relatie krijgt met het meisje van één van de drugsdealers is verschrikkelijk cheesy en raakt geen enkele emotionele snaar. Het wordt amper opgebouwt en de dialogen tussen de twee komen zeer gekunsteld over. Helaas speelt deze verhaallijn een grote rol in de film, en stoort behoorlijk. Waarom je niet gewoon houden aan het potretteren van de misdaadwereld en de undercoveragenten die daar in rond lopen? Schrijf die verhaallijn goed of laat hem helemaal weg, maar dit ging nergens naartoe...
3,5 ster
Maar goed, ben nog steeds benieuwd. Op zich oke dat ze er iets anders van maken als een simpel aftreksel van de serie.
hollywood
Soundtrack is in ieder geval gaaf.
Weet iemand vanaf wanneer de soundtrack in Nederland te koop is?
Brooklyn
Mja, heb je wel gelijk in idd. Vond dat in Collateral wel al veel minder daarvan inzat en dat trekt hij nu door...
The Lexx
redelijke film met weinig diepgang, idd bijna niet te vergelijken met de serie.
Leuk om een keer te zien maar niet bijzonder, dan vind ik heat wel een stuk beter geslaagd.
ik denk dat mensen die de serie niet kennen deze film meer waarderen...
streeter
Ik vroeg mezelf af terwijl ik deze film keek: Hoe in de hel heeft DIT $135 gekost?
Ik kijk liever de serie. **
V
Zoveel is 135 dollar toch niet?!

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972