- Home
- Films
- Miami Vice
- Filtered
Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
Brooklyn
Vandaag dan ook gezien, het was erg aardig, maar nergens briljant (had ik ook niet verwacht).
In ieder geval lijkt de film nergens op de serie, geen leuke verwijzingen (al verbaasde ik me over de cover van dat Phil Collins nummer), de sfeer is 180 graden omgedraaid wat waarschijnlijk helemaal door Mann zal komen (hij had puur artistiek ook weinig deel aan de serie meen ik me te herinneren.) Zijn director trademarks komen weer ruim aan bod iig...
Het eerste uur is érg intens, de film sleept je echt mee in de ranzige onderwereld van Miami wat erg veel indruk bij me maakte. Het gestyleerde Miami van de serie heeft plaatsgemaakt voor een rauwe en kille stad die lijkt uit te puilen van misdaad. Mann weet die sfeer erg goed uit te beelden met zijn aanpak (mede door de HD-camera's die bij mij niet op de zenuwen werkte)...
Helaas zal hij zich (op Heat na) nooit meer gaan ontpoppen als een regisseur die inhoudelijk sterk is. Het subplot waar Farrel een relatie krijgt met het meisje van één van de drugsdealers is verschrikkelijk cheesy en raakt geen enkele emotionele snaar. Het wordt amper opgebouwt en de dialogen tussen de twee komen zeer gekunsteld over. Helaas speelt deze verhaallijn een grote rol in de film, en stoort behoorlijk. Waarom je niet gewoon houden aan het potretteren van de misdaadwereld en de undercoveragenten die daar in rond lopen? Schrijf die verhaallijn goed of laat hem helemaal weg, maar dit ging nergens naartoe...
3,5 ster
Inderdaad wel een leuke film
Het feit dat Sonny en Rico door anderen worden gespeeld is wel zeer storend, maar goed, niks aan te doen.
Ik had ergens gelezen dat deze versie veel grimmiger was dan de serie, maar dat is zeker niet waar, integendeel.
Het beste aan de film vind ik dat Mann in ieder geval moeite heeft gedaan het Miami Vice gevoel wel enigszins terug te krijgen.
Vooral de over-the-top zaken uit die serie: bij een scene op een heftige speedboot niet gewoon de nuttige dingen filmen, maar daarna een heel lang niet functioneel shot van de speedboot als hij over de golven knalt
Als ze ergens in een gebouw staan en buiten moeten telefoneren gaan ze ook altijd uitgerekend op een plek boven op het gebouw staan zodat je alle vette lichtjes van de stad goed kunt zien
Dat soort dingetjes.
Het plot liep helaas niet helemaal geweldig. het hele gedoe over dat die baas zo kwaad zou zijn dat Sonny en die chick aan het dansen waren... ze had hem nota bene zelf al verteld dat ze met hem naar bed was geweest
. ) . Of dat Sonny na 1 transport al zogenaamd moeite heeft met de scheiding werk/undercoveridentiteit. Jaja
Juist het undercovergebeuren was in de serie juist fantastisch opgebouwd.
Maar goed, toch wel erg vermakelijk.
Quentin
Behoorlijk vermakelijke film. Kwa verhaal valt er niet echt iets nieuws te beleven, maar het geheel wordt in een prima vorm gebracht. Overigens een goede soundtrack en ik vond de lekkere keyboard/pianodeuntjes wel iets van Jan Hammer hebben. (bv. A-500 van Klaus Badelt)
neo
Weer een niet al te beste film van Michael Mann. Het is zo weer net zo lelijk digitaal geschoten als Collatoral. Het drama is zo ook werkelijk te slecht voor woorden. Gedeeltes van de stijl zijn wel fijn. Neem een shot van Luis Tosar (die de grote baas speelt) waarin zijn achterhoofd gefilmd wordt, waar je normaal een close up van het gezicht zou zien. En wat doet Tosar in hemelsnaam hierin eigenlijk?
De zogenaamde overhevelingsmontages met score waren regelmatig ook onnnodig. Na The Insider is het op componisten gebied echt een rommeltje geworden in negatieve zin. Betere spotting en minder heen en weer gespring met componist zit er helaas niet meer in bij deze regisseur.
Klinkt heel negatief maar het was wel te kijken. 2.5 sterren
Captain Pervert
Ik ben een diehard fan van de serie en heb met gemengde gevoelens naar de film gekeken. Uiteraard ben ik blij dat er weer iets met mijn favoriete serie gedaan wordt, maar ja, andere acteurs, andere setting. Don Johnson was destijds trendy met zijn autotelefoon, nu loopt iedereen met mobieltjes.
Toch vond ik het een positieve ervaring.
Colin Farrell komt dicht in de buurt bij de oude Crockett, al vind ik Foxx een stuk harder dan de oude Tubbs. Philip Michael Thomas was toch wat meer "smooth", in vergelijking met Foxx eigenlijk bijna een mietje. De overige cast (Castillo, Swytek, Zito en Gina) had geen rol van betekenis, Trudy ietsje meer maar oké. Dat was wel slecht. De karakters hadden sowieso wat meer uitgediept mogen worden, je kent ze natuurlijk van de serie, maar als losstaande film is het wat oppervlakkig. Erg riskant wat Mann trouwens doet met de karakters: zo brengt hij Zito weer tot leven (die omgelegd werd in seizoen 3) en laat Trudy op sterven na dood gaan.
(Doet me bijna denken aan Mission Impossible, waarbij je in de serie jarenlang gelooft dat Jim Phelps een goodguy is, en in de film is hij op het laatst ineens de verrader. Stel je voor dat er een A-Team film komt waarin Hannibal de criminal mastermind is. Ik bedoel maar.)
Naarmate de film vorderde ging ik het meer als een losstaand iets zien, en wat ik zag was goed: top muziek, goed acteerwerk, goede sfeer (anders dan de serie maar toch heel knap neergezet, typisch Mann) en vooral top camerawerk. En ook een zeer goede (zij het wat obligatoire) shootout. Uit de hand gefilmd, super realistisch. De film was ook veel bloederiger en harder dan ik verwachtte.
Helaas maar weinig knipogen naar de serie: Tubbs had weer zijn vertrouwde shotgun (dit keer niet zo'n oud afgezaagd ding) en bij de aftiteling klonk een cover van "In the air tonight". Maar heel erg is dat niet.
De film poogt iets nieuws te zijn en is slechts "gebaseerd op" de serie, dit zie je met name doordat er meer bloed en grafisch geweld in zit. Aan de andere kant is het dan weer jammer dat de film toch weer op de serie leunt, in die zin dat de film zelf nauwelijks diepgang geeft aan de karakters.
3.5 sterren
serpico
Bahh wat een oppervlakkige film is dit zeg...
Het duurde erg lang voordat de film eindelijk op gang kwam en toen dat gebeurde was de actie die er was nou ook niet echt geweldig. Gewoon zoals ik al zei oppervlakkig. Niet dat ik nou zo'n actiefanaat ben, maar bij zo'n niet-onderhoudende film als deze snak je naar een beetje actie om wakker te blijven.
Als er dan helemaal aan het einde wat geschoten wordt, wordt je daar eigenlijk ook niet echt warm of koud van. Alleen dat moment dat dat huis ontplofte , toen schrok je toch wel even rechtovereind uit je stoel. Echt heel erg saai werd het trouwens ook weer niet, maar ook niet echt boeiend.
Verder af en toe wat mooie plaatjes, hier en daar een dooie, en Colin Farrell en Jamie Foxx hoeven hier blijkbaar amper te acteren aangezien politieagenten uiteraard bijna geen enkele emotie tonen. Af en toe stoer kijken en that's it. Daardoor raak je ook totaal niet betrokken bij wat ze allemaal uitvoeren en de spanning is daardoor ook ver te zoeken.
De plot was wel heel erg simpel en de dialogen waren dan ook niet echt geweldig. Wel een puntje voor het camerawerk dat lekker trillerig was. Ook was zonlicht een verademing in deze film omdat je de helft van de tijd in het donker zat en je daardoor continu je ogen moest samenknijpen om te zien wie nou wie was en wat er nou precies gebeurde.
Al met al had ik er veel meer van verwacht. Ik heb de serie nooit gezien dus was ik niet bevooroordeeld. Ik verwachtte gewoon een goede onderhoudende misdaadfilm in Miami, maar helaas.
thunderball
Gisterenavond in Antwerpen gaan zien op groot doek en met fantastisch geluid!
De film was wel te vergelijken met de serie:
soms wat warrig en met een air van realisme hoewel het dat natuurlijk nergens echt is.
Het grootste verschil met de serie is dat daar Don Jonson echt THE MAN was en Thomas op het tweede plan altijd kwam.
Hoewel nu ook Farrell meer scene's had werd hij duidelijk van het doek gespeeld door Foxx, bij alle scene's die ze samen hadden.
Farrell is goed in films als hij nog een beginneling met al z'n onzekerheden, een rooky, moet spelen (S.W.A.T. en Minority Report), maar in films waar hij een krachtige persoonlijkheid moet spelen (Alexander en deze film) komt hij niet overtuigend over.
De acteur die nu Castillo speelde lijkt totaal niet op Edward James Olmos, maar in de beperkte tijd die hem gegund werd, maakt hij toch heel wat van de rol en weet de zelfde coolheid en kracht uit te stralen (goed!!)!
De andere acteurs van het team komen nauwelijks uit de verf, met name Zito en Switeck krijg je nauwelijks te zien.
De film is ook veelste lang voor een feitelijk vrij simpel verhaaltje. Mooie plaatjes, leuke acteurs, mooie auto's en boten en 'n goede sfeer. Nergens echt super, maar ook niet echt slecht. Leuk om naar te kijken.
3,5 ster.
Madecineman (moderator films)
Vrij onevenwichtige film als je het mij vraagt. Verhaaltje wat uitermate geschikt zou zijn voor een aflevering uit de TV serie van een krap uurtje wordt nodeloos lang uitgesmeerd. In het begin ben je nog wat overdonderd door Manns visuele flair en het einde wordt gered door een prima shoot out (met vooral ook geweldig goed en realistisch geluid). Het lange middenstuk van de film voegt echter weinig toe (lachwekkende relatie met het gangsterliefje) en durf ik zelfs vrij saai te noemen voor een actie/misdaad film. Emoties blijven een beetje hangen in standaard macho politie onzin. Het zorgt uiteindelijk voor weinig feeling met de hoofdpersonen en dus een vrij lege film, die me eigenlijk nergens veel deed.
Mann kan leuke plaatje schieten maar als ik die wil zien zet ik wel Heath of The Insider nog een keer op, krijg ik er tenminste nog een goed verhaal bij ook. Noch wel enigzins vermakelijk maar niet al te best. 2.5*
Jordy
Wat een crap, en wat een wisselvallige regisseur. Kan die Mann niet gewoon weer normale apparatuur gaan gebruiken voor z'n films? Dit ziet er toch niet uit??
Tommeh
Wat een barslechte film. Leek wel of er geen einde aankwam. Ze hadden het magere verhaaltje makkelijk in anderhalf uur kunnen proppen.
Rianneke_Dan
Ik vond het een beetje tegenvallen.
Opzich was het wel een lekker actiefilmpje, met twee mannen waarbij het niet erg is om naar te kijken.
Maar vond het erg langdradig, en het verhaal vond ik ook een beetje makkelijk en raar tegelijk.
Voor de rest natuurlijk mooie 'bling bling', en mooie locaties waar je gelijk bij weet van 'dat word mijn volgende vakantie', maar meer was het ook niet.
Magere 3*
Prudh
Als niet-kenner van de originele serie kon ik lekker onbevooroordeeld de film in stappen. Nuwel, met een regisseur als deze is er altijd een vooroordeel. De MM score negerend drukte ik de playknop in...
... en leerde dat snelle boten en auto's in ieder geval geen toon zetten voor een snelle film. Veel eerder gepost commentaar, commentaar waarop de film genadeloos werd afgerekend, bestaat dan ook uit de trage ontwikkeling van een simpel plot. Zo was de suffe liefdesrelatie tussen Farrell en Gong bijzonder onnodig uitgerekt, maar mistte het vooral geloofwaardigheid. Het had saaie kijkminuten gescheeld als dit gewoon werd overgeslagen.
Het gebrek aan geloofwaardigheid wordt vooral veroorzaakt door de ééndimensionale personages. Mann had evenzogoed twee bordkartonnen uitsnedes van Farrell en Foxx kunnen neerzetten, hun serieuze blik op oneindig. Dit geldt ook wel voor de bad-guys, hoewel hun rechtlijnige gedrag deze rollen eerder ten goede kwam. Ze werden zo nogal sinistere en onbetrouwbare boefjes. Maar voor het copduo geen excuus. Zelden twee zo eenzelvige personages een duo zien vormen.
Een langdradig plot en afgietsels van acteurs dus, what else sucked? Niet veel eigenlijk. Ik vond Miami Vice best een goede film. Veel mooie shots van snelle boten langs de haven van Miami, landschappen en ander zulks. De undercover operatie hield een fijne drijgende ondertoon in de film. Vooral naar het einde toe wordt de film erg goed. Het moment dat Trudy ontvoerd wordt leidt tot zeer spectaculaire scènes, waarin schijnbare teamgenoten ook in actie mogen komen (damn het duurde lang voordat ik door had wie die lui eigenlijk waren...).
En een 10 met een griffel voor de shootout op het einde! Lekker chaotisch gefilmd, een korte hel op aarde. Het deed me aan Children of Men: je zit als kijker midden in de actie. Dit soort momenten doen me realiseren de bioscoop wat vaker op te zoeken, mijn 19" beeldscherm is bagger voor al dit moois. Wat me verder opviel was het sublieme geluid van het schieten en de inslag van kogelregens, woei!
Als laatste de muziek. Veelal geslaagde 'hippe' tracks. Dramatisch alleen die Phill Collins cover op het einde. Nou kan ik dit soort rockrommel waarderen op juiste momenten, maar daar was dit er geen van. Heel erg jammer. Uiteindelijk is Miami Vice een film die aan de ene kant bar slecht is, maar aan de andere kant behoorlijk goed. Een gewogen gemiddelde leidt tot 3 sterren, maar het gevoel zegt 3,5* dus het zij zo!
Mug
Mug nestelt zich op de bank, kopje thee, de film Miami Vice begint, Mug ziet een hippe 'club', Mug hoort Linkin' Park, thee is heet roepen Mugs bovenbenen, zou het nog goed komen?
W.b. muziek en beelden soms, maar gelukkig had ik geen mok thee in m'n handen toen er een blijkbaar stomende seks-scene op mijn netvliezen werd gebrand, met op de achtergrond het onlustige stemgeluid van Chris Cornell.
Het zal wel te maken hebben met smaak [rooibos spicy orange voor de geinteresseerden], maar deze voorbeeldjes zijn toch wel opmerkelijk te noemen.
De film dan. Mann opent z'n visuele supermarkt weer, gelukkig maar. Maar wat een geneuzel, een Miami Vice tv-aflevering wist na een uurtje al de end-credits te laten lopen, maar de aandacht voor de kijker moest hier verdubbeld worden. Kijken naar snelle auto's en speedbootjes, een paar vrij-scenes, een aantal actie-scenes, maar heel veel gepraat. Niks mis met gepraat, maar het moet wel interessant zijn. Het blijft allemaal bij oppervlakkig gewauwel, wat romantisch we've-heard-this-before geneuzel, en allerlei complotjes en ideetjes die ook niet meer al te fris overkomen.
Miami Vice ziet er goed uit, maar slechts de middelmaat wordt gehaald. Het enige dat echt bijzonder was, waren de onzichtbare flamingo's... ik telde er 2,5.
Lekkere actiefilm moet ik zeggen. Ik heb trouwens nooit iets van de oude serie gezien, dus ik kan dingen niet vergelijken. Ik beoordeel hem dan ook neutraal. Het was allemaal niet dipegaand maar wel vermakelijk. Farell en Foxx spelen een prima duo. Ze maken de film.
Ken de serie niet, maar volgens mij deert dat niet zo bij het kijken van deze film. Ik kan er kort over zijn; akelig slecht.
Het 13 in dozijn verhaal en matige, uileggerige dialogen zijn niet eens de grootste dingen waar ik me aan stoorde. Vooral de zoutloze belichting en grauwe video beelden stoorde me veel meer. Waarom Mann niet gewoon op film gedraaid heeft is me dan een groot raadsel.
Waar het bij Collateral op zich nog wel werkte (aangezien die visueel minder grootst qua aanpak was), deed het dat hier totaal niet. De meest schitterende shots werden verneukt door het gebrek aan enige scherpte-diepte en zoals al eerder gezegt de povere en zoutloze belichting.
Jammer, maar helaas. Zowel het script als het camerawerk stoort dusdanig dat ik nauwelijks één moment echt in de film zat.
Naast het feit dat Farrell een bijna lachwekkende Crockett is, verliest deze film vooral aan credibility door het magere en voorspelbare verhaal. Mann die ooit aan de basis stond zou veel beter moeten weten dan alleen maar sfeer trachten te scheppen, helemaal met zijn later opgebouwde grandioze CV. Gemiddeld.
otherfool
Nauwelijks door te komen prutswerkje dat ik met stijgende verbazing heb gekeken; hoe kan een film zo finaal de mist in gaan?
Het eerste half uur gebeurt er hoegenaamd niets en daarna is het verhaaltje even simpelmans en doorsnee als onvolgbaar en vooral volslagen oninteressant. Uit arren moede wordt er dan maar een romance uit de hoed getoverd en gaan de gemene en stoere mannetjes nog maar wat gemener en stoerder kijken. Potsierlijk.
Inmiddels gaat de film verder met waar het slecht in is; het geluid lijkt wel verkeerd afgesteld (ik had de neiging de ondertiteling aan te zetten terwijl ik daar echt een hekel aan heb), de soundtrack is onevenwichtig, locaties verre van exotisch, humor nietbestaand en het gebrek aan actie is zelfs een aanfluiting, waar oh waar zijn die 135 miljoen aan opgegaan? Aan die 68 shots van lullige speedbootjes?
De acteurs lijken verloren in deze ellende; Foxx en Pharell zakken beide compleet door de mand. Gelukkig weten Gong en Hinds het niveau iets op te krikken en is het camerawerk absoluut in orde, maar het is echt zoeken naar deze lichtpuntjes. En kan iemand ondertussen alsjeblieft aan Mann uitleggen dat een film niet perse 2,5 uur hoeft te duren?
Deze aanfluiting lijkt met tegenzin te zijn gemaakt, en hij is zeker met tegenzin gekeken. Behorend tot de slechtste 10 films van 2006.
1*.
Leland Palmer
Mijn vertrouwen in Michael Mann is na het zien van deze film behoorlijk gedaald. Ik keek er opzich nog wel aardig naar uit om deze film te zien, maar dit had ik niet verwacht. Wat een vreselijk slechte, lege en vooral lelijke film zeg. Er is echt bijna niks goed te zeggen over dit gedrocht...
Het verhaal is echt vreselijk en kon me geen seconde boeien. Wat een oninteressante rommel zeg. Degene die verantwoordelijk is voor de casting bij deze film mag zich diep schamen wat mij betreft. Niemand, maar dan ook niemand weet te overtuigen, zelfs Farrell en Foxx niet. Eerste dieptepunt van de film is de Aziatische Li Gong, die elke seconde dat ze in beeld was wel iets slechts deed. Niet om aan te zien, niet om aan te horen en ik snap ook echt niet wat dat mens in deze film te zoeken heeft. Natuurlijk help het vreselijk slechte script de acteurs ook niet echt, want ook die was niet best.
Tweede échte dieptepunt is het camerawerk. Direct na de eerste shoot-out dacht ik al; wat is dit voor ellende en die ellende bleef maar komen de rest van de film. Lang geleden dat ik zo'n slecht gefilmd zootje heb gezien. Ook de muziek is niet om aan te horen, waar de muziek in de oude Miami Vice series - Jan Hammer - gewoon erg goed was. Ach ja, zoals in het begin gezegd heb ik eigenlijk niks goeds te melden over deze film. Misschien de momenten dat Farrell in zijn bootje stapt om over de golven te vliegen, maar dat was ook maar één of twee keer, dus daar komen we ook niet echt ver mee.
Ik lees hier overigens dat het camerawerk bij sommigen wel goed in de smaak viel. Vind ik erg vreemd. Alle actie/vecht scénes zijn gewoon rommelig gefilmd en het échte Miami komt niet aan bod. Geen mooie palmbomen, witte stranden, helder water, mooie vrouwen en lekkere actie. Niks van dit alles. Alleen een somber, slecht gefilmd geheel. Dat gedoe tussen Gong en Farrell is trouwens behoorlijk triest. Geen chemie en het past er gewoon voor geen meter tussen.
Wat Michael Mann bezielde tijdens het maken van deze film weet ik niet. Jammer, want ik denk dat deze film gewoon niet moeilijk is om te maken voor een man van zijn kaliber. Dat dit zo'n lelijke film zou zijn had ik nooit gedacht. Slechte shoot-outs, slecht geluid en met de slechte dingen die ik eerder heb aangegeven maakt dat een slechte film.
Co Jackso
- 21924 berichten
Zo slecht is de film ook weer niet. Een aantal kritiekpunten zijn wel degelijk terecht. Li Gong is hier totaal niet op haar plaats en Colin Farrell oogt ook wat ongemakkelijk. Foxx doet het wel aardig en wekt bij mij geen ergernis op.
Het verhaal is niet speciaal, en mist een vorm van meeslependheid. Dit maakt de film eentonig en uiteindelijk ook te lang. Ook moet ik zeggen dat ik mij wel heb vermaakt, maar ik zat ook weer niet op het puntje van mijn stoel. De actieliefhebbers zullen zich in ieder geval niet vervelen.
Over het camerawerk heb ik gemengde gevoelens. Met name in de actiescènes werkte het prima. Ik heb prachtige shots gezien, waaruit voor mij blijkt dat het toch door een regisseur met enige kennis van zaken gemaakt is.
stephan73
Zeer vervelende film.
Waarom Michael Mann zich weer met Miami Vice ging bemoeien is me een raadsel (waarschijnlijk voor het grote geld). Hij weet er wel meteen de slechtste Mann film van te maken die ik heb gezien.
Onzin verhaal met irritante acteurs.
Reservoir Dogs
Deze film kon me totaal niet bekoren en ik kreeg een undercover Bad Boys gevoel.
Colin Farrell acteerde goed maar Jamie Foxx heb ik echt al veel beter zien acteren.
Ik vond de film wat te langdradig ze hadden er beter wat meer actie in gestoken.
Ook kwam er totaal geen vaart in de film.
sinterklaas
Was helaas een tegenvaller van Michael Mann. Na het stijlvolle Heat en Collateral word ik terleurgesteld met Miami Vice. Een film die het zou moeten hebben van mooie actiescenes en spanning maar helaas gewoon blijft hangen in een saaie cliche puzzeltocht (waar dan ook weinig bij gebeurt) en behoorlijk veel slappe romantiek. Daarom wil de film ook gewoon niet op gang komen en blijft haken. Wil er eens een actiescene beginnen? Is het maar 1 kogeltje die afgevuurt word en daarna zijn de verdachten ondsnapt. Der zit dan weer wel een actiescene in aan het eind maar die is echt slecht gefilmt alsof het met een home-camera is opgenomen waardoor het er weer erg goedkoop uitziet.
Colin Farrell en Jamie Foxx hadden ook niet kunnen misstaan als duo. maarja, die voeren ook weinig uit in de film.
Helaas, een teleurstelling van Mann. Volgens mij had ie gewoon dringend geld nodig. Film kijkt misschien wel lekker weg op sommige momenten maar voor het echie zou ik maar Heat of Collateral gaan kijken of het gouwe oude Bad Boys als je van Black & White-buddy cop filmpjes houdt.
Michael Mann is in mijn ogen een zeer goed regisseur, al is hij na deze film wel wat in mijn achting gezakt. Miami Vice is namelijk een fikse tegenvaller geworden. Laat ik vooropstellen dat Miami Vice er qua kleurgebruik op zich best aardig uitziet en dat Jamie Foxx redelijk speelt, maar helaas weinig tot geen diepgang in zijn karakter mee krijgt. Farell is gewoon slecht en wat mij betreft ook geheel fout gecast. Die vieze snor van hem is werkelijk verschrikkelijk. Hoewel er beste mooie plaatjes in Miami Vice zitten kent de film nauwelijks spanning en actie en ook de humor is op twee vingers van een hand te tellen. Al deze factoren samen zorgden ervoor dat ik al na een half uur zat te hopen dat de film zo snel mogelijk afgelopen was. De negatieve punten overheersen de weinige pluspunten totaal en het is wat mij betreft een film, die ik niet snel nog een keer hoef te zien. Ik hoop dat deze film een uitzondering was, want van Mann's volgende film heb ik ondanks deze misser toch wel weer hoge verwachtingen.
Ik had een toch iets meer spectaculaire film verwacht dan deze. Vooral de romantiek tussen Colin Farrell en Li Gong vond ik niet passen in deze film en verpeste hem ook grotendeels. De beelden waren wel vaak fraai maar het verhaal stelde maar weinig voor. Helaas er had meer in gezeten.
Filmkriebel
Niks te maken met de originele tv serie. Ik vond niks van de originele sfeer terug. Farrell is irriterend met zijn macho gedoe en zijn domme kop, het verhaal kreeg me niet mee en het geheel ziet er behoorlijk pretentieus uit met zijn "glamour en glitter" sfeer. Iedereen is precies mooi en stinkend rijk. Je zou bijna zelf zin hebben om in de drugswereld te gaan. Kort samengevat : een film voor een breezerpubliek en Michael Mann's slechtste werk tot nu toe.
Respekked
Die Colin Farrel en zijn stem
Wederom een prima Mann. Een sfeervolle actiefilm met stoere mannen, mooie vrouwen en af en toe erg vette beelden. Scènes met speedboten en shots over Miami zijn erg gaaf. Heb nog nooit 1 aflevering van de oude Miami Vice gezien en kon me dus ook niet storen aan wisseling van de wacht. Wat mij betreft doen Foxx en Farrel het prima als stoertjes, alleen die geforceerde zware stem van Farrel.. daar schoot ik telkens van in de lach.
Muziek is bij vlagen wel echt huilen met de pet op. Dat gejammer van Chris Cornell pastte dit keer totaal niet. (in Collateral zit wel een enorm geslaagde scène onder begeleiding van Audioslave, de scène met de wolven op straat).
3,5* Nog niks slechts van Mann gezien
Tsja, na Public Enemies moest ik deze film ook maar gaan kijken he.
Vond het eigenlijk weer een tegenvaller. De film begon net zo oppervlakkig als Public Enemies. Geen kennismaking met de hoofdpersonages, waarbij ik toch de hele film weinig sympathie voor ze kan opbrengen.
Toegegeven, de film bevat enkele mooie plaatjes op een speedboot, bij een waterval en een vliegtuig in de lucht. Maar daar blijft het ook wel bij, om het nou weer allemaal geniaal te noemen zoals hierboven, beetje overdreven.
Verder had ik dezelfde irritaties als bij PE, warrig camera gebruik(vooral die laatste drugsuitwisselingscene)waar je toch weer duizelig van wordt en niks wijzer! Te onoverzichtelijk.
Volgens mij kickte Mann bij deze film er ook op om hele tijd onweer en bliksems in de verte te laten zien, ben het wel 4x tegen gekomen in de film of zo.
Ook irriteerde de speelduur mij lichtelijk, het duurde allemaal gewoon te lang. Voor wat er allemaal gebeurt is in de film kon je net zo goed een half uurtje minder gebruiken. Hier wordt je toch weer ongeduldig van.
Deze film is voor mij ook niets meer en niets minder dan een gemiddelde actiefilm. Daarvoor is het verhaal gewoon veel te standaard en kent het hele verloop van de film geen enkele verrassing.
Wat is hier eigenlijk Miami Vice aan? Behalve de locatie(niet dat ik veel typische Miami dingen heb gezien, ben er zelfs geweest).
Foxx en Farrell doen het redelijk, al blijft Foxx een beetje op de achtergrond de hele film. Het draaide meer om Farell, waardoor het Foxx zijn personage ook oppervlakkig bleef. Dat met z'n vriendin op het einde kon mij eigenlijk ook vrij weinig raken.
Al met al een redelijk teleurstellende film die ondanks de vele minpunten en de veel te lange speelduur toch leuk kan zijn om een keertje te kijken. Meer ook niet!
huVILEub
Saaie standaart politiefilm. De acteurs spelen goed maar dat is dan ook het meeste. Het verhaal boeit totaal niet.
Jammer van het acteerwerk van Jamie Foxx.
skip
Gewoon een lekkere film met veel stijl, een genot voor je zintuigen en dat is ook wat Mann heeft willen maken en gemaakt heeft. Klasse film zat te twijfelen tussen 3* en 4* maar ben gezwicht voor de prachtige speedboten dus heb er uiteindelijk 4* van gemaakt.
mister blonde
Als je uit oeverloze verveling nog geen zelfmoord hebt gepleegd, word je in de laatste 30-45 minuten beloond voor je geduld met enkele heel fraaie actiescenes. Daardoor kom ik met enige moeite uit op een voldoende.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972