Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
Naomi Watts
Heat heb ik tot dusver als enige Mann betitelt als echt goede film. Daar moet ik gelukkig op terug komen. Het probleem bij Mann is dat de lading vooral erg doorsnee lijkt en het eigenlijk ook echt is maar aan de andere kant zit er een duidelijke gelaagdheid in zijn films. Miami Vice heb ik destijds in de bios gezien, was toen ook nog een grote blockbuster buff. Al klinkt het vreemd, maar ik was destijds gewoon nog niet klaar voor een Mann. Nu ik wat films versleten heb van de grootsten cinéasten up to dat kan ik Mann pas echt op waarde schatten.
De keuze voor DVI is bij een regisseur als Mann ideaal. Qua camerawerk is dit echt state of the art, ook erg effectief gebruikt hij zijn omgeving. Met de scherpte van DVI is dit natuurlijk een schot in de roos en doet zijn stijl eer aan. Ook door de kleurrijkheid van Miami weet hij met DVI het onderste uit de kan te halen. Met de conventionele film had ie nooit zoiets moois neer kunnen zetten. Wat mij nu vooral opvalt is dat bijna al zijn films dezelfde structuur bevatten. De relaties en personages lijken op het eerste gezicht zo simpel en de character progression put hij uit drie terugkerende elementen (ethiek, principes en wet) en weet hierdoor de characters veel diepte mee te geven omdat deze zaken altijd botsen. Niet door te focussen op diep schrijfwerk of sterk acteerwerk maar omdat Mann door middel van het camerawerk de juiste toon weet aan te slaan. [edit: beetje hetzelfde als wat op de vorige pagina werd geciteerd door die link van goga van reverse shot dus, grappig
].
Ik ben erg blij dat ik de recente films van Mann nu eindelijk op waarde kan schatten. Waar velen zeggen dat ie het kwijt is lijkt ie sinds 2004 pas tot leven zijn gekomen. Snel op korte termijn Collatteral herzien en dan Public Enemies zien voor de eerste keer. Wat is DVI op BD een verademing. Bevallen deze twee ook, dan kan het zijn dat ik een nieuwe hedendaagse Hollywoodiaanse regisseur heb gevonden die zich met de groten kan meten.
louisvf
Snap die goede reacties hier echt niet, deze film is zo lelijk geshoten/B-achtig geschoten, kon er gewoon niet van genieten...

De openingsscene is toch zo heerlijk
(de disco-scène)
vind ik één van de hoogtepunten van de film.
]. Het gespeel met de combinatie van geluid en beeld, de juiste kadreringen, de juiste keuze aan het soort shot. Mann maakt duidelijk voelbare cinema. Dit is wat zijn films zo geweldig maakt. Nooit heb ik zo beseft dat het juiste camerawerk eigenlijk alles bepaalt. Van character progression tot de emoties die het los maakt bij de kijker. Dit maakt een goed scenario en een capabele cast bijna overbodig. Ja, bijna. Ik ben ook wel een sucker voor dit soort politie storyline, van undercover gaan, er te diep in zitten en weer uit de shit klimmen. Foxx is enorm sterk, Farrell wat minder maar toch erg solide. Ondersteunt door een heerlijke soundtrack. Niet een actiefilm vol intense actie scenes, film kabbelt grotendeels gewoon lekker voort om op momenten dan even lekker los te gaan. Maar zoals ik al eerder aangaf is Mann vooral een cinematografisch kunstenaar.
Echt mooie recensie NW.
Ben het volledig met je eens op de meeste zaken.
Toen in ik voor de eerste keer Miami Vice zag vond ik hem ook echt niet goed, ik was er net als jou ook niet klaar voor.
Persoonlijk vind ik ook van Mann's films: hoe meer je er naar kijkt, hoe beter ze worden...
louisvf
Dat jij dit niet inziet is anders wel schaamtekijk
. De manier hoe die kogels in het rondvliegen... Dit is een zware flop hoor!

De openingsscene is toch zo heerlijk
(de disco-scène)
vind ik één van de hoogtepunten van de film.
In de openingsscène zie je juist al meteen waar ik het over heb...
Vrijwel de meeste scenes buiten zijn lelijk gefilmd. Het zou erg zijn dat een disco-scene (disco niet bepaald de moeilijkste plaats om een scene te draaien) er niet goed zou uitzien. Is dus nog altijd geen reden om er met lof over te spreken.
. Is hetzelfde als je een volwassen man gaat belonen omdat hij in de pot kan plassen... Snap jullie lof tegenover deze film echt niet.
yeyo
Inhoudelijk laat de film misschien enkele steken vallen, maar cinematografisch is Mann soms echt virtuoos. De gestileerde fotografie van nachtelijke metropolen vind ik in Miami Vice en Collateral zeer indrukwekkend.
mod122
Heerlijke tribute aan Miami Vice, de rollen zijn goed gecast (met uitzondering van Castillo) en het acteren doet ook eer aan de originele acteurs. Mooi gefilmd waardoor de sfeer van de originele Miami Vice serie erg goed terug komt, hadden muzikaal alleen wel wat meer verwijzing naar de serie in mogen zitten. Al met al was ik als Miami Vice Fan erg tevreden met deze film.
ASman
Compleet anders dan ik verwachtte.
Ik verwachtte een glossy en ietwat spectaculaire misdaadthriller, maar dat was niet het geval. Miami Vice is een eerder donkere, broeierige, visueel bij vlagen overweldigende film geworden.
Mann's keuze voor de 'shot on digital'-aanpak was ook iets wat ik zeker niet verwacht had. Deze keus blijkt zeker vruchten af te werpen, want op het gebied van de cinematografie zijn er pareltjes te vinden. Het evenwicht tussen mooie beelden en grimmigheid blijft goed bewaard. Farrell en Foxx doen het voor in dit soort film toch wel behoorlijk en het assortiment aan bad guys van dienst is ook erg leuk. Colombianen zijn meestal wel een garantie op een dosis criminele geschiftheid en de film verrast enigszins door er ook nog de Aryan Brotherhood in te gooien. Tom Towles ( die normaal vooral opdraaft in brute horrorfilms ) speelt de leider van deze organisatie die eruitzien als een maffioso-versie van de Vikingen. Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat dit een rol is die op zijn lijf geschreven is en de film toch nog met een extra portie brutaliteit overgiet.
Al bij al een erg leuke film en ik snap persoonlijk de negatieve kritieken niet helemaal...
In mijn herinneringen was dit geen echt boeiende film, maar stak ik het persoonlijk op slechte kijkomstandigheden en zo. Daarom de film nog eens een kans gegeven, maar ik moet gewoon toegeven dat dit een oersaaie film is. Ik heb nog nooit een aflevering van de originele reeks gezien, dus ik heb al niets met eventuele verwijzingen en hangt alles van deze film zelf af.
Geen spannend verhaal, weinig diepgang aan de personages (ze gaan er dus al van uit dat je ze maar moet kennen van de reeks) en amper actie of thrillergehalte. Het enige personage dat ik wat interessant vond was die Yero (John Ortiz). Soundtrack was ook niet zo opvallend. Af en toe een leuk nummer, maar hoofdzakelijk bestaande nummers die niet altijd tot hun recht kwamen. Er zijn zelfs nummers genomen van andere films lees ik op IMDb (Heat, The Collateral). Andere films van Mann dus. Lijkt me wat lui eigenlijk.
Waar Mann toch nog goed begon met Heat leek een trend gezet met verder nog The Insider en Ali. Collateral viel nog mee, maar daarna ging het nog verder bergaf. Is hij het verleerd, wordt hij te oud of zijn het gewoon een paar missers? Public Enemies was ook niet bepaald een voltreffer.
Miami Vice is dus niet echt mijn ding, misschien is de cheesy serie nog wel beter.
DESPERADO1
gewoon je bril schoonmaken
je hoeft het ook niet te snappen/op te dringen, sommigen vinden dit nu wel eenmaal mooi. Niet echt te vergelijken met de serie, maar hoe vaker ik hem zie, des te mooier ik hem vind, alleen de muziek valt tegen....had toch andere muziek verwacht.
Lupussy Galore
Ik ga toch echt niet mijn leuke herinneringen aan de Miami Vice serie uit de jaren '80 laten verpesten zeg. Lekker eerst douchen, koffie zetten, in de stemming komen met Miami Vice (altijd te gekke muziek en looks) op tutten en dan de de stad in op zaterdag avonden toen de koters nog op tijd naar bed gingen.
Number23
Veel Miami Vice-fans spreken vol lof over deze film, maar vond het toch een groot gebrek dat het muzikale uit de serie nauwewlijks werd gebruikt
Nomak
De muziek die in deze film wordt gebruikt is ook gewoon erg sterk.
DragQueen
Geen slechte film van Mann. Al vind ik werkjes als Heat en Collateral, net wat beter. Qua camerawerk zit de film goed in elkaar, en ook verhaaltechnisch valt er weinig aan op te merken. Het acteerwerk van Farrell en Foxx is ook vrij overtuigend, maar ze weten hun karakters niet echt diepgang te geven. De film had wat mij betreft wat trouwer aan de serie mogen zijn, en dan mis ik met name de originele muziek. Maar natuurlijk heeft de regisseur het recht om er zijn eigen draai aan te geven. 3 Sterren.
movie-edje
Ook top-acteurs kunnen in een flop-film spelen.
hier is er een voorbeeld van!
daxclusive
Prima actiefilm met een goede rol van Colin Farrell.
Kijkt lekker weg, maar duurde met 134 minuten net even iets TE lang.
pierrrke
dit was geen goede film
ten eerste vond ik het camerawerk ontzettend lelijk met momenten
Farrell en Foxx acteren precies met tegenzin, was ook geen chemie tussen die twee.
speelduur was veel te lang voor de film, en de actie liet tergend lang op zich wachten.
nu hij had zijn goede momenten hoor, bv in die discotheek in het begin was zeer sfeervol, de bootscene, het stukje met die snipers was ook heel mooi gedaan in het begin. Maar het laatste half uur viel ik in slaap dus dat zegt genoeg van wat ik er van vond.
david bohm
Vermakelijke kijkervaring waarbij je gelijk lekker in de film valt met de scene in de discotheek. Het is zit er allemaal gelikt uit zoals we van de serie uit de jaren tachtig? gewend zijn. Prima standaard verhaal, aanradertje.
Halcyon
Herzien omwille van de soundtrack die hier al enkele dagen opstaat. Met onder andere Moby en Mogwai heeft Mann alweer een resem interessante artiesten bij elkaar gesprokkeld om deze droge actiefilm van de nodige sfeer te voorzien. Soms loeihard, dan weer erg ingetogen, immer perfect aansluitend op het beeld, zoals we van hem gewoon zijn.
Het script is degelijk, maar verder niet indrukwekkend. Wel indrukwekkend zijn de beelden, grotendeels geschoten met een digitale camera en soms handheld opdat de actie een realistisch tintje krijgt, en het feilloze sounddesign dat je bij vlagen werkelijk omver blaast (shoot-out). Greengrass perfectioneerde deze techniek met The Bourne Ultimatum.
Gonster
Goeie film, Micheal Mann doet het gewoon weer, zet weer die bepaalde sfeer neer, Farrell en Fox doen het gewoon goed, dikke soundtrack door Nonpoint, super begin met Numb, de serie bevatte de beste soundtracks, in deze film is de muziek wederom meer dan goed, film zelf is ook zeker goed
StevenMighty
Ik heb een hele tijd gewacht met deze te kijken omdat ik argwanend tegenover het idee stond van een Miami Vice verfilming meer dan 20 jaar later. Deze week heb ik het er dan toch maar op gewaagd..
Heb hem bekeken vanuit 2 opzichten: los als film, en als grote fan van de originele serie.
Als film is het eerder een onopvallende misdaad / actie geworden. Aardig om eens gezien te hebben, maar niet eentje die me zal bijblijven. Een verhaal dat je blijft volgen maar dat wel van de hak op de tak springt. Ook veel mooie locaties en knappe shots, daar is Michael Mann nog steeds het sterkst in.
Maar de film dient onvermijdelijk vergeleken te worden met de serie uit de jaren '80, aangezien gebruik wordt gemaakt van de zelfde personages van toen.
Als remake van de serie vind ik het een grote flop, vooral dan in de details:
- Stijl heb je of heb je niet, de echte Crockett en Tubbs hadden dat. Farrell en Foxx die hier uitzien als 2 nichterige pooiers helaas niet.
- Tubbs die een relatie heeft met Trudy, onzin natuurlijk...
- Crockett die danst en mojito's drinkt, lachwekkend..
En tussendoor ontbreekt het aan de typische bijpassende instrumentale muziek van Jan Hammer en de popmuziek die in de serie altijd een belangrijke rol speelde om scenes nog indrukwekkender te maken. De soundtrack die hier gebruikt werd is maar magertjes en onopvallend. Met op de koop toe een verkrachte versie van In The Air Tonight tijdens de eind credits.
Samengevat, een doorsnee misdaad/actie film maar een mislukking wat betreft het maken van een Miami Vice versie anno jaren 2000. ..Een overbodige film naar mijn mening.
Een tip: De langspeel afleveringen van Miami Vice zoals Brothers Keeper, Calderone's Return en The Prodigal Son zijn stukken beter om als film te kijken dan deze.
Phantasm
Wat vreselijk saai en slaapverwekkend allemaal, nee, ik heb niet echt van deze film kunnen genieten, geef mij de orginele serie dan maar, die is stukken beter en genietbaar.
gondwana
In de openingsscène zie je juist al meteen waar ik het over heb...
Net als in zijn andere films vind ik dat Mann er in deze in slaagt originele locaties te vinden. De grijze belichting, het zweterige, het decadente, ik vind het hier net zeer sfeervol.
ghostman
Voor mij is dit meesterwerk qua ' inhoud & thema’s ' de beste en puurste film van Michael Mann , terwijl Public Enemies (2006) vooralsnog op het audiovisuele vlak veruit de beste prestatie is van Michael Mann , Dante Spinotti en Elliot Goldenthal .
Meneer Bungel
Voor mij is dit meesterwerk qua ' inhoud & thema’s ' de beste en puurste film van Michael Mannl
ghostman
Dan zijn we het met elkaar niet eens . Wat mij betreft gaat Michael Mann met Miami Vice (2006) juist ' back to his roots ‘ .
Thief (1981) is een geniale film maar op alle fronten zwaar achterhaald door Miami Vice (2006) , qua actiescènes bijvoorbeeld .
The Insider (1999) is een fantastische film , maar niet de ' puurste ' film van . De puurste films van Mann hebben tegelijkertijd iets gewelddadigs en vertederends in zich .
Miami Vice (2006) is in mijn ogen een cumulatieve versie van de uber-coolness en macho-cinema van de eighties , en geloof me: dit is superieure CINEMA !
Meneer Bungel
Dan zijn we het met elkaar niet eens

The Insider (1999) is een fantastische film , maar niet de ' puurste ' film van . De puurste films van Mann hebben tegelijkertijd iets gewelddadigs en vertederends in zich.
Miami Vice (2006) is in mijn ogen een cumulatieve versie van de uber-coolness en macho-CINEMA van de eighties .
-edit-
en geloof me: dit is superieure CINEMA !
Ik wil je best geloven, maar ik heb MV met eigen ogen gezien en - zie waarmee dit bericht begon!

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Documentaire / Muziek, 1972