Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
ghostman
Het werk van MANN staat bekend om het hoge testosterongehalte . Zijn bijnaam is toch niet voor niets : ' Mann among men ' .
Q Jones
Jammer dat hij het einde van deze film zo heeft verpest met die lelijke camera beelden, evenals bij Public Enemies,
steventje
Leuke film met enkele 'tunetjes' die doen herinneren aan de 80's.
Spijtig dat het Jan Hammer nummer niet ter sprake kwam.
Verder een vrij simpel script met een drugbaron en zijn hulpje (Yero) die het opnemen tegen Sonny en Tubbs.
Natuurlijk hoort hier een vrouwelijk karakter in om niet in slaap te vallen.
Moest deze film niet Miami Vice geheten hebben, dan zou hier geen kat naar willen kijken want dit verhaaltje is al duizend keer verteld !
Kai
Is het jullie ook opgevallen dat er in de eerste shoot-out ("how long do you work with the FBI?"). Een persoon langs de desbetreffende auto wordt neergeschoten, die daarvoor niet in beeld komt. Of zie ik iets over het hoofd?
wess16
Deze film had niet veel met de tv-serie te maken. Verder wel aardig, maar Mann heeft veel betere films gemaakt.
skipy05
Goede film. Goede verhaal. Ik vond hem alleen vrij lang duren. Goede acteurs.
ghostman
MaNN op z’n puurst . Helaas audiovisueel net niet zo sterk als Public Enemies .
Beffrey28
Farrell is sowieso al een drama, maar dit is toch wel zijn allerslechtste prestatie ooit. Gezichtsuitdrukking op ' cool' en dan de rest van de film op de automatische piloot doen.
Ook Jamie Foxx stelt in deze film zwaar teleur. Daarnaast het tergend langzame verhaal en je hebt een 0.5*
TM Scarface
Aardige film.
Mooie shots en leuke sfeer.
Geen top film, maar wel een 3,0 waard.
BlueVelvet
What's the deal met Farrells stem? Net of hij Batman (The Dark Knight) wilde imiteren...
Vrij matige film. Ieder personage is apathisch en loopt als een zombie over het scherm. Onlogisch plot, misplaatst liefdesverhaaltje, weinig actie...alleen de soms aardige plaatjes maakten het verdraaglijk om naar te kijken.
Leip079
Al met al een best aardige film. In het begin vond ik de film een beetje saai en af en toe erg warrig, maar naarmate werd ie steeds beter. Uiteindelijk een 3,5*
Fiegel1972
Wat een vreselijke film zeg! Springt van de hak op de tak, Colin Farrell acteert voor geen meter, de enige actie is na enige tijd wat varen met speedboten (maar geen achtervolging ofzo, "gewoon" ff een reisje naar Cuba......) en oja, op het eind wordt er wat geschoten. De romantisch bedoelde scenes missen iedere chemie en aan het eind zit je nog met een hoop losse eindjes.... (je ziet ze ergens naar de lucht kijken waar 2 lichten schijnen, ik verwachtte vliegtuigen ofzo; er wordt ingezoomd op dezelfde horloges van Isabella en de grote baas, wordt ook niks mee gedaan en wat hadden die racistische blanken er nu mee te maken?? En die baas van de FBI komt ook nergens meer terug, had ik wél verwacht. Was allemaal erg vaag.
Doet absoluut geen recht aan de serie!
Ace Hanlon
Triest, triest, triest!!!!! Ik heb indertijd altijd met plezier naar de serie gekeken. Maar deze film is een waardeloze aanfluiting! Jammer. Er had zoveel meer in gezeten.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Nu pas gezien, omdat hij op tv kwam. Nooit eerder de behoefte gehad.. Ik weet nu ook weer waarom. Niet heel bijster interessant.
komerad
Geen onaardige middelmaat, er zitten inderdaad wel zaken in waar je veel vragen bij kan hebben. Toch vond ik hem niet echt vervelen.
Ik stoor me niet echt aan die horloges, het is niet omdat iemand er achterdochtig naar kijkt het ook iets te betekenen heeft. Idem voor de lichtjes in de lucht alhoewel die toch al wat meer 'toeval' bleken.
Waar ik mij meer aan stoor is inderdaad het gemak waarmee de vonk overslaat.
Waarom zou die vrouw terug de trailer inlopen?
Waar zitten de snipers op het einde? Ze hebben de snipers van de tegenstanders uitgeschakeld waarna ze prompt in slaap vallen of zo? Het is nu niet zo dat de bad guys hier volledig in cover zitten.
Jesus en het lek zijn nog niet opgelost. sequel?
Fiegel1972
Inderdaad Komerad, dat lek is ook nog niet opgelost (was ik nog vergeten in mijn opsomming
), maar ik zit niet te wachten op een vervolg! Als die nog komt, ga ik niet kijken in ieder geval...
Minotaures
Geen geweldige misdaadfilm.
Ik heb betere films m.b.t. undercover gezien (Brooklyn's Finest, bijv.). Niettemin was dit toch nog een redelijke film. Alleen duurde die iets te lang en al dat smokkel en undercover was ook aan de trage kant. Er zat geen tempo in, het duurde en duurde maar. Soms was de camerawerk ook wat slordig en rommelig. Aan Farrell's 'macho' accent moest ik ook even aan wennen...
Ook dat liefdesrelatie tussen politie en crimineel was niet echt nodig, want uiteindelijk werd het toch een obstakel voor beide partijen.
Ook qua actie zat er weinig scènes in. Zo ongeveer de laatste 20 minuten. Maar het was wel een goede actiescène waar ik gespannen naar zat te kijken (het bevrijden van een politiegegijzelde). En natuurlijk een aantal mooie (dure) auto's.
Ondanks de vele pauze's dat ik heb genomen, zou ik dit toch niet als een voldoende willen bestempelen.
Reinoir
Kon erg weinig met deze film, 't verhaal boeide me amper. Heb paar keer op de tijdbalk zitten kijken hoelang de film nog duurde. Er waren maar een paar scene's die ik wel leuk vond. Eén daarvan was dan de opening scene.
Kwam wel lekker stevig over met al die boten, lekker overdreven dacht ik. Maar eenmaal toen ze aan land waren en Farrel en Fox daar liepen kwam het zo maar dan ook zoo serieus over en ik dacht "Nee!". Ik dacht na de openingscene gezien te hebben oh dit word een beetje een droge actie film, maar nee. Het werkte gewoon niet bij mij. Heel dat handels verhaal vond ik echt geen ruk aan.
Visueel is het wel bijzonder, maar ik vind het niet echt mooi. Eenmaal er donkere beelden bij zitten zit er gewoon tyfus veel ruis in. Vind ik oerlelijk. Krijg een beetje een webcam idee bij dat. Waarschijnlijk is dat met opzet, dat snapt ik ook wel. Maarja daarom is het nog niet mooi. Snap echt niet waarom je zo zou filmen. Ik heb niet per defenitie iets tegen ruis (of grain, hoe je het ook wilt noemen) maar wel tegen digitaal ruis, bah.
Kortom, een tegenvaller.
puckb96
Gave film. Zeker een aanrader voor actiefans. Ik heb de serie zelf nooit gevolgd (ben ook niet van plan om die te gaan kijken ofzo). Gewoon sppannend!
moviemafketel
- 19752 berichten
Zou ik toch gaan doen als ik jou was. De serie vind ik stukken beter dan deze hopelijk eenmalige film.
puckb96
Ja, maar ik ben niet echt van de series. De enige series die ik volg zijn Flikken Maastricht en Penoza. Mooie series trouwens!
Nomak
Nogmaals herzien en deze keer heb ik vooraf eerst alle vijf seizoenen van de serie in sneltempo gezien. Geweldige serie waardoor ik deze film zelfs nog meer ben gaan waarderen.
Het enige wat ik echt jammer vind is dat Edward James Olmos met zijn snor en zijn door merg en been snijdende blik niet nog eens in de rol van Martin Castillo kruipt. Maar goed, het is niet anders en gelukkig doet zijn vervanger het ook prima. Voor de rest is de casting gewoon perfect te noemen, iets anders kan ik er niet over zeggen. Het acteerwerk is uitstekend, de hele cast overtuigt moeiteloos. Colin Farrell en Jamie Foxx passen uitstekend in de rol van Sonny Crockett en Ricardo Tubbs. En ook de bad guys zijn erg goed gecast. Luis Tosar heeft de perfecte uitstraling om een gevaarlijke drugsbaron als Jesus Montoya neer te zetten. John Ortiz zet hier met Jose Yero een vals personage neer dat je op momenten echt gaat haten. En Gong Li, wat een buitengewoon mooie vrouw is het toch. Normaal gezien stoor ik me nogal snel aan een liefdesverhaaltje in een misdaadfilm, maar hier niet. Hier past het gewoon perfect en is het ook nog eens een belangrijk en nuttig onderdeel van de film. Colin Farrell is toch een geluksvogel. Als ik één rol zou willen spelen, dan zou het wel zijn rol in deze film zijn. Al die scènes met Gong Li, daar zou ik zowat alles voor overhebben.
De film zelf zit erg goed in mekaar. Het verhaal is bloedserieus zonder humor, en dat is hoe ik het graag zie in dit soort films. Er is niet overdreven veel actie, maar dat is natuurlijk geen enkel probleem. Overdaad schaadt zal Michael Mann gedacht hebben, en zo wordt de actie gedoseerd en verdeeld over de hele film. Sfeer is het sleutelwoord, en Michael Mann weet hier de perfecte sfeer te scheppen.
Erg moeilijk om een favoriete scène op te noemen. Ik denk dat ik dan kies voor Sonny en Ricardo die naar Haïti afreizen en voor het eerst Jose Yero ontmoeten in het hol van de leeuw. Prachtige en zenuwslopende scène is dat. Er zitten natuurlijk nog meer sterke scènes in de film zoals bijvoorbeeld de speedbootscène in open zee en de laatste actiescènes. En dan het moment als ze op het einde de lege villa van Jesus Montoya ontdekken. Daaruit blijkt dat de allerbelangrijkste man spoorloos is verdwenen en niet te grijpen is. Hierdoor en door de onmogelijke relatie van Sonny en Isabella is het eigenlijk een gitzwarte film waar een happy end ver te zoeken is.
Visueel is Miami Vice ook een pareltje. We worden meermaals getrakteerd op magnifieke beelden. Scènes met mooie wagens, speedboten, watervallen en nog veel meer. Michael Mann is niet aan zijn proefstuk toe en hij laat hier zien dat hij weet waar hij mee bezig is. De cinematografie is eersteklas, er is met veel oog voor detail aan deze film gewerkt. Alles is verzorgd tot in de puntjes. Op het gebied van camerawerk ben ik geen kenner, maar ik zie uiteraard wel als er iets goed uitziet. En hier ziet het er fantastisch uit. Michael Mann is een kunstenaar, ik denk niet dat ik een andere regisseur ken die zulke fraaie nachtelijke beelden van een stad op het scherm kan toveren. Komt in meerdere films van hem terug en is dan ook één van de dingen waaraan je het werk van deze regisseur kan herkennen.
Ook over de soundtrack kan ik alleen maar positief zijn. Erg goede muziek die belangrijk is voor de sfeer en steeds prima bij het visuele past.
Michael Mann heeft zijn uiterste best gedaan om een perfecte en sfeervolle film te maken en daar is hij zeker in geslaagd. Miami Vice is een groots audiovisueel meesterwerk en de beste film van Michael Mann. Misschien is dit wel de allerbeste misdaadfilm die ik ooit heb gezien.
sjonnie40
Aardige film had er minder van verwacht , integendeel tot vele vond ik het einde goed gefilmd
Nomak

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Muziek / Documentaire, 1972