Genre: Misdaad / Actie
Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)
Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay
Geregisseerd door: Michael Mann
Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 augustus 2006
Plot Miami Vice
"No Law. No Rules. No Order."
Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.
- Trailer (YouTube)
- Game (GamesMeter)
- Miami Vice (MusicMeter)
Det. James 'Sonny' Crockett
Lt. Martin Castillo
Det. Gina Calabrese
Alonzo Stevens
JaWBerrY
Ik vond dit een heerlijke film!
Nee, de film lijkt totaal niet op die ook al fantastische tv-serie, je kan beter zeggen dat de film er door geinspireerd is. Maar ik heb genoten!
De acteurs? Cool!
Verhaal? Who cares bij deze titel!
Actie? Super!
thunderball
Gisterenavond in Antwerpen gaan zien op groot doek en met fantastisch geluid!
De film was wel te vergelijken met de serie:
soms wat warrig en met een air van realisme hoewel het dat natuurlijk nergens echt is.
Het grootste verschil met de serie is dat daar Don Jonson echt THE MAN was en Thomas op het tweede plan altijd kwam.
Hoewel nu ook Farrell meer scene's had werd hij duidelijk van het doek gespeeld door Foxx, bij alle scene's die ze samen hadden.
Farrell is goed in films als hij nog een beginneling met al z'n onzekerheden, een rooky, moet spelen (S.W.A.T. en Minority Report), maar in films waar hij een krachtige persoonlijkheid moet spelen (Alexander en deze film) komt hij niet overtuigend over.
De acteur die nu Castillo speelde lijkt totaal niet op Edward James Olmos, maar in de beperkte tijd die hem gegund werd, maakt hij toch heel wat van de rol en weet de zelfde coolheid en kracht uit te stralen (goed!!)!
De andere acteurs van het team komen nauwelijks uit de verf, met name Zito en Switeck krijg je nauwelijks te zien.
De film is ook veelste lang voor een feitelijk vrij simpel verhaaltje. Mooie plaatjes, leuke acteurs, mooie auto's en boten en 'n goede sfeer. Nergens echt super, maar ook niet echt slecht. Leuk om naar te kijken.
3,5 ster.
Vinco
Een echte tegenvaller, er wordt groot gedaan over deze film maar het stelt niks voor.
Er zitten erg rare camera shots in, verhaal is achterhaald en erg saai.
2,5 sterren
thugster
- 1977 stemmen
goede film, had er niks van verwacht maar hij is boven verwachting goed 4 sterren
Sutherland
De film wordt gepresenteerd als groots en spectaculair, maar stelt helaas weinig voor...Het kon mij niet boeien en de acteurs konden mij ook niet raken. Een gemiste kans!
Madecineman (moderator films)
Vrij onevenwichtige film als je het mij vraagt. Verhaaltje wat uitermate geschikt zou zijn voor een aflevering uit de TV serie van een krap uurtje wordt nodeloos lang uitgesmeerd. In het begin ben je nog wat overdonderd door Manns visuele flair en het einde wordt gered door een prima shoot out (met vooral ook geweldig goed en realistisch geluid). Het lange middenstuk van de film voegt echter weinig toe (lachwekkende relatie met het gangsterliefje) en durf ik zelfs vrij saai te noemen voor een actie/misdaad film. Emoties blijven een beetje hangen in standaard macho politie onzin. Het zorgt uiteindelijk voor weinig feeling met de hoofdpersonen en dus een vrij lege film, die me eigenlijk nergens veel deed.
Mann kan leuke plaatje schieten maar als ik die wil zien zet ik wel Heath of The Insider nog een keer op, krijg ik er tenminste nog een goed verhaal bij ook. Noch wel enigzins vermakelijk maar niet al te best. 2.5*
Madecineman (moderator films)
Is het een soort van remake van één aflevering uit de jaren '80 serie dan?
JoeCabot
Zal er wellicht hooguit op geïnspireerd zijn hoor!
De wiki is wat minder uitgesproken:
JJ_D
Klopt inderdaad, aangezien de IMDb-beschrijving wel klopt...
De GeuS
Zie Madecineman voor uitleg en tevens ook een 2,5* voor dit filmpje....
Waku
Zoals al vaker beschreven op dit forum en in de vele recensies, deze remake van Miami Vice heeft inderdaad niets te maken met de succesvolle jaren 80 serie.
Enkel de namen Crockett en Tubbs zijn overgebleven.
Collin Farrel en Jamie Foxx missen de onderlinge chemie van het originele duo. Verder straalt Farrel niks uit en lijkt hij zijn personage inspiratieloos bijna met tegenzin neer te zetten. Het verhaal is zeker aan het begin nogal rommelig maar is verderop redelijk te genieten. Dit geld voor de rest van de film eveneens. Er ontstaat een standaard actieverhaaltje die makkelijk wegkijkt.
Miami Vice is niet bijzonder, een feest van herkenning is het zeker al helemaal niet maar uiteindelijk redelijk vermakelijk.
Kr!kke
Ik heb nooit naar de reeks gekeken en het is daarom dat ik de film misschien beter vind dan de meeste hier.
Snelle wagens, snelle boten en leuke actiescènes (de vrouwen konden iets beter
christophel
Snelle wagens, snelle boten en leuke actiescènes (de vrouwen konden iets beter
voor mij was dit ook de eerste keer ...en vond hem ook wel goed, beetje bond achtig...
tommyf
De vergelijking met de serie uit de jaren 80 begin ik niet eens aan en ik heb de film dan ook gewoon als een nieuwe speelfilm bekeken.
Maar om eerlijk te zijn viel hij erg tegen ook ik vond de onderlinge chemie niet aanwezig en vooral Colin Farrell vond ik totaal niet geschikt voor deze film ik vond dat hij zo cool probeerde te spelen dat het lachwekkend werd. Jamie Foxx deed het een stuk beter maar met zo een slap script valt er niet veel van te maken en zeker niet meer door Michael Mann die blijkbaar voor 135 miljoen dollar er niks beter van kon maken.
basvdmey
Wat een k#t film. Het is net of je middenin een verhaal gegooid wordt zonder inleiding. Verder standaard, makkelijk in te vullen oja en saai.
Voor dat geld had je nog beter een vervolg op de zeemeerman kunnen maken HAHA
espa joe
Niet echt mijn genre. Maar als ik er wat van mag zeggen vond ik de film een beetje tegenvallen. Het klopt dat je het idee krijgt dat je middenin de film wordt gegooid , zit weinig stuctuur in. Verder viel het me op dat Colin Farrell niet echt de rol speelde die ik verwachtte. Vond zijn zinnen er een beetje gek uitkomen( zo kort en kil)...al had hij wel de looks! Geef hem een kleine 3...
en dat vond ik nou ook !!
Quatro
jammer dat er niks van de serie is meegenomen in de film..ik had hoge verwachtingen, maar deze zijn nooit ingelost.
Ik heb sterk het idee dat er stevig "ge-edit" is in het begin van de film, erg logisch komt het nl niet over.
behangdelul
Ik zit hem nu te kijken, en na 1 uur en een kwartier verveel ik me scheel! Er is een afrekening geweest waar bij is geschoten, en al 4 keer een laffe vrijpartij...wat is dit voor minfilm?
JoeCabot
wat is dit voor minfilm?
Eentje die je misschien beter kan gaan kijken in de cinema in plaats van een low quality download versie (hij is toch nog niet uit op dvd?)!!!
JJ_D
Een meerwaarde in de bioscoop? Dat valt te betwijfelen, want beeld en geluid zijn zeker niet zò bijzonder in deze film... Vooral het eindgevecht komt bizar over vanuit je bioscoopstoeltje...
dope
- 20074 stemmen
Vollééédig mee eens. Dit had ook in drie kwartier gefilmd kunnen worden, dan was het waarschijnlijk boeiender geweest dan nu. Film kan bij lange na niet aan de serie tippen!
JoeCabot
Dit meen je toch niet? Beeld is juist prachtig. Mag ook wel voor een film van meer dan 100 miljoen dollar.
Brakeburner
Vreemd dat er over deze film "in de boekskes" zo'n goede kritieken worden geschreven.
Qua beeld en cameratechniek zit het allemaal goed, alleen jammer dat het verhaal zo zwak is!
Van Michael Mann had ik toch meer verwacht...
Een 2tje...
JJ_D
Dit meen je toch niet? Beeld is juist prachtig.
'Collateral' was zòveel beter... (melancholisch)

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Deze titels verschijnen aankomende maand op Netflix

Pink Floyd: Live at Pompeii
Muziek / Documentaire, 1972