• 9.379.001 stemmen

Miami Vice (2006)

Misdaad / Actie | 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Genre: Misdaad / Actie

Speelduur: 134 minuten / 140 minuten (unrated director's edition)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Paraguay / Uruguay

Geregisseerd door: Michael Mann

Met onder meer: Colin Farrell, Jamie Foxx en Gong Li

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 augustus 2006

Plot Miami Vice

"No Law. No Rules. No Order."

Miami Vice detectives Sonny Crockett en Ricardo Tubbs krijgen de opdracht undercover te gaan, om drie aan elkaar gerelateerde moorden op te lossen. Hiervoor moeten zij zich voordoen als drugtransporteurs, die zendingen Zuid-Florida binnenloodsen. Sonny krijgt bovendien een affaire met Isabella, de vrouw van één van de drugsdealers.

Det. James 'Sonny' Crockett

Det. Larry Zito

Lt. Martin Castillo

Det. Gina Calabrese

Alonzo Stevens

Zaterdag wezen kijken .. goed amusement!

ken de serie ook echt van de tijd dat deze op de buis kwam (geen re-runs) en zat altijd aan de buis gekluisterd! Ik denk toch wel een van de beste series ooit!

Deze film was aardig getrouw, uiteraard moderner .. Bijna iedereen rijdt nu in aardig gepimpte auto's, maar die van Sonny is uiteraard erg strak ..

Tubbs (gespeeld door Foxx) is id een stuk minder dan Philip Michael Thomas, maar goed. Ik denk dat je het idd een beetje los moet zijn. De serie was natuurlijk ook elke keer weer een nieuw avontuur, en hier moeten ze het doen met een haast dubbele aflevering (zeg maar)

Daardoor komt ook de rest van de crew niet tot zijn recht. Maar goed, er zal nog wel een vervolg komen.

Ik hou in ieder geval wel van dit soort filmpjes ..

Geef m gewoon een 4* [ ... :: PATS! :: .... ][:)]

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

nog niet echt gezien maar slecht lijkt hij zeker niet.

ik wil hem best wel eens gaan zien.

volgens mij vol actie en avontuur.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Vraagje,

nu ik me meer begin te verdiepen in de film, heb ik het idee dat ze in Pathé Groningen een heel stuk van het begin geskipped hebben!

Na het Universal logo en het UIP logo zit je pardoes ineens middenin een discotheek, waarin je de Crockett, Tubbs, Gina en Trudy een of andere pooier in de gaten ziet houden.

De film opende ook niet met die "In the air tonight" cover, zoals ik ergens las, maar met dat Linkin' Park nummer (die overigens niet op de soundtrack staat??). Ik had meteen al het idee dat er iets niet klopte, ik vond het ook geen sterke opening, wat shots van de omgeving oid was beter geweest om de sfeer neer te zetten.

Kan iemand dit uitleggen? Heb ik het begin niet te zien gekregen? Of wel?

JoeCabot

Nee, in deze film zijn geen openingscredits! Ik denk dat die weggelaten zijn omdat Mann hier iets vernieuwends wou van maken. Vond het erg geslaagd.

cornelis

Film begint met die discotheekscene. Alle credits op het einde.

Daar is overigens niets vernieuwends aan, dat is al een tijdje in de mode. Je krijgt er wel enorm lange titelsequenties aan het einde van.

cornelis schreef:

Daar is overigens niets vernieuwends aan, dat is al een tijdje in de mode.

Idd, een tijdje. Dus in een een zekere zin nog altijd "nieuw".

avatar van gotti

cornelis schreef:

Film begint met die discotheekscene. Alle credits op het einde.

Is toch wel gebruikelijk dat de titels aan het begin, aan het eind nog eens terug komen?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Oké.

Dan vraag ik me alleen nog maar af waarom in vredesnaam dat nummer van Linkin Park & Jay-Z niet op de soundtrack staat, de film opende ermee en het zit ook onder de trailer?

cornelis

Volgens mij klinkt het ergens in de discoscene.

JoeCabot schreef:

in een een zekere zin nog altijd "nieuw".

Wat iets volslagen anders is dan vernieuwend. Uit mijn hoofd had in ieder geval Apocalypse Now dat al in 1979. De laatste jaren is het bij grote blockbusters opeens weer in de mode, somehow. Als Mann daarmee vernieuwend had willen zijn, dan had-ie echt iets anders moeten verzinnen.

gotti schreef:

Nee. Al komen sommige acteurs behalve in de lijst met de rolverdeling op het einde ook nog voor in de main credits (die ofwel aan het begin, ofwel aan het einde staan). Werkt ook door in de plaats/volgorde op poster en billing block.

avatar van serpico

serpico

Bahh wat een oppervlakkige film is dit zeg...

Het duurde erg lang voordat de film eindelijk op gang kwam en toen dat gebeurde was de actie die er was nou ook niet echt geweldig. Gewoon zoals ik al zei oppervlakkig. Niet dat ik nou zo'n actiefanaat ben, maar bij zo'n niet-onderhoudende film als deze snak je naar een beetje actie om wakker te blijven.

Als er dan helemaal aan het einde wat geschoten wordt, wordt je daar eigenlijk ook niet echt warm of koud van. Alleen dat moment dat dat huis ontplofte , toen schrok je toch wel even rechtovereind uit je stoel. Echt heel erg saai werd het trouwens ook weer niet, maar ook niet echt boeiend.

Verder af en toe wat mooie plaatjes, hier en daar een dooie, en Colin Farrell en Jamie Foxx hoeven hier blijkbaar amper te acteren aangezien politieagenten uiteraard bijna geen enkele emotie tonen. Af en toe stoer kijken en that's it. Daardoor raak je ook totaal niet betrokken bij wat ze allemaal uitvoeren en de spanning is daardoor ook ver te zoeken.

De plot was wel heel erg simpel en de dialogen waren dan ook niet echt geweldig. Wel een puntje voor het camerawerk dat lekker trillerig was. Ook was zonlicht een verademing in deze film omdat je de helft van de tijd in het donker zat en je daardoor continu je ogen moest samenknijpen om te zien wie nou wie was en wat er nou precies gebeurde.

Al met al had ik er veel meer van verwacht. Ik heb de serie nooit gezien dus was ik niet bevooroordeeld. Ik verwachtte gewoon een goede onderhoudende misdaadfilm in Miami, maar helaas.

avatar van Salto

Salto

Ik vond het zeker geen slechte film. Ik ben dan wel een grote Micheal Mann Liefhebber, maar de sfeer was echt super af en toe.... Het was geen Heat, maar het acteerwerk en de actiescenes waren echt goed te doen....

Kheb em in de bioscoop gezien en ik wilde gewoon applaudiseren na de laatste schietpartij... Toen Crocket die twee schoten lostte en je niet wist van welke kant ze kwamen....

Ik wilde gewoon spontaan juichen....

avatar van Salto

Salto

Vooral de scene met de handgranaat vond ik erg goed....

avatar van davidov

davidov

Ik had geen hoge verwachtingen, beter zelfs: geen goede verwachtingen van deze film. Dit door de trailers en wat ik voornamelijk van de geschiedenis wist.

De film is opzich niet slecht. Maar erg goed vond ik het ook niet. Beetje jammer wel gezien ik bijv zowel Collateral behoorlijk sterke films vond. Deze film liet me enorm koud. En dan ook echt koud.

Het was dan ook alsof ik naar een veels te lange (en dat kan kloppen nu ik lees dat het 134 minuten waren) televisie uitzending van een serie aan het kijken was. Een serie die ik zelden afkeek en meestal na 5 minuten af zou zetten op zoek naar iets beters, maar waarbij ik toch telkens blijf haken omdat de beelden opzich wel aantrekkelijk zijn. Iets wat ik dus heb met 90% van de politie series uit amerika.

En in dat opzich is ironisch genoeg de film toch wel geslaagd. Het heeft bij mij exact dezelfde waardering achtergelaten die de zelfde soort series op tv ook zouden achter laten. Voor de film betekend dat 2 dingen: als "remake" is de film dan wel geslaagd, maar ik vind er geen zak aan...zowel in de entertainment als in kwaliteits waarde.

2.5* ...puur omdat de film niet slecht was geen onvoldoende, maar meer krijgt het dan ook niet.

leuke film voor de zaterdag avond moest wel effe wennen aan het nieuwe duo, maar brengen het er goed van af.

ik stemde 3.5

JJ_D

Dat deze film het niet van z'n verhaal moet hebben bewijst de titel, met andere worden de referentie naar de gelijknamige serie. Maar stiekem hoop je dan dat meneer Mann er iets bijzonders van kan maken. Een uitwerking van wat hij in Colleteral al deed, zo bejubelen de critici deze film. Onterecht, zo blijkt; want filmisch zit het niet altijd even snor. In het matige eerste deel van de film levert Mann goed werk: de film kabbelt voort en hier en daar valt er ook een mooie shot te bespeuren; bv. de speedbootscène. Anderzijds was er de bizarre montagetechniek, die een moment in feite uit zijn context rukt en zo totaal misplaatst lijkt. Zo heb je Farrell en "the chinese woman" die op iets zuiders dansen, als plots Soundgarden (?) weerklinkt. De vreugde uit de voorgaande seconden verdwijnt en plots kijk je naar iets leegs: dreigende muziek met blije gezichten erboven; het zou zowaar door Lynch geregisseerd kunnen zijn. En ramp boven ramp nemen deze "foute" stukjes in het tweede deel nog toe, waardoor je naar een redelijk slechte film zit te kijken. De semi-documentaire stijl die we op het einde te zien krijgen was er teveel aan, want van realisme was er toch allang geen sprake meer. En waar zijn de "uiterst subtiele kleureneffecten gebleven, waarmee Mann zwart en zwarter geniaal weet vast te leggen"? Wat mij betreft vind ik het woord geniaal nogal ruim voor shots waabij 'het unieke' niet meer is dan een felle spot op een gezicht. Niet veel soeps dus, deze 'Miami Vice' herwerking, al faalt MM niet volledig. Op zijn minst was deze film boeiend (het eindgevecht ridicuul en kinderachtig, wie wil nou realisme als het mààr dit is?), de voorspelbaarheidsfactor buiten beschouwing gelaten. Geen 2e 'Collateral' dus.

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Had ook niet bepaald realisme verwacht bij Miami Vice misschien wel wat geloofwaardigeid. Met die semi-documentaire stijl neem ik aan dat je diezelfde digitale opnames bedoelt als bij the Collateral (?) Daar pakte het echter goed uit, lekker grimmig sfeertje werd daar neer gezet. Is het verhaal trouwens een beetje serieus te nemen of hoef ik daar bij lange na niet aan te denken ...

Hi-Tek schreef:

2 woorden die ik als synoniemen gebruik. Onterecht?

'Collateral' zit niet meer zo fris, dus digitale opnames? Maar goed, ik bedoel gewoon de dingen die er in 'Collateral' nog niet waren. Over het algemeen zien die er niet zo goed uit.

Toch wel, het verhaal bevat enige moeilijkheid (wie/wie?): het is een typische film met verschillende lagen. Zo zitten er genoeg elementen in om goed op te letten voor de "ervaren" kijkers, maar evenzeer tracht Mann een publiek van infantiele actieliefhebbers te bespelen... Maar misschien was dat bij 'Collateral' ook al zo?

avatar van Ronhart

Ronhart

Vanavond samen met een vriend gekeken en de film viel ons flink tegen.

Het verhaal kwam maar moeizaam op gang en was bovendien warrig. Van nogal wat gebeurtenissene was ons beide beslist onhelder waarom ze gebeurden, of waartoe ze moesten leiden.

De film duurde bovendien ook eens veel te lang, er zaten uitgesproken saaie stukken in.

Tenslotte, ook wel mooie beelden en hier en daar prima actie en ook nog wat romantiek.

Daarom 2,5 **

Dus net niet voldoende

avatar van Skuller

Skuller

gewoon slecht,kan niet aan de serie tippen deze film.was er al bang voor en wou in eerste instantie ook niet de film kijken,maar heb me toch overlaten halen door wat positieve berichten.had ik maar naar me eigen geluistert.

ben 3 keer in slaap gevallen,te weinig tempo ,en bagger verhaal,ook het acteer werk kon me geen minuut boeien. Colin Farrell, acteert als een natte krant en ook Jamie Foxx heb ik wel eens beter werk zien afleveren.ik vond de film iets weg hebben van een docomantere. zonde zonde zonde zonde

JJ_D

Staat de serie dan niet bekend als het meest kitcherige product dat de eighties ooit gekend heeft, en bijgevolg één van de meest oppervlakkige feuilletons ooit?

JoeCabot

Eigenlijk wel ja... Maar qua verhaallijn en acteerwerk vielen sommige afleveringen toch erg goed mee hoor! Waarom sommigen de serie als heilig beschouwen en dan zeggen dat ze bij de film in slaap vielen snap ik ook niet. Gebakken lucht met veel stijl (zoals ik het ergens op internet las) is denk ik de juiste beschrijving voor Miami Vice (zowel de film als de serie eigenlijk). Ik vind het heerlijk

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Zit een kern van waarheid in, maar ja toch heb ik de serie met veel plezier gekeken net als the A-team e.d. en dat zijn niet bepaald de origineelste en inhoudelijk sterke series nee

avatar van sjoerd148

sjoerd148

Qua verhaal echt een aanfluiting, terwijl we toch van Michael Mann iets mogen verwachten. Daarentegen was de actie wel prima, 3.5*

JJ_D schreef:

Lijkt me sterk.

avatar van ghostman

ghostman

Hier en daar een beetje ongeloofwaardig verhaal (welke film is wel geloofwaardig?), maar al met al op het technische vlak betere film dan zijn meesterlijke Heat en Collateral. Manhunter vind ik nog steeds beste film van deze cineast.

Dit is overigens de enige film die ik 2 keer in de bioscoop heb gezien.

****0,25* / *****

kos schreef:

Lijkt me sterk.

Heb 'Miami Vice' overigens zelf nooit gezien, dus?

avatar van aeverhoog

aeverhoog

Miami Vice werd zo oppervlakkig als James Bond. Dat is een tegenvaller. Ik had een idee dat ik naar een aflevering zat te kijken van de bewuste serie. Die wel iets had, maar ook niet alles van heb meegekregen. Ik zie Mann als een stillist die mooie beelden kan toveren. Manhunter. Heat, Colleteral hadden het wel. Waarom is deze film dan zo plat, bedroevend? Op een bepaald moment zie je een mooi beeld van een vliegtuig langs de wolken. Daar komt het, denk ik. Maar met dat vliegtuig verdwijnt ook mijn goede gevoel. Het mist een goed verhaal, een goed script. Ik kan me afleveringen herinneren die meer te zeggen hadden. De originele muziek uit de serie had deze film ook goed gedaan.

Jammer. 3*

avatar van Haaf

Haaf

aeverhoog schreef:

Jammer. 3*

Je slaat de spijker op z'n kop!